skip meny bisexmärke regnbågsfärg
Index  - QuickIndex
»»Twitter ¤

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

Jag - Om mig
Min Pappa
Mina Ord
- Dagbok
- Stomi !!!
- Texter
- Sex
- Hudvårdsrecept
- Akvarell
Mitt Hem
Om Hemsidan

E-mail - Gästbok

Endometrios
- Endo Fakta
- Endo Symptom
- Smärta - Smärtskala
- Endo Behandling
- Gynbesök
- Undersökningar
- Hur Ser DET ut? !!!
- Ordlista
- Litteratur
- Endo Länkar
- Tips!
- Skriva ut
- Zoladexbilder !!!
- Medical News ¤

FN - Förenta Nationerna

Hiv & Aids
- Historia
- Smittvägar
- Riskgrupper
- Riskbeteende
- Sjukdomen
- Behandling
- Förebyggande
- Skyddsåtgärder
- Sverige
- Ordförklaring
- Organisationer
- Andy, 24
- David, 26
- Källor
- Svepskäl
- Hiv/Aids News ¤
- FAQ om Hiv/Aids-sidan

Links
Loesje
Webdev News! ¤
WebTips ¤
VirusNews ¤

linje

w3c xhtml 1.0

Valid CSS 2.1!

linje

www.shenet.se

akvarell.se

funktionshinder.se

(h)järnkoll

www.aiai.se

Independent Living Institute (ILI)

fulldelaktighet.nu

typiskt svenskt

Amnesty International

nationella hjälplinjen

bris 116 111

bris vuxentelefon 077-150 50 50

1million4disability

surfalugnt

Tipsa polisen om Sexuella övergrepp mot barn-och barnpornografi

Donationsvecka

Copyright ©
Texter, dikter, en del bilder och design skapat av Morticia

Last update:
141206 15:17:03

Gått vilse? QuickIndex

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

No Cookie

linje

linje

linje

Vädret Rinkeby

linje

vi gillar olika

UPP upp

linje

Dagbok 1997 vecka 28-52    Morticias ghost

Juli - Augusti - September - Oktober - November - December

Juli

Vecka 28

Måndagen den 7:e juli

Är på skolan, rätt lugnt när vi är max 15 personer totalt. Klockan 10:00 bestämmer mig för att gå till affären. Behöver lite mat inför veckan. Vilket ökenställe. Ingen Marabou mörk choklad. Inga Nachips. Det blir mikropop. Och lite bröd och pålägg. Måste ju äta lite varje dag. Köper en stor glasstrut att smaska i mig på vägen tillbaka till skolan. Går över förbli busshållplatsen som är enda sättet att ta sig härifrån på, passerar macken och bilverkstan (som nog försörjer sig på alla studenter som köper billiga skrothögar för att kunna fly härifrån på helgerna), sen kommer ån, där är det vackert. Nästan framme. Det är stekhett mellan bodarna (internatet), kapellet och skolan. Tur man ska vara inne i en källare hela dagen.

Känner tristessen i varje blick jag möter. Och jag kan hålla med, x är inget ställe att tilbringa en hel sommar i. Men vad har man för alternativ?

På ljugarbänken utanför byns bibliotek sitter de äldre herrarna. De gestikulerar ordentligt när de berättar något för de andra. Ett par glider förbli i en cab. Ser skönt ut i värmen, inbyggd aircondition.

Utanför fönstret vid fotolabbet kvittrar en fågel. Och tangentbordet jag skriver detta på är väldigt slitet, man får banka ner knapparna för att bokstäverna ska fastna på disketten. Har just scannat in några bilder inne i grafikrummet. Passade på att rensa lite efter mina senaste strapatser där inne. Så där 45 Meg plockade jag bort från min mapp.

Här är tyst nu. Jag är ensam på källarplanet. Känns bra. Har det lilla köket för mig själv om dagarna. Fast det är som i en bastu på eftermiddagarna när solen steker på fönstren.

Tisdagen den 8:e juli

Sov ett par timmar i går kväll, lagade middag vid 23:15 tiden. Rätt sent. Men det åskade på sen eftermiddagen. Och jag hade huvudvärk och behövde vila. Vilar man nerbäddad i en säng så somnar man väldigt lätt.

I morse så var det varmt, klibbigt på något sätt, men inte lika kvat som det var i går. Kom till skolan vid 9 tiden, gick vid halv 10 till distriktsköterskan. Skulle ta en spruta. Kom tillbaka igen. x är ju ingen metropol precis. Men ganska mysig, en bank, två mataffärer, en mack...

Vet inte vad klockan är nu, bara att jag börjar bli hungrig. Har kvar lite mikropop sen igår, så frågan är nu om jag ska äta de eller den medhavda lunchen. Mexikanskt risotto är ju alltid gott. Dessutom så behöver man äta kryddstark mat när det är så varmt som det är nu...

"Råkade" smita lite tidigare, men jag orkade inte sitta i värmen.

Onsdagen den 9:e Juli

Sommarregnet räddade mitt morgonhumör. Blev lite lagom regnvåt, slapp värmehuvudvärken en stund. Tassar glatt från bussen till skolan. Satt och samspråkade med en medpassagerar på buss, rätt skönt att slippa free-stylen och stirrandet ner i en bok. även om jag älskar musik och böcker så är det skönt ibland att "slippa" undan.

Idag har jag försökt få en dator att fungera tillsammans med FirstClass, lättare sagt än gjort. Men jag ska installera i en annan burk i morgon. Åt middagsrester till lunch, Brazan trodde jag åt popkorn eftersom det small i mikrovågsugnen...

Fick utbetalningsbesked från Försäkringskassan idag, i morgon får jag hela 230 kr (KAS- utbetalning) Underbart med lite pengar, med betoning på lite. Men det räcker till lite mat i alla fall. Något annat lyxigt är till får de som har riktiga jobb.

Ikväll ska jag städa, inte min favoritsysselsättning precis, men ett ont måste.

Torsdagen den 10:e Juli

Kopierat installationsdisketter, de som finns på skolan är inte kompletta. Saknar konfirmanderna, de såg till att det var liv på skolan. Fyllde upp korridorerna, replokalen, pejset, gardroben... Och så fanns det fika att köpa de fyra veckorna, nu får man komma ihåg att ta med allt dit.

Har regnat lite idag oxå, tur det, blev lite bättre luft, det är för varmt för mig. Mår inte bra. Känns som om jag ska kvävas när det är över 35 grader i solen. Har köpte en stor flaska saft idag. Det går åt i värmen. Ska snart grilla lite marshmallows över ett värmeljus. Det är gott. Ska spela in lite nya band att ha i free-stylen när jag åker buss. Måste variera mig lite.

Fick just E-mail från min Internetleverantör, de har bekräftat mitt nya abonnemang, det gäller till och med den 12 Juli 1998, så nu får ni stå ut med mina sidor i ytterliggare ett helt år! Det blir kanske väldigt svårt, men ni kan få en lista på bra terapeuter. Maila mig i så fall, ni kan även titta i telefonkatalogen på de BLÅ sidorna.

Fredagen den 11:e Juli

Sista vardagen denna veckan. I helgen ska jag träffa släktingar. Lyssnar på Imperiet, länge sen sist, lite nostalgi sitter fint så här en sommardag. "var är vargen, var är vargen du trodde var död...". Blir nog lite Ebba Grön senare i kväll, kanske KSMB.

Idag så fanns det mörk choklad i x. Men bara 100 grams kakor. Borde prenumerera på de. Så man aldrig blir utan. Jag beroende - nej vad fick dig att tro det? Jag bara gillar godis.

Det var en gång... så börjar många sagor. Ganska enformigt, men det gör att man vet att det är en saga, berättelse. "barnen är lyckliga nu - 19hundra87 - dom tillber sin tuggummiGud - 19hundra87"... stutsar ut ur mina högtalare. Snart är det Disneydags på TV.

linje
Vecka 29

Måndagen den 14:e Juli

Sjukskriven. Ont i halsen, huvudet, feber och hosta. Legat i sängen och slumrat. Köpte Kan-Jang, Treo och Nässpray så nu blir jag snart piggare. Får nog ta det lugnt ett par dagar. Jag brukar strunta i mig när jag är sjuk, ska testa något nytt - Att se till att jag blir frisk innan jag börjar stressa runt igen.

Dagen har varit lugn. Ganska varmt ute. Nästan lite kvavt. Hoppas det blir svalare i natt så jag kan sova. Lyssnar på Charlotte Sometimes med The Cure. Underbar låt, baserad på en väldigt bra bok av Penelope Farmer "Charlotte Sometimes" eller den svensköversatta "Charlotte varannan dag". Läs den! Det är inte ett förslag det är en order!

Ska snart gå och lägga mig igen. Måste sova...

Tisdagen den 15:e Juli

Vaknade vid 11-tiden, men stannade inte uppe så länge, utan somnade om och vaknade 16:00. Ganska skönt att sova lite när man är sjuk. Egentligen så borde jag inte skriva, febern gör att bokstäverna inte är där de brukar på tangentbordet. Och det ser helt annorlunda ut på skärmen efter all astmamedicin. Nästan lite grann som när man tecknar med kol och suddar med fingret.

Jag får nog vara sjukskriven ett par dagar till, denna gången ska jag vara frisk när jag börjar jobba igen. Det är nog ingen som saknar mig ändå. Det är ganska öde på skolan så här års. Dessutom så hinner jag säkert med det jag ska på de andra veckorna innan eleverna droppar in.

Har just hällt upp ett glas vatten för en dos Treo. Äckligt med effektivt! Tillsammans med en ordentlig dos nässpray så blir livet värt att leva igen! :-)

Onsdagen den 16:e Juli

Klockan 03:40
Kan inte sova. Men min hemsida mår bra av det. En lite renovering behövs alltid! Lagt en ram runt räknaren (Inte på Sommarkrönikan). Samt fixat en felaktig länk på menyn på min Hiv-Aids sida. Äter chips och dricker saft. Ska snart logga ner och lägga mig, inte för jag ska upp tidigt i morgon utan för man blir frisk fortare om man sover mycket.

Titta på ett vykort som en kompis skickade som Julkort 1996, det föreställer en trappuppgång mellan två ytterdörrar står det: DISKA GRANNENS DISK. Inte för att jag skulle ställa mig och diska någon annans disk betyder inte det att de behöver göra detsamma! :-) Men jag tvivlar på att någon annan kommer att fixa den disk som odlas i köket just nu.

Klockan 20:20
Idag blev jag väckt av telefonen vid 11-tiden. Eftersom jag inte somnade förrän klockan var över 7 i morse så är jag trött nu. Varit och handlat lite mat idag. Tvättat lite. Borde snart gå och lägga mig. Men kommer nog inte att somna ändå. Gör mer nytta vaken. Grannarna grillar igen. Och jag ska snart äta lite mat igen. Lyssnar på Depeche Mode - Ultra just nu. Den är bra. Men jag är kanske lite konservativ när jag säger att jag saknar 80-talets Depeche rush den dagen en platta släptes (ibland så glömde man ju att det var skoldag).

Skulle vilja ha längre dygn. Hinner inte lyssna på all musik som jag älskar. Kan ibland få panik när jag tänker på hur lite tid man hinner lyssna, bara lyssna på musik. Min stereo är min respirator, lika viktig för mig som syret i luften.

Torsdagen den 17:e Juli

Ska vara hemma hela veckan ut. Lika bra. Så hinner jag kanske sova ut lite. Har några dygns förlorad sömn markerad i ryggmärgen. Sov 10 timmar i natt. Blev inte ens väckt av telefonen i morse. Borde sortera diskettberget brevid mig. Men soffan och en filt är bättre.

Undrar om min små söta husdjur klarar sig tills i morgon. Mina kära dammråttor vill nog in till sina vänner i dammsugarpåsen. Men de får springa lösa tills i morgon. De trivs rätt bra med att leka under sängen, de är tysta, har ett bra uppförande och självständiga - jag slipper mata de.

Ska snart gå till affären och handla något att tugga på, kanske popkorn. Sen skicka upp dagens krönika. Tur man inte tagit på sig att uppdaterar varje timme! Tandkrämsreklam på TV, någon som frigör syrebubblor som rengör djupt mellan tänderna. Säkert lämplig tillsammans med tandborsten som klarar av alla tunnlar man har... och slalombacken... måste byta tandborste!

Fredagen den 18:e Juli

Klockan 01:20
Säger bara Philemon Arthur & The Dung! Lyssnar just nu på In kommer Gösta. De är underbara. Kult! Har städat lite på min hårddisk under kvällen, och gnällt över viruset PageMaker, det puckoprogrammet (Det är inget program - det är ett virus, JAG HAR BEVIS) gör inte som jag vill. Tänkte montera mina dikter där, men som det ser ut nu så får de stanna i Word. Parasoll på ZTV, bytte till MTV, utan att veta varför. Så nu lyssnar jag på två olika låtar hela tiden. Men man har väl simultanförmåga! Nirvana på MTV, unplugged. Snyft... :-’(

Tänder ett ljus.
Ett svart vackert ljus.
För att hedra Kurt Cobain.

Varför är man som mest kreativ på nätterna? Varför är det då jag kommer på allt jag vill göra? Då kan jag skriva, måla, tänka. Klockan är snart två. Borde snart sova.

Klockan 04:05
Sover inte. Har just gjort en ny meny.gif och fått göra om HTML-koden till alla min dokument. Men det blev snyggt. Hoppas jag inte väckte någon granne med min nattliga dusch och matlagning, men de brukar inte höra något. Eller rättare sagt, de är vana. Jag har ju bott här i sju år! Lyssnar på Wish med The Cure, låten from the edge of the deep green sea.

Ska nog logga ner snart, ska bara kolla om någon snäll människa skickat mail. Ska nog skicka ett själv! Natti Natti!

Klockan 19:30
Fredag kväll och jag städar... Inte alls kul, men det var för mycket skräp överallt. Men av någon anledning så är det roligare att sitta vid datorn. Men om man stänger av den, och sätter på lite bra musik istället, så kanske det blir städat fortare här. Men bara kanske, man kan ju sätta sig i soffan med en bok, eller ringa någon... Ska äta lite hallon sen... fick av mina grannar, jag har inte ätit hallon på många år.

Support?
(Känt så någon gång?)

linje
Vecka 30

Måndagen den 21:a Juli

Klockan 00:40
Ska snart sova. Ska upp klockan 7:00 i morgon. Frisk igen så jag ska jobba. Tänkte bara skriva en stund först. Lyssnar på Ingmar Johansson’s CD Mysterium - En mässa om Livets insida. Den är vacker. Helt underbar att lyssna på i ett kapell. Låten Om Du nu finns spelades samma dag vi fått veta att en klasskamrat omkommit i en bilolycka hösten 1995 så den väcker minnen.

Har inte HTMLat på ett dygn snart, känns nästan konstigt. Kan man bli beroende av HTML??? Kanske... ;-) Nej nu får det var sängdags.

Klockan 17:00
Har tänkte mycket idag. Och vill dela med några av de texter som betytt mycket för mig de senaste åren.

Some people come into
our lives and quickly go...
Some people stay awhile
and leave footprints on
our hearts and we are
never the same
Okänd författare

Tisdagen den 22:a Juli

Åt popkorn till frukost. Rätt gott, grundade med en muffins på väg från bussen till skolan. Killen som jobbar hos vaktmästaren i sommar sa något förnedrande om mina matvanor, och då även indirekt om mig. Får väl se vad jag ska göra åt det. Sommaren är ju lång...

Kvalmigt hela dagen, åskade en del i x och senare i Kmn. Klart jag skulle vara på båda ställen när det mullrade högt upp i den blåsvarta himlen. Håller på att fixa min brors dator. Den är lite kinkig. Men om (är jag naiv eller... :-D) den bara fattar att alla filer faktiskt är installerade tror jag vi kommer att bli vänner.

Var hos doktorn i eftermiddags, har en hudinflammation på foten, fick antibiotika. Läkaren skrev ut Treo® Comp också. Det är Gud’s gåva till mänsligheten. Effektiva mot det mesta. Och framför allt mot huvudvärk!

Onsdagen den 23:e Juli

Ännu en lugn dag av mitt liv. är just nu väldigt hungrig, men det är ganska enkelt att åtgärda, har maten i kylen, bara att värma. Potatismos och Cevapicic, sen en regel klick Ajvar till det och kvällen är räddad. Ska plocka undan en massa skräp senare ikväll. Det samlas en hel del när man bara lägger allt på hög.

Sommartider på bussarna innebär att man kan få åka en massa mils omväg, vänta någon timme på ett tåg. Men nästa vecka är det mer normala tider igen. Så man slipper dessa röriga tider. Inte för jag har något emot att åka buss 3 mil sen vänta 1 timme och sen åka tåg 3 mil, när det i vanliga fall bara är 3 mil med buss... Det stör inte mig alls... nej då...

Torsdagen den 24:e Juli

Regnet har slagit sönder en hel del i x, stora kratrar i en backe, det blir vackra mönster. Nästan som Gud’s konstverk åt oss som ska vara där hela sommaren. Tänk att en liten by kan förändras så bara för det är sommar. Möter man 10 personer samma dag så är det nästan rekord.

Det är väldigt varmt idag igen, det går åt stora mängder saft och vatten för att man inte ska dö av vätskebrist. Tur man slipper koka vattnet innan man dricker det. Var i xz innan och åt och köpte lite chips - Tortilla Chips med Chili smak. De är väldigt smaskens. Och så är det bra att äta starka kryddor när det är så varmt!

Lyssnar på Enya under tiden jag skriver detta. Rätt avkopplande. Ska snart sova en stund. Om jag nu inte blir väckt av telefonen!

Fredagen den 25:e Juli

Drömde att jag låg på marken, orörlig, en växt trängde genom min kropp. Knivvassa blad. Den växte genom mig. Men jag kände ingen smärta. När växten vuxit upp en bit så blev dess blommor till knivar, de föll ner på mig, och in i mig. Men jag kände fortfarande ingen smärta. Jag låg stilla eftersom knivbladen spikat fast mig på marken. Kunde inte andas. Bara låg där.

Har besök av R, han hälsar till alla som läser detta. Vi har varit och handlat nu, lite god mat till i kväll. Det är väldigt kvavt, åskade lite innan, men kvalmigheten tyder på att det kan börja igen. Så länge det är dag går det bra, nätter med åska är för jobbigt. Då är livet i panik. Men man vänjer sig. Det hör väl till.

Följande låt (om du nu finns... fyller rummet) är tillängnad Josefin, David, Michél, morfar Per och alla andra som kommer in i mitt liv och stannat ett tag för att sen lämna jordlivet och gå vidare. De som lämnat något kvar i mitt hjärta, något som gör ont när jag tänker på det.

linje
Vecka 31

Måndagen den 28:e Juli

En helg med åska och trevligt sällskap. Tycker farväl är jobbigt, även om man ska ses igen. Kanske snart... hoppas. Idag har jag tagit det lite lugnt, huvudvärk. Men i morgon ska livet återgå till vardagen igen. I kväll ska jag ringa ett samtal, ska bli kul och se hur det går. Hoppas det går bra. Sen ska jag vila lite, en trevlig helg lämnar spår, lite tomhet och saknad.

En Pelles Pizza till lunch-frukost. Läsk. Och Keso som dessert. Rätt gott. Men i morgon ska jag handla lite riktig mat. Har kvar glass i frysen. Äter kanske den som kvällsmat, innan jag lägger mig. Tangentbordet är väldigt smutsigt. Får fixa tryckluft och blåsa rent det på något sätt. Det blåser friska vindar idag, solen skiner och ibland så kommer det en snabb skur så allt blir blött. Men det är ändå fint väder. I alla fall om man är inne.

