skip meny bisexmärke regnbågsfärg
Index  - QuickIndex
»»Twitter ¤

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

Jag - Om mig
Min Pappa
Mina Ord
- Dagbok
- Stomi !!!
- Texter
- Sex
- Hudvårdsrecept
- Akvarell
Mitt Hem
Om Hemsidan

E-mail - Gästbok

Endometrios
- Endo Fakta
- Endo Symptom
- Smärta - Smärtskala
- Endo Behandling
- Gynbesök
- Undersökningar
- Hur Ser DET ut? !!!
- Ordlista
- Litteratur
- Endo Länkar
- Tips!
- Skriva ut
- Zoladexbilder !!!
- Medical News ¤

FN - Förenta Nationerna

Hiv & Aids
- Historia
- Smittvägar
- Riskgrupper
- Riskbeteende
- Sjukdomen
- Behandling
- Förebyggande
- Skyddsåtgärder
- Sverige
- Ordförklaring
- Organisationer
- Andy, 24
- David, 26
- Källor
- Svepskäl
- Hiv/Aids News ¤
- FAQ om Hiv/Aids-sidan

Links
Loesje
Webdev News! ¤
WebTips ¤
VirusNews ¤

linje

w3c xhtml 1.0

Valid CSS 2.1!

linje

www.shenet.se

akvarell.se

funktionshinder.se

(h)järnkoll

www.aiai.se

Independent Living Institute (ILI)

fulldelaktighet.nu

typiskt svenskt

Amnesty International

nationella hjälplinjen

bris 116 111

bris vuxentelefon 077-150 50 50

1million4disability

surfalugnt

Tipsa polisen om Sexuella övergrepp mot barn-och barnpornografi

Donationsvecka

Copyright ©
Texter, dikter, en del bilder och design skapat av Morticia

Last update:
141206 15:17:03

Gått vilse? QuickIndex

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

No Cookie

linje

linje

linje

Vädret Rinkeby

linje

vi gillar olika

UPP upp

linje

Dagbok 1998    Morticias ghost

- Januari - Februari - Mars - April - Maj - Juni -
- Juli - Augusti - September - Oktober - November - December -

Januari

Vecka 1

Torsdagen den 1/1-98 - Nyårsdagen

Ett nytt år. Nyårskonsert från Wien. En tradtion. Idag var det dock lite ljudproblem. Lite trött, tittade på 3 filmer igår. Bert - den sista oskulden, Marsattacks och In bed with Madonna. Tur man inte gör så varje dag. Ska jobba ikväll (igen).

Det är grått och ruggigt ute. Svensk vinter! Regn och snöblask. Men efter alla år här så är jag van. Det blir inte vit vinter (så många dagar). Men det får vi ta. Vi har ju en massa annat istället. Vädret är lite svårt att påverka. även om det på sikt, kanske genom klimatförändringarna blir varmare. Men då blir det mer vatten, mycket mer vatten. Isarna smälter... Och stora landytor kan vattentäckas. Eller så blir det en ny istid! Och tänk vad folk skulle klaga då!

Dagens Ämne: Framtiden

Fredagen den 2/1

Dags för Zoladeximplantat, det gör så ont! Känns som magen ska spricka när nålen trånger igenom huden. Det är ingen spruta! Det är en stav som ska placeras i underhudsfettet! Det går inte utan att det gör ont när man är så smal som jag är. Fyra veckor till nästa nål!

Är hungrig nu. Orkar inte laga mat! Vilat en del idag. Snuvan kräver det när man jobbar varje dag. Nästa vecka börjar skolan igen. Det känns konstigt. Då har jag ännu mer som ska göras. Jag har ju tagit lite lov...

Dagens Ämne: Disk

linje
Vecka 2

Måndagen den 5/1 - Trettondedagesafton

Är väldigt seg. Var hos doktorn igår. Fall i fall jag hade lunginflammation, men det var bara en infektion. Som vanligt... Ska snart till posten och hämta ett paket. Väntar bara på min lön först. De ska sätta in den snart...

Om två dygn börjar skolan igen. Och jag ska se till så jag får tag på mina handledare. De har troligtvis inte fått mitt mail. Utgår ifrån att de hade svarat! Ska ringda de på onsdag och prata lite. Saknar skolan. Så långt dit. Och inte möjligthet att åka ner just nu. För dyrt och för sjuk.

Helgens Projekt Prosa: Lördag: Pop & Söndag Lite
Dagens Ämne: Borta

Tisdagen den 6/1 - Trettondedag jul

Jobbade i natt. Sov så där bra. Vaknar till varje gång R vänder sig. Men det får man ta. Snart har vi nya sängar där det inte blir så. Nästa vecka ska vi köpa de. Sen får man ju se när de levererar hem de. Det kommer säkert att ta ett tag. Men det är jag ju van vid.

Ikväll är jag ledig, inte för att det är röd dag, utan för att någon annan ska jobba. Skönt med en ledig dag/kväll ibland. Det är de dagarna som jag hinner skriva lite, plugga på och bara tänka.

Om 5 veckor ligger jag och opereras nu. Skrämmande tanke. Jag kommer att vara helt borta. Och under tiden så rotar de runt i mig, och rensar bort skadade "prylar". 5 veckor... De kommer att gå snabbt. Så mycket jag ska göra innan, jobba massor, plugga så jag hinner med vad jag ska ändå.

Dagens Ämne: Cykel

Onsdagen den 7/1

Snö! Ett tunnt lager snö har lagt sig på träd, gångstigar, tak, bilar... Men det är inte så kallt. Jag frös inte mer än lite grann när jag var på banken för en stund sen. Nu hade jag ju väldigt mycket kläder på mig. Men det händer att jag fryser ändå.

Fick tag på en av mina handledare nyss. Hon skulle på möte så vi hann bara prata lite grann, ska ringa en annan dag igen. Snart loggar jag ner för att ta itu med en tjock fin bok... (hum)

Dagens Ämne: Pina

Torsdagen den 8/1

Sålt mitt modem! Ska leverera det på måndag. Sen är det lite småprylar kvar att sälja av. Och sängen, 140 cm bred så maila om du är intresserad. Sitter just och äter, klyftpotatis och Ajvar i massor. Sen ska jag jobba lite ikväll.

Hämtade lite nya skivor på posten idag. En låda från Ginza. Era, Clannad, The Cure, Suede...

Dagens Ämne: Skolan

Fredagen den 9/1

Var inne istan, köpte en ny patron till skrivaren. Sen tittade vi på ispaviljongen i Kungsträdgården. Den öppnas den 17/1. Ska bli kul att se den klar. Nu var det mest snö och is! Sen handlade vi mat och lite annat nödvändigt. Skulle varit på fest ikväll. Vid slussen. Men min kropp orkade inte. Så R fick åka ensam.

Känns som om något gott sönder. Inuti mig. Och telefonkön till läkaren tar aldrig slut... Men jag ska snart dit igen. Om en månad!

