skip meny bisexmärke regnbågsfärg
Index  - QuickIndex
»»Twitter ¤

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

Jag - Om mig
Min Pappa
Mina Ord
- Dagbok
- Stomi !!!
- Texter
- Sex
- Hudvårdsrecept
- Akvarell
Mitt Hem
Om Hemsidan

E-mail - Gästbok

Endometrios
- Endo Fakta
- Endo Symptom
- Smärta - Smärtskala
- Endo Behandling
- Gynbesök
- Undersökningar
- Hur Ser DET ut? !!!
- Ordlista
- Litteratur
- Endo Länkar
- Tips!
- Skriva ut
- Zoladexbilder !!!
- Medical News ¤

FN - Förenta Nationerna

Hiv & Aids
- Historia
- Smittvägar
- Riskgrupper
- Riskbeteende
- Sjukdomen
- Behandling
- Förebyggande
- Skyddsåtgärder
- Sverige
- Ordförklaring
- Organisationer
- Andy, 24
- David, 26
- Källor
- Svepskäl
- Hiv/Aids News ¤
- FAQ om Hiv/Aids-sidan

Links
Loesje
Webdev News! ¤
WebTips ¤
VirusNews ¤

linje

w3c xhtml 1.0

Valid CSS 2.1!

linje

www.shenet.se

akvarell.se

funktionshinder.se

(h)järnkoll

www.aiai.se

Independent Living Institute (ILI)

fulldelaktighet.nu

typiskt svenskt

Amnesty International

nationella hjälplinjen

bris 116 111

bris vuxentelefon 077-150 50 50

1million4disability

surfalugnt

Tipsa polisen om Sexuella övergrepp mot barn-och barnpornografi

Donationsvecka

Copyright ©
Texter, dikter, en del bilder och design skapat av Morticia

Last update:
141206 15:21:00

Gått vilse? QuickIndex

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

No Cookie

linje

linje

linje

Vädret Rinkeby

linje

vi gillar olika

UPP upp

linje  Vilka är dom?

Historia

Goths och gothics kommer från punken via postpunk. De protesterade mot allt glitter och all glans genom att ta en del av punkkulturen och föra den till dess extrema utkanter. Både klädfärg, smink och attityd blev svart. I Sverige är det väldigt liten skillnad på Goths och Gothics, de gå in under svartrocken.

Eftersom massmedia hade fullt upp med New Romantics och punken, så fick Goths och Gothics vara i fred och slapp ständigt bli "värre". Svartrocken har existerat som en liten och ostörd kultur fram till idag.

sound like a melody

Musik & Texter

Texterna är ofta svarta och handlar om självmord, sviken kärlek, depression och döden. Musiken är "smärtsam" och förstärker effekten av texterna. Musikvideon är i många fall väldigt abstrakt och visar ofta något helt annat än det musiken handlar om. Effekten av text, musik och video blir "djup". Svartrockare är fascinerade av verklighetens mörka sida. Vissa av svartrocksbanden har inte bara levande medlemmar i bandet utan även maskiner. The Sisters of Mercy har till och med sin trummaskin "Dr. Avalanche" med på skivomslagets lista över medlemmar och funktioner.

I musiken finns väldigt sällan gitarrsolon, och basisten spelar en slinga genom hela låten, ibland genom en hel skiva. Sångaren sjunger inlevelsefyllt med sin mörka stämma, för vissa band är det vanligt med duetter med en kvinnlig sångerska.

The Sisters Of Mercy

Kläder och smink

Både killar och tjejer har långt färgat korpsvart hår, ofta tuperat i olika frisyrer.
Goths: De se ut som de nyss steg upp ur sin egen grav. Bleka i ansiktet, slitna kläder, mycket second hand, siden spets och läder.
Gothics: De är lite mer eleganta. Killarna har ofta hög hatt, solglasögon, frack eller kostym av 1700- eller 1800-tals modell. Lågskor hör till. Tjejerna har ofta långa handskar, snörkängor och mycket arbete läggs på make-upen. Materialen som används är läder, siden och för tjejerna spets.

I Sverige så är det en blandning av Goths och Gothics som ryms i svartrocken. Effekten blir ett mellanting mellan bägge stilarna. Till vardags så klär en del sig i svart, trasiga jeans, svart skjorta eller svart sidenblus. Kängor och smink hör till, samt solglasögon är ett måste.

Till fest och till konserter så klär en svartrockare upp sig. Då påminner de mer om Gothics. Kläderna är välsydda och oftast mycket vackra. Sminkningen är spektakulär och fantasifull. De se ofta vampyrlika ut i sina svarta kläder och sin bleka hy, sminkade med svart och ibland rött. En del Goth/Gothic dra lite mot synthlooken.

YingYang  Kors

Livsstil och ideologi

Det finns ingen politisk inriktning i svartrocken, bara en inställning som av många uppfattas som ytterst negativ. En svartrockare lever efter måttot att alla ska dö, förr eller senare. Av omgivningen uppfattas en svartrockare som mycket ostabil, asocial och benägen till självmord.

Många tror dessutom att svartrockare är satanister, kriminella och allmänt farliga. Detta är helt fel, inget tyder på att svartrockare skulle må sämre eller vara mer kriminellt belastade än en "vanlig" tjej eller kille.

Det är egentligen lite fel att kalla svartrocken för ungdomskultur, de flesta som är svartrockare i dag är mellan 20 och 40 år. De som idag blir svartrockare tillhör ofta Generation X. Svartrockarna tog tidigt till sig det svarta och mörka, inte bara till kläder och hårfärg, utan även till attityden. De har ofta en morbid humor. "Familjen Addams" är en TV-serie som tilltalar de flesta svartrockare. Fru Addmas, Morticia, ha alla de angivna attributen. Hon är en kultfigur inom gothkulturen.

De är inte mer drogliberala än andra, även om det finns texter och uttalande från vissa artister som Robert Smith i the Cure har sagt "Alkohol är den bästa drogen", Andrew Eldritch från the Sisters of Mercy sa i en intervju "Hasch is for kids" och i låten "Amphetamine logic" av The Sisters of Mercy beskrivs hur underbart det är att vara hög på amfetatmin.

lila linje

Mina Texter - Index-sidan

Index - QuickIndex © 1982-2015 Morticia