Tisdagen den 29:e Juli

En helt vanlig dag i mitt liv. Någon har stulit mina mikropopkorn så jag fick köpa fler. Någon har glömt stänga kylskåpsdörren så maten är förstörd. Men jag hade med mig ny så jag överlevde dagen allt till trots. Somnade efter middagen i soffan. Inte bra att sova på jobbet, men jag var nog väldigt trött. Troligtvis på grund av antibiotikan, men det är bara veckan ut de ska förgylla min kropp. Rätt läckra piller, piller.

Ska nog sova en stund nu på eftermiddagen, rätt trött. Dagens post bestod av reklam och ett schampooprov. Så nu kan jag tvätta håret, och de kommer att bli glänsande vackert enligt broschyren. Får väl se om det stämmer. Ska äta när jag sovit, orkar inte innan.

Onsdagen den 30:e Juli

En het sommar dag, för varmt enligt mig. Huvudvärk till frukost! Men annars så har inget allt för konsigt inträffat, en trevlig person ringde i går... ;-D Snart kommer han hit igen. Längtar.

Ska städa lite ikväll. Sen bara slöa. Behöver det i denna värmen. Lite kall dricka och en sval dusch. Sen är kvällen lugn. Tittat på film till kameran, svårt att få tag på Svart-Vit dia film, verkar som det bara finns en typ. Slumrade en stund vid 22-tiden, rätt skönt. Lyssnar på Enya igen. Verkar vara lika beroende framkallande som HTML, The Cure, The Sisters Of Mercy och Treo Comp. Men eftersom jag inte lägger upp ljud på min sida så kan ni själv välja vilken musik ni vill lyssna på.

Det är rätt mycket jag borde göra nu. Rensa bort en massa filer från mina hårddiskar, såna som bara ligger och tar plats. Men det känns som skolans datorer bör gå före min egen. De är i något sämre skick, en massa gamla temp-filer fyller upp hårddiskarna till max där. Sen borde jag tvätta mina gardiner, de är grå-vita av damm. Inte alls snyggt.

De Starkaste

De största och starkaste makter jag vet
är skräck och kärlek och ensamhet.
Anna Greta Wide

Torsdagen den 31:a Juli

En klibbigt dag, men mycket vatten uppifrån och åska och en hel del blixtrande. ösregnat hela dagen, utom ibland, då det bara regnat! önskan om att sova har varit stor hela dagen, klockan 17:00 så var jag i sängen, men åskan fick mig att vara vaken en stund till, det blev bara en timmes sömn.

Vill så mycket med mitt liv, men hurska man hinna? Skulle vilja plugga, men vet inte vad. Tittade i kurskataloger idag i skolan. Finns så mycket intressant.

Bussen som ska ta mig en bit närmre hem, kör på i regnrusket
Oj en liten bit, kanske 750 meter, utan regn!
Men det varade inte så länge
Nu regnar det i massor igen
Vill hem NU
Sova en stund
äta lite
Himlen är öppen
Och allt vatten som förvarats där släpps ut, just idag, just nu.
över mig...!

Lyssnar på Enya idag igen. Underbar musik.

En tanke om ett liv

Den ständiga jakten
efter en ny kick
Genom musik eller äventyr
Ett piller och lyckan kan vara gjord,
i alla fall för ett par timmar
Ruset
Något så underbart
Något så farligt

linje

Augusti

Fredagen den 1:a augusti

Skulle handla, men det fattas pengar på mitt konto, så det blev bara lite mat. Får kolla med banken på måndag, det är ju stängt nu. Jag som är så noga med att skriva upp alla uttag, inte missat något enligt mina sparade kvitto (har sparat alla sen ett år tillbaka). Tur det, så jag kan bevisa alla uttag.

Lyssnar på Jean-Michel Jarre - Oxygene 7-13. Helt oki skiva. Lyssnade på The Levellers innan, de är underbara. Finns så mycket bra musik. Men dygnet har bara 24 timmar, jag skulle behövt minst 75 för att hinna lyssna på allt jag vill. Ska installera om mitt ena mailprogram ikväll, det la av för en vecka sen.

Sitter och söker efter Nikonprylar på nätet samtidigt som jag skriver detta. Hittar allt jag vill ha, utom pengarna till det!

Ja, jag trodde på Gud. Jag väntade på att han en dag skulle
komma och befria oss, det var vad jag gjorde.
Hur föreställde jag mig Gud?
Som en rymdmänniska. Som någon som kom och ställde
till rätta, tröstade alla, förlät allt. På fältet bortom
Sävbyholmsskolan skulle han landa. Alla i Sävbyholm skulle
samlas - av någon anledning skulle allesammans Gå dit,
inte åka bil - somliga skulle ha naledning att vara rädda,
vi andra skulle med glädje hälsa Gud.
Härskaror av änglar i glänsande silerdräkter skulle gruppera
sig runt Herren själv som skulle sitta på en stol i mitten och hålla räfst.
Eftersom Gud färdades rent fysiskt genom rymderna
kunde man gott förstå att det tog tid innan han hann fram,
men varför Gud dröjde så länge kunde jag inte begripa.
Varför denna stumhet? Varför inte ge oss åtminstone ett litet tecken.
Det var nästan elakt av honom.
När jag inte längre orkade vänta, började jag förbereda
mig för att själv lämna Sävbyholm.
Kanske kommer Gud i dagarna dit. Nu när inte jag längre är kvar.

© En komikers uppväxt av Jonas Gardell Nordstedts Förlag AB 1992 sida 189

linje
Vecka 32

Måndagen den 4:e augusti

Det är något konstigt med måndagar. De finns. Man borde aldrig jobba efter en ledig dag. Det blir så mycket fel de dagarna. Glömmer saker och tappar bort sig själv. Ritat en del i PaintShopPro i helgen, gjort klart alla bilder till hösten och vinterns krönika, bakgrunder, veckobilderna, rubrikbilderna. Redigerat om en del, krympt de, konverterat de. Vill kunna spegla min hemsida på passagen, adressen där är enklare, men där har jag bara 3 Meg. Så då måste jag börja snåla. Sen gjorde jag en bild till, som del vis är inspirerad av Tom & Jerry på Cartoon Network! Fast där var det ingen häxa, utan en katt på kvasten.

Witch! Gullig?

Har hunnit med en hel del av skolans datorer idag, där är ett par som behöver total ominstallation, så det blir denna veckans jobb. Rätt kul, denna vecka så kommer lärarna tillbaka efter semestrarna.

I morgon ska ta fram kontaktkartor på rullarna jag framkallade idag. Länge sen jag var i labbet, saknat det. Men när det är så kvavt och varmt som det är just nu så är det för jobbigt att stå i ett litet mörkt rum.

Tisdagen den 5:e augusti

Klockan 02:00
Borde sova, egentligen, men sitter ännu framför datorn. Ska snart borsta tänderna, sen falla ner medvetslös i sängen, somnar nog rätt snart. Lyssnar fortfarande på Enya. Haft ett band med samma skiva i Free-Stylen hela dagen också. Gillar den musiken starkt.

Klockan 20:00
Lite segt att gå upp i morse. Var ur sängen lite för sent, fick stressa. Men ibland så är det skönt. Har tagit fram en del bilder, ska göra om någon av dom. Negativen från i går är nog värmeskadade. De ska inte vara så flammiga. Men men så länge de inte mörknar så går det ju bra.

Äter just nu middag, ska snart diska klart och sen ta det lugnt ikväll. Det är väldigt varmt, kvavt och klibbigt. Skulle behövt duscha 5 gånger per dag. Men vem orkar det. Det är ju förenat med arbete! Lyssnar fortfarande på Enya och musiken är som mental orgasm. Dvs. en väldigt skön upplevelse för själen.

Och nu är häxan ovan animerad, men jag orkade bara gör 7 olika bilder så den blev lite konstig.

Onsdagen den 6:e augusti

Klockan 02:30
Ännu en natt framför datorn. Borde sova nu. Men ska bara... Som Alfons Åberg säger i böckerna. Men jag ska ju bara fixa detta också, sen sova. Skillanden mellan Alfons och mig är väl att han inte HTMLar i böckerna. Lyssnar på From the edge of the deep grean sea med The Cure just nu. Underbar låt, tragisk men så stark. Den får bli veckans text. Tyvärr så kan ni inte höra den underbara musiken här, så spring och köp skivan - så spring nu...! Så går jag och lägger mig. Natti natti.

Klockan 10:30
Härom kvällen så skottskadades en man i en trappuppgång inte så långt härifrån. ännu är gärningsmannen fri. På något sätt så är reaktionerna att "det händer inte här", "det måste varit något utifrån", "de som är uppväxta här skulle inte göra något sånt" osv. Men det har hänt, och det har hänt här. Det är kanske bara den som sköt som vet vem som gjorde det ännu. Men vad är det som gör att folk måste skylla på andra än de som är härifrån. Vi som flyttat hit är alltid syndabockarna. Spelar ingen roll vad som händer. Som om vi vore sämre människor. Det är väl mest för att försvara sitt revir de reagerar så. Rädda, precis som jag. Att veta att den man möter kan vara den som sköt skrämmer en ju. Men varför döma så hårt och så snabbt? Kanske för att själv slippa känna skuld.

Klockan 22:30
Lite hungrig nu, borde nog fixa något att stoppa i magen, ska bara komma på vad! Ska kanske sova tidigt ikväll, redan 01:15 kanske! Ska ju trots allt upp tidigt i morgon. Ska bara välja bok till bussen. Och packa ner vad som behövs. Mat får jag köpa på ICA i x. Blir säkert en Pelles Pizza! 10 kr!!!

Ska byta skiva snart, Enya är en drog, lika beroendeframkallande som Amfetamin, Heroin... :-) Finns det avgiftning?

Torsdagen den 7:e augusti

Klockan 16:15
Ännu en varm dag. Jobbigt, men det är väl lika olagligt att längta till hösten som att råna en bank. Strax efter lunch så började det åska vilt i x. Det blixtrade, haglade, mullrade, small... Sikten försvann så man kunde bara se ett par mer ut genom fönstren. Jag gillar inte åska. Får nästan panikattacker, det är bättre nu än för ett par år sen, då låg jag helt borta, avsimmad på golvet. Nu kan jag sitta upp.

blixtklockan 13:00

Äter lite chips nu, tvättar lite kläder, 40° svarttvätt! Solen skiner och det är väldigt kvavt. Hoppas det inte tänker åska ikväll. Jag vill hinna med något annat. Men vem kan styra över vädret?

Klockan 20:05
Lyssnar på Staffan Hellstrand. Det gör liksom ont i mig. Texten är så stark... Ingen ska få andras... Måste dela med mig av livet. Kan inte höra Lilla fågel blå längre, den är för jobbig, väldigt bra. Men det gör för ont. En del tror kanske jag är fakir ändå, med tanke på en del annat i mitt liv, men jag har trots allt vissa gränser.

Fick katalogen från HotStuff idag, rätt mycket skivor som borde finnas hos mig. För många... Ett par böcker ska köpas så småningom, om Gothic, The Sisters Of Mercy, och ev. en till bok om The Cure. De är inte så dyra på böckerna. Bokhandeln tar mycket mer.

Fredagen den 8:e augusti

Klockan 00:10
R var först med att gratulera mig - jag fyller år! 26 år! Men det känns inte annorlunda på något sätt, ännu i alla fall. Ser nog inte äldre ut heller. Men det lär väl också ändras. Undrar bara hur snart. En kvart kanske? ;-)
Håller på att baka vitlöksbaugetter. Ska ha lite mat i magen innan jag somnar. Så inte magens kurrande väcker mig. Den kan vara högljudd.

Klockan 15:00
En mycket varm eftermiddag, huvudet dunkar av migrän. Två TreoCompisar räddade nog livet på mig. Ska ringa några samtal snart. Lite uppskov med blandade räkningar. Studiemedlet kommer ju inte förrän jag börjat studera igen. Kan just nu inte E-maila via min passagenadress. Jobbigt. Tänk vad beroende man är av tekniken. Får väl duscha så länge, laga lite mat, sova en stund... Loggade in på IDG\Online och mailade därifrån istället. Hoppas det fungerar. Jag desperat? kanske lite då... ;-)

Klockan 21:15
Om två timmar kommer R hit, längtar jättemycket! Det är nästan två veckor sen vi sågs. Livet är hårt ibland. Ska äta spagetti och köttfärssås och dricka cider. Fortfaranade är det över 20 º ute, och nästan 25 º inne. Längtar till vintern, då slipper jag huvudvärken på grund av värmen, slipper må pyton hela tiden. Du kan jag leva. Tänka. Andas. Sova.

Söndagen den 10:e augusti

I natt eller rättare sagt i förmiddags så drömde jag att jag låg instängd i en grotta, en trång liten grotta djup ner i marken. Jag låg bunden hårt, kunde inte röra armarna (låg på armarna, insvept i ett påslakan så jag kunde verkligen inte röra mig). Det var så trångt i hålan att jag slog i huvudet när jag rörde mig (slog huvudet i väggen under tiden, så jag har en bula). Var panikslagen när R väckte mig. Direkt efter mindes jag inte så mycket av själva drömmen. Skakade fortfarande. Men efter en stund så vaknade jag riktigt och förstod att allt var en dröm, men inte "bara en dröm".

En vanlig natt

Kanske drömmer jag
Kanske vaknar jag
Kanske somnar jag om
Kanske ligger jag vaken hela natten
Kanske ger jag upp och är vaken hela natten
Kanske sätter jag mig för att plugga
Kanske så tror jag att livet är slut
© Morticia

Nu har jag klippt min gräsmatta. det var jobbigt. Det är över 30° varmt ute, luftfuktigheten är mycket hög. Ska duscha snart. Helt genomsvettig min skjorta är genomblöt. Vill att hösten ska komma... Och huvudvärken försvinna...

linje
Vecka 33

Måndagen den 10:e augusti

Ännu en mycket varm dag. Vi åkte tåg till Rb och stannade 2 timmar i den berömda orten b-h, där författarinnan Tina är uppvuxen, stoppet kostade 25 kr! En enkel med stopp 60 kr och en enkel biljett utan stopp 35 kr! B-H påminner väldigt mycket om den lilla by/ort/förort där jag själv vuxit upp. En liten by, på ytan idyllisk, men de som bott där och flyttat kan berätta annat. Det är som ett fängelse. Ett hårt liv som man utsätts för. Minns skolan jag gick i, minns vägen... den grusade gångstigen. Minns hur klassrummen såg ut, var de satt. De som ansåg sig vara bättre än mig. De som såg till att jag lärde mig hålla tyst.

Men vi gick omkring i B-b, kyrkogården var trevlig, ett häftigt vattendrag med små fall vid minneslunden gav mer liv (!) på den platsen, och tittade oss omkring, satte oss vid Ica-affären och byggde stenslott, och vilade oss. Värmen tog kol på mig. Jag mår pest just nu. Ska dricka mycket. Massor, litervis... Men det är jobbigt. Dricker så mycket jag bara kan.

Sen tog vi tåget vidare till Rb. Gick och åt, för att strossa vidare lite runt. Tog bussen till Brunnsparken, Gick en runda där, tittade på den Japanska trädgården och någon doftträdgård som säkert luktar godare under blomningen. I Rb har jag pluggat. Där hittar jag nästan. Men det är en tråkigt stad. Trots sommar och turistsässong så var det realtivt dött där.

Vi var riktiga turister, nästan som japanerna, vi tog massor med bilder överallt. Jag tog själv 5 rullar svart-vitt, och R knäppte en dryg halvrulle färg.

Tisdagen den 12:e augusti

Framkallade 5 rullar svart-vitt, orkade dock inte ta fram några kontaktkartor, men det blir senare i veckan. Värmen i mörkrummet, tillsammans med vätskorna kan ha ihjäl en fotograf. Släpade hem min gamla 386:a idag. Så nu står den snällt och fint i köket och väntar på min brors hårddisk. Värmen är fortfarande jobbig. Men snart är det höst, vinter och bättre och humanare klimat. Nu har lärarna kommit tillbaka från sina semestrar. Så det var lite mer liv på skolan. Och nästa vecka kommer första omgången elever. Veckan därefter börjar jag själv igen. Ska bli rätt kul. Hoppas bara värmen försvinner tills dess. 55 elever är för mycket om det är så varmt som det är nu i klassrummet.

Ska städa ikväll, det är för mycket smuts på golvet nu. Drar in allt i sängen så den också blir smutsig. Och det är inte kul. Det blir Tacos till middag ikväll igen (tredje dagen på rad)... rester... tur det är gott. Har stora skavsår på fötterna sen igår. Det gör ont. Och svider. En av blåsorna gick sönder i går kväll. Så det är ett litet runt hål rakt in i foten. Köpte skavsårsplåster idag - 75 spänn!!! Men jag måste ju kunna gå på konserten på lördag, Michael Jackson i Göteborg! Ska fötterna ner i ett par kängor så krävs det lite utrustning.

Än har inte mina diabilder kommit, skickade för framkallning och raming förra veckan. Men det är ju bara tisdag ännu. Det är de första bilder jag tagit med positiv film. Ska bli spännande att se dem. Jag kanske blir biten. Jag fick ju en svart-vit diafilm av R i födelsdagspresent! Det ska bli en utmaning att ta den rullen.

Onsdagen den 13:e augusti

Försökte få min brors ena hårddisk att fungera i min dator, men den vägrade. Den tog med mina diskar i sin protest. (Man förstår ju varför Losec säljer så bra!) Men nu är båda mina inkopplade i min burk och hans ligger i min gamla burk. Ska rädda data från att försvinna under formateringen. Hans burk har lagt av. Nätdelen. Lite jobbigt att få veta exakt eftersom han vet bara att om skärmen är lite mörk så finns det en liten ratt man kan skruva på så blir den ljusare (kanske han vet att det fungerar tvärtom också). Men förhoppningsvis så fungerar den nästa söndag när jag ska leverera den till honom. Hoppas jag får kaffe också.

Tvättat lite kläder idag. Så man slipper vara skitig när man är i Göteborg. Och för man ska slippa tvätta direkt när man kommer hem. Städat av eftersom det inte blev i går kväll eftersom jag somnade från allt. Dessutom blev det inga Tacos igår, jag ville ha kall mat. Men ikväll blir det Tacos igen.

Med 27º inne så fungerar inte hjärnan så bra, man blir seg och gnällig. Tur man inte är ute. Där är det ännu varmare, dessutom en massa sol! Vi har varit inne hela dagen. Jag har lite ont i halsen, men min bror lovade att se/hör Michael Jackson åt mig om jag hinner bli sjukare. Vilket han kan glömma.

Projekt Prosa! R skickar ett ämne till mig och ett gäng andra som skriver. Morgondagens ämne är Fortare.

Torsdagen den 14:e augusti

Varit i skolan idag. Höll till i mörkrummet. Tog fram bilder, rätt många, de blev ganska bra. Gjorde kontaktkartor på de fem rullarna som framkallades i tisdags. Det är tråkigt. Men ett nödvändigt ont om man ska kunna se bilderna lite grann i alla fall. Man orkar ju inte plocka fram kopior av alla. Man har inte råd heller. Fotopapper kostar pengar.

Fått morgondagens ämne till Projekt Prosa, onödigt. Ska tänka lite innan jag skriver något, det blir nog bättre då. Sen ska vi äta Cevapcici och potatismos ikväll. Det är gott, med en regäl klick Ajvar. Ska tvätta lite till tvätt. Min tvättmaskin får jobba hårt. Lyssnar på The Sisters Of Mercy nu. Underbar musik. Lika beroendeframkallade som Enya...

Dricker cider och skriver, äter lite chips. Imorgon är det dags, att packa. Och gå till tåget. Ska ju åka till Göteborg. Längtar! Ska bli väldigt kul. Michael Jackson.

Klockan 22:25
Dilemma på SVT2 klockan 22:10... om OS 2004 i Stockholm. De diskuterar vädret och hur det kan påverka. Men varför inte ha OS NU? Det är ju toppenväder för OS nu. Varför planera allt så noga. Dessutom 7 år? Lite väl energiskt för mig. Men men jag är som sagt inte idrottsintresserad. Och vet säkert för lite för att kunna diskutera vädret, OS mm.