Dagens Ämne: Riktiga

linje
Vecka 3

Måndagen den 12/1

Åt Pizza till frukost! Väldigt gott. Sålde mitt modem! 500 spänn. (Har ett annat som jag lånar...) Sen köpte jag te och lite mat. Pratade med A i telefon. Hon har det lite jobbigt just nu. Hon skulle kommit hit men vi ska träffas i morgon i stan istället.

Käkar Nachips och salsa som lunch. Men den är inte lika god som det jag åt i Prag. Men bättre än inget. Där var Salsan hemgjord, jag köpte min på burk!

Helgens Projekt Prosa: Lördag: Förkortning & Söndag: Köra
Dagens Ämne: Utför

Tisdagen den 13/1

Min doktor ringde och väckte mig. Ska få ut lite mer piller. Eftersom Zoladexen inte stoppa blödningen tillräckligt. Slumrade lite till och senringde A. Träffades i stan och fikade innan hon åkte söderut. Jag åt en räkmacka och drack en stor jos. Blev väldigt mätt.

Har nyss tvättat håret. Och ska klippa mig (och raka bort lite) när det torkat till lite.

Dagens Ämne: Vana

Onsdagen den 14/1

Skönt att vakna med mindre hår! Ska bara rätta till kanten... senare. Den är inte helt jämn. Sen ska jag handla och sticka till jobbet. Sen hem och sova. Kanske till middag... behöver sova. Massor nu. Men jag hinner inte. I morgon ska jag försöka få tag på mina handledare. Hoppas jag lyckas.

Dagens Ämne: Inte

Torsdagen den 15/1

Jobbade i natt. Och på eftermiddagen, och på kvällen igen. Lite väl mycket. Men sjukdomsfall och andras förhinder. Och jag hade bara slöat hemma. Hade kanske behövt slöa. Men det känns ineffektivt.

Stressigt att komma hem 18:00 och få veta att jag nog borde jobba. Började 19:30. Men det gick bra. åt en korv och mos direkt och sen drack jag massor med jos.

Dagens Ämne: Grej

Fredagen den 16/1

Sålde min säng. 1200 kr. Hon betalar på onsdag nästa vecka, sen ska jag ringa när hon kan hämta den. En pryl mindre! Väntar på medicinen från min doktor. Men inget recept har kommit. Och jag kommer inte fram på telefon. Ska ringa igen på måndag, då när de har telefontid.

Vädret: Sol och +5°C, ser ut som vår! Men det lär väl kommer lite vinter till. Och snö. Minusgrader.

Dagens Ämne: Modell

linje
Vecka 4

Måndagen den 19/1

Gick upp tidigt. Åkte tunnelbanan till Hökarängen och bytte till bussen mot Skärholmen. Till Ikea, R jobbade så jag skulle köpa sängarna. Och lite annat smått som behövs. Det var kul. Jag ensam med en massa möbler. Tur de har hemkörningstjänst där. Annars hade jag inte fixat det. SL gillar inte att man har sängar på tågen!

Sen jobbade jag på kvällen. Skönt efter att varit ledig i helgen.

Helgens Projekt Prosa: Lördag: Tillfälligt & Söndag: Tomt
Dagens Ämne: Pengarna

Tisdagen den 20/1

Var i stan och åt med R. Sen gick jag inom posten på vägen hem och hämtade ett brev innehållande 2 CD rom, med lite gott o blandat på. Och ett stort bok paket. Vad jag inte visste då var att jag skulle tillbaka igen. Flera gånger... och hämta 50 kilo blandade dataprylar.

Hann packa upp allt och testa det mesta innan jag stack till jobbet. R kom dit sen och höll mig sällskap en stund. Men han skulle i säng tidigt. Flyget till Norrland - Haparanda väntar ju inte.

Dagens Ämne: Elak

Onsdagen den 21/1

Vaknade av dörrklockan, A som köpt min säng kom med pengarna. Hon bad om ursäkt för hon väckt mig. Men jag sa att jag är van. För under oss borrar de dygnet runt. Ett företag verkar hålla på att flytta in i den stora lägenheten på säkert 8 rum. Sen ringde A-S och väckte mig lagom till jag skulle gått upp. Blev jätteglad. Hon ska maila mig så jag får hennes adress. En kurskamrat som just nu jobbar som lärare.

Sen har jag flyttat filer... via disketter. Så inte allt skit kommer med. Jobbigt för ryggen att sitta så länge. Men det är klart snart.

Jobbat en del hemma. Beställde hem en stor pizza. 40 cm i diameter. Ska äta en bit nu innan jag går och lägger mig.

Dagens Ämne: Itu

Torsdagen den 22/1

Klockan är 02:30 och jag äter pizzarester och lyssnar på musik. Ska snart duscha och lägga mig.

Hann flytta en massa filer, men har ändå massor kvar. Skönt att få ordning på allt jobb jag gjort. Alla texter, bilder, hemsidor... Men det är mycket jobb. Men jag gillar det. Tyvärr gör inte min rygg och nacke det.

R kom hem från Haparanda. Så vi åt sen middag, klockan var nästan 23:00. Men det var gott. Sprödbakad torsk och potatismos.

Dagens Ämne: Flyger

Fredagen den 23/1

Gick upp 08:00, ASG kom hit med en massa möbler. Sängar och några olika hyllor. Och min nya stol! Så nu ska jag bygga ihop möblerna, sen sova en stund till.

Fått erbjudande om att jobba ikväll, men magen och ryggen säger nej. Så blir jag inte bättre så blir det stängt för andra kvällen/natten på rad. Inte bra. Men just nu går min hälsa före allt annat.

Stolen är bekväm. Ska se till att den blir rätt inställd så snart som möjligt. Det som är minst bra nu är att skärmen är för långt ner. Ska höja upp den.

Dagens Ämne: Vilka

linje
Vecka 5

Måndagen den 26/1

Var på kontoret en stund på eftermiddagen. Mitt snus är slut, till och med hos fem tobakshandlare jag varit runt hos. Men de ska få mer i morgon. Kommer att överleva... Fick knappt någon vanlig post idag, inte ens räkningar. Men det är rätt skönt.

R sålde min ena skrivare idag. Så nu slipper jag ha två. Det är ju lite onödigt. Sitter just nu och byter ICQ meddelande med en kompis. Det är ett smart sätt att prata... När man inte vill chatta

Helgens ämne, Lördag: Ärret & Söndag: Sängen
Dagens Ämne: Fin

Tisdagen den 27/1

Fick besked idag. Den 9/2 läggs jag in på sjukhus. Och den 10:e opereras jag. Inte kul, men vissa måsten i livet finns ju alltid. Som att ligga på sjukhus när man är sjuk. Kommer inte att kunna jobba på 6 veckor efter. Och jag har inte rätt att vara sjukskriven. Ingen Sjukpenninggrundande inkomst... Tur man har lite överblivna prylar att sälja.

Ska jobba ikväll. Inte enligt schemat, men på grund av sjukdomsfall. Ska bara äta först, Pizza! Sen vila lite och sen iväg.

Dagens Ämne: Bild

Onsdagen den 28/1

R är hemma och sjuk. Men det blir nog bra snart. Något han ätit troligtvis. Pratade med en kompis i telefon i över en timme. Ska snart duscha och klä mig. Sov för länge egentligen. Men det är skönt. Äter Yoggi och dricker Oboy till frukost. Och en massa piller.

