skip meny bisexmärke regnbågsfärg
Index  - QuickIndex
»»Twitter ¤

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

Jag - Om mig
Min Pappa
Mina Ord
- Dagbok
- Stomi !!!
- Texter
- Sex
- Hudvårdsrecept
- Akvarell
Mitt Hem
Om Hemsidan

E-mail - Gästbok

Endometrios
- Endo Fakta
- Endo Symptom
- Smärta - Smärtskala
- Endo Behandling
- Gynbesök
- Undersökningar
- Hur Ser DET ut? !!!
- Ordlista
- Litteratur
- Endo Länkar
- Tips!
- Skriva ut
- Zoladexbilder !!!
- Medical News ¤

FN - Förenta Nationerna

Hiv & Aids
- Historia
- Smittvägar
- Riskgrupper
- Riskbeteende
- Sjukdomen
- Behandling
- Förebyggande
- Skyddsåtgärder
- Sverige
- Ordförklaring
- Organisationer
- Andy, 24
- David, 26
- Källor
- Svepskäl
- Hiv/Aids News ¤
- FAQ om Hiv/Aids-sidan

Links
Loesje
Webdev News! ¤
WebTips ¤
VirusNews ¤

linje

w3c xhtml 1.0

Valid CSS 2.1!

linje

www.shenet.se

akvarell.se

funktionshinder.se

(h)järnkoll

www.aiai.se

Independent Living Institute (ILI)

fulldelaktighet.nu

typiskt svenskt

Amnesty International

nationella hjälplinjen

bris 116 111

bris vuxentelefon 077-150 50 50

1million4disability

surfalugnt

Tipsa polisen om Sexuella övergrepp mot barn-och barnpornografi

Donationsvecka

Copyright ©
Texter, dikter, en del bilder och design skapat av Morticia

Last update:
141206 15:17:32

Gått vilse? QuickIndex

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

No Cookie

linje

linje

linje

Vädret Rinkeby

linje

vi gillar olika

UPP upp

linje

Nattens Tankar - Pengar

Jag har ett bidrag på 5345 per mån från socialen (år 2000), ibland betalar de ut lite mer beroende på läkarintygen. Men enligt föreskrifterna så ska socialen bara ersätta sånt som personer med motsvarande inkomst från jobb kan betala. Så en med 5345 kr i lön kan ju inte betala en tens apparat för 2000 kr eller glasögon och då ska ju självklart inte jag heller ha det.

980101 togs möjligheten att överklaga ett socialbidrag för annat än minsta möjliga hyra och mininorm bort. Och det tar ett par månader för de flesta att få hjälp på socialförvaltningen. Kraven som ställs kan vara omöjliga att uppfylla och då dras bidraget in. Jag ska lämna in ett läkarutlåtande från gynläkaren, läkaren som opererade mig. Sedan feb. har hon varit sjukskriven så jag kan inte uppfylla kraven och får således inte ut mitt bidrag. Tack vare en tarmläkare som sjukskrev mig fick jag ut en del av pengarna. Något retroaktivt bidrag kommer inte att utgå.

Mat, kläder, skor, resor, telefon, kostnader för att uppfylla normen, mm ska betalas på de 2000-2800 som normen är, hyran räknas för sig och ska då vara så låg som möjligt, många får flytta.

Oj då, om jag hade betalt min liv-, sjukdoms- och olycksfallsförsäkring så kanske jag kunnat få ut ersättning därifrån. Om jag nu är sjuk, inte annars. Men den var för dyr så jag prioriterade bort den redan förra sommaren när jag bara hade KAS (3200 per månad efter skatt). Så nu har jag bara en olycksfallsförsäkring kvar. Men det är inte lönt att tänka på det. Det är för sent att åtgärda det. Jag är för sjuk för att få en försäkring som jag har råd att betala premien på.

Just nu så fyller jag i två fondansökningar, jag uppfyller inte kraven, men man får ju chansa. Varför är det så knäppa krav på fonder? "Ändamål: Disponibel del av den årliga avkastningen får användas till vård av behövande ålderstigna, kroppsligt sjuka och lytta. Avkastningen får ej gå till alkoholister, narkomaner, frånskilda eller andra som misskött sig." Den är jag för unga för. "...personen ska ha gått i högstadium i X-kommun..." Det har inte jag.