Fredagen den 15:e augusti

Tänk att en helt vanlig fredag kan vara så annorlunda. Ska städa av lite grann, packa och äta, ta det lite lugnt sen går tåget. Sen ... känns rätt långt bort. Men om några timmar så är man på väg. Sen konserten och sen hem igen. Vilket liv. Men det bli säkert kul. Rullade nyss upp mina mörkläggnings rullgardiner. Solen utanför verkar väldigt hotande. Tur det finns en del moln idag.

Fick mina första dia bilder idag. Ser kul ut. Ska bli spännande och se de på stor duk nån gång. Projekt Prosa... får ämnen för lördag, söndag och måndag idag. Ska skriva lördagens om det kommer inspiration nog. Resten gör jag när jag känner för det. Det ser nästan ut som ett litet regnmoln över tvättstugan och pannrummet nu. Vaktmästaren klippte gräsmattan utanför min egen lilla plätt i morse. Den klippte jag tidigare i veckan, borde räfsat upp klippet också, men det är på tok för jobbigt.
Morgondagens ämne är Jeans, söndagens Blod och måndagens Resa.

Klockan 15:00
Gjort backuper på min D-disk, den uppför sig väldigt konstigt efter att min brors hårddisk varit på besök i min burk, det tog 45 minuter och gick åt nästan 20 disketter. Hoppas hans går att fixa, i alla fall rädda datan på den. Där finns en hel del enligt honom viktiga saker. Jag har hittills bara hitta en massa ikoner!

linje
Vecka 34

Måndagen den 18:e augusti

Vaknade vid 9-tiden av väckarklockan. Åkte spårvagen till Naturhistoriska muséet, hittade inga siamesiska tvillingfoster där i glasburkarna med sprit i. Men mycket annat kul fanns där... fåglar... kanske inte så kul... men där fanns andra intressanta saker i burkar... maskar!

Lite trött efter allt som hänt i helgen, även om Michael Jackson var värd det. Bra show! Jag är inte något JackoFan men han är begåvad och bra på det han gör.

Lufsat runt en del i Göteborg, mest på köpcentrat Nordstan. åt min mat (morgondagens ämne i Projekt Prosa)- En Big Mac, sittande på gatan utanför en ingång. Trött i fötterna, ont av skavsåren. R åt pasta och köttfärssås på åhlens. Kände inte för det. Minns sönderkokt pasta från somrarna i Värmland när jag var liten.

Rätt trött nu efter resan hem, ska snart sova, bara hänga upp tvätten först. Hoppas det hinner torka tills i morgon, så jag slipper ha jeans på mig. Trivs bäst i kjol, länga kjolar som man snubblar i när man går i trappor.

Rs tåg är på väg till Stockholm nu. Jag har varit hemma sen 21:15...

Tisdagen den 19:e augusti

Huvudvärk och stel i nacken, blir så när jag inte sovit hemma på några nätter. Stannade hemma eftersom jag ändå inte kan lyfta något. Ska till skolan i morgon. Ska se om labbet är ledigt så jag hinner framkalla negativen i alla fall. Bilder kan jag ta fram sen, när skolan börjat. Men jag vill liksom kika lite grann. Tog ju en bild på månen. Hoppas den blev bra.

Idag ska jag lägga upp en diktsida någonstans på min hemsida, ska bara välja ut de som jag vill lägga så här lite mer offentligt. Det är ju så tryggt att ha de gömda på hårddisken, kodade och skrivskyddade. En hel del jobb var det, men nu ska den fungera.

Enigma... somnade till de i natt, vaknade till The Sisters Of Mercy i morse, nu Enigma igen... Musiken är mitt liv, det är den som förstörde mina öron, den som gör att jag måste ha öronproppar på konserter och fester. Men det är det värt, musiken är mitt liv. Och det finns fördelar med tinnitus - samma brus och pip var man än är, dvs. lätt att sova!

Onsdagen den 20:e augusti

Klockan 00:15
Borde snart sova, så jag orkar upp när klockan ringer om några timmar. Ska bara skriva klart en del. Tvättar håret i morgon bitti istället, jobbigt att sova med vått hår. Sen ska jag äta lite till, en glasstrut har jag kvar, undrar hur gammal den är... Men den går säkert att äta. Det brukar vara enhel del konserveringsmedel i sånt. Har lite ont i axlarna och nacken. Få sova försiktigt. Men det brukar jag nog. Ska inte drömma några mardrömmar i natt sådet blir nog lugnt!

Klockan 08:10
Hann precis med bussen. Skavsåren efter helgens alla steg gör ont. Lyssnade lite på musik på bussen, höll på att missa hållplatsen där jag skulle av... :-)

Klockan 20:30
Framkallade 4 rullar idag. Alla fyra hoppade ur spiralen och det retade mig ordentligt. Lovade mig själv för ett kort ögonblick att aldrig mer gå in i labbet och framkalla film... men det är för dyrt att låta någon annan göra det så jag gör snart om det igen... (dagens ämne i Projekt Prosa - Ilska, rätt lämpligt kanske)

Väntar lite otåligt på morgondagens ämne till Projekt Prosa. Vill ha något att skriva - NU! Men jag vet att det kommer idag. Så det är bara att ta det lugnt en stund. Får väl skriva en massa här istället. Skulle vilja sova igen... sov en och en halv timme innan. Det var skönt. Nu ska jag gå ut och hämta vatten till mina TreoCompisar... Så mitt huvud blir bättre

Torsdagen den 21:a augusti

Klockan 01:45
Borde duscha nu, borde sova nu, nästan besatt... fick just dagens ämne till Projekt Prosa... klart det var besatthet. Ska snart logga ner. Ska snart somna. Ska bara... och jag känner mig som Alfons åberg än en gång. Men jag måste ju... Varför gör jag så? Varje kväll...

Klockan 16:00
Trött, ska handla lite. För flaskpantpengarna. Det räcker till lite mat i alla fall. Ska sortera disketter ikväll. Har nog en hel del som ska formateras. Sen ska jag städa av lite. Golvet är väldigt skitigt. Bör nog diska också. Det luktar konstigt i köket. Ska ringa en massa kompisar efter klockan 18:00 när fjärrsamtalen är billigare. Borde haft samma taxa i hela landet. Men det hade väl säkert blivit dyrare. Längtar till Studiemedlet kommer. Inte för de 6900 räcker så långt, men jag kan i alla fall betala av en del skulder.

Klockan 18:30
Varit och handlat nu, äter just maten som inhandlades. På vägen dit så hittade en en näst intill medvetslös sk. A-lagare. Jag var den ende som stannade till. Jag väckte honom och två yngre tjejer stannade och de fixade lite vatten. De andra som gick förbi tittade med skräck i blicken. Rädda... för honom... kanske för mig... jag kanske är en av dom där...

Fredagen den 22:a augusti

Klockan 14:20
Den arge bittre mannen var med bussen i morse. Han kunde räkna upp hur många miljarder och miljoner staten slösar bort på diverse olika bidrag. Själv hade han bara fått 16 kr mer på månad i pension. Undrar vad han sagt om jag berättat hur mycket jag har just nu i timmen (12:87 kr) och att om jag varit en sk. fattig pensionär så hade jag haft nästan 4500 kr mer per månad... inkl bostadstillägg. Alla bidrag är ju sänkta för att man ska förstå att det ska löna sig att arbeta.

Har laddat mitt kamerahus med Agfa Scala 200 film nu. Svart-Vit dia film. Vilken utmaning. Ringt runt hela förmiddagen och letat efter någon som kan framkalla den till mig. Det blev Kameradoktern, där rullen är köpt. 100 kr kostar påsen, sen skickas den till Danmark. Och när de är klara med den så landar den i min hall, bilderna är då ramade och klara. Har lånat ett av skolans hus också, Nikon FM2. Rätt kul att ha två stycken. Men lite jobbigt blev det i middags när jag skulle dra fram filmen i min kamera (den gör det själv) skrattade lite över min egen förvirring.

Ska sova en stund nu. Helt slut. Det är väldigt kvavt och det ska ev. åska här i eftermiddag/kväll. Ska diska och tvätta när det är lite svalar ikväll.

linje
Vecka 35

Måndagen den 25:e augusti

En nästan helt vanlig måndag, dagen före jag börjar studera igen. Ska bli kul. Dagens ämne i Projekt Prosa är Mjukaste. Gårdagens var Droppe. Var hos mina föräldrar i helgen, fick låna pappas gamla Exakta (kamera) Den är häftig och gammal. Ska lära mig den, stor skillnad mot min. Lite trött är jag, inte varit ledig mer än ett par dagar i sommar, hade jag varit fullt frisk hade det nog gott. Men min kropp orkar inte. Men enligt lagen har jag inte rätt att ta ledigt. Statens lilla slavinna!

Dagen har varit mycket varm och kvav. Som om det när som helst skulle börja åska. Att jag som åskrädd vill ha ett åskväder för att luften ska rensas upp är väl ett bevis för denna värme.

Lämnade tillbaka skolans kamerahus idag, tur man har pappas gamla kvar då. Det är kul med två kamerahus. Hämtade film idag så jag kan fotografera T när jag är i närheten. Sovit 3 timmar i eftermiddag. Behövde det. Längtar till hösten, och färgerna. Men snart slipper jag längta.

Klockan 21:00
Borde städat ikväll. Men orken räckte inte. Värmen idag har i och för sig inte varit värre än de andra dagarna, men det är väl som droppen i bägaren. Min kropp tål inte värmen. Inte den kvava svenska sommaren vi har har haft i år. Men vädertjänten på TV utlovade åska och regn i veckan, hoppas det stämmer. Då kanske det blir lite höstigt efter. I morgon börjar allvaret igen. CSN lappen ska skickas och det är dags att planera in lite studier inför hösten. Ska boka lite fotolabbtider så jag har lite att göra.

Klockan 23:00
Slöat en del ikväll. ätit Tortilla Chips med chilismak. Väldigt goda. I morgon ska jag städa! Lovar. I alla fall dammsuga golvet. Det behövs. (vilken slemmig färg jag valde till klockan) Lyssnar På Enigma nu. Mycket bra musik att ha i bakgrunden när man skriver. Har redan lagt upp morgondagens ämne i Projekt Prosa... greppa musen och klicka vidare. Det är kul att skriva varje dag. Att få ett ämne, ett ord... svårt ibland, men det är en utmaning.

Tisdagen den 26:e augusti

Klockan 08:30
Lite svalare luft när jag väntade på bussen i morse. Men det varade inte så länge. Ringde och påminde läkaren om mina tabletter. Hoppas det hjälpte. Undrar om det någonsin blir höst. På TV sa de igår att det kan pågå en som här hemsk värme hela september också. Ska flytta till Grönland... eller varför inte Antarktis. Snälla ge mig regn, sval luft...

En tisdagsbetraktelse...

Alla dessa detaljer
ett enda solbelyst löv på ett träd
En gåta
det gröna stängslet runt daghemmet
en sten
broräcket i metall som glänser
så blankt i morgon solen

Klarblå himmel
inte ett enda moln
eftermiddagssolens enorma
värme

Ett sönderslagit
bussväntskjul
Tvätt som hänger på tork

Hunden som väntar på husse,
den här gången förgäves
men nästa buss kanske

En tom ölflaska i diket
grön och blank
Några badar i en sjö
Spegelblankt vatten
En häst söker skugga
i dungen på ängen
En familj äter på rastplatsen

Ett konsigt soldis...

På en elledning sitter
det ett hudratal fåglar
Några vattna sin gräsmatta
gett upp regnönskan
En kråka letar efter mask
i en brunbränd matta
av vad som en gång var
gräs

Höstlöv...
Titta...
De syns ny...
längtar
inombords kände jag glädjen
när jag satt där i bussen och tittade ut
höstgula löv...
är naturen verklig?
Kommer hösten hit... trots allt...?

Onsdagen den 27:e augusti

Klockan 01:00
Uppdaterat min diktsida. Dagens ämne till Projekt Prosa är telefon. Om 6 timmar ska jag vakna igen. Om 7 timmar ska jag åka buss och om 8 timmar är jag i skolan. Tiden... människans skapelse för att stressa ihjäl sig snabbare. Kanske för att få ut mer av livet. Inte vet jag. Det enda jag just nu vet är att jag borde sova.

Klockan 16:15
Fått tid hos doktorn, de nämde någon om antibiotikaresistenta bakterier. Låter ju spännande. Hoppas de inte låser in mig på karantän. Risken finns ju, om det är smittsamt! På TV sa det att det tar minst 6 veckor att bli av med såna baciller. Men det har jag ju aldrig haft så det bli en ny erfarenhet. Min lila-magenta färgade fot... nästan smidigare att amputera den. Men då får jag säkert fantomsmärtor. Men jag fick ju ett nytt recept på TreoComp idag så det löser sig säkert!

Det är disigt på ett skumt sätt idag igen. Nästan som på film... Ska sova ett par timmar nu. Jättetrött.

Klockan 23:00
Slumrat till en stund. Vaknade av telefonen. Var nog helt borta. Men kvicknade till snabbt. Ska ju sova länge i morgon. Det behöver jag. Mitt liv måste man vara lite rädd om, sova ibland i alla fall. Åt middag vid 20-tiden, det var gott. Det var säkert den maten som orsakade tuppluren.

Torsdagen den 28:e augusti

Klockan 14:30
Ska snart till doktorn, hela foten ömmar och det gör ont när jag stödjer på den. Skulle sovit länge idag, men värmen gör mig galen, snurrade runt i sängen tills jag blev yr. Gick upp och åt lite, drack en massa saft. La mig igen, men somnade inte. Låg och lyssnade på Enigma. Ska duscha nu. Så jag är ren och fin när jag ska göra stan och läkarstationen osäker.

Klockan 17:30
Diagnosen blev eksem. Tjock och inflammerat. Fick ut en salva att smöja med. Så nu blir snart foten fin igen. Ska snart äta middag, Cevapcic och potatis mos och Ajvar. Det är gott. Sen ska jag äta lite chokladcremepuddig... 4 st 17 kr mumsigt... Tid - dagens Projekt Prosa ämne.

Klockan 21:00
En dag kvar denna veckan. Av vardagarna. Sen är det ju en lördag och söndag. Men då skriver jag bara i Projekt Prosa. Ska in i fotolabbet en liten stund i morgon. ska fixa en bild bara. Samt 4 st kontaktkartor. Om jag orkar... Resten tar jag nästa vecka. Nu är jag mätt och belåten. Har tagit huvudvärkstabletter och druckit en massa saft. Lyssnar på Enigma... lika beroendefrakallande som Enya. Helt otroligt att musik är som droger. Klarar mig inte utan det.

Fredagen den 29:e augusti

Klockan 16:45
Sov hela förmiddagen. Skönt. Sov en stund på eftermiddagen också, behövde väl sov ut en del. Kommer under kvällen att diska. Kanske även tvätta lite tvätt. Idag är det molnigt ibland! Fattar ni - molnigt. Kanske blir det regn senare. Kanske blir det åska. Det är ganska kvavt ute. Men det blåster en del. Måste fixa något att äta snart. Magen gnäller och kurrar.

Klockan 20:00
Gjort om en hel del på min hemsida idag. Dagens ämne i Projekt Prosa - Studier. Skrev den redan igår. Så några har säkert tjuvskikat. Ska på grillfest i morgon eftermiddag med Sboendet. Gratis mat! Jippie! Dessutom är det säkert kul att träffa folket där.

Det är lite kvavt inne, trots att jag har öppet. Blåsten tycks inte hjälpt. Regn har vi inte fått något. Känns lite orättvist, andra får ju regn. Varför inte vi här? Undrar när hösten kommer... Om den kommer innan vintern.

Klockan 21:45
Har faktiskt diskat! Väldigt nöjd över mig själv. Tvätta gör jag i morgon, inte lönt att tvätta så här dags. Orkar inte hänga upp de blöta kläderna ändå ikväll. Ska hämta ett glas vatten till mig. Håller på att få migrän. Ska lura kroppen och se om det hjälper. Tar de första TreoCompisarna för idag. Bra jobbat! Med tanke på vädret och värmen. Men sömnen innan idag har säkert hjälpt mig att må bra. Hör hur det brusar i glaset på bordet. Låter kul.

Söndagen den 31:e augusti

Lady Di dog i morse vid 04:00 tiden efter en bilolycka i Paris. Alla kanaler på TV sänder... CNN, Super Channel... TextTV... Och så Internet så klart. Rest in peace Diana

linje

September

Vecka 36

Måndagen den 1:a september

Klockan 00:15
Sover snart... Det är meningen... Annars hade jag inte levt. Sova är som mat. Livsviktigt. Om bara jag kunde förstå det. Om bara min kropp kunde inse att sömn är skönt. Har lagt upp lite fler sidor i natt, humor, stjärnan och Gammal Prosa. Har dessutom byggt om min hiv/aids sida i helgen. Till fler dokument så det går snabbare att ladda den.

Studiemedlet har kommit!!! Oj hoppas nu alla som ska få dela på dom blir lyckliga. Sommarens skulder... Längtar redan till nästa utbetalning, då får jag behålla lite mer själv. Inte mycket mer, men lite mer.

Klockan 18:00
Hemma från ännu en dag i x. Eftersom jag inte hade tid att vara i fotolabbet hela dagen på grund av att en annan klass skulle ha kurs där, så blev det bara 4 kontaktkartor och en månbild. Men det kändes tillräckligt i denna värmen. Ska in dit igen nästa onsdag, då hoppas jag att jag orkar ta fram fler bilder.

Skrivit och skickat iväg dagens projekt prosa - åtrå. Ska även lägga upp fler av mina gamla texter så småningom. Men det tar lite tid att får över allt till HTML. Men det är kul. Annars hade jag inte gjort det. Vissa borde inte ha husdjur. De har två hundar, en liten och en lite större. De skriker och drar i kopplen. Hundarna tål inte varandra och det är alltid bråk. Jobbigt med allt liv. En av hundarna kommer att dö på grund av bråk.

Tisdagen den 2:a september

Köpte ett Kinderägg till frukost, två muffins och en yoghurt. Sen blir det till att gå åter till pasta, ris o vattendieten. Men man måste unna sig något ibland. Ska tvätta lite kläder ikväll, i morgon ska jag sova hela dagen. Väldigt trött redan. Men jag har massor att göra ikväll. Ska ju snart resa iväg ett tag igen. Längtar väldigt mycket. äter lite skumgodis (Rippo) nu. Smaskens. Köpte lite mat till resan. Dricka och sånt. Blev pank på kuppen! Mat är dyrt!

Ska byta skiva nu... till enya... eller enigma... behöver nog avgiftningshjälp! Enigma blev det... för ett tag. Det är så varmt och kvavt så jag skakar av frossa. Känner mig febrig. Ska duscha sen. Och sova... länge i morgon... ska inte till skolan. Bara sova.

Läppstift ... dagens ämne i projekt prosa. Skrev det i och för sig i går. Gör alltid så. Skriver direkt när jag fått veta. Sen lägger jag upp det för tidigt på min hemsida. Men jag mailar inte ut det till de andra förrän den rätta dagen. Skulle kanske stressa de annars.

Onsdagen den 3:e september

Klockan 17:20
Sov länge idag. Vaknade av åskmuller vid 11-tiden. Gick upp och värmde lite mat och åt. Somnade om igen vid 12-snåret. Vakande vid 14:30. Genomsvett, huvudet värkte. Väldigt irriterad över att inte orka göra vad jag vill. Ville somna om men det gick inte. Ska ju hinna med mycket idag. Färgar håret just nu. Ska duscha, Tvätta lite kläder så jag har något rent när jag kommer hem. Sen ska jag packa. Disken ska bort. Soporna ut. Får inte glömma packa ner mina kängor. Skor är dagens ämne i Projekt Prosa!