Fryser hela tiden. Det är vinter, men jag har så mycket kläder hela tiden att det borde inte vara för lite. Men det är kanske för jag är sjuk. Längtar till operationen. Även om den skrämmer mig mycket. Det är en stor operation. Tar många timmar. Tur jag får sova under tiden.

Dagens Ämne: Död

Torsdagen den 29/1

Var och köpte Nirvana - Unplugged in New York. Har velat ha den länge. Och nu är den min! Sen köpte jag film till kameran och 44 disketter! Och mat! Det lär vara viktigt. Maten alltså. Har inte riktigt förstått det men det lär man kanske med åren. Ska med en kompis till sjukhuset i morgon. Ska träffas 10:00.

Har installerat några spel till. Lejon Kungen och ett där man skjuter sönder ballonger...

Dagens Ämne: Mörkare

Fredagen den 30/1

Snöstorm! Och natten till lördagen var det ännu värre. Då väntade jag på bussen i 55 minuter... i vinterkyla och snöstorm. Men jag hade så mycket kläder på mig att det gick bra. Det var kallt innen istan på dagen. Höll på att blåsa iväg när kastbyarna tog tag i lilla mig.

Det blev en lång fredag. Gick upp 08:30 och kom i säng 05:15... Hade fullt upp varje minut.

Dagens Ämne: Annorlunda

linje

Februari

Vecka 6

Måndagen den 2/2

Något trött efter helgen. Ska jobba 4 pass till innan jag ska på styrelsemöte och sen läggas in på sjukhus. Mycket att göra hela tiden. Vill att så mycket som möjligt ska bli klart innan. Så jag slipper känna stressen sen. Igår var vi i Hagsätra hos kompisar och fikade. Mysig lägenhet.

Om En månad är jag hemma igen. Och håller på att friskna till. Ska bli skönt. Slipper gå på kodientabletter, och ständigt vara snurrig.

Helgens Projekt Prosa ämne: Lördag: Förmögen & Söndag: Hinder
Dagens Ämne: Lagom

Tisdagen den 3/2

Snöar igen. Men det blir ljusar vinter då. Ska till posten snart och skicka bilder till pappa, dia som han ska rama åt mig. Han hinner se bilderna före mig! Det känns lite konsigt. Men det får man ta. Jag hinner inte rama de just nu.

Väntar på dagens andra omgång post. Vill att Huddinge ska skicka brev till mig. Om tider och sånt där lite mer exakt.

Dagens Ämne: Naken

Onsdagen den 4/2

Gick upp för tidigt, ska sova lite till innan jag ska till jobbet. Två nätter kvar innan jag tar ledigt 6 veckor. Ska checka in 09:30 på avdelningen på måndag. Ska ta prover först. Sen får jag se hur länge jag ska stanna där. Men krönikan och Projekt Prosa kommer att halka efter. Men det får ni ta. Jag är datorlös!

Käkar Blåbär/Vanilj Yoghurt... Delikatess... Lagom fet för mig!

Dagens Ämne: Otroliga

Torsdagen den 5/2

Tvättat en del, dock inte tillräckligt. Kommer inte åt min serv så jag kan inte lägga upp några ändringar. Väldigt dumt. Vill ju skicka upp allt varje dag. Men idag går det nog inte.

Sista passet på jobbet på länge. Kommer att sakna det. Men jag kommer tillbaka när jag är frisk och ihopläkt.

Dagens Ämne: Arg

Fredagen den 6/2

Varit i stan och handlat, det blev en telefon och en resväska med hjul! Ska på bio ikväll väntar på pizzorna. I helgen ska jag träffa lite kompisar och vara med på ett styrelsemöte. Annars mest ta det lugnt. Vila lite inför nästa vecka.

Byter ICQ meddelande med Patrik just nu. Han kommer upp till helgen, väldigt sliten och trött efter att hjälp till med kansliflytten. Tyvärr var det inte så många som hjälpte till.

Dagens Ämne: Väskor

linje
Vecka 7

Måndagen den 9/2

Läggs in på sjukhus. Checkade in på K 67 på Huddinge Sjukhus vid 9:30 tiden. Fick vänta, men eftersom jag inte har någon klocka vet jag ej hur länge - på rum, säng.

Tarmresningsprocessen var lika vidrig som vanligt. No comments!

Helgens Projekt Prosa: Lördag 7/2: Kille, Söndag 8/2: Nervös
Dagens Ämne: öde

Tisdagen den 10/2

Opereras!

Det blev en stor operation. Större jag jag själv trodde. Delar av tarmarna togs bort och buken rensades ut på endometrioshärdar, cystor och sammanväxningar. Till och med bäckenbenet skrapades rent. (URK) Men trots att jag förlorade en massa, några liter blod och säkert var rätt dålig under tiden så vaknade jag snabbt och pratade på ordentligt. Låg och lekte med den tekniska utrustningen på någon form av intensiv och uppvak.

R ringde på kvällen och han blev nerkopplad och en bärbar telefon kom till mig via en sköterska. Så vi pratade en stund. Själv låg jag halvt förlamad i sängen och hade det väldigt kul. Var nog rätt borta.

Dagens Ämne: Ja

Onsdagen den 11/2

Nästan borta hela dagen. Stora minnesluckor. R var på besök minns det bara svagt. Ringde mina föräldrar och minns det också bara lite vagt.

Dagens Ämne: Sjukhus

Torsdagen den 12/2

Kommer enligt mina egna beräkningar att orka ringa runt lite! Och det stämde bra. Några samtal blev det. Och massor med morfinsprutor.

Dagens Ämne: Himlen

Fredagen den 13/2

Fredagen den trettonde!!!

Vet inte vad jag gör eller hur jag mår. Skriver in det när jag är utsläppt från sjukhuset! återkom då!

Mådde något bättre var uppe en del och stapplade omkring. Mitt ena ben följer inte med riktigt.

Dagens Ämne: Smärtan

linje
Vecka 8

Måndagen den 16/2

Förkyld! Eller en släng av influensan...

Helgens Projekt Prosa, lördag 14/2: Passion Söndag 15/2: Underhållning
Dagens Ämne: Dricker

Tisdagen den 17/2

Genomgick en undersökning och allt såg bra ut.

Dagens Ämne: Bastu

Onsdagen den 18/2

Skrevs ut!

Pratade länge med min läkare om framtiden. Risken för återfall finns så länge jag blöder. Ska in på bentäthetstest för att se om kroppen tål behandlingen. Om inte vet inte vi hur det ska gå. Håll tummarna, be för mig!

Kom hem

Men fortfarande väldigt trött.

Dagens Ämne: Liten

Torsdagen den 19/2

Lite piggare, äter inte så bra än, men jag kommer igen!

Dagens Ämne: Hemma

Fredagen den 20/2

ätit mat! En hel del. Hoppas nu att allt ska bli bra.