Man ska nog inte flytta från den kommun, församling som man vuxit upp i. "Avkastningen får ej användas för minskning av skatter, höjning av tjänstemännens löner, betalning av skulder, gäldande av förut beslutade företag eller anslag eller bidrag till socialistiska -, arbetare- eller nykterhetsföreningar eller till ändamål som utgöra syften för nämnda slags föreningar." Nej den passa inte heller. Jaja, jag har sökt i en till "behövande innevånare i före detta X stad" och en samfond. Jag uppfyller som sagt inte kraven fullt ut, men är det inte så många som söker så har jag möjlighet ändå. Håll tummarna. Undrar när man får besked, till sommaren?

Jag ska ringa Individ- och Familjeomsorgen och beställa tid hos en socialsekreterare. Har jag tur får jag tid innan jul, sen är det handläggningstiden som kan vara allt mellan 5 minuter och ett par veckor. Men jag kan inte få tid innan terminen är klar. En kommunal regel bara. Och den slutar enligt papperet den 20:e dec. Så tidigast den 23:e dec. kan jag få tid. Om de inte förstår att det är ganska bråttom.

Jag längtar innerligt till den dagen jag kan försörja mig själv. Slippa allt bekymmer om avslag, överklagande och bidrag. Att inte kunna bestämma själv om ska gå till tandläkaren, utan lämna över det till socialnämnden. Att inte kunna köpa en ny vinterjacka för man fått lunginflammation och besparingarna går till vård istället. Men jag hade tur i år, jag lånade en symaskin och lagade jackan, det var jag bara en reva i år. Förra året var det både dragkedjan och en trasig ficka. Det vore en dröm att få makt över sitt eget liv. Men jag är ju inte ensam om att inte få bestämma om jag ska äta middag eller köpa strumpor. Så där en miljon till har ju det så, om man räknar med den fattigaste pensionärerna.

Men jag hade de inte bättre när jag jobbade, för jag hade ju inget heltidsjobb. 20 timmar i veckan i affär blir man inte rik på. Då stämplade jag KAS halvtid, och ändå kom jag inte upp till den magiska socialbidragsnivån, ca. 3000 kr kvar när hyran är betald. Jag jobbade 32 timmar en vecka, varav 16 timmar på helgen, det blev nästan pengar över nära jag betalt hyran den månaden.

Det tycks vara så att vissa inte ska få klara sig själv, kunna bestämma och försörja sig. En hård verklighet. Men man får göra det bästa av det. Än så länge så är luften gratis. Så dö av syrebrist kommer jag inte att göra.


Pengarna

Denna eviga väntan
Dessa handläggninstider
Och hanteringstider
Evighet att vänta
Total pankhet hinner inträffa och vara länge
Men det är som det ska vara så
Annars hade väl systemet fungerat annorlunda
Om de velat att vi skulle kunna äta, leva och göra något
Men nu är det så många dagar försenat varje gång
Flera veckor dröjer det
En ansökan tar flera månader att få besked på

Pengarna
De som jag behövt i många veckor nu
Vet inte när de kommer
Bara att det nog gör det
Inga garantier
Bara kansken
Och inga svar på fax, E-mail, brev, telefonsamtal

(19:e januari 1998)


Pengar

Något för de som gör det de ska
De får en utbetalning som belöning
för sin ärlighet
För sin arbetsförmåga
För sin uppoffring

Dessutom får de betala för alla andra
Som inte uppfyller de krav
Som inte gör det de borde
Som bara är fel

Textnr: 725
(27:e juli -99)


Känns nästan höstigt idag.
Varmt och soligt men lite höstigt.
Fryser nästan...
trött...
måste sova...
men det får vänta till jag har tid...
Ett heltidsjobb så jag blir ledig lite...
och får sova...
stressar ihjäl mig inom några veckor...
Men det är enda sättet...
Jag har inga rättigheter...
Bara skyldigheter, visa intyg om allt, kvitto på alla utgifter...
varje liter mjölk...
varje piller...
salvor och toalettpapper...
Men som man bäddar får man
ligga...
Såna som jag måste vänja sig vid alla regler...
så vi inte fuskar
till oss för mycket matpengar...
ska maten kosta 1135 kr så är det inte
meningen att man ska få 1136 kr!
då fuskar man
lurar skattebetalarna
på massa stora bidrag när man borde jobba och försörja sig själv...
Fuskar till sig pengar till extra mycket medicin så man slipper ha ont...
men man fuskar!
och då är man en dålig människa...
en äcklig parasit...
en såna som borde svälta ihjäl snabbt...
hamna på gatan och sen försvinna...