Ska sticka ner till affären och köpa en dricka till att ha på bussen, så slipper jag handla i morgon bitti. 9 timmar tar resan. 5 timmar om det funnits plats på tåget. Ska läsa lite, skriva lite, sova lite. Men det är värt det. Längtar så otroligt mycket. Saknar så mycket. Enligt himlen ska det snart åska igen. Hoppas det väntar tills jag är klar med dusch, hårtvätt...

Klockan 21:00
Nu är jag snart klar för ikväll. Sista maskinen tvätt är snart klar, ska bara diska också. Slapp mer åska ikväll. Tur det. Hoppas det inte kommer något oväder inatt. Jag ska sova. Måste sova. Är jättetrött. Äter matrester nu. Mexikansk Risotto, smaskens.

Torsdagen den 4:e september

Klockan 7:30
En minibuss anlände till busstationen i x-stad. Det satt en tjej som åkt med sen c-stad. Jag skulle då tillbringa 9 timmar. NIO TIMMAR!!! I en buss. I Kby var det bussbyte, till en vanlig turistbuss. Tur det, det hade blivit lite trångt i den lilla bussen med all vår packning. Många mil blev det innan jag kom fram till CityTerminalen. Dryga mil. Det är bättre med tåg.

En tjej på bussen flirtade med en kille ombord. Hon berättade att hon hade en massa kläder eftersom det behövs om man jobbar i klädaffär. Dessutom måste det ju vara kläder från den affären. Sak efter sak berättade hon... de trodde jag hade free-stylen på. Jag har något svårt att hålla mig för skratt ibland. Så genomskinligt, gulligt på något sätt. Försöken att vara diskreta var stora.

Klockan 19:30
Är hemma hos R nu. Har en flaska Trocadero brevid mig, köpt på Matnära hemma. Min resedricka. Drack inte så mycket. Det var inte så varmt att det behövdes. Vi åt lite mat innan vi åkte hit. Det blev en BigMac och en mellan Choklad MilkShake för min del. Han åt en QP och drack en stor jordgubbshake.

Sitter vid en Mac, detta är skrivit i en MAC, jobbigt värre. Ingenting är som det brukar. Allt ser annorlunda ut. Det kan jag stå ut med. Men att inga tecken finns där de brukar är jobbigt. Att göra | tog lång tid första gången. Fick leta en stund. Dessutom så finns inte Alt+Tab funktionen, den som jag lever med alltid. Så om allt ser konstigt ut så är det inte mitt fel. På måndag kväll är jag tillbaka till min PC igen och då blir allt lättare.

Dagens ämne i Projekt Prosa - Undersökning.

Fredagen den 5:e september

Gjort Stockholm city osäker hela dagen. Fötterna är mosade. När regnet kom så blev jag dessutom blöt. Frös så jag fick frossa skakade tänder och mådde allmämt dåligt. Känner mig ännu inte i form. Fick köpa torra strumpor så inte mina redan skavsårsömma fötter (morgondagens ämne i Projekt Prosa är just öm) skulle dö helt. åt lite pizza till lunch. Sen var det dags att fortsätta min jakt på skor. Utan resultat. Det finns inga skor i Stockholm! Inte som jag vill ha. Jag var hos Kameradoktorn och köpte framkallningspåse till den filmen jag fick av R när jag fyllde år. Svart-Vit dia framkallas inte i Sverige. Den ska skickas till Danmark. Undrar hur lång tid det tar, när jag väl skickat iväg den. Än ligger den tryggt i min väska.

OS 2004 gick till Athen! Vi var i Kungsträdgården när beskedet kom, massor med besvikna människor syntes. Förhoppningarna var stora. Men varför inte söka till 2012 istället, då är det 100 år sen Stockholm hade OS. Det kunde ju varit trevligt.

Träffade C i stan. Vi åt mexikansk mat, väldigt gott. Släpade med henne hit och hon sitter just nu (22:15) och letar efter ett pendeltåg! - Hon lyckades och en timme senare är vi tillbaka efter att åkt med henne till Farsta Strand där hon bytte till Pendeltåget. Hon hann med det eftersom det var 4 min försenat. Annars hade vi fått vänta 58 minuter på nästa tåg. Men det hade vi överlevt.

Dagens ämne i Projekt Prosa är Svartsjuk. Det är en farlig sjukdom, men det vet alla som råkat ut får den. Livsfarlig. Många dör årligen på grund av bråk orsakat av den sjukdomen. Den orsakas av att man inte vågar/kan/vill lita på någon annan. Eller att man har dåliga erfarenheter av förhållande sen tidigare.

linje
Vecka 37

Måndagen den 8:e september

Lunchade med L, Kinamat blev det. Väldans gott. Sen så letade jag vidare efter skor. Men helt utan resultat. Hittade inte ett enda par som mina fötter trivdes i. Men jag är inte den som ger upp. Leta skor är i och för sig inte bland mina favoritsysselsättningar. Men eftersom jag inte har några hela så har jag nog inget val.

Tåget hem lekte snigel (skyllde på ett lokalt pendeltåg någonstans söder om Norrköping). Så jag missade Kustpilen hem. Fick åka buss. Så jag blev 45 minuter senare hem än beräknat. Men det gör inte så mycket. Jag hinner ändå inte göra någon nytta. Skrivit Projekt Prosan till i morgon. Dagens ämne är Vatten. Något jag har väldigt svårt för - vatten alltså. I morgon ska jag betala en massa räkningar. Sen ligger jag bara ett par tusen efter. Hatar somrar, ingen inkomst om räcker till det man ska betala.

Ensam hemma. Tomt. Men det är bara 10 dagar tills jag är "hemma" igen. Längtar redan.

Tisdagen den 9:e september

Gick aldrig och la mig i går kväll eller i natt. Men jag vaknade vid 11-tiden i förmiddags. Inte helt påklädd men nästan. Var nog väldigt trött. Gick upp och fortsatte installera lite program. Sen försökte jag ringa sjukhuset, men telefontiden var redan över. Så jag får ringa igen i morgon. Då ska jag in i fotolabbet igen. Ska framkalla lite film. Sen ska jag se om jag kan fixa papper och ta fram en speciell bild på en speciell tjej.

Var inne i K i eftermiddags. Betalade lite skulder till Thorn. Så nu känns samvetet lite bättre. Har vara 5 till att ge pengar nu. Synd de inte nöjer sig med 100 kr var. Då hade det kanske gått nu. Ska duscha sen och tvätta lite kläder. Mycket tvätt blir det. Trots man inte är hemma så mycket. Men det är väl någon annan som fyller min tvättkorg!

Projekt Prosa - Grönast

Enya... Ingen kommentar tack... Kär i musik? Mental orgasm!!!

Onsdagen den 10:e september

Ringde sjukhuset i morse. Fick tid i eftermiddags. Mina farhågor var sanna. Äggstockarna visade nya cystor. Inte så stora som för ett år sen. Men ändå 3 gånger 3 cm stor i ena äggstocken. Inte konstigt jag är lite öm. De vill operera, men jag vill vänta till jag flyttat. Inte kul att flytta med "öppen" mage. Så jag fick nya mediciner som ska se till att de inte växer så snabbt. Har ett par månader på mig att tänka och bestämma mig.

Sov ett par timmar när jag kom hem. Skönt. Var trött och ledsen. Ska vara hemma i morgon och sova. Sen ska jag hinna med en del städ-tvätt och sånt där också. Bra att ta en dag till sånt. Dessutom så gör jag mer hemma än i skolan om jag är lite seg.

Ska rensa bort lite typsnitt i den bärbara maskinen, det tar för lång tid att starta upp den med över 500 stycken. 100 bör räcka väldigt bra. Till alla möjliga och omöjliga dokument.

Dagens ämne i Projekt Prosa - Karl.

Torsdagen den 11:e september

Vaknade 13:00. Segt att gå upp. Men jag åt lite grann och somnade om. Vaknade igen och klädde på mig och gick till stan. Hämtade flyttkort och adressändringslapp. Handlade lite mat och lufsade vidare till biblioteket. Sökte lite efter fakta om olika operationsalternativ. Men det fanns inte så mycket. Får surfa reda på lite istället.

Ibland känns det som jag redan bestämt mig. Jag vet att jag aldrig kommer att kunna föda barn. Att jag aldrig får genomgå det som anses vara det viktigaste för en kvinna. Men jag måste ju leva själv. Att vänta med att bli frisk tills jag fött barn skulle ju kunna innebära att jag inte orkar ta hand om en liten unge. Dessutom så kanske jag inte kan bli gravid efter alla cystor i äggstockarna. Är det verkligen det viktigaste för en kvinna att kunna föda barn? Är man mindre värd utan det? Det känns nästan som det är det enda man ska göra. Att välja bort möjligheten för att bli frisk anses egoistiskt.

Men om jag någon gång vill ha barn så går det väl att lösa då, kidnappning, adoption mm. Oki då kanske inte kidnappning då. Det är väl olagligt. Och det finns ju så många barn redan, varför måste alla föda den själv?

Vinden...

Fredagen den 12:e september

Ännu en dag att fördriva. Det känns nästan så. Inte för jag vantrivs, men jag har för lite att göra i skolan. Allt mitt studerande sker ju hemifrån. Där finns en dator som överlever mina uppdrag. Där finns min säng så jag kan vila om jag blir trött! Där finns musiken jag skulle dö utan.

Kom hem strax efter 15:00, somnade snabbt och vaknade strax innan Tobbe ringde. 3 timmar senare. Skönt. Jag behövde sova. Nu är jag lite piggare så jag orkar skriva en massa inatt. Både på hemsidan och andra saker.

Sitter och letar lite feter kläder i katalogerna på bordet. Min mage kan inte bära jeans så jag måste fixa en kjol till minst och en klänning. Lite tajts och något par byxor som man kan bära med en stor mage. Mammakläder är rätt bra. Det är ju anpassade till att man ska vara "fläckvis" tjock.

Jean-Michel Jarre... såg reklam för en bank och nu så är det väl den skivan som får snurra ett bra tag. Viktigt - dagens Projekt Prosa. Många tankar skrivs, många ord skrivs.

linje
Vecka 38

Måndagen den 15:e september

En helt vanlig dag. Med huvudvärk och stress. Skulle så mycket, men nöjde mig med att vara i fotolabbet. Tog fram en bild på en vän. Den blev vacker. Jag skulle tagit fram fler men jag blev hämtad - hemresedags. Vi åkte inom Ostad, tittade på motorcyklar.

Höstkänslor ute. En underbar känsla. Jag som längtat så. äntligen... Sommaren är inte min tid. Jag vet att det är straffbart att inte älska sommaren. Att man borde låsa in om man inte älskar sol och bad. Men jag tar risken.

Dagens Projekt Prosa - Tanke.

Jag sov ett tag i eftermiddags-kväll. Det var skönt. Borde sovit mer, men man måste ju hinna med allt annat. 24 timmar per dygn är för lite för mig. 5-6 timmar till, som då skulle gå till sömn och disk/städ/tvätt. Undrar var man kan fixa det. Banken lånar ut pengar inte tid... Får väl söka på nätet efter tid/tidlån/tidköp.

Helgens Projekt Prosa: Lördag - Läsa, Söndag - Familj.

Tisdagen den 16:e september

En dag till av mitt liv har passerat. En dag till. Men en trevlig dag. Hunnit prata med många, haft en trevlig dag helt enkelt. Dagens projekt Prosa - Måndag. Somnade vid 17:30 tiden, var och handlade efter skolan. Lite mat. Vaknade vid 20:00 tiden. Väldigt segt. Man blir det av att sova. Men man behöver det.

Har upptäckt att Projekt Prosa för september blir större än vad anteckningar (Notepad) kan hantera. Lite synd. Eftersom HTML-kodningen i Netscape inte stämmer när det gäller bildplaceringen. Så nu ska jag lösa det på ett annat sätt. Frågan är bara hur. Vill ju slippa installera fler program i burken.

Om två dygn är jag "hemma" igen. Längtar så mycket. Saknar så. Tur man snart ska flytta, det går inte att leva så här. 50 mils avstånd till livet!

Onsdagen den 17:e september

Dagens projekt Prosa ämne - ånger. Intressant ord att skriva på, fick tänka innan jag kom på något att skriva. Har varit hemma och sovit idag, jag skulle städat, men det blev inte så. Sömnen var viktigare. Har packat klart och ska i väg om några timmar.

Håret är klibbigt och måste tvättas. Ska äta lite till innan jag somnar. Vitlöksbröd är alltid gott. Sen så blir det att somna in i sängen. Några timmars sömn till. Fotograferade grannens barnbarn innan. Han är så söt. Dessutom perfekt fotomodell. Skrattar lagom ofta. Charmtroll.

Ska välja bok till resan också. Alltid samma problem. Vet ju inte vad jag känner för att läsa i morgon. Har packa ner en bok om Endometrios redan. Men den har jag ju läst. En Gardell kanske får göra mig sällskap.

Torsdagen den 18:e september

Klockan 11:00
Borde pluggat nu. Men jag "råkade" glömma böckerna. Ska ju snart åka tillbaka knappt lönt att stressa runt. Flyttar ju snart för gått. 3 timmar lite drygt kvar, hemma över helgen. Saknar allt under veckorna men vissa saker i livet är måsten. Som för min del är att plugga.

Alvesta... en liten prick på kartan, tillräckligt stor för att X2000 ska stanna. Mitt tåg! Kommer ju mer eller mindre att bo på räls ett tag framåt. Jag ser träd, ängar, vatten, hus, vägar och människor. Det är vacker.

Känns som jag åkte under tåget. Mörbultad och mosad. Inte krossad eller slaktad, bara väldigt öm. Treo Comp bör snart plockat bort den känslan. Men inte tillräckligt snart.

Vad är meningen med livet? Så där egentligen... Inte bara för stunden.

Enya - on my way home... min musik. Minns alperna, Adriatiska havet. De sönderbombade husen. "varning för björn"-skyltarna. Snön. Isen. Halkan. Jons körning på gränsen till Bosnien. Vill tillbaka minfältet. De granatskadade husen. Farorna. Här är så tryggt. I och för sig en ganska skön känsla. Men tråkig. "Hemlängtan"? Var är mitt hem? Jag är hemma överallt. Ingen skillnad på plats, tid, rum... Så länge jag kan le och skratta, gråta och få panikattacker så är jag hemma. Innan var jag hemma där min ryggsäck var. Men nu reser jag ofta utan den så nu är väl hemma där jag är.

Dagens Projekt Prosa - Ge.

Sov knappt 3 timmar i natt. Borde kanske inte byggt om min passagen sida. Men den blev ju bra. Så då vill man ju fortsätta. HTMLmissbrukare...

Klockan 12:30
Ännu en dag som jag transporteras runt på. Alla dessa mil. Jorden runt snart. Minst. Ska flytta för att minska på milen. Ska bara säga upp lägenheten. Packa och dra iväg. En tvåa för två! Det kommer att bli bra. Vi kommer att få plats med våra liv. Jag har bott i samma lägenhet i 7år SJU åR!!! Sju år av mitt liv på 38 kvm.

Boxholm, en liten prick på kartan, för liten för att X2000 ska stanna, som så många andra orter.

Mantorp. Tåget lite trasigt fick vänta en stund, sen gled vi vidare ut i landskapet.

Den gröna färgen på träden är dovare nu. Lite mer brun-gul-gröna. Hösten är kommen. Det känns på luften. Det känns bra. Naturen är så vacker. Djuren som ska vila går i ide. Fåglar flyger söderut till bättre klimat, bättre för de, men inte för mig.

Harmoniskt glider tåget igenom landskapet. Hastigheten är hög, vi susar in i tunnlar och ut igen. En timme kvar unngefär. Snart är jag hemma.

TreoCompkicken varande i en kvart. Sen fanns bara den smärtstillande effekten kvar. Inte fy skam för det, men kicken är underbar. De flesta kickar är underbara, men ack så farliga.

Fredagen den 19:e september

Sov länge, det var tomt att gåt upp när R åkt till jobbet. Jag försökte få tag på Huddinge sjukhus. Och tills slut lyckades jag. Ska fixa remiss sen får jag komma dit. Förhoppnigsvis så tar det inte för lång tid.

Åkte in till stan vid 11-tiden. Träffade R utanför hans jobb så vi gick och åt. Spätta och kokt potatis (min frukost). Väldigt gått. Sen gick vi och köpte en ny näsring till mig, 10 kr! Därefter gick R tillbaka till jobbet, jäg följde med så jag kunde gå på toa.

Vandrade till indiskan och hittade en scarf. De spelade samma Enya låt som jag just då lyssnade på i min freestyle. Väldigt snygg. Min nacke gillar inte kylan som är ute och inne nu. Får ha en massa kläder på mig. Flyttkort hämtade jag massor, på två olika postkontor. Glömde ena sorten först.

Ikväll ska vi på fest. T ska med, hon kommer nog hit innan. Vi bor 4 tunnelbanestopp från Hökarängen - där festen ska vara. I morgon ska vi till Re. Rs föräldrar bor där. Ska bli kul. Jag var ju mycket i R för några år sen. Saknar Is mat ännu. Ingen kan slå honom i skicklighet. Han fixde allergistkäk!

Dagens Projekt Prosa ämne- Slut.

linje
Vecka 39

Måndagen den 22:a september

Klockradion väckte oss vid nio-tiden, men hjälp av reklam, musik och nyheter. I en väl mixad blandning. De påstod säg spela den bästa musiken, de hade ringt runt till 500 personer sa de. Men varför ringa en hel skola? Där alla nästan är jämnåriga. Gick upp och tryckte igång Enigma på stereon. Ringde sjukhuset och bad om en remiss till Huddinge. De skulle fixa det under veckan.

Vi åkte in till stan så vi kom dit 20 min innan R skulle börja jobba. Så det blev lite mat innan. En BigMac för mig och en cheeseburgare för honom. Sen flyttade jag in på centralen. Två timmar. Sen gick mitt tåg. Mot hemmet söder ut. Bor lite varstans.

Ska till skolan i morgon. Fotolabbdags. Lite bilder att framkalla. Ett par rullar. Sen får jag se vad jag gör resten av veckan. Sover kanske. Ska ju tillbaka till hemmet lite mer norrut på fredag. Så det är bara 4 dagar kvar tills vi ses nu...

Utanför tåget rusar träden förbi. Snart tåg byte i x. Snart hemma... Skrivit flyttkort idag. 30 st. Ska skriva minst lika många till. Vissa kommer att få "E-flyttkort". Om 8 veckor är jag bofast 08:a...

Dagens Projekt Prosa - Väntan.

Tisdagen den 23:e september

Gick upp tidagre än igår. Men jag skulle ju till skolan i dag. Så då får man ge avkall på sängens bekvämlighet. Framkallade ett gäng rullar, två blev inte bra alls, tyvärr de två med Andre på. Så jag får ta om dom. Vissa blev helt vita (svarta på negativet) andra bara delvis skumma. Det gäller bara dessa rullar. De andra var ok.

Sen så tog jag fram några få bilder. Ska scanna in dom sen och lägga de på min "nya" startsida. Haft jätte ont i huvudet. Tagit säkert för många piller. Men man gör allt för att mår lite bättre. Ska snart äta lite. Borde hinna städa av lite ikväll också. Ska ju upp och iväg i morgon igen. Säga upp lägenheten, fixa lite info om telefonflytt (Kostnad?, Hur? ... )

Har inte packat upp sen helgens resa ännu. Inte tvättat något. Inte ätit något riktigt. Bara slöat och varit improduktiv. Samvete? nej, jag är för trött.

Dagens Projekt Prosa - Syster.

Onsdagen den 24:e september

Pappa kom med 4 banankartonger och 2 andra. Så nu kan jag börja packa lite. Skulle sagt upp lägenheten med kontoret var stängt. Så jag handlade lite grann istället, en packet vitlöksbröd! De andra var för gamla. Blivit lite gröna. Sen gick jag till biografen. N i min klass hade ordnat en skolbiokonferans där. Så vi såg Sanning och konsekvens, den var väldigt verklighetsbaserad. Så går/gick det till när man går i sexan-sjuan.