Dagens Ämne: Ana

linje
Vecka 9

Måndagen den 23/2

Magen läker. Men än är tarmen helt ur balans. Satte upp mig på några arbetspass i slutet på mars. Med början den 19:e. Så nu ska jag se till att jag blir frisk så det går.

Hunnit gör nästan alla gamla HTML dokument klara nu. Det känns rätt skönt.

Helgens Projekt Prosa, lördag 21/2: Sport, söndag 22/2: Kort
Dagens Ämne: Rar

Tisdagen den 24/2

Är väldigt trött. Vilar mycket och låter kroppen läka. Den behöver det.En dam ringde och hälsade mig välkommen hem från Thailand! Felringning. Men det var rätt trevligt.

Dagens Ämne: Erkännande

Onsdagen den 25/2

Vaknade av ännu en felringning. En kvinna som skulle till någon inom hemtjänsten. Jag fick en utskällning för hon ringt fel. Och för jag inte visst var personalen håll hus.

Bokrea! I år så lär inte jag stressa iväg och göra fynd! Förra året blev det ju The illustrated hitchhiker’s guide to the galaxy, men blankt silvringt omslag...

Dagens Ämne: Agera

Torsdagen den 26/2

Haft besök av C. Fikat lite och snackat mycket. Och imorgon kommer mina föräldrar hit och hälsar på. Inte träffat de sen i november. De ska bo på Söder under helgen. Orkar inte ha nattgäster än.

Dagens Ämne: övergiven

Fredagen den 27/2

Mina föräldrar kom vid 18-tiden och vi fikade och var i butiken och handlade. Det var första gången efter operationen som jag var i en butik. Skönt. Satt och småpratade några timmar. Och vid 22-tiden så åkte det tillbaka till hotellet.

Imorgon ska vi åka till Råcksta. Och sen laga något gott att äta.

Dagens Ämne: Bimbo

linje

Mars

Vecka 10

Måndagen den 2/3

Min läkare ringde och hon ringde in lite nya mediciner. Östrogengele istället för plåster och lite fler Citodon. Ska hämta de innan apoteket stänger. Måste komma på något att äta till mat. Helst nyttigt men är det bara gott så är jag nöjd.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Trassel & Söndag: Hårt
Dagens Ämne: Papper

Tisdagen den 3/3

Var och hämtade resten av medicinerna. En förpackning Divigel. Östrogengel som man ska komma ihåg att ta varje dag... hum... Men jag får väl ta den regelbundet så risken minskar att jag glömmer den. Små gulliga foliepaket, ska ta en halv om dagen, och smörja in på benen.

Dagens Ämne: Galen

Onsdagen den 4/3

Har minskat på Citodon, vilket lett till att smärtorna är jobbigare. Men snart är jag väl läkt och pigg igen. Håller på att tvätta några väldigt dammiga filtar.

Om två veckor är det tänkt att jag ska jobba. Hoppas jag hinner läka ihop bra tills dess. För det är lite drygt att vara hemma hela tiden.

Dagens Ämne: Lena

Torsdagen den 5/3

Fick krav på en faktura jag inte ens fått... 63 kr. Lika bra att betala den idag. Men varför fick jag inte räkningen med... när böckerna kom... Ska lufsa bort till Ica och handla lite sen.

Äter glasstårta till lunch. Gott och fett!

Dagens Ämne: önskedröm

Fredagen den 6/3

Vi var och hanslade en hel del mat och annat som behövdes. Bland annat Emla plåster inför Zoladexsprutan på tisdag. Ska börja sätta på sånt innan. Även om de är dyra så tror jag det kan vara skönt att slippa smärtan som den orsakar. Nålen är tjock och den ska rätt långt in under huden. Klart det känns ordenligt.

Dagens Ämne: Hemlängtan

linje
Vecka 11

Måndagen den 9/3

Hämtat ett paket på posten. Trots vintervädret. Mitt ben är sämre nu, jobbigt. Hoppas det går över av sig själv. Det gör ont och segt på något sätt. Organiserat om mina kläder lite i klädkammaren, det blev rätt bra.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Ideligen & Söndag: Slav
Dagens Ämne: Rakad

Tisdagen den 10/3

Dags för månadens Zoladex, passade på att lämna in ett urinprov också. Vilket var tur, har urinvägsinfektion. Så det blev till att börja med antibiotika. Men det går snart över. Och det ska bli skönt. Rätt trött på att inte må bra nu. Fick nya fina kryckor oxå. Så jag slipper överbelasta mitt mindre friska ben.

Dagens Ämne: Ämnad

Onsdagen den 11/3

Trött och snurrig. Men det är väl för jag inte rokade gå upp och ta tabletterna klockan 8:00. Tog det efter 9... var för seg när klockan ringde första gången. Håller på att uppdatera stora delar av min hemsida. Små och nästan osynliga uppdateringar. Lagt upp några dolda sidor med kul bilder... som ni kan leta ihjäl er för att hitta.

Igår hittades min morbror (ingift sån) död genom hängning i skogen nära hemmet. Det gör ont... Tände ett svart ljus för att hedra honom. Jag respekterar hans beslut. Men det hindrar inte min sorg!

If the people you love are stolen from you,
the way to make them live on is to never stop loving them.
Building burns, people die, but real love is forever.
ur filmen the crow, 1994

candle

Dagens Ämne: Medicin

Torsdagen den 12/3

Letade efter en bön... som jag la på Josefins grav. Och jag fann den:

Jesus, vår broder och Frälsare, Du som känner dödsriket,
följ vår vän när vi inte längre kan följa honom.
Barmhärtige Fader, tag emot honom.
Helige Ande, tröstare, var oss nära.
B G Hallqvist

Allt känns konsigt. En person till ur mitt liv är borta... och det gör ont.

Dagens Ämne: Dåren

Fredagen den 13/3

Lyssnar på The Sisters Of Mercy högt! Blir lyckligt på något konstigt sätt. Dricker oboy och undrar när jag ska orka gå ut en stund. Måste nog handla lite igen. Snus och lite mat!

Sen ska jag ringa runt lite. Ibland så är det svårt att komma ihåg alla. Alla som man ska ringa. Men jag försöker verkligen. Jag lovar.

Dagens Ämne: Nere

linje
Vecka 12

Måndagen den 16/3

Ringde Huddinge sjukhus, Läkaren ska ringa mig i eftermiddag. Har för ont för att allt ska vara rätt. Dessutom så har inte min urinvägsinfektion gett med sig trots antibiotika i en vecka. Sen är benet fortfarnade inte bra. En sekreterare ringde strax efter 15 tiden och sa att Läkaren inte kunde ringa. Så det får bli i morgon istället!

Sen pratade jag och Magisk Snövit i telefon i över en timme. Det var kul. Vi har alltid så mycket att prata om.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Närhet & Söndag: Tjuv
Dagens Ämne: Vilar

Tisdagen den 17/3

Nästan vår, men med snö. Väntar på telefon, och har gjort det i över 4 timmar nu... det är drygt.
Och efter drygt 6 timmar gav jag upp. Får ringa sjukhuset i morgon igen. Något akutfall dök säkert upp. Och då kan man ju inte ringa runt till några andra... jag skulle inte vilja att läkaren ringer andra patienter när hon opererar mig...

