skip meny bisexmärke regnbågsfärg
Index  - QuickIndex
»»Twitter ¤

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

Jag - Om mig
Min Pappa
Mina Ord
- Dagbok
- Stomi !!!
- Texter
- Sex
- Hudvårdsrecept
- Akvarell
Mitt Hem
Om Hemsidan

E-mail - Gästbok

Endometrios
- Endo Fakta
- Endo Symptom
- Smärta - Smärtskala
- Endo Behandling
- Gynbesök
- Undersökningar
- Hur Ser DET ut? !!!
- Ordlista
- Litteratur
- Endo Länkar
- Tips!
- Skriva ut
- Zoladexbilder !!!
- Medical News ¤

FN - Förenta Nationerna

Hiv & Aids
- Historia
- Smittvägar
- Riskgrupper
- Riskbeteende
- Sjukdomen
- Behandling
- Förebyggande
- Skyddsåtgärder
- Sverige
- Ordförklaring
- Organisationer
- Andy, 24
- David, 26
- Källor
- Svepskäl
- Hiv/Aids News ¤
- FAQ om Hiv/Aids-sidan

Links
Loesje
Webdev News! ¤
WebTips ¤
VirusNews ¤

linje

w3c xhtml 1.0

Valid CSS 2.1!

linje

www.shenet.se

akvarell.se

funktionshinder.se

(h)järnkoll

www.aiai.se

Independent Living Institute (ILI)

fulldelaktighet.nu

typiskt svenskt

Amnesty International

nationella hjälplinjen

bris 116 111

bris vuxentelefon 077-150 50 50

1million4disability

surfalugnt

Tipsa polisen om Sexuella övergrepp mot barn-och barnpornografi

Donationsvecka

Copyright ©
Texter, dikter, en del bilder och design skapat av Morticia

Last update:
141206 15:17:30

Gått vilse? QuickIndex

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

No Cookie

linje

linje

linje

Vädret Rinkeby

linje

vi gillar olika

UPP upp

linje

Nattens Tankar - Jobba

Torsdagen den 10/9-98
Efter att sovit 4 timmar per dygn i flera vecka, några fler på helgen, så känns det som hjärtat ska sluta slå när som helst. Men snart kanske det är min tur att vila. Att slippa hålla igång dygnet runt. Men så länge min tarm är som den är så kan jag ju inte sova ändå.

Ska på "anställningsintervju" snart. Men de behöver mig där. Dessutom är det provisionsbaserad lön, så de förlorar inget på mig. Ett distansjobb, perfekt för personer som är för lata för att gå hemifrån.

Börjar nog jobba nästa vecka, om jag godkänds, hinner inte innan. Massa folk på förfest på söndag, konserten på kvällen. Städning på lördag och så bör jag vara ensam hemma när jag jobbar. Så jag slipper bli störd.


Jobba eller dö?

Jag är snart 30 år. Och som de allra flesta andra blev inte mitt vuxna liv som jag en gång tänkte. även om jag redan som barn var mycket sjuk och hade stor frånvaro från skolan så kunde jag inte i min vildaste fantasi tro att jag skulle bli så sjuk att jag är sängliggande stora delar av min tid, halva tiden, halva dygnet, halva livet går till att ta hand om sjukdomen, det praktiska, det administrativa och det psykiska. De dagar jag inte orkar gå går jag inte ut. Så de som ser mig ute, på ICA, på fiket etc. ser alltid en frisk jag. Inte den sjuka, sängliggande, i kramp, som blöder från tarmen och har svårt att gå.

Jag har plugget många år efter gymnasiet. För att jag vill jobba med vissa saker. För att jag vill jobba! Först 3,5 år till elektronikservicetekniker och sen lite småkurser och sen 3 år på folkhögskola, där de två sista var till projektledare inom media, IT, foto, TV etc... Men sjukdomen hann före. Och redan andra året på folkhögskolan blev jag så sjuk att jag fick opereras. Och ett drygt år senare var det dags igen. Denna gången en större operation. Som satte spår i min kropp som aldrig försvinner. Sjukdomen försvann inte. Endometrios, sjukdomen som jag har är kvar. Och den ger mig svåra smärtor. Så svåra att jag svimmar och har ett flertal gånger fått andra skador som behövt behandlas. Har skadat nacken så jag har en whiplashskada, som stråla ner i armarna... dygnet runt... bröt av en framtand och fick en porslinskrona ditsatt efter månader av tandläkarbesök.

Endometrios är en sjukdom som 15 % av alla kvinnor har. En del har inga symptom alls, andra har svåra menssmärtor, och sen en del som är så sjuka att varje dag påverkas. Endometrios är en underlivsjukdom, det är när livmoderslemhinna börja växa på andra ställen än i livmodern. Och där bildar den blödande härdar som beter sig som livmoderslemhinnan gör i livmodern, dvs. blöder vid mens. Hur sjukdomen uppkommer vet ingen, men det finns en hel del olika teorier. Bland att så anser en hel del att när kvinnan har mens så rinner lite mensblod ut via äggledaren in i buken, detta är normalt och är i sig inget farligt. Hos de kvinnor som har endometrios börjat de livmoderceller som finns i mensblodet växa fast där. Hos friska kvinnor tar immunförsvaret snabbt hand som blodet.


021102
Terapijobb?

Jag anser att alla dom som kan vara ute och göra något någon gång per vecka kan ha det som krav. Det är så viktigt att inte samhället isolerar sjuka, handikappade genom att låta dom "slippa" allt.

Samtidigt som "jobbet" måste anpassas individuellt.

Om "jobbet" är 1 timme 2 ggr per vecka man är någonstans och bara umgås eller ett nästan vanligt jobb, en ex kursare jobbar i skola, 3 timmar per dag som "kompis". Förr var det fritidsledare som hade den rollen. (är alla dom utdöda?)

Tyvärr så är det lättare att låta folk vara hemma än se till att det finns bra vardag.
Oavsett vad lagen säger...

Har suttit många timmar och grubblat på något regelbundet för mig, men det får bli oregelbundna spontana saker, och när jag snart har en ledsaga att ha med så blir det helt klart lite lättare.

Mina stackars handläggare har lagt många timmar på det samma och kommit fram till fortstätt med det du mår bäst av, dumt att riskera något". Det är klokt.

Vissa i min släkt som inte träffat mig så ofta kan ju inte förstå varför jag slipper jobba helt... när "den stackaren" som bor nära dom måste... och hon sitter ju i elrullstol!
Jag såg ju så pigg ut, gick ju ganska bra senast vid sågs (pappas begravning) *suck*

Jaja... man kan inte kräva att någon ska förstå, det är ju inte möjligt att förstå själv...

lila linje

Mina Texter - Index-sidan

Index - QuickIndex © 1982-2015 Morticia