Fyller i en blankett, en ansökan om rätten till att överleva ännu en månad. Bara till låns. Riskerna är stora att allt ska betalas tillbaka. Snabbt. Som om de tror att jag sparar pengarna. Jag köper mat, hygienprylar för varenda krona. Sparar inte en spänn. De räcker inte till det. De räcker inte till mat heller. Måste vara hungrig om ingen annan betalar maten. Men jag är ju inte nybörjare i livet - tack o lov.


Slav under ett bidrag som man knappt får behålla eftersom kostnaden att få det är nästan lika hög som själva bidrag. Koperingskostnaden för ett jobbsökarkit är hög. Och sen porto och telefonen. Inga pengar kvar egentligen. Hur ska man överleva då... De ser bara att ingen bidrag får vara villkorsslös. De har verkligen lyckats med det. Får inte ens veta namnen på de jag talar med när jag ringer på platsannonser sent och förklarade att våra bidrag är samma som deras lön. Och att de måste jobba för sina pengar men inte vi. Och att om de inte säger sitt namn förlorar vi bidraget. Smart drag! Men tänk om de som tycker det är fel sluta nyttja era företag.- Jag skulle inte köpa någon tjänst där jag blivit illa bemött. Och jag ska snart påbörja min Bojkottlista på en Ickesvensk serv. På en svenska kan det bli problem för min leverantör. Men vänner runt om på jorden håller med, och hjälper till!

Lever på hoppet ett tag till. Får inte ge upp. Men innerst inne vet jag saker som man inte får tala om. För då säger folk att man är pessimist. Men hur länge kan man leva med näringsbrist, eller helt utan mat, hur länge klara mina organ min elaka behandling av de?


Om jag kunde sluppit den dagliga panikstressen av att inte ha pengar. Och sluppit den stress som det blir att inte kunna välja något själv. Att styras totalt. Får inte äga något som kan omsättas i pengar. Eller göra något utan tillstånd. Får inte åka till min familj utan tillstånd. Inte för jag begått ett brott. Än är det inte olagligt att vara fattig. Det kommer nog. Men än är det för att jag inte ska kunna leva lyx på skattebetalarna. Det räcker att vissa stora företag kan göra det. 90% av bidragen går till 10 % (företagen) 10% av bidragen går till 90% (folket) (sjukförsärking, A-kassa är försäkringar - inte bidrag).

"Orättvisa är när man inte själv tjänar på det"... sa någon som inte fick det jobb han ville ha. Någon annan fick det... det var orättvist. Eller när man söker en utbildning som man vill gå till varje pris. Och platserna inte räcker till en själv. Men att inte kunna gå ut från sitt hem, att inte kunna andas för man inte har råd med den hjälp man behöver är inte orättvist.

Varför? Därför de är för tysta. Det är lätt att få tyst på de fattigaste. Se till att deras telefon inte går att behålla. Och den personen blev tyst. Ta ifrån människan självkänslan och samhället har vunnit. Det är inte orättvist. Det är vara en liten till, en siffra som försvinner snabbt. Och ingen vet. 800 000 i Sverige ligger när den gränsen idag knappt 10%. Hur kommer deras barn att reagera? Deras söner och döttrar! Vad kommer de att göra när den skyldige fortsätter... Vad kommer de att göra med de skyldiga?

Avundas de redan döda.
De slipper krig, våld, hat...
De slipper TV nyheternas bilder...
Och ljudet av bomberna...
Och rädslan över att dö eller skadas...


Skrev nästan 12 A4 sidor inatt. Med tankar och förklaringar. Blir mycket varför? Därför? Många tror nämligen att om man inte kan jobba så får man villkorslösa bidrag från samhället. De som uppfyller bidragen får de. Men de som av olika skäl inte passar in i reglerna... De får det svårt...

Sjukpenning? Är en försäkring som gäller de som haft "rätt" jobb. I "rätt" tid och dessutom har en sjukdom som FK godkänner. Det är inte Min/Din läkare som avgör det är FK i ev. samråd med en förtroendeläkare. Sjukbidrag? Svårt att överleva på. Men det är troligtvis inte meningen. Man får själv ansöka om man inte har sjukpenning. Har man sjukpenning så brukar FK föreslå sjukbidrag om sjukbidraget är lägre än sjukpenningen.