Vid strax efter 20 tiden ringde hon. Bra!

Dagens Ämne: Letande

Onsdagen den 18/3

Ringde Vårdcentralen, men läkaren jag var hos förra veckan jobbar inte förrän i morgon så jag ska ringa tillbaka då. Sitter och försöker få tag på en kompis. Men först var det tillfälligt fel i nästan en timme, sen har det varit upptagit! Och vi hon som skulle komma hit en stund i dag... hinner kanske inte det då.

Dagens Ämne: Tvivlare

Torsdagen den 19/3

Ringde doktorn och fick tid i förmiddags. De skickade provet på odling så jag får besked nästa vecka. Köpte medel mot svamp. Har nog en liten sån infektion också. Och det går ju över på några dagar. Sov några timmar i eftermiddags. Väldigt skönt. Är kroniskt trött så det behövdes.

Fick en gullig nalle idag. Som ligger snäll på skärmen. Den är för Windows.

Dagens Ämne: Knappar

Fredagen den 21/3

Ska handla ikväll. Ska skriva en lång lista, det är mycket som är slut. I morgon är det DM singel kväll. Ska bli kul. Sen ska jag jobba för första gången efter operationen på söndag. Lite nervöst. Men det kommer att gå bra. Ska köpa SL kort i dag! Varit utan det rätt länge nu.

Sen är det dags att städa igen. Ska dammtorka riktigt noga och dammsuga...

Dagens Ämne: Fridfullt

linje
Vecka 13

Måndagen den 23/3

Först en rapport från lördagens DM singel kväll:
DM singel dagarna
Trevliga tillställningar, båda gångerna. Snart är lördagens batchar upplagda. Får vi hoppas...

Idag har jag haft besök av en kompis, mycket snack blev det! Åt panerad torskfilé och potatismos, gott och nästan nyttigt.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Utanför & Söndag: Fest
Dagens Ämne: Kväll

Tisdagen den 24/3

En trött dag. Mycket trött. Jobbade på kvällen. Inte många kvällar kvar nu. Sen läggs stället ner. Inget att göra åt det. Lite synd. Vi har kul ihop.

Dagens Ämne: Långsamt

Onsdagen den 25/3

Läkaren på Vårdcentralen ringde. Det finns kvar baciller i mig, så nu blir det 7 dagar antibiotika till. Ringde Huddinge och fick veta när jag fått återbesöks tid. Den 6:e maj!!! Det är evigheter dit! Men läkaren ringer på måndag på telefontiden. Lika bra det.

Dagens Ämne: Ekonomin

Torsdagen den 26/3

Gäsp...

Bra start på en seg lång dag... ska jobba 7 timmar, om 2 timmar och en kvart. Sen ska jag hem, duscha, äta och varva ner!

Rakade halva huvudet igen. Sen har jag städat sovrummet och lite i köket.

Dagens Ämne: Allt

Fredagen den 27/3

En sköterska från Huddinge sjukhus ringde och väckte mig. Läkaren kan inte ringa på måndag. Hon ringer under veckan istället. Sen somnade jag om. Det var skönt. Ska till centrum och handla senare ikväll. Samt hämta något på posten som jag inte vet vad är!

Slitit som ett djur med datorn i flera veckor. Och löste problemet nyss. Nu fungerar systemet igen... Utan magsårsmedicin och TreoComp

Dagens Ämne: Lösning

linje
Vecka 14

Måndagen den 30/3

Snart är denna månaden slut... Det känns både som den gått rysligt snabbt och väldigt långsamt. Varit sjukskriven nästan hela tiden. Idag har jag surfat in på hemglass hemsida... mumsigt... och enligt tidtabellen så kan jag handla glass på torsdag! Får väl se om jag ska det då... mycket gott skulle det kunna bli.

Idag var det meningen att jag skulle få prata med min läkare, men hon kunde inte. Så nu vet jag inte när det bli. Det är det värsta, att inte veta.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Cyniker & Söndag: Samhörighet
Dagens Ämne: Gud

Tisdagen den 31/3

Sista kvällen på jobbet. Tur jag har ett nytt på gång inom kort.

Rätt seg. Bet sönder en kindtand på jobbet. Trött jag blir...

Dagens Ämne: Fientlig

linje

April

Onsdagen den 1/4

Varit hos tandläkaren. Hon lagade tanden så den blev så fin. 352 kr! Helt oki. Det kändes skönt att slippa ansöka om bidrag för att kunna betala den, eller gå med en trasig tand och ha svårt o äta i flera månader medan soc avgör om man har rätt att leva eller inte.

Kul idé: Enligt Aktuellt SVT 1 är regeringen intresserad av att anta Juliansk kalender. Den är förstjuten 14 dagar, detta skulle underlätta milleniumskiftet. Ojojoj...

Men nu ska jag folkbokföra mig på min e-mailadress. Och flytta in på hemsidan.

Dagens Ämne: Rund

Torsdagen den 2/4

Var på Globen, inte på, utan mer brevid. Åt och gick runt lite. Köpte en bok på bokrean som är förlängd där. Annars tog jag det mest lugnt. Blev väldigt trött av att inte äta förrän 16:30...

Dagens Ämne: Kris

Fredagen den 3/4

Min systers födelsedag, ringde dit men hon var inte hemma.

Sen har jag vilat efter gårdagen. Lyssnat på Dan Hylander... HöGT!

Dagens Ämne: Spelet

linje
Vecka 15

Måndagen den 6/4

Jobbade i går kväll. Så idag är jag rätt seg. Ska snart till kontoret igen! Men ska bara jobba några timmar idag. Skönt det. Man orkar inte hur mycket som helstl Min läkare ringde, ska in på Rektoskopi, eftersom tarmen inte mår bra.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Dikter & Söndag: Helgens
Dagens Ämne: Bok

Tisdagen den 7/4

Det blev sju timmar jobb igår igen. Så ikväll orkade jag inte. Orkade inte ens ta sprutan i morse... fy på mig.
Varit och handlat till fredagens speldag. Vi ska äta Tacos. Snabbmat!

Har tvättat en massa idag. Det är tråkigt att hänga upp...

Dagens Ämne: Jagad

Onsdagen den 8/4

Försov mig igen, men hann precis till Vårdcentralen. Så nu är jag nystucken. Konstigt nog gör det mer ont där de inte stack än där de stack, men det är säkert bedövningsmedlet som håller sig kvar ännu.

Dan Hylander, synd skivorna är slitna efter alla år, lyssnar högt, så jag inte hör något annat. Grannar m.fl. får skaffa hörselskydd! Så mycket nostalgi... Deja Vu

Dagens Ämne: Försaka

Torsdagen den 9/4 - Skärtorsdagen!

Började dagen med att hänga upp en maskin nytvättad tvätt. R startade maskinennär han gick till jobbet. Annars hade den inte hunnit bli ren. Åkte med 12:55 tåget till stan och åt lunch på Kungshallen med R och en kompis. Sen gick vi på stan och shoppade lite.