Sen så städade jag lite ikväll. Duschat och tvättat en del och klockan är bara 21:00. hinner med massor innan jag ska somna. Just nu brinner det på TV-n. Tre Kronor. Bra special effekt. Ser nästan ut som äkta. Ska bre lite mackor snart och ringa ett samtal. Upptagit... men det är det ju ibland.

Enya... njuter... som nikotin för min kropp... som TreoComp för mitt huvud...

Dagens Projekt Prosa - Jämnt.

Torsdagen 25:e september

Vaknade i morse. Dags att ta en spruta. Vid första tecken på blödning så det var att pinna ner till distriktssköterskan. Det är en konstig spruta. Nålen är mycket bra så det gör inte ont alls. Det känns inte. Nästan lite otäckt om man jämför med implantaten jag fick innan. Man kan ju missa att man fått dessa. Det syns knappt efteråt heller.

Sen kom pappa och ställde en låda här. Han såg nog inte att jag var hemma. Han kan ha ringt när jag var i stan och sa upp lägenheten. Ska vila lite sen, har ont i magen. Ska kanske sova lite till. Ska ju upp tidigt i morgon. Tågdags igen.

Känner mig liten och rädd. Försöker intala mig att allt kommer att gå bra. Operationen är inte farlig. Jag kommer att bli frisk. Längtar till och med. Men jag är rädd. Livrädd. Inte för smärtan, den tas bort med morfin. Inte för sjukhuset, är van och ser det som en kul liten "semestertripp". Vet inte varför jag är rädd. är bara det. Jag är inte rädd att jag ska ångra mig, hade jag varit det så hade jag inte redan för ett år sen bestämt mig för att bli helt frisk vid ett eventuellt återfall. Jag är nog lite rädd att läkarna ska säga nej. Att de in vill göra den större operationen. De kanske tror jag kommer att ångra mig. Men de förstår säkert mig. De har ju träffat massor med tjejer/kvinnor med samma sjukdom. De vet vilket lidande den kan orsaka.

Endometrios... Konstigt namn. Lättare med astma. Det vet folk vanligen vad är. Jag måste alltid förklara och beskriva. Män har lättare att förstå, kvinnor kan påstå att man får stå ut med smärtor och kramp - det är kvinnligt att lida. Men är det det så blir det könbyte för min del. Att alla organen i buken vill växa ihop är väl inte kvinnligt? Att svimma av smärtor är väl inte kvinnligt? Värst var den kvinnliga gynekologen jag träffade härom året. Hon ansåg att jag fick skylla mig själv som inte ville äta p-piller. Hon upptäckte inte ens den stora cystan som fyllde upp halva buken på mig. Jag kände den tydligt. Men hon sa inget om den. Jag påpekade det och hon bara log så där förnedrande. Då bestämde jag mig för att hellre dör jag än söker igen för mina besvär.

Jag hade nog gjort det om inte läkaren på vårdcentralen tagit mig på allvar (efter så där 4 besök). Alla undersökningar jag fick genomgå, tjocktarmsröntgen, coloskopi (gick inte att genomföra eftersom tjocktarmen var nästan ihopväxt) ultraljud (lindrigast av dom alla). Skönt man slipper de flesta av dom nu. Har redan diagnos. Endometrios...
Jag har lagt upp en Endometrios - fakta och länkar

Dagens Projekt Prosa - Kär.

Fredagen den 26:e september

Alice... spelade in den låten på en sida. Så nu kan ju njuta av den underbara musiken. Somnade när jag hamnade på X2000. Slumrade i ungefär två timmar. Har just ätit två knäckemackor med lök-ost-tomatfyllning. Druckit lite läsk - Trocadero. Resten dricks väl upp ikväll. Rippo - gott godis.

Slog lock för öron i tunnlen nyss... i Södertälje. De har sprängt många tunnlar, det hade varit kul och varit med då. Med hörselskydd.

Varför blev damen på Kustpilen sur för jag hade sittplats biljett brevid henne?
Ville hon sitta ensam?
Kanske rädd för att sitta brevid andra, eller bara morgontrött?
Det händer så ofta när man har platsbiljett på Kustpilen, jag kan delvis hålla med att det är jobbigt på ett pendeltåg att folk har köpt rätten till en plats. Men så länge man kan det så klart man oftats tar sin plats. Jag gör det inte alltid, sitter det en gammal dam och jag orkar stå så låter jag bli.

Dagens Projekt Prosa - Under.

linje
Vecka 40

Måndagen den 29:e september

18:00
Åkt tåg ett tag nu. Läst lite i Liftarens Guide Till Galaxen. Men jag är lite för trött för bokstävernas hoppande och de geniala skämten. Så nu sitter jag och dricker Treo Compisar. Ont lite här och var. Så det är lika bra att stoppa piller i sig så jag överlever hemresan (eller är det bortresan?). Hittade en body i stan. Men kort ärm. Väldigt snygg på Lindex. Sen hittade jag en blank, svar, lång, vid kjol på UFF. Sen traskade jag omkring utan att göra mer än just traska omkring. Väldigt skönt. Väntade ett tag på stationen innan tåget avgick, köpte tre aska tabletter, Zoo, Viol och Zig Zag...  Men de varade inte alls så länge som jag trodde.

Susade just förbi flygvapnets muséeum. Ett väldigt gult flygplan var parkerat utanför.

Vill inte sitta här nu. Antingen stannat kvar eller redan varit framme. är trött - vill sova.

Bytte plats från nummer 6 till nummer 2. Så jag slipper åka framlänges med migrän. Bättre att se hur allt åker ifrån en än mot en. Det är så stressande. En armé av minirådjur lekte just utanför tåget.

Nu är jag i Småland. En pedagogisk skylt informerade mig om den nödvändiga faktan?! Tåget lutar en del. Så det ser ut som det varit jordbävning i landskapet/bland husen utanför. Smått komiskt.

Söker inspiration
Blundar och lyssnar till musiken som är livsuppehållande
Njuter av verenda ton
Varje ord biter fast
Känner hur pulsen anpassar sig
På fönstret är det regndroppar
Mörkret tränger in över landskapet
Allt susar förbi i hög fart
Utan att märka musiken för ett kort ögonblick ser jag en kattunge i ett fönster
lekande med ett blomblad

Dagens Projekt Prosa ämne - Ensamare.
Och helgens - Lördag: Under och Söndag: Svår

Tisdagen den 30:e september

Sov rätt länge. Vaknade vid 11-tiden. Tog mig ur sängen. Det var en kamp. Gick och hämtade lite kläder som jag beställt. Kan ju inte ha byxor på grund av magen, och mina kjolar och klänningar är för trasiga. Sen gick jag och handlade lite mat. Studiemedlet kom ju idag. Så det behövdes fyllas på en del.

Vilat en del på eftermiddagen. Ritat om lite knappar till min krönika 1998. Det blev bra. Alla grunddokument är klara nu. Ni får tjuvkolla om ni vill... på sidan 1998.htm

Dagens Projekt Prosa - Skiva

Sitter och äter Riskakor med ost och löksmak. Tangentbordet blir kladdigt. Dricker saft till. Och snyter mig ikapp. Är förkyld igen. Vet inte än om jag ska till skolan i morgon. Måste få tag på Bisse om jag inte ska dit. Vi ska ta bilder ihop. Och jag vet inte om jag orkar. Huvudvärk och lite feber. Plus magens "knivhugg" behöver vila så jag orkar med allt annat.

linje

Oktober

Onsdagen den 1:a Oktober

Orkade inte gå upp. Kunde inte prata, halsen var död. Måste ringa Bisse i morgon och förklara. Be om ursäkt. Min förkylning tog kol på mig. Vaknade till i förmiddags. Somnade snabbt om och vaknade igen vid 15-tiden. Rätt lagom. Känner mig rätt pigg nu. Skönt. Men jag bör nog snora klart innan jag åker till skolan igen. Känns som jag smiter, men jag kan ju göra mer hemma än där trots allt.

Åt Mexikansk Risotto vid 16-tiden, middag-lunch-frukost! Gott. Borde nog vila lite till. Gäspar mycket. Men det kan vara för jag sovit för länge! Men det gör inget. Kan sova lite till. I morgon! Borde börja packa. Det är en hel del som ska ner i lådor. Köpte plastsäckar i går. Bra till mjuka sakor. Kläder mm.

Dagens Projekt Prosa - Stressad.

Torsdagen den 2:a Oktober

Fortfarande förkyld. Sov länge, men sov inte bra. Ena sekunden var det för varmt andra sekunden frös jag så jag trodde jag skulle dö. gick och handlade. TV-tidningen och popkorn. Köpte en påse Rippo också. Gott att äta när jag ska jobba.

Äter sista resterna av risotton. Ska handla i morgon igen. Behöver mer mat. Handlade bara lite i tisdags. Sen ska jag betala lite räkningar också. Har bara betalt till apoteket, min hyra, och Skrivaren. Så det är en massa kvar. Har inte fått alla ännu. Ska ju betala i förskott. Så jag kan betala telefonräkningen nästa månad (också en månad tidigare än jag måste). Hoppas någon vill ha lägenheten den 1:a december. Då slipper jag en månadshyra. Det bli jobbigt att leva på 3500 i 8 veckor när en hyra ska betalas. Men jag är van.

Det är höst nu. Det är min årstid! Jag älskar att vara ute nu. Synd inte tiden räcker.

Dagens Projekt Prosa - Blomma.

Fredagen den 3:e oktober

Fick bekräftelse på uppsägningen. Det står att jag måste närvara vid besiktningen, men det är ju omöjligt eftersom då är jag mer än 50 mil bort. Kan ju inte betala en massa pengar (som jag inte har) till en tåg biljett. Ska ringa och tala om vilka dagar som jag är här. I fall någon ska titta på lägenheten. Har visst skyldighet att närvara då också. Jag är ju inte hemma så mycket fram till den dagen jag flyttar. Sen har jag dessutom lägenheten mer än 5 veckor till...

Pappa kom hit med fyra lådor, måste börja packa nu. Det blir för trångt med tommar lådor överallt. Sen är det dags att börja slänga allt skräp. Det är en hel del. Över sju år har jag bott här. Klart det har kommit hit prylar som ska slängas.

Soligt, kallt, vackert... Min årstid är här - Hösten. Träden i dungen utanför min lägenhet har ändrat färg. Luften är kyligt men ändå skön. Solen gör att träden skuggar varandra på ett väldigt läckert sätt. Som ett bild spel. Med solen som belysning och Träden som motiv och duk!

Dagens Projekt Prosa - Blå.

linje
Vecka 41

Måndagen den 6:e oktober

Skulle viljat stanna i sängen längre. Men skolan vill nog få besök av mig ibland. Så i dag och i morgon blir de dagarna denna veckan. Nästa vecka blir det ingen. Veckan därefter några. Sen får jag se. Salami är gott. Det åt jag till frukost. På bröd. Tog även med två mackor till skolan. Mumsade på dom ett bra tag. Får ta med fler i morgon.

Ska ringa doktorn i morgon. Det är något som inte stämmer i magen. Dessutom behöver jag fler piller! Och det lär dröja ett tag innan jag får tid på Huddinge sjukhus. Där är nog ganska lång kö. Hoppas inte för lång. Vecka 48-49 blir bra för min del. Ska nog ringa dit också i morgon. Och fråga lite. (Jag gillar ju att prata i telefon)

Dagens Projekt Prosa - Vän.

Tisdagen den 7:e oktober

Ringde sjukhuset. Det är upp till 3 månaders kö till första läkarbesöket från den dag jag är mantalsskriven i landstinget/kommunen, vilket tar ca. 2 veckor från den dag jag flyttat in. Så jag ringde det sjukhuset jag tillhör nu och "beställde" smärtstillande tabletter. Det kan ju dröja till i mars-april innan jag blir opererad. Det kommer att bli plågsamt. Men långa köer hör ju till. Och blir jag väldigt akut sjuk så kan man ju alltid uppsöka akuten. Där borde de kunna skriva ut mer smärtstillande sen när jag inte tillhör någon läkare tillfälligt.

Sen var jag modell åt Tobbe i min klass. Det är bra att veta hur det är att vara framför kameran. Vi hade kul. Sen åt jag mina salamimackor och drack Trocadero...

Fryser och känner mig lite snorig (igen) nysmittade av någon trevlig människa i klassen. Men det får man ta, är ju inte där så ofta. Sov på soffa i källaren i eftermiddags. Skönt. Hörde knappt att det var massor med folk som fanns runt om.

Dagens Projekt Prosa - Tro.

Onsdagen den 8:e oktober

Sov länge. Men det behövdes. Var väldigt trött. Sen ringde jag det sjukhus där jag opererades, de hade inte tagit bort några äggstockar. De gör inte det på unga kvinnor. Sen gick jag till apoteket och hämtade 100 st piller. Kommer inte att räcka en månad ens. Det är ju över 4-5 månader till det är min tur enligt kön på Huddinge så det blir att fixa fler piller efter hand. För utan smärtstillande tabletter är man farlig för omgivningen.

Sen så ska jag till doktorn i morgon och operera bort några födelsemärken. Ska bara kolla så jag har pengar till det. Ska betala en massa räkningar denna månaden. Såna som jag borde betalt innan. Men såna opålitliga typer som jag, gör ju aldrig rätt för sig, eller hur Herr/Fru Kronofogde?

Har inte diskat på flera veckor. Allt ligger framme och luktar illa. Ska diska... kanske i kväll!

Dagens Projekt Prosa - Fördel.

Torsdagen den 9:e oktober

Hade klockan på ringning klockan 11:00 eftersom jag skulle till doktorn och kolla några födelsemärke. De hade inte tid att plocka bort dom nu så jag får göra det när jag flyttat. Fick pengarna tillbaka, de tar bara en avgift för undersökning och "bortskärandet" och jag ska ju inte skäras i på läkarstationen här i stan. 100 kr till till mat... har 450 kr nu som ska räcka i ungefär 3 veckor. Det borde gå. Det är ju bättre än 350 kr!

Det ösregnade när jag gick hem från stan. Handlade lite mat till lördag. Hoppas det går att äta. Lite tveksam faktiskt. Men det måste gå. Idag åt jag pannkaka. Skulle blivit två men första misslyckades. Sånt e’ livet! Får väl äta lite till senare om magen kurrar för mycket.

Dagens Projekt Prosa - Godis.

Fredagen den 10:e oktober

Vaknade 11:00. Vädigt seg. Nacken kändes avbruten. Gick till affären och handlade lite mat till i morgon. R kommer 13:20 ungefär med tåget och är säkert hungrig då. Köpte Rippo - Fruktskum. Det lär vara slut när han kommer hit i morgon. Det är ju såååå gott!

Tror att påsen med popkorn oxå är tom i morgon. Det blir nog så. Eftersom maten jag köpte ska ätas i morgon så får jag äta mig mätt på godis! Men inte mig emot. Ska dammsuga golvet sen. Och skriva i sparbanksgirolappen så några till räkninga blir betalda. Varför vill alla ha mina pengar? Det är väl smartare att skicka räkningar till dom som har mer inkomst? Eller?

Det ösregnar ute. Hösten är här. Och jag njuter. Varenda sekund är lugn, jag andas och känner den rofyllda vilan komma. Naturen ska snart sova. Fåglarna (dom där dom kvittrat och väcker mig på sommarmornarna) ska flytta utomlands. Kylan tvingar människorna att klä på sig tjocka varma kläder. Regnet blöter ner kläderna, som torkar långsamt. Oj vad jag älskar hösten!

Min tid är hösten

Jag älskar hösten
Alla underbara färger
Alla underbara dofter
Min själ får ro
Jag får tänka
Jag får leva
Bara finnas till
Existera
För mig själv

Träden förbereder sig för vintern
Fäller sina löv
Färgglada
Vackra

Solen blir dovare
Men vackrare

Dimman sveper över landskapet
Lägger sig som täcke över marken på morgonen
Som ett skydd Så vackert
© Morticia

Dagens Projekt Prosa - Finurlig.

linje
Vecka 42

Måndagen den 13:e oktober

Sov väldigt länge - till 15:00 ungefär. Vaknade av en massa hamrande och dunkande. Någon håller på att få sitt badrum renoverat. Jobbigt för oss andra i huset. Stressade runt lite och fick i mig två mackor tack vare R. Sen var det dags att ta tåget till R, styrelsemöte. Det var rätt trevligt, det gick väldigt snabbt. Under 2 timmar. Det brukar vara längre. Några muggar kaffe rann snabbt ner så jag höll mig vaken. Det drygaste är så klart resan. Men det gick bra, I och jag pratade så milen rusade snabbt förbi.

Grannarna hund för lika mycket liv som vanligt. De bråkar en hel del. Det ska bli väldigt skönt att flytta från dom. Utgår ifrån att de nya grannarna för mig blir lugnare. Varit där så jag vet. Och det känns bra. Att det dessutom är närmre till jobb och sånt gör inget.

Helgens Projekt Prosa - Lördag: Tre och Söndag: Morgon
Dagens ämne: Besvikelse

Tisdagen den 14:e oktober

Klockan ringde och väckte oss vid 9-tiden. Tåget gick 10:58 mot K. Vi åt lite sen gick vi till I och hjälpte henne med datorn. Det hjälpte - den fungerar nu. Det gjorde den innan också, men hon fick ett program att fungera som hon inte hade innan. Sen åkte vi buss 22 till mina föräldrar. Där vi käkade våfflor. Syrrans råttor blev väldigt lyckliga över tillskottet av mat. De älskar våfflor.

Vi satt och pratade flytt och jobb och livet i övrigt. Det var trevligt. Pappa körde oss hem innan han skulle till fotoklubben. Sen så har jag hunnit tömma förrådet en del. Ska börja packa prydnadssaker i morgon. Sånt som ska ner i förrådet sen. Jag använder de inte ändå. Ska äta fisk och potatismos snart. Börjar bli hungriga igen.

Dagens Projekt Prosa - Pojkvän

Onsdagen den 15:e oktober

Pappa rignde och väckte oss, han var utanför och hade med sig en massa lådor. Han skulle dessutom hämta lite prylar som de ska ta över. Åt lite sen och började packa lite. Hann med ungefär halva klädkammeren (allt på hyllan vid taket) sen blev det en hel del pynt som ska till källarförråden sen. Känns bra, mentalt sett. Men magen vill inte vara med mer. Den gillade inte alls mina upptäckter. Det var nästan kul att svepa in allt i tidningspapper och ner med det i bananlådorna.

R gick och handlade, två gånger eftersom han glömde nötfärsen första gången. Men det blev Taco till middag till slut. Det är gott. Sen After Eight till efterrätt. Det är också gott. Mint+mörk choklad... mums... ;-)

Dagens Projekt Prosa - Samtal.

Torsdagen den 16:e oktober

En nästan helt vanlig torsdag, så vanlig den kan bli. Innan jag somnade i natt så kollade jag min D-disk. Ska göra Backup på den snart. Plockade bort en massa bilder från den, så backupen blir ca 16-20 disketter istället för 25-30. Bilder jag aldrig kommer att använda ändå. De bara tar plats. Stor plats. Släpade ut lite skräp till kontainern idag. Ska släpa ut mer i morgon. Det är massvis kvar.

Nacken är seg. Sjukdomen kan ha spridit sig dit nu. Det skrämmer mig ordentligt. Känns farligt på något sätt. Det är nog därför jag haft och har så ont i huvudet. Det är kanske inte alls migrän, bara "mensvärk" i huvudet och nacken. Det känns som i magen. Precis likadant. Ingen skillnad. Samma knivhugg, samma förlamande smärta. Som kopplar bort mig tillfälligt från livet. Det blir svart framför ögonen.

Dagens Projekt Prosa - Slät.