Socialbidrag? Om man är sjuk, har läkarintyg, och saknar sjukpenning kan man under kortare tid få socialbidrag. Men de anser att det är FK sak att betalar sjuka. Så oftast blir det bidrag mot återkrav. När man då får en annan inkomst får man betala tillbaka till soc. Jag har en regel skuld till Stockholm Stad.


Rättivsa?

Så länge det är oki att anser att vissa grupper ska leva utför samhället pga något som kommer vissa grupper att falla ut från tryggheten. Om det är p.g.a. sjukdom, handikapp, etisk ursprung spelar mindre roll. Anser man att vissa ska ha det sämre så kan det bli en själv.

Mamma blir arg när jag säger: Om jag ska ha rätt till hjälp, inkomst etc utan att jobba så ska en besöljad kvinna från Irak på 63 år utan svenska språket ha det. Hon kan inte heller jobba. Skillnaden är enligt mig hårfin...

Idag så är det enligt socialstyrelsen nästan 250 000 människor som inte har en inkomst från socialförsäkringssystemet (sjukpenning, a-kassa etc sköts bl.a. via FK, EJ Socialbidraget, det är kommunens sak att sköta) som skulle behöva det, detta "drabbar" nästan en miljon personer, folk ynglar av sig (har jag hört... och sett *ler*).

Det är VI som får söka socialbidrag varje månad, man ansöker om att få överleva en månad till... inget annat. Varje år faller drygt 20 000 ur bidragssystemet... Tur att en massa kommer tillbaka när de blivit friska... annars hade det snart bara varit utslagna och halv ihjäljobbade människor i landet.

ex. En man krockar (ej på arbetstid) och skadar nacken, efter 6 veckor anser FK att han är frisk nog att jobba, läkaren sjukskriver dock igen, men FK nekar rätt till sjukpenning. Jobbet säger upp honom då han inte kan jobba (detta är lagligt nu). På AF och A-kassan säger de att han inte kan få A-kassa då han inte anses vara frisk nog att stå till arbetsmarknadens förfogande...

Har han tur och inte har några tillgångar som bostadsrätt, bil, båt, privat pensionssparande så kan han kanske få lite från socialen... men några andra pengar blir det inte... Telefonen stängs av snabbt, så han blir tyst. Ttelia stänger av många telefoner varje år.

Denna mannen ansåg före allt detta att sjukpenningen, a-kassa etc skulle tas bort då alla bara valde att ta bidrag för att slippa jobba... och han erbjöd mig att avsluta problemet "Morticia"... tyvärr var han polis då och de är ju mindre lämpliga att anmäla.

Idag 2,5 år senare bor han i en etta med kokvrå (i den kommunen har de tomma lägenheter, annars hade han kanske bott under bron), har 1,5 miljon i skulder, kan ej få skuldsaneringen då han inte har någon inkomst, socialbidraget räknas inte. Barnen och frun lever på annan ort och han har ej råd att träffa sönerna. Han är delvis förlamad och har yrsel, svåra smärtor och svårt att se.

Otäck utveckling av en vanlig olycka... Men ingen ovanlig utveckling. Så länge FK har rätt att neka sjukpennning så kommer folk att ramla ur nätet.

Det drabbar vanliga människor, som jobbat och lever vanligt.
De andra pundare, sjuklingar, slöfockar etc. som inte jobbar finns inte i systemet!
Vi kan inte ramla ur det...

Var är alla de nästan 30 000 (siffran är osäker då ingen statistisk finns.) kvinnor som inte jobbar, som inte studerar, som inte söker jobb, som inte pensionerade, som inte har små barn, som inte är hemmafruar (de är ogifta)?...
Jag räcker upp en viftande hand... jag är en av dom...

Och kvinnan som bor hemma hos föräldrarna de matar henne. Trots att hon är över 40 år. Hon är sjuk. Svårt reumatisk. Hon har ingen inkomst. Hennes syster mailade mig i vintras då föräldrarna var sjuka och inte kunde hjälpa till. Systern tog tjänstledigt från jobbet för att hjälpa till. Anhörigpenning betalas bara ut om den anhörige ska dö snart... vilket ingen gjorde. Systern lånade 15 000 på banken och slapp vräkas (undrar vad hon gör om influensan slår till i vinter igen?)
Resten då? Var håller de hus...?
Kanske tar många trygghetssystemet förgivet och tänker inte på hur lätt det kan försvinna från deras plånbok... finns ju politiker som vill ta bort vissa sjukdomar från systemet... och då inte bara medicindelen utan även rätten till bidrag om man får vissa sjukdomar... Än är det bara några ung moderater, men konstiga saker har ju hänt tidigare.