Dagens Ämne: Populär

Fredagen den 10/4 - Långfredagen

Spelat Age of Renaissance från klockan 13:00 ungefär till nästan midnatt. Jag förlorade stort! Men det var väldigt trevligt trots allt eller kanske just tack vare det...

Dagens Ämne: Hettan

linje
Vecka 16

Måndagen den 13/4

Chrigge kom hit strax efter 12:00 sen har vi kollat hennes dator, den behöver formateras om så det var dags att göra lite backuper. Senare ska vi fixa resten.

Imorgon är det vardag igen. Jag vet ännu inte om jag ska jobba, ska ringa och kolla senare ikväll...

Helgens Projekt Prosa: Lördag: Seger & Söndag: Plats
Dagens Ämne: Skön

Tisdagen den 14/4

Dags att åka till kontoret. Lite möte och mycket buskul!
Olagligt? nej, men nästan

Dagens Ämne: Ovanlig

Onsdagen den 15/4

Dags att jobba ikväll. Men innan dess ska jag städa, tvätta och handla. Undrar när mitt nya jobb börjar... det ska bli kul och se hur mycket jag kan tjäna på det.

Fick en massa post idag... sån i kuvert och med massa papper... ska kasta en del...

Dagens Ämne: åka

Torsdagen den 16/4

Ringt Huddinge sjukhus. Nästa telefontid är den 27:e april. Det är länge dit. För länge, så i morgon ska jag till Dalens Vårdcentral. Behöver piller!

Dagens Ämne: Tecken

Fredagen den 17/4

Dalens Vårdcentral kunde inte hjälpa mig, de har inga papper på min diagnos. Det tog några timmar att få veta det. Men jag hade tur, när jag ringde Huddinge igen så fick sköterskan tag på en läkare som jag träffade när jag låg inne. Hon ringer in läkemedel till mig i eftermiddag. Ska hämta de innan de stänger!

Dagens Ämne: Bröst

linje
Vecka 17

Måndagen den 20/4

En slö måndag... åt inget på hela dagen eftersom vi skulle till Ikea på kvällen. Men det blev en BigMac när vi var klara där. Rätt trött. Ska upp tidigt i morgon, bör inte missa buss 712 från Gubbängen.

Helgens Projekt Prosa, lördag: Delad & söndag: Kassa
Dagens Ämne: Gammalt

Tisdagen den 21/4

Var på Huddinge sjukhus... länge sen senast. De mätte mitt skelett. Jag låg stilla på en brists och någon genomlysningsmaskin gick igenom hela min kropp... som en gammal skrivamaskin. Den 6:e maj ska jag på återbesök på gyn och då får jag veta hur min bentäthet ser ut.

Dagens Ämne: Hot

Onsdagen den 22/4

Beställde 3 skivor i söndags på Boxman. De kom idag. Så nu lyssnar jag på nostalgi!

Ska jobba ikväll och på fredag. Lagom. Magen klarar inte mer än.

Dagens Ämne: Kyss

Torsdagen den 23/4

Slutat jobb nu, för gått på det företaget. Igår var sista kvällen det var öppet. Kommer att kännas konstigt. Men på något sätt skönt. Jag behöver vila. Och nu blir det lite mer tid för det. Min kropp får läka. Och tarmen lära sig vara normal.

Dagens Ämne: Vanmakt

Fredagen den 24/4

I morse kom min bror och åt frukost på väg till kongressen på Djurönäset. Fick gå upp kl. 7:00

Var på bio, tittade på Wag the dog. Småkul satir.

Dagens Ämne: Modigast

linje
Vecka 18

Måndagen den 27/4

Ännu en måndag. Måndagar är konstiga dagar, många hatar dom. Jag är mer neutral. För mig är det väldigt liten skillnad mellan vardag och helg väldigt liten.
R fyller 29 idag! Så nu skiljer det 3 år tills jag fyller år.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Tidig & Söndag: Enade
Dagens Ämne: Uppvaknande

Tisdagen den 28/4

Var på Fria Gymnasiet i Haninge. Trevligt ställe. Väldigt annorluna om man jämför med "vanliga" gymnasieskolor.

Mår inte bra. Magen gör mig knäpp. Skulle gå med på snart vad som helst bara jag blir frisk eller symptonfri. Varje natt när jag får sitta flera timmar och ha ont så vill jag bara försvinna.

Dagens Ämne: Present

Onsdagen den 29/4

Varit och fixat ett jobb. Ska samla in pengar till UA. Kan tjäna tillräckligt för mina utgifter om jag jobbar hårt. Och om jag orkar jobba hårdare så blir det över. Suttit på kansliet och studerat kanslieråttorna där.

Dagens Ämne: Ring

Torsdagen den 30/4 - Valborg

Haft Sistersfest, trevlig tillställning. Lagom många kom, så alla fick plats. Hann inte lyssna klart. Tunnelbanan slutar gå före ett!

Dagens Ämne: Självmord

linje

Maj

Fredagen den 1/5

Sov länge... kanske för jag inte kom i säng förrän vid strax efter 4 tiden i morse.

Varit ute och promenerat. Till Enskede kyrka där jag fotograferade några fåglar och gräset. Vackert sommar väder. Årstidslöst. Känns väldigt konstigt. Men skönt.

För ett år sen var jag i Zagreb. Och där var det sommar... på svenska! Det var kroatisk vår.

Dagens Ämne: ökar

linje
Vecka 19

Måndagen den 4/5

Igår började jag jobba med Telemarketing. Rätt kul! Får ringa massa folk och prata. Hoppas jag får inte lite pengar på det.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: System & Söndag: Talangfull
Dagens Ämne: Värre

Tisdagen den 5/5

Lotta fyller 25! Så vi var på restaurang och åt. Trevlig tillställning. Träffade några jag träffat förut, men mest nytt folk.

Dagens Ämne: Inne

Onsdagen den 6/5

Varit på Huddinge sjukhus. Magen är inte bra. Fick ut mer smärtstillande. Och hon skrev remisser till några anra mottagningar. Så de utreder mig ordentligt. Trivs bra där. Känner mig trygg. Hoppas det löser sig. är så trött på att vara sjuk, blev sjukskriven igen. Så jag ska ringa FK i morgon och prata med dom.

Dagens Ämne: Otur

Torsdagen den 7/5

Pollenallergi! Ont i halsen och lite snuvig. Men det överlever man. Det finns bra mediciner som lindrar.

Dagens Ämne: Tidlöst

Fredagen den 8/5

Det är vår ute. Rätt varmt och pollen! I helgen är det styrelsemöte. Och jag och mina kolleger i stadgekommitén ska vända på meningar och klura ut bra formuleringar.

Dagens Ämne: Matta

linje
Vecka 20

Måndagen den 11/5

Ska till jobbet ikväll. Och berätta att jag inte kan jobba på en månad. Sen får jag se när jag orkar. Behöver pengarna. Att vara sjukskriven utan sjukpenning är jobbigt. 0 kr in per månad och en massa kronor som ska betalas. Men det löser sig kanske.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Givet & Söndag: Nöd
Dagens Ämne: Vår

Tisdagen den 12/5

Pratat i telefon i flera timmar med en kompis. Hon kommer hit ikväll lite snabbt.