Fredagen den 17:e oktober

Knivarna i magen gör att jag knappt kan sitta längre. De osynliga knivarna som vrids runt i magen på mig. Varenda sekund av dygnet. Inte ens när jag sover så låter de mig vara ifred. Sömnen störs och jag blir galen. Inte sovit ordentligt sen juni. Innan sommarens värme kom och förstörde mig och mitt liv. Nu är det sjukdomen som gör mig knäpp. Alla piller som jag stoppar i mig för att skära av smärttopparna - de hjälper bara så. Topparna som innan gjorde att jag svimmade är borta. Men smärtan finns hela tiden.

Vi var och handlade lite innan i eftermiddags. Fyllde på mitt kylskåp lite. Ska vara hemma nu i 10 dagar innan jag åker en runda igen. Ska till skolan 2 dagar av dessa 10, det är lagom. Gör som sagt mer hemma än där. Men det är det sociala med skolan som man saknar hemma. Det är bra, det är mänskligt!

Dagens Projekt Prosa - Först.

linje
Vecka 43

Måndagen den 20:e oktober

R åkte hem i lördags. Sen dess har jag hunnit tömma väggarna från bilder och diverse andra lösa prylar. Blev väldigt tomt. Men det är ju inte så lång tid som jag ska bo här. Har släpat ut lite till kontainern, resten åker ut en annan dag. Har hunnit med en del plock och stök. Och mer ska hinnas med. Det är massvis kvar. Men det går snabbt. Om jag låter bli soffan/sängen och filtarna... samt kanske inte sitter vid datorn hela dagarna.

Tvättade min nackkrage igår, den är blöt fortfarande. Måste fixa en till. Det går inte att bara ha en. Har inte tagit så många piller idag än. Kanske för jag sov så länge, men jag hinner nog ikapp. För om min kropp ska orka tills jag ska sova så måste den bedövas lite grann. Nej jag är inte rädd längre för tabletterna. De gör så jag kan gå, sova, äta lite och tänka. Jag är mest rädd för att behöva äta dom för länge. Att jag inte får tid hos någon doktor som kan undersöka mig, utan behöver gå på piller i många månader. Det skrämmer mig mer än tabletterna. För jag vill bli frisk.

Har lyssnat på Enya och Enigma länge nu. Kanske för länge. Men jag mår bra av det. Blir lycklig inombords. Glad men ändå inte överdriven. Bara liksom en rofylld känsla.

Helgens Projekt Prosa - Lördag: Bilen och Söndag: Dansar
Dagens ämne: Ful

Tisdagen den 21:e oktober

Klockan 07:10 väcktes jag hårt av en väckarklocka. Dags att åka till skolan igen. Till fotolabbet. En grupp hade manusskrivningskurs. Jag störde de lite grann när jag pendlade mellan fotolabbet och klassrummet. Men det kunde ju inte jag hjälpa. Man kan ju inte stanna i ett fotolabb hur länge som helst. Det är för varmt och för starka dofter där. Framkallde filmrullarna som Tobbe tog på mig för två veckor sen. De blev bra. Vissa bilder var väldigt skuggiga. Men det får man ta. Ljussättning är svårt.

Fick brev från Huddinge sjukhus. Fått tid redan den 12:e november. Blev så lycklig så jag grät. Var inte beredd på det. Kan inte ta den tiden eftersom jag pluggar den veckan. Men från den 24:e kan jag ta vilken tid som helst, ska ringa dit i morgon och prata med dom. Jag kan inte låta bli att undra vad det stod i min remiss... de sa ju att det var 3 månaders kö... vad fick de att kalla mig så snart. Även om det var en återbesöks tid så borde det vara massor före mig i kön ju. Jag kanske är ett akutfall? Det är ju inte helt omöjligt att de anser det.

Dagens ämne - Tillbaka

Onsdagen den 22:e oktober

I morse så ringde jag Huddinge och frågade lite om min tid. Sen ringde jag R och pratade en stund. Sen ringde jag Huddinge igen och avbokade tiden, kommer att få en ny i december. Skönt, då är jag uppflyttad och slipper en dyr resa. Framkallade några bilder till. De blev bra. Några suspekta saker som jag tog i Göteborg. Annorlunda resminnen! :-)

Åt jättegod middag i skolan, ungs"kokt"fisk och potatismos. Sen återgick jag till labbet, där jag upptäckte att någon (jag vet vad hon heter och var hon bor!) varit och rotat bland mina negativ och stulit negativfickor. Det är inte de 6 kronorna de kostar så gör mig så arg. Det är själva rotandet. Det är otrevligt att någon rotar bland privata saker. Nu har jag inte några "känsliga" negativ. Men det är bara så att man gör inte så. Dessutom så de fickorna hon snodde finns inte att köpa på skolan. Jag har köpt de själv på annat håll så det skulle vara väldigt kul att göra bort henne lite grann om just dom. "Oj då har du oxå köpt dom fickorna, jag använde såna innan men dom förstörde mina negativ...!"

Somnade mot min vilja när jag kom hem, skulle plockat ner lite småsaker från väggarna, men natten är ju lång. Ska ju inte till skolan förrän om 2 veckor. Då ska jag och en handledare lägga upp hur mina distansstudier ska se ut. Rättare sagt, jag ska tala om det.

Dagens ämne - Lyssna

Torsdagen den 23:e oktober

Sov länge. Väldigt länge. Behövde det. Sen så har jag släpat ut lite skräp. Skrivit in en massa kladdlappar i datorn. Skönt att få lite ordning. Annars har jag inte gjort något alls. Bara fortsatt plocka ner prylar i lådor. Men inte så mycket. Bara lite små saker.

Ska sortera kassetbanden sen. Och Vinylplattorna. De ska ju också få plats efter flytten. Tillsammans med allt annat. Alla mina vykort... de med solen, bergen, träden och snön på. Mina böcker. Mina foto. Så mycket saker.

Dagens ämne - Lätt

Fredagen den 24:e oktober

Vaknade av att hyreslappen landade i hallen. Tänk att en så tunn lapp kan väcka folk. Grannens hund hjälpte nog till, och den hysteriska tanten som skriker hela tiden på hunden. När jag rullade upp rullgardinerna så var allt vitt. En decimeter snö ligger överallt, de har plogat en del och sandat och saltat. Vinter... hum... rätt oki... snyggt... Men kallt, så det blev ett varmt bad innan frukost. Sen så gick jag och handlade Julmust! Och nötcreme. En fiskgratäng till middag fick följa med.

Ska tvätta en massa ikväll. I morgon blir det att åka till min bror i X. Så det blir att gå upp tidigt. 8:57 går tåget. Väldigt inhumant. Pappa hämtar mig i xstad sen så kör vi bil ner till X. Ska träffa min bror vid Domkyrkan 12:00.

Det börjar bli mörkt ute nu, höstens korta dagar är mysiga. Jag ska bara hinna ut med lite sopor till. Det är sista helgen som vi ha en kontianer nu. Sen är det flera kilometer till en sopstation. Får ju passa på. Annars får man bryta mot lite regler och slänga det bland de vanliga soporna. Inte populärt men enda sättet.

Dagens ämne - Kaffe

linje
Vecka 44

Måndagen den 27:e oktober

Klockan 01:45
Träden som vajar med snötyngad grenar. Den 27:e oktober. Redan vinter, fast det borde vara höst. Det är en massa minusgrader på nätterna. Vackert med höstfina löv mot snön. Barnen har byggt snögubbar och lyktor utanför. De leker och åker pulka.

På min gräsmatta syns inga spår efter sommaren. Gräset är borta, gömt under det vita täcket. Hann inte klippa det en sista gång innan jag flyttar. Hela min lägenhet är belamrad med lådor och kläder. Ska resa bort ett tag. När jag kommer hem är det nästan tid att lasta in allt i en lastbil och fara bort. 55 mil ska jag åka.

Där finns det en balkong. På gården finns det lekplaster och barn som leker. Träd och buskar som lyser vackert. Gula Röda löv. Inga bilar finns där. Bilfria gårdar... modert boende. Vackra plattgångar leder mig till affärerna och tunnelbanan. Nära Skogskyrkogården. Där gravarna delar plats med träden, de höga vackra tallarna. Så enormt stor. Alla dessa vackra minnesplatser, där kropparna vilar efter livet. Så lugnt. Bara ett svagt ljud av de vaggande träden hörs. Ibland på vissa ställen hör man tunnelbanan ett kort ögonblick. Men det stör inte.

Tittar ut bakom rullgardinen... ser bara några gatlyktor. En bil kör förbi på vägen ett styck bort. Det är tyst. Det är natt. Ingen människa är ute, det lyser från några fönster. Men det är snart släkt överallt.

Sträcker mig mot glaset med en TreoComplösning. Huvudet värker och jag måste snart sova. Jobbat hela kvällen och ser snart inte ens vad jag skriver. Lyssnar på The Sisters Of Mercy och Alice... underbar låt. Snart är det dags för Temple Of Love...

Snart ser jag bara drömmarna. Hoppas jag slipper de onda drömmarna i natt. Jag vill sova en stund... Men det verkar nästan vara för mycket begärt.

Klockan 19:30
Dagens är snart slut. Har hunnit med en del. Handlat en del. Packat kläder. Ska bara diska och sen äta lite. Borde sova tidigt ikväll. Men det brukar inte bli så. Men drömma får man ju. Ska med tåget vid 11-tiden i morgon. Så jag får ju sova rätt länge ändå.

Helgens Projekt Prosa ämne, Lördag: Brev Söndag: Fri
Dagens ämne: Mellan

Tisdagen den 28:e oktober

Klockan 10:55
Sitter på första tåget på väg "hem", än så bor jag inte där, men det känns hemma. Snart rullar tåget iväg i vinterlandskapet. Vad jag inte visst då var att jag åkte ifrån vintern. I Skåne tog vintern slut. I alla fall snömässigt. Ska bli skönt att flytta. Från galna grannar med hund!

Klockan 13:00 och ett tag framåt
Pratar med mina medressenärer om livet och studier. En blivande arbetsteraput och en för tillfälligt komvuxstuderanade blivande gymnasielärare. Arbetsteraputen gick av och vi andra två fortsatte prata om livet och barn. Hon har varit gravid två gånger. Båda gångerna avbröt hon graviditeten, inte av fri vilja utan på grund av att barnen var svårt skadade. Troligtvis på grund av miljön. Vi båda tillfällen var hon ungefär i 5:e månaden när det upptäcktes. Det var väldigt starkt av henne att berätta det. Jag berättade om mig, sjukdomen jag har och att jag inte kan få barn. Och att jag inte känner sorg över det, jag har ju alltid vetat. Hon och hennes pojkvän börjar också överväga adoption. Men de har inte bråttom, nu ska hon ju plugga i många år och då är det ju jobbigt att pendla med barn.

Klockan 22:00
Sitter och skriver detta. Konstaterar att denna vecka blir en lång krönika totalt. Redan fler byte än förra veckan. Gårdagen var ju lång. Tittat en stund på TV, Reportrarna, det handlade om Danmark. Intressant, jag gillar såna program. Det ger en bild av livet. Troligtvis inte opartisk, men om man läser om livet samtidigt i andra källor så borde det speglar fler sidor av problemet. Det är ju mycket åsikter som spelar in.

Har inte packat upp ännu, inte orkat. Haft väldigt ont idag. Jobbigt att sitta still på ett tåg, sen gå massor och sen stå på tunnelbanan. Inte alls kul. Men jag har hittat mina piller i väska i alla fall så några av de har hamnat i min mage nu. Väntar på att de ska göra nytta nu. Så jag får sova en stund i natt. Ska upp "tidigt" i morgon. Ska träffa en kille från IDG\Online på centralen och sälja min "gamla" diskdrive. Av en slump läste jag hans annons innan jag skrotade datorn. Bättre någon annan får nytta av den än den slängs. Dessutom så får jag 100 spänn för den. Och den är i bra skick.

Dagens ämne: Röda

Onsdagen den 29:e oktober

Vaknade av telefonen, det var Svenska Bostäder som meddelade att nycklarna var klara. Åt lite grann, sen gick vi till områdeskontoret för att hämta nycklarna men de har stängt mellan 11.00 och 13.00 så det får bli en annan dag. Åkte in till stan och där sålde jag min gamla diskdrive. Han blev nöjd. Gick in i Clara Kyrka. MIN KYRKA!!! Tände två ljus, smet sen ut. De skulle bomba lunchgästerna med orgelmusik strax efter. Inte för jag inte gillar musiken, men jag orkade inte sitta i en varm kyrka. Sen gick jag för att titta lite på scarfsar (undrar hur det stavas). Hittade massor, för många för att kunna välja. Får titta igen på fredag. Det är för kallt nu för att gå barhuvad.

Gick ner till SFbokhandeln i Gamla Stan, men de hade inte de böckerna jag ville titta på. De kan säkert beställa hem dom. Men då kostar de pengar, säkert rätt mycket. Gick vidare och råkade ut för någon form av Högvaktsbyte/musikjippo utanför slottet. Gick mot city igen. Köpte en hamburgare och åt den på centralen i lugn och ro. Sen åkte jag hem. Ska vila ett tag sen ska jag "titta" på jobbet. Börjar den 24:e, 2 dagar efter jag är inflyttad så det är bra att ha varit där nån gång förut då.

Dagens ämne: Nej

Torsdagen den 30:e oktober

Kom i säng efter klockan tre i morse. Var tvungen att äta lite när jag kom hem från kontoret. Vaknade när R gick upp. Sen slumrade jag lite under tiden jag tvättade lite kläder som behövs i helgen. Åkte in till stan och sprang på en ursnygg kjol på UFF för 70 kr. Svart sammet! Sen letade jag vidare efter något att ha till men lyckades inte hitta något billigt.

Åt med R på Kungshallen, jag åt Nachos, mums mums. Han åt pasta. Satt där ett bra tag. Sen var det dags för han att gå tillbaka till jobbet. Jag gick och köpte nagellack. Flaskan jag köpte sist är nästan helt slut. Sen åkte jag hem, huvudet orkade inte mer. Snurrig. Och trött. Ska vila ikväll. Ska på Synthfestival på lördag så då blir det väldigt sent hem. Den börjar 17:00 och slutar 04:00. Sen kommer Rs föräldrar hit på söndag eftermiddag. Kommer nog inte ens att orka prata med dom. Men men... inget att göra åt det. I morgon ska vi till Rs syster med sambo och äta.

Lyssnar just nu på Alphaville med låten "Sounds like a melody"... nostalgitripp!

Dagens ämne: Ovan

Fredagen den 31:e oktober

Sista dagen för den här månaden. November knackar på vid midnatt. En mörk månad. Men det är ju så skönt, om man gillar nätterna. Har varit och handlat en del idag, sånt som behövs här. Toalettpapperskorg, Freestylebatterier, vitamintabletter...

Har kramp i magen, har det nästan hela tiden nu. Vet att jag kommer att bli sämre nu, kanske varje dag. Men snart blir jag frisk. Längtar väldigt mycket. Jobbigt att hela tiden känna sig otrevlig och asocial, jag orkar ju inte med allt som man vill eller borde.

Dagens ämne: Ledsen

linje

November

Vecka 45

Måndagen den 3:e november

Ville inte åka söderut. Vill stanna. Ska snart stanna för gått. Ska bli så skönt. Jobbigt att sakna så mycket. Det gör liksom ont.

Slumrade till och somnade framför TV-n inatt. Jag skulle bara ta tabletterna och sen gå och lägga mig, men jag hade ont så jag väntade. Tills slut så somnade jag. R väckte mig efter några timmar, då hade han sovit i sängen ensam länge. Så jag var lite stel och seg i kroppen när jag väl kom i säng.

Klockan 10:00 slogs klockradion på. R började jobba 12:00 så han skulle upp då. Jag stannade ett tag till och gick sen och handlade lite färdkost. Sen tog jag T-banan till stan och fick vänta ungefär 30 min till tåget gick. Det var kallt. även inne.

Utanför tåget var det ett tunnt vitt snötäcke, ungefär till det blev mörkt, så där 16:50 sen blev det barmark. Skumt samband måste jag säga. Såg solen gå ner vid sjön, så vackert...

Varit hemma en liten stund nu. Ska försöka sova tidigt. Behöver det. I lördags var på på Universitetet, vi lyckades få tag på biljetter!!! Det var kul. Mycket synth blev det.

Dagens ämne: Belåten.

Tisdagen den 4:e november

Somnade med klänningen på inatt. Vaknade vid 4 tiden och bytte om sen sov jag ett bra tag till. Tvättat lite, städat lite och sånt där halvtråkigt. Ska snart hänga upp tvätten och packa ner lite prylar som ska till skolan i morgon. Två dagar denna veckan blir det. Rätt lagom. Ska hinna inom i labbet en stund i morgon och ta fram en viss bild...

Åt ostkaka till kvällsmat, det är gott. Inte för ofta, men ibland. Med hallonsylt och vipsgrädde. Har fixat transport till och från skolan i morgon, torsdagen är fortfarande ett frågetecken. men det får jag veta mer om i morgon.

Vill du läsa om sjukdomen jag har så kolla på sidan Endometrios

Dagens ämne: äldre.

Onsdagen den 5:e november

Gick upp tidigt i morse. Tog fram bilden, den blev bra, mycket bra. En av de bästa jag tagit hittills. Ringde runt och letade efter en slang till min tvättmaskin, till slut hittade jag. I x, så det var gångavstånd dit. Skönt. 150 kr. Åt fiskgratäng till middag. Mycket gott, men en skum eftersmak. Fixat så jag kommer till skolan i morgon igen, hoppas J dyker upp då. Väntade i 2 timmar idag på han, något irriterande.

Ringde min fd. läkare och beställde nytt recept på smärtstillande. Han ringde in det, så jag hämtade det tidigare ikväll. Nu slipper jag ha så jätte ont till jag får tid på Huddinge. Handlade lite mat också, de har tagit hem Tortilla Chips med Chilismak nu. Lagom till jag ska flytta. Rätt typiskt. Men de säljer ju såna på Ica så jag har ju närmre sen.

Dagens ämne: Dörren.

Torsdagen den 6:e november

En regnig dag. Men inte kall. Rätt skönt faktiskt. Det blev inget fotolabbande, hamnad vid en dator istället. Surfade ett bra tag efter länkar åt några lärare. Fonder, stipendier och stiftelser. De ska söka pengar för något projekt.

Kom hem rätt tidigt från skolan, sov en stund och kom för sent till mötet eftersom jag var tvungen och leta efter pappren jag skulle ha med mig. Men det gick bra. Vi åt pizza, I och jag delade en. Min mage klarar inte av mjöl och fiber just nu. Det tar för stor plats, gör ont.

Ska packa ner lite mer papper, tidningar och sånt ikväll. Sen är det inte många dagar jag är hemma innan jag flyttar. Men det gör inget. Det blir mycket att göra innan. Mycket packa ner och sortera. Tur man inte flyttar ofta. Eller man borde kanske göra det oftare så man inte samlar på sig en massa prylar.

Dagens ämne: Sex.

Fredagen den 7:e november

Sov länge, vaknade av dörrklockan. Troligtvis Jehovas Vittnen. Såg ut som det. Fick en lapp i brevinkastet som bekräftade misstanken. Somnade om igen. Vaknade av väckarklockan 13:00 istället. Var ju uppe till 5 i morse. Håller på att bygga om min hemsida. än vilar alla nya dokument snällt på min hårddisk. Där lär de få stanna ett bra tag. Har inte tid att göra om alla mina 170 dokument just nu. Ska flytta först. Sen blir det en ny fräsch hemsida. Troligtvis med Frames...

Städade av lite innan. Behövdes verkligen. Alla mina dammråttor som leker på golvet, de är jobbiga. Tål ju inte damm! Ska packa en massa ikväll. Måste. Annars hinner jag inte bli klar. Och det vore inte alls bra. Hade tänkte gå en runda, men jag orkade inte trycka ner fötterna i kängorna. Det är regnblött ute och de läcker vatten. Tejpen håller inte ihop så bra längre. Ska laga de igen.