Kanske dags att kämpa för att behålla vår välfärd och bygga ut den...

Om alla människor i detta land har rätt att överleva om något händer utan att leva på socialbidrag, utan att riskera att vräkas om man ligger på sjukhus så skulle många orka göra mer nyttigt. För nu går all vår energi åt till att slå oss fram.

"EttEndaBidrag" (minst 7500 per månad och sen något barntillägg eller bostadstillägg så även de med många barn klarar sig) till alla sjuka, studerande, föräldralediga etc, alla som idag har socialbidrag, CSNstöd, sjukpenning, a-kassa etc. Som man handlägger smidigare... och som inte har så höga (och dumma) krav att en familj vräks då socialen inte kan betala ut bidraget då krav ett - att båda föräldrarna ska skriva på ansökan inte går att uppfylla då pappan ligger i koma på Huddinge sjukhus efter en hjärnblödning... (Metro sommaren -99) deras 3 barn blev flyttade till familjehem... kostar mycket mer än socialbidraget hade kostat...

Har man tryckt ut en bebis är det bevis nog... eller har man läkarintyg så räcker det. sjuklön kan ju finnas kvar i 14 dagar från jobbet så de inte glömmer bort sitt ansvar för människorna som de utnyttjar... och sliter ut

Samhället är vi alla... Inte dom där utan vi här!

Blev jobbigare att se det så, men samhället är alla vi som bor, lever här.
Det är våra åsikter som speglas (i alla fall lite grann) hos makten.

Och det är individer som arbetar hos myndigheterna... individer som är människor och gör samma fel som alla andra. Och när det inte finns pengar till mer personal så ökar risken för oss som använder deras tjänster. Innan så var det ofta två handläggare som tittade över varje ärende... nu är det max en... synd bara de inte vågar erkänna felen de begår då skulle ju de kunna åtgärdas så vi som drabbas slipper gå hungriga... men de får sparken om de säger ifrån...lojalitet... fint ord... *ler lite irriterat*


Klockan är nu 23:00 och jag har just överlevt en 4 timmars lång gråt och vill ge upp och dö attack...
Min telefonsamtalsdag har lett till det.
Soc vill ha pengarna som jag vill gå till tandläkaren, köpa ny tensutrustning, säng och stol för. Jag kan ju ansöka om det istället... men de pengar de beviljar räcker aldrig. Och det vore en skön känsla att få betala själv för en gångs skull. Slippa säga att socialen ska faktureras... eller komma med rekvistioner där det står vad jag ska ha och hur mycket det får kosta...

Efter 10 år på socialbidragsnorm är jag i starkt behov av väldigt mycket. Och som det ser ut nu så kommer det att dröja flera år innan jag av egen kraft kan ta mig över den magiska gränsen på knappt 3000 per månad när hyran är betald. Min sjukdom kostar 4500 per månad... om jag äter en gång per dag och inte umgås med några via telefon eller träffar folk så går jag bara 2500 back per månad.

Om jag får behålla pengarna är det saker man kan bli bevilja enligt socialtjänstslagen jag ska använda dom till. Vill bara slippa ansöka och tigga om en ny tensapparat med batterier och laddare. Slippa förklarar varför jag inte kan sova i en hård säng med mintrasiga nacke och rygg. Bara få fixa det jag behöver för att leva... Men det går nog inte. Hur skulle det se ut om jag själv fick välja vad jag kan använda?

Då pengarna är på mitt konto kan de inte med laglig kraft tvinga mig att betala tillbaka. Men om jag inte gör det av fri vilja så kommer de att räkna med i resten av mitt liv... eller tills jag ligger samma summa back...

Vill inte riskera att svälta ihjäl om något år eller om 2 år när sjukbidraget är slut och kanske behöver hjälp från socialen tills jag blir frisk (nya friska kotor kan växa ut och kroppen kan säkert läka nervskador om man verkligen vill!) eller fixat nytt sjukbidrag?