Annars har jag legat i sängen och tittat på årets första åskväder. Det mullrade ordenligt en bra stund. Och regnade.

Dagens Ämne: Bulle

Onsdagen den 13/5

Sol och vårvarmt. Saknar Kroatien... ett år sen jag kom hem... Luften, känslan och dofterna... minnen...

Dagens Ämne: Utan

Torsdagen den 14/5

Tittade på en dokumentär om Rågsved på SVT 2. Gillade den. Den var lagom mycket. Och sen så spelade de Ebba Grön! Nostalgi. Åker genom Rågsved rätt ofta. Det är en vild sovstad. 22 minuter med tunnelbanan till City.

Dagens Ämne: Avslappning

Fredagen den 15/5

X kom hem till mig med min slutlön. Vi drack thé på balkongen och snackade lagom mycket strunt.

Dagens Ämne:

linje
Vecka 21

Måndagen den 18/5

Sommarvarmt ute, sol och pollisar... näsan är tät och ögonen kliar. Stannar inne så ofta det går.

Helgens Projekt Prosa, Lördag:Okej & Söndag: Stress
Dagens Ämne: Uppskattning

Tisdagen den 19/5

I helgen var det nybygge invigning på skolan. Men jag orkade inte åka dit. Orkar inget nuförtiden

Dagens Ämne: Lång

Onsdagen den 20/5

Ringt försäkringskassan igen. Mycket strul...

Dagens Ämne: Träden

Torsdagen den 21/5

Kristiflygare!

Inget annat att skriva.

Dagens Ämne: Ny

Fredagen den 22/5

På söndag ska vi spela Britanina här hemma. Ska bli kul.

Dagens Ämne: Fördela

linje
Vecka 22

Måndagen den 25/5

Vilat mycket. Trött och seg.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Uppåt & Söndag: Samma
Dagens Ämne: Bak

Tisdagen den 26/5

Skriver inte så mycket alltid längre. Orkar inte. Glömmer dessutom skicka uppdateringarna ibland.

Dagens Ämne: Mör

Onsdagen den 27/5

Var på rektoskopi. Några polypliknade saker fanns i tarmen. Fick läkemedel som ska minska diarrérna. Hoppas det hjälper utan allt för många biverkningar.

Dagens Ämne: Ljuger

Torsdagen den 28/5

Var och hämtade en liten Macintosh inför min resa. Så jag kan skriva och kolla lite e-post som vanligt.

Dagens Ämne: Ondska

Fredagen den 29/5

Varit på sjukgymnastik, min kropp är i dåligt skick. Tar lång tid att åtgärda. Imorgon reser jag. Ska bli kul. Träffa kompisar och släkt

Dagens Ämne: Press

linje

Juni

Vecka 23

Måndagen den 1/6

Min bror kom och pappa grillade. Gick bra. Maten blev god och vädret var soligt.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Medgörlig & Söndag: Förhinder
Dagens Ämne: Glöm

Tisdagen den 2/6

Skoldags... ombyggd så jag nästan gick vilse. Träffade kompisarna. Blev väldigt trött. Men det var det värt. Men resan till och från skolan tog flera timmar. Drygt.

Dagens Ämne: Bortrest

Onsdagen den 3/6

Träffade Magisk Snövit igen. Det var länge sen. Lagade lövbiff och pommes frites. Sen satt vi några timmar och pratade. Därefter lämnade jag av henne vid bussen så hon kunde åka hem.

Dagens Ämne: Råkade

Torsdagen den 4/6

Skolavslutning. Traditionell och min tredje på skolan. Den tredje och sista! Det känns konsigt men sånt är livet. Gå vidare och framåt... Pratade med min läkare, blev sjukskriven t.o.m. 12 juli.

Dagens Ämne: Samling

Fredagen den 5/6

Dags att åka tåg igen. Hem...

Dagens Ämne: Hel

linje
Vecka 24

Måndagen den 8/6

Köpt nya kängor, de gamla höll inte ihop längre. Och vad är en sommar utan kängor?

Varit på sjukgymnastik, kommer att ta lång tid. Med jag får inte slita kroppen mer.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Patriot & Söndag: Full
Dagens Ämne: Extas

Tisdagen den 9/6

Träningsvärk!
Fruktansvärt synd om mig!

Skicka presenter i massor!!! (Helst godis, skivor eller kul tabletter)

Dagens Ämne: Trött

Onsdagen den 10/6

Såg Sista Kontraktet! Bra film. Lagom mycket av allt... Om Palme mordet...

Dagens Ämne: Blond

Torsdagen den 11/6

Dags för ännu mer sjukgymnastik. Jobbigt, men jag måste bli stark igen.

Dagens Ämne: Blank

Fredagen den 12/6

Buss 640 från tekniska till Norrtälje. Där blev vi mötes vi av en dotter... Lite fest dags! Mysigt att åka ut på landet! Så mycket natur...

Dagens Ämne: Irrar

linje
Vecka 25

Måndagen den 15/6

Ösregn... mår inte bra, känner mig febrig så det blir ingen träning idag. Men handla måste jag och till banken. Men de stänger inte förrän 17:30 idag så det är gått om tid. Hinner titta på Alf innan jag åker till stan.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Allergisk & Söndag: Knäpp
Dagens Ämne: Manligt

Tisdagen den 16/6

Utmattad. Skulle vilja sova i några dygn. Och sen vakna utvilad och pigg och trevlig. Men så går inte livet till. Inte på denna planeten i alla fall. Den planeten där andra bor går det nog. Där alla har det bra och ingen behöver må dåligt eller stå i sjukvårdskö. Där alla har samma rättigheter och alla är trevliga och snälla.

Dagens Ämne: Orsak

Onsdagen den 17/6

Sjukgymnastik igen. Var nog för trött, men nu får jag känna träningvärk igen några dagar.

Dagens Ämne: Blöt

Torsdagen den 18/6

Var på banken och aktiverade mitt nya fina bankkort. Så nu har jag tillgång till mina pengar igen.

Dagens Ämne: Står

Fredagen den 19/6 - Midsommarafton

Firat midsommar i Rnge. Hade tur med regnet. Det kom när vi var inne!

Dagens Ämne: Värk

linje
Vecka 26

Måndagen den 22/6

Gudarna på min sida...
Fick tid på Huddinge redan på onsdag. Känns skönt.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Bedragare & Söndag: Uppstigen
Dagens Ämne: Film

Tisdagen den 23/6

Ska träffa T & T ikväll. De gifter sig på lördag. Men då är det så många andra fester och pengarna räcker inte till allt man vill.

Dagens Ämne: Infekterat

Onsdagen den 24/6

Fick nya tabletter, Nobligan. Effektiva...

Dagens Ämne: Lust

Torsdagen den 25/6

R jätteförkyld. Annars allt som vanligt. Nej, kanske inte riktigt. Jag stressade runt som en jo-jo mellan allt jag skulle göra. Sjukgymnastik och IKEA. Nästan sommarvarmt ute.