Dagens ämne: Köa.

linje
Vecka 46

Måndagen den 10:e november

Sista måndagen jag vaknar i denna lägenheten, nästan måndag så vaknar jag hos R. Ska i och för sig åka tillbka hit den dagen. Men bara för några få dagar. Sen går flyttlasten. Längtar så jag nästan blir galen. Även om det blir jobbigt att släpa på allt så kommer det att bli ordning så småningom.

Är inte i skolan idag. Har massor med samtal att ringa. Måste få gjort det idag. Sen är det skola 2 dagar sen en dag till att packa sen åker jag iväg över helgen. Ska på styrelsemöte. Och bo mitt ute på landet (så vi inte ska rymma hem).

Igår var sista söndagen här. Var ute och gick en runda och luktade på hösten. Sniffade och njöt. Alla vackra löv. Ljuset och känslan. Underbart.

Dagens ämne: Pappa

Tisdagen den 11:e november

Min sista dag på skolan på väldigt lång tid. Sorglig. Men livet måste ju gå vidare. Och jag kan omöjligtvis pendla varje dag dit sen. Packade ihop mina fotoprylar. Ringde sjukhuset i Kstad och avbokade en tid och beställde recept och journalkopior. Sen så pratade jag en del...

Känns lite tomt i lägenheten. Så mycket lådor och inget i hyllorna. Ekar och ser kalt ut. Men snart har jag proppat in allt i Rs lägenhet. Fick ett grönt brev från Huddinge sjukhus. Fått en tid som passar. Den 3:e december klockan 14:00 ska jag infinna mig där. Blev lite rädd.

För första gången sen jag fick återfall blev jag rädd. Kanske för att jag är rädd de inte ska lyssna (även om jag vet till 100% att de kommer att göra det) Kanske för jag tror man dör under narkosen (det har ju hänt). Jag vet att jag kommer att bli frisk. Jag vet! Men man måste få känna paniken. Ångesten. Det är en så mänsklig känsla att man nästan tror man är människa!

Lyssnar på Enigma. Och njuter.

Uppdaterat Endometrios - Min egen erfarenhet idag.

Dagens ämne: Kel.

Onsdagen den 12:e november

Var inte i skolan, stannade hemma och packade lådor istället. Måste hinna bli klar. Och som det ser ut nu blir jag det. Inte mycket kvar. Det är köket, kläderna, gardiner, disketter, skivor, och lite annat. Men det får jag vänta med till nästa vecka.

Pappa kom hit medan jag sov och ställde 5 till lådor på min altan. De är fyllda nu. Tillsammans med ungefär 20 andra stora och ett tiotal mindre.

Var och pantade flaskor innan, och handlade mat. Ska snart äta lite igen. En yoggi och läsk! Nyttigt? Nja, kanske inte så värst, men gott!

Dagens ämne: Allvar

Torsdagen den 13:e november

Pappa ringde och väckte mig. Kom med 4 banankartongen till. Det luktar nästan bananer i min lägenhet nu! Sen visade jag den speciella bilden för honom. Den som visar sånt som inte finns egentligen. Den är något suspekt!

Sen så somnade jag om. Och vaknade av posten! Kom inget viktigt, så jag somnade om. Och gick upp vid 16-tiden. Då tittade jag på TV en stund, sen gick jag och köpte läsk och snus! Inför tågresan och helgen.

Ska packa kläder snart. Lagom mycket. Inte något som inte kommer att nyttjas. Och sen ska jag försöka somna tidigt. Inte senare än 01:30!

Dagens ämne: Blind

Fredagen den 14:e november

Tåget skulle lämnat S klockan 10:58, men det blev lite försenat. Damen brevid och jag började samtala. Mest om livet, språkets betydelse och några män som satt framför och festade på väg mot Köpenhamn.

Fick vänta en kvart i xholm, skönt att slippa stressa, men det var kallt, råkallt. 4 timmar kvar till jag är på centralen. Sista tur-retur resan för i år. Skönt att flytta så jag slipper alla timmar på tåget. Det är skönt att resa, men jobbigt. Enya i FreeStylen. Hittade en vacker plats strax norr om xholm, trodde jag, tills jag såg skylten Småland/Skåne. Lurad av tågets hastighet.

Enigma nu... mmm...

Resandet är en livsstil.
För mig en stund av avkoppling från jobb och studier.
Rofyllt, med musik och läsande. Skriver också en del under tiden.

3 timmar kvar tills vi ses igen. Längtar efter dig. Saknade är jobbig. Tur jag snart flyttar in till dig. Tåget äter upp milen längs spåret, mil efter mil i hög fart. Susar förbi små byar, små samhälle och mindre städer. Utan att tänka på att stanna. Ett tåg som bara stannar på lönsamma platser, tid ska sparas. Snabbtåg...

Dagens ämne: Utvald

linje
Vecka 47

Måndagen den 17:e november

Dags att resa söder ut igen. Helgen gick bra, gillar stadgar så att sitta i ett grupprum med E och M och skriva och läsa paragrafer var väldigt skojsamt. Sen bodde jag med J, vi har inte träffats sen lägret i somras så det var trevligt.

Ska packa i 3 dagar, jobba en massa. Sen på fredag ska en liten lastbil och släp fyllas med mitt bohag. På kvällen ska pappa köra mig till mitt nya hem. Det är långt, tar många timmar. Men jag längtar så. Jobbigt att resa fram o tillbaka här hela tiden. Hade jag varit frisk hade det varit enklare att resa. Nu får man köra bort gamla människor när de sitter på den platsen som jag har biljett till. Det känns hemskt. Möts av hatiska blickar, hårda ord om hur respektlösa dagens ungdom är.

Många blir väldigt arga i vagnen. De viskar och glor. "hon tvingar damen med käppen stå", "medan hon själv sitter", "Hemska människa", idag slapp jag detta. Skönt. De vet ju inte varför jag inte kan stå och åka tåg. De har ju inte mina smärtor. Deras ben domnar inte på grund av att organen i buken som vuxit ihop trycker på nervbanorna till benen. Om jag står och åker tåg kan jag falla och skada någon allvarligt. Kan ju inte ta emot. Men alla er som jag kört bort senaste tiden: Ni kommer att få sitta när jag blir frisk, tills dess - KöP EGEN SITTPLATS!

Jag vill inte att andra ska drabbas av min sjukdom. Men ibland blir det så. Och då stämplas man som ond, elak, grym, respektlös...

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Natten, Söndag: Cancer
Dagens ämne: Tyngre

Tisdagen den 18:e november

Vill sova. Men jag hinner inte längre. Ska göra så mycket nu. På fredag när jag går upp ur sängen är det för att lägga mig sen på lördag kväll. Över ett och ett halvt dygn. Hade jag varit frisk hade jag klarat det. Men nu vet jag inte.

Ska packa en massa innan jag sover några timmar. För att vakna och ner till stan och kolla efter en sak. Hoppas jag får in mina pengar innan jag flyttar. Lite jobbigt att inte ha pengar, kan ju inte göra rätt för sig.

Kassettbanden, alla hundratals. Skivorna... allt sånt som är tungt är kvar att packa. Men jag hinner. Ska ju inte flytta förrän på fredag. Det är lugnt.

Dagens ämne: Randig

Onsdagen den 19:e november

Var och handlade lite mat. Så jag har tills jag flyttar, dumt att behöva kasta något ju. Sen har jag packat ner en massa. Inte så mycket kvar nu. Kläderna, lite lösa saker från förrådet. Packat ner det från badrummet som jag inte behöver just nu. I morgon kommer mamma hit och hjälper mig med det sista - köket!

Ska sova snart. Väldigt trött, ska bara tvätta en maskin till och packa ner lite till småprylar. I övermorgon är det dags. Då går flyttlasten från landsbygden till storstan. För jobbets skull, för kärlekens skull... För mitt livs skull!

Om två veckor är det dags att besöka Huddinge Sjukhus. Längtar väldigt mycket. Sen är det väntan på operationen kvar. Vet inte alls hur långt väntan det kan bli. Hoppas det inte blir för länge.

Dagens ämne: Olovandes

Torsdagen den 20:e november

Mamma kom vid 10-tiden och vi är nästan helt klara med allt nu! Känns underbart skönt. Har avkalkat min tvättmaskin så den är fin när den flyttas. Har packat ner kläderna i säckar och nu är det bara CD-skivorna kvar.

Ska in till N & G snart. Ge dom en blomma som tack för god grannsämja! Tacka för all hjälp som de ställt upp med när jag varit sjuk. De andra grannarna som bor vägg i vägg borde fått en atombomb! Men det krävs ju vapenlincens för det och det har inte jag! Så det blir inget av det... ;-D

Dagens ämne: Mucka

Fredagen den 21:a november

Flyttdags. Med en stor lastbil istället för liten lastbil och släp. Den lilla lastbilen är i Holland och hann inte hem. Men vi tjänade plats och sånt på detta. Tog en spruta (Depo-Provera) Sista gången för hoppningsvis på Vårdcentralen i x.

De som vägrar ge vård åt fattiga. När jag var som sjukast planerade jag hur jag skulle kunna genom att bli häktad få vård. Och för att bli häktad måste någon annan människa drabbas / skrämmas upp. För såna som mig räcker det med att spy på någon eller titta argt på en snäll gammal dam. Eller krama om ett gulligt barn.

Hade det inte räckt hade jag redan en nöd plan. Jag är för fattig för att få vård genom Landstinget, är man svårt sjuk så är man beredd att lösa det. Alla är det. Jag hade inte alltid möjligthet att låna pengar (låna gick ofta bra, men sen ville ju de ha tillbaka).

Dessutom så trodde inte de mig när jag sydde blod, hade blod i avföringen och fruktansvärt ont i magen - det är säkert inget farligt, du är ju så ung... Skulle vilja kasta in en liten påminnelse i hur de inte ska behandla medborgarna. Men nu smiter jag. Tyvärr kommer de andra fattiga att drabbas. När barnen är sjuka, har klia, ont, feber...

"Nej, de politikerna ni röstat in i landstinget har beslutat att man måste betala kontant, kan man inte det får man återkomma när ni kan... Nej ni får inte betala på faktura!" Får en känsla när jag skriver detta som gör att de som slår på de som redan ligger ska vara lyckliga att jag inte har vapenlicense.

Hej Då "platsen X"... Kommer på genomresa några gånger till våren, när jag är opererad och läkt! Tills dess - Ha de så bra.

Dagens ämne: TV

linje
Vecka 48

Måndagen den 24:e november

Flyttat nu. Hela helgen har bestått av släpa och lyfta prylar, möbler mm... Men det kommer att bli bra när allt är klart. Har hunnit sova två nätter nu. I morse blev vi väckt av Telia. De skulle dra in ett till jack åt R, de hade missat mitt abonnemangflytt. Men hoppas det ordnar sig. Måste ju ha en egen linje. Det blir lite jobbigt annars.

Det ligger ett litet tunnt snölager på gården. Något vitt konstigt faller ner. Det är ganska kallt ute. Men inte minusgrader så det vita blir väldigt blött.

Igår köpte R en mörkläggningsrullgardin till sovrummet, så nu kan jag sova ordentligt. Det ser lite skumt ut just nu utan gardiner, de fick jag ta bort för att Rullgardinen skulle komma upp snabbt. Men de gardinerna jag ska sätta upp är väldigt smutsiga. Men de går ju att tvätta så det är ju inget stor problem.

Ikväll skag jag jobba. Det är nära, bara ett par tunnelbanestopp och en kort promenad. Slutar efter tunnelbanan slutat gå så det blir nattbuss hem.

Helgens Projekt Prosa ämne: Lördag: Intellektuella, Söndag: Bära
Dagens ämne: Nytt

Tisdagen den 25:e november

Sovit mycket och länge, för länge kommer inte att hinna med allt som ska göras ikväll och jag inte sätter full fart. Borde haft klockan på ringning. Behövde säkert sova, men sånt får jag roa mig med sen, när allt är klart. Nu finns det inte tid till att ta det lugnt. Jobbade i går kväll, var hemma vid 2 tiden. Skönt ute, ett tunnt snötäcke låg stilla, orört, ingen hade gått sönder det. Nu när jag var och handlade så var det knappt kvar. Massa fotgängare hade trampat sönder det.

Ska sätta upp vitrinskåpet ikväll och rensa bland lite lådor i sovrummet. Måste få ordning till nästa tisdag. Ska ju till sjukhuset den 3:e och tills dess ska allt vara klart. I fall i fall... de vill sprätta upp mig och se hur jag ser ut inuti! (Oki, lite väl brutalt skrivit!)

Dagens ämne: ångest

Onsdagen den 26:e november

Vaknade av telefonen, sen vaknade jag av posten. Fick kopior från operationen i K! Förstår inte riktigt allt, köttiga vävnader och förändringar... jaja, tur det är en läkare som ska använda pappren och inte jag. Det skulle inte blir en bra översättning.

Väldigt intressant att läsa om sin operation, alla detaljer, hur jag vaknade och så där. Det var god sikt när det gjorde titthål. Trevligt... Sen står det en massa ord som är läkarlatin som jag omöjligt kan tyda. Hoppas det inte står något som jag måste veta där... Men å andra sidan är det ju inte meningen att jag ska läsa journalerna! Så det är nog rätt lugnt.

Ska hänga upp min taklampa snart. Ska bara limma ihop och laga de ömtåliga glasplattorna - förebyggande. De är alla hela efter flytten!

Dagens ämne: Kall

Torsdagen den 27:e november

Har just postat mina räkningar. Så när är nästan mitt konto helt tömt. Ska bara se till att pengarna räcker till läkarbesöket på onsdag och ett SL-kort. Sen blir det att leva som vanligt igen. Dvs. Snålt. Längtar till Studiemedlet betalas ut i Januari. Om så där drygt 7 veckor. Känns väldigt segt. Tur jag får in lite lön innan.

Ska sortera linneskåpet ikväll, det som ska ner i förrådet ska ju inte ta plats här. Sen är det köket kvar, och gardinerna til sovrummet. Men skenan jag hade passade inte. Så jag har just nu bara en som passar, får fixa en till.

Vitrinskåpet gick inte att få upp i köket, väggen är av gips med betong bakom så det kommer inte att sitta så bra som det måste. Men det kan hända att det kommer upp i sovrummet. Det är ju ändå bara glas som inte används så ofta i det. Men jag gillar skåpet och det ska upp - någonstans.

Dagens ämne: En

Fredagen den 28:e november

Kallt ute, ett par minus grader. Ska snart gå och hämta lite mediciner. Ska ringa och kolla med Huddinge Sjukhus först vad det kommer att kosta där. Jag har bara 250 kr kvar nu och det vore trevligt om jag kunde köpa lite mat idag. Jag börjar bli hungrig nu. Hatar att vara nästan pank, även om jag borde vant mig vid känslan efter alla dessa år.

Ska jobba hela helgen. Får lön, pengar. Så jag kan betala mina skulder, och köpa lite lite mat. Som det ser ut kan de inte operera mig, gått ner för mycket i vikt (ett par kilo de senaste två veckorna). Fördelen med det är att jag kan jobba lite till och betala ännu fler räkningar. Det är något skumt med räkningar, de tar aldrig slut. 49 dagar kvar till CSN betalat ut pengarna om det inte blir några förseningar. Och det brukar det bli. 49 dagar kvar.

Känns som många tusentals år. Men de andra åren har jag överlevt tack vare socialbidrag. Det spelar ingen roll att jag är pank. Att mina räkningar inte kan betalas, att jag inte kan köpa mina mediciner. För reglerna säger att det är den sammanlagda inkomsten som är biståndsgrundande.

Men det är snart januari. Bara julen och nyår kan dra förbi så får jag snart mina pengar. Ska inte köpa en enda julklapp i år. Känns konsigt. Det brukar bli någon, men i år ska ingen få något. Inte mina syskon, inte mina föräldrar. Inte mormor, inte farmor och farfar. Har inte ens råd att skicka det är kortet som farmor vill ha. Det får vänta till i januari. Hoppas hon förstår, och att pappa kommer på någon vit söt lögn när hon ringer honom och undrar om jag glömt det. Nej, jag har inte glömt. Men jag har inte pengar till något just nu. Inte ens ett vykort.

Posten kom just. En ny fin räkning. Och lite reklam. Och "Samtidsakrobat?", en liten käck bok som jag just bara hunnit bläddra i. Den beskriver projektet Samtidsakrobaterna. Ska ta med den till jobbet och läsa där.

Dagens ämne: Strumpor

linje

December

Vecka 49

Måndagen den 1:a december

Jobbat hela helgen. 25 timmar blev det. Det är jobbigt. Hade nog varit mindre jobbigt om jag varit frisk. Men att både plugga och jobba är ett nödvändigt ont för mig, måste ju få in pengar till utgifterna jag inte kan välja bort.

Snart klar med köket. Och sen är det bara att släpa ner allt överblivit till källarförrådet. Ska bli så skönt när allt är i ordning. Har snart haft en stor del av mina prylar i lådor i en månad.

Ska snart titta på Hammarkullen. Kul, intressant, verklig mm TVserie.

Mindre än två dygn till jag är på Huddinge sjukhus. Hoppas att jag slipper vänta för länge på operation. Att jag snart bli frisk. Det är lite jobbigt att gå på starka smärtstillande tabletter hela tiden.

Helgen Projekt Prosa ämne: Lördag: Flickvän, Söndag: Tur
Dagens ämne: ärlig

Tisdagen den 2:a december

Dags att jobba igen. Ska plugga lite under tiden om det finns tid. I morgon ska jag till sjukhuset och få veta. Känns både spännande och nervöst. Vet inte alls vad de vill göra, eller när. Tvättar en massa kläder nu, hade knappt något varmt rent. Sen ska jag tvätta lite handtvätt och sen sticker jag till jobbet.

Äter Tortilla Chips - Chili! till frukost just nu. Ska köpa en korv med mos på vägen till jobbet. Så jag slipper vara hungrig. I morgon ska jag inte jobba! Rätt skönt att vara jobb ledig, är ju inte pluggledig samtidigt, men det får man ta.

Dagens ämne: Din

Onsdagen den 3:e december

Vaknade vid 10 tiden men låg kvar i den varma sängen ett bra tag till. Sen gick jag upp och duschade. Åt en yoggi och gick ut i vinterkylan. Tunnelbanan till Gubbängen och sen buss 712 till Huddinge sjukhus. Kom dit i god tid, det var tur, gick vilse. Fick en ny fin patientbricka.

Kommer att trivas där, trots storleken på sjukhuset. Fick Zoladeximplantat idag, hinner ta tre totalt före operationen. Fick ut östrogenplåster och Citodon. Hoppas behandlingen biter nu, den gjorde ju förra gången om än bara tillfälligt.

Dagens ämne: önska

Torsdagen den 4:e december

Sov rätt länge, behövde det. Sen åkte jag till stan och mötte R, vi åt lite mexikansk mat. Sen gick jag till åhlens och köpte nya varma vinterkängor. Samt en förpackning skosnöre! De har ju en förmåga att gå av när alla affärer är stängda. Sen åkte jag hem och gick inom posten och betalade några räkningar. Sånt där man bara måste!

Ska dra in min TV till sovrummet/arbetsrummet i kväll. Saknar den lite grann. Sen blir det väl till att jobba. Kan jobba fram till och med januari nu. Rätt skönt. Behöver pengarna.

Dagens ämne: Magi

Fredagen den 5:e december

Försökt få ta på han som ska ta över min gamla lägenhet, men utan resultat. Städat undan rätt bra i sovrummet nu. Känns skönt. Köket borde bli klart, det är jobbigt att inte hitta maten och annat. Men jag lagar ju så sällan mat att det borde inte vara ett problem.