Men jag vill betala undan banklånsskulden, och laga tänderna, och skaffa en ny bettskena så käkleden får vila lite. Har max 2 cm mellan tänderna nästan hela dygnet nu. Synd det är fel leder som är skadade, inflammerad och låser sig... hade det varit några andra leder hade sjukvårdens avgifter gällt. Nu är det käkleden och den räknas till tandvård! En stol att sitta på när jag gör saker, skriver etc. En stol som inte skadar och göra att kroppen domnar... Och en säng som är bredare än den jag ramlar ur... och ett täcke jag själv kan lyfta... har två gamla tunga... de är inte varma nog var för sig...

Vet att det är lyx att ens drömma om ovan när man inte jobbar. Och jag har flera gånger tänk lägga ner planen på att skaffa det i detta livet. Just för att jag inte har rätt att kräva det. Fick ju hjälp 1990 till lite möbler. Och jag var ju hos tandläkaren 1995 och fick en ny tand. Fick ju bidrag till en Tensapparat 1998...

En vecka senare:
Jag ansökte om att behålla de 25 644 kr som jag fick mer än vad de räknat ut jag ska klara mig på i dec. Jag fick behålla hälften. *ler*
Vilket är bra så jag har betalt in, jag kunde ju behållt pengarna men då hade de räknat med dom i flera år. Nu "stoppar" de pengar jag fick behålla inte andra utbetalningar därifrån. Min pension är 6188 kr före skatt per mån och det är ju lite tufft. Och det finns ju en liten risk att jag behöver hjälp igen.

Ska spara kvitto på tensapparat, säng etc. fall i fall någon senare handläggare börjar ställa frågor. Ska ringa och leta efter en trevlig tandläkare... har en käkledsskada och den behandlas av tandvården, otur det är inte någon annan led, då hade den vanliga sjukvårdens taxor gällt...

Jag har svårt att gör skillnad på tänderna och händerna, men ännu svårare för leden i käken och lederna i andra delar av kroppen... de fungerar likadant, men kostar väldigt olika om något händer!

Så jag idag har jag ringt Lund och företaget Cefar som säljer TENS till företag. Det blev rätt mycket billigare att göra så. 2000 kostar den modellen jag provat ut. Går att hyra hos ett ställe på Kungsgatan (stockholm) men jag vet ju vilken modell som fungerar med min kropp. Var inne på Clas Ohlsson Gallerian och köpte 2 laddbara batterier och en separat laddare. Hittade en CD box som rymmer 80 cd utan fodral... Ska arkivera backuperna där.

Och efter 10 år på socialbidragsnorm så ska jag njuta för en liten slant... köpte en mobiltelefon oxå, tar evighet att ladda den... (evighet = 4 timmar) Så jag slipper avbeställa vissa tider hos sjukvården för att en annan enhet ska ringa... tre gånger i år har det blivit så. Och det är svårt att välja vad man ska hinna med.

Och jag fick länsrättens dom ang min överklagan ang handikappersättning, de avslog den med dunder och bong. Min läkare specificerade inte alla olika merkostnader exakt då det är omöjligt. Och eftersom fk redan räknat ut att jag inte hade tillräckliga kostnader så räknade de inte om efter nya intyget...

Så nu är det dags att överklaga till kammarrätten... eller ny ansökan och börja om...
Mycket jobb blir det... *suck*


021101
Arbeta för att få bidrag?

Det beror helt på vilken typ av bidrag och vad som är villkoren för att man får dom. Om man får sjukbidrag kan man tex vara tvungen att gå på rehab eller arbetsträna. Detta gäller ju även vid sjukpenning.

För att få socialbidrag / försörjningsstöd, ska man ofta söka jobb, men även delta i vissa aktivitet, Man kan tvingas studera etc.

Villkorslösa bidrag finns nog egentligen inte. Men vad som är villkor är individuellt utprövat.

Och kan te sig väldigt orättvisa då man ofta inte vet varför någon slipper något. De dolda handikappen och sjukdomarna syns ju inte. Men likväl så kan dom ta bort arbetsförmågan.

Många förstår inte varför inte jag tvingas jobba några timmar varje dag...
Att jag har en kropp som tillverkar massa blod och slem i tarmen som vill ut då och då, och toabesöken upptar ibland halva mitt dygn... är det ingen som ser.

Eller de timmar jag ligger orörlig i krampsmärtor...
Men man ser mig när jag orkar ta mig till vivo... den gången den veckan...

lila linje

Mina Texter - Index-sidan

Index - QuickIndex © 1982-2015 Morticia