skip meny bisexmärke regnbågsfärg
Index  - QuickIndex
»»Twitter ¤

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

Jag - Om mig
Min Pappa
Mina Ord
- Dagbok
- Stomi !!!
- Texter
- Sex
- Hudvårdsrecept
- Akvarell
Mitt Hem
Om Hemsidan

E-mail - Gästbok

Endometrios
- Endo Fakta
- Endo Symptom
- Smärta - Smärtskala
- Endo Behandling
- Gynbesök
- Undersökningar
- Hur Ser DET ut? !!!
- Ordlista
- Litteratur
- Endo Länkar
- Tips!
- Skriva ut
- Zoladexbilder !!!
- Medical News ¤

FN - Förenta Nationerna

Hiv & Aids
- Historia
- Smittvägar
- Riskgrupper
- Riskbeteende
- Sjukdomen
- Behandling
- Förebyggande
- Skyddsåtgärder
- Sverige
- Ordförklaring
- Organisationer
- Andy, 24
- David, 26
- Källor
- Svepskäl
- Hiv/Aids News ¤
- FAQ om Hiv/Aids-sidan

Links
Loesje
Webdev News! ¤
WebTips ¤
VirusNews ¤

linje

w3c xhtml 1.0

Valid CSS 2.1!

linje

www.shenet.se

akvarell.se

funktionshinder.se

(h)järnkoll

www.aiai.se

Independent Living Institute (ILI)

fulldelaktighet.nu

typiskt svenskt

Amnesty International

nationella hjälplinjen

bris 116 111

bris vuxentelefon 077-150 50 50

1million4disability

surfalugnt

Tipsa polisen om Sexuella övergrepp mot barn-och barnpornografi

Donationsvecka

Copyright ©
Texter, dikter, en del bilder och design skapat av Morticia

Last update:
141206 15:21:00

Gått vilse? QuickIndex

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

No Cookie

linje

linje

linje

Vädret Rinkeby

linje

vi gillar olika

UPP upp

linje  Vad ska man tro på?

All tror på något, antingen så tror den på inget eller så på någon Gud. Kalla Gud vad du vill. Det finns inga vetenskapliga bevis på att en Gud är mer rätt än en annan.

För mig är tron viktig. Jag är troende kristen, men jag är pluralist, de flesta jag träffat som är kristna är dualister. Skillnaden är stor, jag anser att bara för jag tror på Gud och Jesus så är inte det mer rätt än det är för en som tror på Allah, Buddha m.fl. En dualist anser att kristendomen är den enda rätta religionen. Jag finner det lite svårt att se det så. Bara för jag är kristen och trivs med det så passar det ju inte alla.

Jag har läst Bibeln, men jag är inte bokstavstroende. Bibeln skrev för länge sen av många olika personer. Den skrevs i en annan tid, med andra samhällsuppbyggnader.
Klart att det är svårt att förverkliga det idag utan att bygga om hela Sverige/Världen. Men bokstavstroende har ofta det som mål, att bygga om världen på något sätt.

Jag kan inte finna något som tyder på att man är en bättre människa för man har en viss tro. Jag tycker att alla människor som inte är fundamentalister har ett existenberättigande. Det finns gott om kristna fundamentalister också. Men det talade det inte gärna om.

Det är mer säljande att tala om extrema muslimer, eller sekter som styrs via Internet. Det är ju inte så intressant att berätta om kristna som fördömer sina barn på grund av homosexualitet, oäkta barnbarn, aborter mm. De talar så vackert om hur öppna och toleranta de är. Den dömer de ut andra som tror på samma Gud så hårt. Om de nu är så duktiga så borde de väl inse att vi är människor allihopa, inte Gudar som gör allt rätt, som väljer rätt alltid.

Jag har blivit kallad satanist, eftersom jag har svarta kläder, det tycks vara olämpligt att ha om man är kristen. Dessutom så lyssnar jag på fel musik, hur kan musik vara rätt eller fel. Jag lyssnar ju inte på djävulsdyrkarsmusik. Utan bara på vad som på svenska kallas Svartrock. Jag har fel inställning till livet. Och jag lever inte som man bör, men hur bör man leva? Men det är så mycket man inte får göra som kristen. Ibland så undrar jag om det finns någon mer bok än Bibeln som man SKA följa.

Jag känner mig trygg i min tro. Jag valde inte den, den valde mig. Jag var ateist innan. Ville inte underkasta mig en Gud. Sen hände det mycket i mitt liv. För mycket. Och jag vet inte hur det gick till, bara att jag blev troende. Men jag går inte ofta i kyrkan. Jag tror Gud finns överallt, och behöver således inte gå till någon särskild byggnad för att visa min tro. Varken för mig eller andra. För det skulle bli fel för mig.

Många av mina vänner är inte kristna. Men för mig spelar inte det någon roll. De har sina liv och jag mitt. Att packa på någon en tro är ju att man inte anser att de är kapabla att välja själv. Jag har vänner som är ateister, muslimer, judar, hinduister, new-ageare, Hare Chrishna, katoliker eller vad som helst... De tillför mitt liv med så mycket. Och jag tror att jag gör det samma i deras liv.

lila linje

Jag är uppvuxen med kyrkans barntimmar, söndagsskola, konfirmation. Men min familj var inte troende. Det sågs som bra aktiviteter för barn, något man skulle låta sina barn gå på just för att "alla" andra gjorde det. I min klass konfirmerades alla utom 3.

Är inte församlingsaktiv. Men trivs i Svenska kyrkan, eller rättare sagt, delar av...
Om jag kunnat sjunga att jag säkert varit mer aktiv. Men min astma snodde stämbanden och jag kraxar som en kråka... en halv minut sen blir jag tyst... i några dagar...
Men jag älskar att lyssna på körsång. Och tidigare smet jag in på lunchmusik inne istan och satt i en timme och njöt...

TV-mässor har ersatt stora delar av det för mig. Oavsett vilken församling/kyrka som är med så tillför de mig musik, sång och glädje. Nu är jag inte en inbiten tittare. Har inte klockan på ringning för det. Men är jag vaken så sätts tv-n på.

Har alltid känt tro. Men försökte aktivt trotsa. Har haft en period då jag kämpade aktivit emot, i yngre tonåren, jag var svårt sjuk och allt kändes så fel. Men till slut så gav jag liksom upp. Men sen många många år känner jag mig trygg med min tro. Fått mycket skit för den, är för liberal. Vill inte "värva" vänner eller andra människor. Anser att alla som vill kommer frivilligt, om dom bara vet att kyrkan finns. Så församlingsliv blev svårt.

Men alla kristna är ju inte gjorda efter en mall. Vi är olika... precis som alla andra grupperingar, grupper av individer.

lila linje

En av de trevligaste andakter jag varit på, var hösten 1995. Jesper Ödemark läste sin egen översättning av en text skriven Artur C Clarke.

lila linje

Mina Texter - Index-sidan

Index - QuickIndex © 1982-2015 Morticia