Var inne i stan och handlade. Tittade efter en telefon med höjbar lurvolym, men det är få som har det. De som ha är dyra. Men jag måste ha en sån. Imorgon ska vi på Depeche Mode fest på eftermiddagen, sen ska jag hem snabbt sen till stan och sen jobba natten till söndag. Sen är jag ledig ett par dagar från jobbet, då ska jag hinna plugga en del.

Fick brev från skolan idag, ska vara fika där den 19:e december. Men jag kan inte komma. Det skulle bli en väldigt dyr fika. Bättre att lägga de pengarna (som jag inte ens har) på lån, räkningar, mat och mediciner.

Dagens ämne: Uppmärksamhet

linje
Vecka 50

Måndagen den 8:e december

Idag skulle det kommit hit en målare, men han hann inte. Så han kommer i morgon eftermiddag istället. Jag har Skrivit massa idag. Det är kul. Inte hunnit läsa något ännu, men det får bli i morgon. Har skickat iväg men Agfa Scala 200 film nu. Den är på väg till Danmark. Undrar hur lång tid det tar att få tillbaka den. Skickade en annan rulle också. Vanliga färgbilder. från min gamla lägenhet mest.

Har letat låttexter till nästa års krönika. Det är viktigt att rätt låt kommer rätt vecka. Någon som jag upptäckt då, eller bara lyssnat mycket på. Skrivit in rätt många nu. Sen har jag gjort en X-mas sida. Istället för Julkort! Så vill nu få en julhälsning av mig så stick dit!

Helgens Projekt Prosa ämne: Lördag: Eva, Söndag: Musik
Dagens ämne: Sen

Tisdagen den 9:e december

Vaknade av posten, fick två skivor jag beställde förra veckan. Soundtrack till Twin Peaks och Stefan Sundström med Babyland. Båda mycket bra. Ska fotografera lite hur det ser ut i lägenheten sen. Eftersom alla inte kan komma hit. Typ mamma och pappa på väldigt länge. De bor ju långt bort. Så där 4-4,5 timmar med X2000.

Ska tvätta en matta till sovrummet. Det är kallt på golvet. Väntat på målaren som ska måla lite. Sen ska jag packa upp mina färger, block och sånt. Och lägga in det i bokhyllans skåp. Fall jag får lite tid över någon dag så jag kan måla. Så där har just hämtat kartongerna från klädkammaren. Så nu ska jag öppna och kolla så inga små glasflaskor med tusch gått sönder.

Dagens ämne: Illvilja

Onsdagen den 10:e december

Åt ostbågar till frukost. Rätt gott. Men man blir lite konstigt i munnen av det. Väntat på att telia ska ringa. Väntat länge nu. Men det har väl inte lyckats fixa problemet ännu, med mitt telefonnummer. Jag ska byta. Det jag fick direkt var inte hemligt. Fast jag flyttade ett hemligt. De gjorde något fel. Och det är över en vecka sen jag ringde och ville få det åtgärdat.

Ska jobba ikväll. Ska äta något innan. Yoggi blir bra. Sen äter jag middag senare. Kanske klyftpotatis... det är gott. Väldigt gott! Ugnsbakade med kokosfett!

Tar nog för mycket värktabletter. Blir snurrig ibland. Men det gör ju så ont. Och jag tar inte så jättemånga. Och vecka 7 är det dags för opereration. Ska bli så skönt.

Dagens ämne: Rolig

Torsdagen den 11:e december

Hade klockan på ringning i morse. Men jag valde att bara gå på toa då och sen sova en timme till. Behövde det. Sen så satt jag och gjorde lite blandade uppdarag och sen så åkte jag till stan. Köpte rengöringslotion, ansiktsvatten och en kräm på apoteket. Sen gick jag till Rs jobb lagom till hans lunch 16:00, vi åt på McDonalds. Billigt! Och jag mår inte dåligt av det.

Sen besökte vi hans syster innan jag åkte hem för att handla och han gick tillbaka till jobbet. Sitter och äter AKO Chok kolor. De är goda. Väldigt goda.

I morgon ska vi till Ikea. I julrushen. Inte så kul, men enda dagen vi kan. Ska kolla på sängar. Sen ska min säljas. Den är en 140 cm bred medelmjuk-mjuk resårmadrass, med tjock bäddmadrass och 20 cm höga ben. Den är till salu från den 15-20 januari så behöver du/ni en säng och kan vänta så hör av er via mail!

Dagens ämne: Handla

Fredagen den 12:e december

Gick upp klockan nio i morse, skulle ringa några samtal innan vi skulle via Hökarängen till Ikea. Fick inte tag på någon av de jag ringde. Men jag får försöka igen på måndag. Men vi kom till Ikea, och hittade rätt sängar och allt annat som var aktuellt att kolla. Ska ju inte handla ännu. Men snart.

Åt Ikealunch. Nötstek och någon gräddig sås. Ganska små portioner, men för min del räckte det. Sen köpte jag några lådor och nya knoppar till min hurts. Och svarta örngott till kuddarna i soffan. Det blir två 80 cm breda sängar sen. Och en liten billyhylla för min del, en ny kontorstol och en CD hylla!

Dagens ämne: Trosor

linje
Vecka 51

Måndagen den 15:e december

Jobbat i natt igen. Blev sen hem. Missade nästan bussen 1:42 nästa går 2:42 så det var till att springa lite där. Men jag kom hem och i säng. Har väldigt ont i magen. Tarmen är nästan helt ihopväxt känns det som. Men det är bara 2 mån kvar till operationen. Även om jag tycker det är äckligt att ha de rotandes och skärandes i min mage. Mår illa av tanken. Men jag kan ju inte leva så här.

Skulle vilja ha några timmar till per dygn. Bara en eller två. Nu så känns det som jag inte hinner med. Känner mig nästan panikstressad. Men jag kan inte välja bort jobbet. Då räcker inte min inkomst. Och jag kan inte sluta plugga då förlorar jag ju studiemedlet och då räcker inte min lön. Ska jag nånsin kunna betala halva hyra mm. så måste jag jobba mer och få mer lön. Och se till att jag har någon inkomst till sommaren, annars ska vårens pengar räcka då också, och det är lite svårt. Men jag har ju ingen semester ändå. I mitt liv så jobbar man 52 veckor om året, 365 dagar. Och nästan dygnet runt.

Det värsta är inte att man lever nästan helt utan fritid, det värsta är att man blir ego för man hinner inte med några andra. I mitt liv så finns det inte plats och ork för annat är att bli frisk och plugga och jobba just nu. Vet innerst inne att jag inte borde känna mig egoistisk. Att man har rätt att ta tid för sig själv. Men jag är uppforstad till att de som gör så är egoister och hemska människor. Men hellre det än martyr.

Det kommer säkert en dag då jag jobbar 40 timmar i veckan. Har 5 veckors semester och rätt att vara sjukskriven. Slipper jobba/plugga in de veckorna som man är hemma/borta från jobbet/skolan. Och en lön som räcker till mina utgifter. Samma inkomst varje månad och inte de oregelbundna utbetalningar som CSN nyttjar.

Helgens Projekt Prosa ämne: Lördag: Fira & Söndag: Nära
Dagens ämne: Svart

Tisdagen den 16:e december

Killen som ska ta över min lägenhet ringde 3 minuter efter jag vaknat. Han vill ha spegelväggen och golvmattan i köket. Sen sov jag en stund till. Vaknade när 2:a om gången post anföll hallgolvet. Lite nya fräscha räkningar. Ett Julkort från farmor o farfar. Och lite annat.

Ringde till mitt fackförbund ang datorn jag ska ha. Måste ha borgenär. R sa ja. Hoppas han inte hinner ångra sig. Vi ska skriva kontrakt mellan oss. Om han får betala ex. 5 % av pengarna så är 5 % av datorn hans osv.

Ska ringa Huddinge sjukhus i morgon och fixa fler piller. De här kommer att ta slut väldigt snart och jag mår så illa. Hoppas det finns något som hjälper mot det.

Dagens ämne: Arbetar

Onsdagen den 17:e december

Rensat bland foto och tidningar. Så nu hittar jag lite bättre. Det var lite för rörigt innan. Sen har jag hunnit hänga upp en snygg väggalmanacka, som tyvärr bara är riktig ett litet tag till. Men den kommer att få hänga kvar sen också.

Mår nästan ständigt illa. Det är jobbigt. Men jag måste äta ändå. Och då blir magen proppfull eftersom tarmen inte vill fungera. Det känns som hela nedre delen av magen skulle spricka. Och tabletterna hjälper bara lite grann.

Jag skulle vilja bo i en koja långt ut i skogen tills operation och allt är klart. Det känns som jag skulle vara trevligast då. Inte ivägen.

Dagens ämne: Avskuren

Torsdagen den 18:e december

Skulle åkt in till stan men får ta det när jag har mer pengar. Det blir alltid något knäppt impulsköp. Och jag borde få studiemedel om en månad. Längtar. Beroende av en drog som heter CSN. Jag dör utan den. Svältdöden.

Var nere på Ica och handlade. Köpte 3 lövbiffar, som jag åt till klytpotatisen och Ajvarn. Med ett par pressade vitlöksklyftor, mums mums

Fryser och könner mig febrig. Lite ont i halsen. Ska nog vila ikväll. Om jag slipper jobba. Ska ringa och fråga om det går bra att dricka te och ligga i soffan istället. Borde jobba, behöver pengarna. Men halsen håller inte och jag måste bli frisk så jag kan opereras... Och det är inte länge kvar. Mindre än 2 mån.

Dagens ämne: Kram

Fredagen den 19:e december

Skolavslutning. Ännu har mina handledare inte svarar på mailet. Borde skicka ett till. Det kanske inte kommit fram. Fått fel papper från facket så jag måste få tag på de igen och be de skicka nya. Rörigt.

I morgon kommer flytthjälpsgänget hit på fika. Bjöd mina föräldrar oxå, men de kunde inte komma. De ska till min bror i Lund och sen tar ju resan väldigt lång tid. Men de kommer nog till våren. Ska bli kul. Vi kommer ju inte att kunna träffas så ofta nu. 55 mil är ju en bit. Och flyget för dyrt!

Dagens ämne: Fusk

linje
Vecka 52

Måndagen den 22:a december

Jobbat i natt, ska jobba väldigt mycket fram tills jag får studiemedel. Men det är syrt att jobba när man är pank. Man ska äta, ta sig dit o hem. Men det får lösa sig. Behöver ju inte äta 3 gånger om dagen varje dag. Det är ju lite onödigt. Lite hunger brukar jag inte dö av.

Posten har rätt mycket att släpa omkringa på nu. De är sällan här före 14.30. Lite drygt när man väntar på något. Idag kom min jacka. Ska snart hämta den på posten. Ska handla lite mat som ska med till jobbet också. Sen blir det ännu en natt som jag tillbringar på jobbet. Det blir många nätter fram till jag ska opereras. Och jag behöver pengarna, gillar jobbet.

Helgens Projekt Prosa: Lördag: Oro & Söndag: Tjock
Dagens ämne: Igen

Tisdagen den 23:e december

Ska hämta lite kläder på posten, handla lite på apotektet och sen lite mat. I morgon är det julafton och jag jobbar i natt. Lär väl vara ganska trött när det är dags att vara social. Men de är nog inte vana vid att jag är trevlig och gullig. Så de blir nog inte chockade om jag är som vanligt.

Har just nu väldigt ont i magen, tagit rätt många piller hittills idag, men det tycks inte hjälpa. Ska snart göra mig klar för att jobba. Sen är det bara i morgon kväll jag är ledig.

Öppnade julklappen från R - en drömfångare. En indiansk sak, väldigt vacker. Den ska hängas upp nära sovrumsfönstret.

Dagens ämne: Törst

Onsdagen den 24:e december - Julafton

Gick upp tidigt. Skulle med pendeltåget 10:45, men eftersom just den t-banan vi skulle åka var inställd så blev det 11:03 istället. Men vi kom inte sist! åt en massa go julmat och tittade på Kalle Anka och hans vänner. Sen var det en film "Kan du vissla Johanna?" som vi också fastnade för.

Sen var det julklappsöppning, fick en massa sänglinne. Aprikosfärgade badrumssaker, handdukar, muggar och tvålkopp. Hjortronsylt, lingonsylt och saft. Biocheckar och lite annat trevligt. Och en stekpanna med lock. Så nu ska min gamla slängas! Jag fick en underbar sjal-halsduk (Den kommer jag nästan sova i för den är så fin och mjuk och gosig!)
Och tumvantar i skin och luddig varm päls inuti.

Sen gick vi en liten liten runda och fick lite luft. Sen åt vi lite igen. Och sen tog vi pendeln hem. Hann precis med tunnelbanan hem. Tur det, de går inte riktigt så ofta som de borde.

Nicolas har flyttat in i en etta i Råcksta. Nitton kvadrat. Lägenheten ägs av herr Skoglund som är vän till Rut och Edmund. Nicolas tog i hemlighet konakt med honom och fick hyra rummet för 1800 kronor i månaden. Herr Skoglund gjorde gärna Nicolas den väntjänsten.
  Den egentliga hyran var tusen kronor lägre.
  Under de två första veckorna såg Nicolas inte en enda granne. Det var som att bo ensam i ett berg. Så plötsligt en kväll ringde det på dörren. Utanför stod två tanter i morgonrock.
  -Vem är ni? frågade de. Varför bor du här? Var är Skoglund som äger lägenheter?
   Nicolas försökte förklara men blev genast avbruten.
  -Om jag sätter örat mot väggen kan jag höra när ni borstar tänderna. Det är störande. Måste ni borsta tänderna så sent?
  -Det går inte att sova som ni håller på, tog den andra över, måste ni flytta sängen hela tiden? Kan ni inte bestämma er för var ni vill ha den och sedan låta den vara där?
  -Vad är det förresten ni rullar omkring på golvet vid halvtolvtiden om nätterna?
  -Å, det är bara min samling kanonkulor som måste få motion, svarade Nicolas och försökte blockera dörröppningen för tanterna som sträckte sina halsar som svanar för att få en blick av lägenheten.
  -Före Skoglund bodde en dam här, sa den ena.
  -Hon hade varken radio eller teve minsann, sa den andra.
  -Men vi klagade ändå, för det var störande att höra henne gå över golvet.
  -Det var ju det enda roliga hon hade stackarn att gå fram och tillbaka i lägenheten.
  -Men det fick vi stopp på.
  -Det var en så fin gammal dam.
  Jag får inte bry mig, tänkte Nicolas när tanterna äntligen lämnat honom ifred. ändå sänkte han volymen på stereon från två till ett och satte sig försiktigt vid bordet för att dricka upp det te som svalnat.
Ur Vill gå hem av Jonas Gardell 1988, en av mina favoritböcker.

Dagens ämne: Klapp

Torsdagen den 25:e december - Juldagen

Tänkte ni kunde få ta del av ett av julens budskap! En av orsakerna till att vi firar jul. På grund av luddiga upphovsrätts regler så kan jag inte citera ett så stort stycke ur den svenska översättningen. Men denna lär gå att använda.

1 Now it happened in those days, that a decree went out from Caesar Augustus that all the world should be enrolled. 2 This was the first enrollment made when Quirinius was governor of Syria. 3 All went to enroll themselves, everyone to his own city. 4 Joseph also went up from Galilee, out of the city of Nazareth, into Judea, to the city of David, which is called Bethlehem, because he was of the house and family of David; 5 to enroll himself with Mary, who was pledged to be married to him as wife, being pregnant.

6 It happened, while they were there, that the day had come that she should give birth. 7 She brought forth her firstborn son, and she wrapped him in bands of cloth, and laid him in a feeding trough, because there was no room for them in the inn. 8 There were shepherds in the same country staying in the field, and keeping watch by night over their flock. 9 Behold, an angel of the Lord stood by them, and the glory of the Lord shone around them, and they were terrified. 10 The angel said to them, "Don’t be afraid, for behold, I bring you good news of great joy which will be to all the people. 11 For there is born to you, this day, in the city of David, a Savior, who is Christ the Lord. 12 This is the sign to you: you will find a baby wrapped in strips of cloth, lying in a feeding trough." 13 Suddenly, there was with the angel a multitude of the heavenly host praising God, and saying,

14 "Glory to God in the highest, On earth peace, good will toward men."

15 It happened, when the angels went away from them into the sky, that the shepherds said one to another, "Let’s go to Bethlehem, now, and see this thing that has happened, which the Lord has made known to us." 16 They came with haste, and found both Mary and Joseph, and the baby was lying in the feeding trough. 17 When they saw it, they publicized widely the saying which was spoken to them about this child. 18 All who heard it wondered at the things which were spoken to them by the shepherds. 19 But Mary kept all these sayings, pondering them in her heart. 20 The shepherds returned, glorifying and praising God for all the things that they had heard and seen, just as it was told them.
Luke 2:1-20 World English Bible

Hade lite sov morgon i morse, behövde det. Ska ju jobba 4 kvällar till i sträck nu, Och nattbussarna är inte så snabba hem. Men jag gillar mörker, att promenera hem från bussen är lugnt och skönt. Och så tyst. Bara lite banarbete vissa nätter i månaden.

Idag jobbar R 11-16, så just nu är jag ensam hemma. Lugnt och skönt. Ska äta och se om det är något som ska tvättas. Sen ska golven dammsugas av. Vardagsbestyr! Men i mitt liv är det väldigt liten skillnad på helg och vardag.

Dagens ämne: Evig

Fredagen den 26:e december - Annandag jul

Sista vardagen denna veckan, nästa vecka heter krönikans dokument 1998.htm. Tre av årets dagar kommer att skrivas där. Även om året är fel. Men det får man ta. Ett nytt år väntar med en massa utmaningar och spännande saker.

Det regnar idag, det gjorde det igår också. Regnet tog bort det vita som fanns på Julafton. Nu är det blött och ruggigt. Ska jobba sen, kommer att blir blöt på vägen dit. Och på vägen hem. Men jag tycker om det. Känns så avkopplande på något sätt. Nästan som om himmeln gråter. Och tvättar rent efter oss på jorden.

Dagens ämne: Gulligt

linje
Vecka 1

Måndagen den 29/12-97

Premiär! Lite nya bilder. Men annars sig rätt lik. Min krönika.

Ett käckt virus har kommit på att det är kul att göra mig förkyld! Tyvärr delar jag inte virusarnas glädje. Det är jobbigt. Hoppas jag blir frisk snart. Har inte tid att snora. Dessutom så gör magen ont när jag hostar. Och det gör mig irriterad och arg.

A, min gamla klasskamrat som just nu är på besök i Uppsala tittade inom med en av hennes chatkompisar. Väldigt kul. Vi har inte träffats sen i juni!

Helgens Projekt Prosa Ämne, Lördag: Nyttig & Söndag: Se
Dagens Ämne: Argument

Tisdagen den 30/12-97

I morgon är det nyårsafton! I år igen. Hämtade lite nya mediciner på apoteket och köpte SL-kort igen. Sem åkte jag till stan och åt på McDonalds med R. Hann titta lite på rean och dess besökare innan. Ett intressant fenomen... ju mindre butik, ju merfolk, och sen blir det trångt och då kommer ännu fler. För att inte missa något...

Sen var det att åka hemom och byta om och sticka till jobbet! Sista passet för i år!

Dagens Ämne: Svek

Onsdagen den 31/12-97 - Nyårsafton

Något seg morgon. Orkade inte ens gå upp och ta tabletterna. Så nu kommer jag att ha mer ont och mår sämre. Men ibland så är man så slö. Ska hyra några videofilmer till ikväll. En lugn hemmakväll. Inga fester, inget stressa runt och vara sociala.

Blev av med min ena fingervante inatt när jag sprang till bussen. Så nu har jag bara de varma tumvantarna jag fick i julklapp (tur jag fick dom). Måste fixa några mindre varma.

Dagens Ämne: Uppfriskande

linje

1998

Tillbaka till DagboksIndex + Mina Texter - Index-sidan

Index - QuickIndex © 1996-2015 Morticia