Dagens Ämne: Inspiration

Fredagen den 26/6

Solen skiner. Byrån stinker konstig grön färg. Ska städa klart och sen hoppas jag att jag orkar på Depeche Mode singel dag nr 3 i morgon. Bröllopet i Blekinge får klara sig utan oss. Och min brors inflyttningsfest!

Dagens Ämne: Djävulsk

linje
Vecka 27

Måndagen den 29/6

3:e DM singel dagen inkl. final klar!

Väntar otåligt på två böcker från Bokus..Och skivor från Boxman... Sen är det sjukgymnastidags igen... hoppas snart jag märker skillnad!

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Gräver & Söndag: Deppigare
Dagens Ämne: Skär

Tisdagen den 30/6

Var på Gröna Lund på kvällen. åt 3 st sockervadd!!!

Dagens Ämne: Kvävas

linje

Juli

Onsdagen den 1/7

Gjort säkerhetskopieror på allt viktigt.

Dagens Ämne: Fylld

Torsdagen den 2/7

Formaterat om datorn. Installerat om allt och varit fullt sysselsatt i många timmar.

Dagens Ämne: Öken

Fredagen den 3/7

Komprimerat hårddisken och fortsatt tills allt fungerade ordentligt. Fick nästan igång kommunikationsprogrammen.

Dagens Ämne: Skrivit

linje
Vecka 28

Måndagen den 6/7

Om en vecka är min hela sjukskrivning slut. Sen är det 3 veckor då jag ska jobba halva tiden. Ska kontrollera om halv sjukskrivning är att jobba 20 timmar i veckan eller hälften av max timmarna man kan få jobba. För min del så har jag möjlighet att jobba 64 timmar i veckan, det behövs om man ska överleva ekonomiskt. Då ska jag jobba 32 timmar per vecka.

Lite synd att jag ska jobba hela veckan mina föräldrar är här. Men de får roa sig själva. Vi ska äta middag en gång i alla fall. Med mina arbetstider 09:00-21:00 så blir det ju inte något umgänge. Synd man inte kan ta 4 dagar semester.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Passé & Söndag: övertid
Dagens Ämne: Jäkt

Tisdagen den 7/7

Idag så kommer Tippen. De hämtar saker som de gör vid och säljer. Så man slipper kasta bort prylarna som är ivägen. Sen ska jag till sjukgymnastiken.

Ska sluta sova. Går upp vid 9-tiden, men somnar ändå inte förrän mellan 3 och 4 på natten. Är sk. nattuggla. Obotbar kvällspigg nattvaken varelse... Och alla som tjatar om att det bara är att ändra om... blir så trött på evigt tjat.

Dagens Ämne: Min

Onsdagen den 8/7

Somnade efter 3 i morse... Vaknade strax efter 7... Gick upp halv åtta... Måste hinna ringa en massa...

Tvättade en maskin tvätt som hängdes upp före 9:00 Väldigt trött... Men jag måste hinna med allt... och då blir det inte tid till att vila.

Ska träna snart. Bara hinna ringa ett samtal till... och äta igen...

Dagens Ämne: älskar

Torsdagen den 9/7

Hann inte med allt jag ville. Och fick intetag på personerna jag ville... Livet är hårt! Men det är en ny dag i morgon. Och det är bara att fortsätta då!

Dagens Ämne: Fot

Fredagen den 10/7

Fick EuroPride programmet... Massa kul!!! Och om 8 dagar är det dags! Mot Tantolunden! Hoppas bara jag hinner dit lite. Som det ser ut nu måste jag jobba hela tiden. Och det vore otur. Samma nästa vecka när mina föräldrar är här. Jobba istället för att umgås.

Dagens Ämne: Vitt

linje
Vecka 29

Måndagen den 13/7

Igår var jag på sjukhuset. Lungerna inflammerade igen... Men det är faktiskt länge sen nu. Fick antibiotika att äta i 10 dagar och en akutdos Betapred, 12 piller att lösa i vatten. Somnade rätt bra ändå.

Mina föräldrar anlände till campingen i Bredäng. De kom och vi fikade och satt och pratade lite.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Energisk & Söndag: Hat
Dagens Ämne: Bekymmer

Tisdagen den 14/7

Dags för Ultraljudsundersökning. Det fanns inga cystor på äggstockarna. Men det lugnade mig inte. Varför har jag då så ont?

Sen var vi hos Rs föräldrar och åt middag. Trevligt som vanligt!

Dagens Ämne: övning

Onsdagen den 15/7

Regnet stoppade besöket på Skansen. Det blev en liten tur i city istället. Innan mina föräldrar skulle vara på Solvalla.

Dagens Ämne: Mycket

Torsdagen den 16/7

Mina föräldrar körde vidare idag. Nottut, för att på hemvägen passera Värmland och farmor och farfar.

Dagens Ämne: Kyla

Fredagen den 17/7

Städat och försökt hinna med så mycket som möjligt. I morgon börjar EuroPride -98! Självklart ska jag dit!

Dagens Ämne: Kriget

Lördagen den 18/7

EuroPride | 98

PridePark öppnade porten 13:00. Bytte förköpsbiljetten mot en DogTag, sen var bara att njuta av alla människor. Det var lagom många. Väldigt många barn och hundar. Och gulliga bögar. Men det var väl väntat. Gick runt bland utställarna bl.a. Efva Attling, QX, RFSL, BHUS, Homosexuella läkare, Posithiva gruppen, Miljöpartiet, Centerpartiet, Homosexuella Socialdemokrater, några formgivare, EKHO (kristna/troende homo och bi).
Invigningsfesten med artister på scen. Homofobipriset tilldelades Pierre Schori!
Sammanfattning: Trevligt med kallt väder.

Dagens Ämne: Dum

Söndagen den 19/7

Familjedag i PridePark. Men min familj är på annat håll. Men det var trevligt ändå. Ännu fler ungar och hundar...
Många fikade och barnen lekte i grusen i Tantolunden.

Dagens Ämne: Såld

linje
Vecka 30

Måndagen den 20/7

Magen stoppade besöket i Tantolunden.
Typiskt!
Låg hemma på sängen och tjurade istället. Och tillbringade många timmar på toaletten. Hoppas jag mår bättre i morgon.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Dum & Söndag: Såld
Dagens Ämne: Lika

Tisdagen den 21/7

Klockan är över halv fem. Väntar otåligt på Magisk Snövit och en kompis. Om 30 minuter måste vi åka till stan för att inte missa allt... och jag kan inte nå dom. Saknar deras mobilnummer... Och just då ringer någon intensivt på dörrklockan... Gissa vem? En liten A...

Vi åkte nästan direkt till Tantolunden. Där var det Eurovision song contest celebration med Christer Björkman och Richard Herry, med Nanne Grönvall och Babs-Louise som gästartister! Nostalgitrippar så man nästan blev hög. Underbar stämming, det märktes att Melodifestivalen är en stor upplevelse inom Homokulturen. Bögar sjöng och dansade med som de inte gjort annat i hela sitt liv, i åldrarna 17-18 upp till 65-70! Hittade "min" Kim i parken med flickvän.

Tyvärr missade vi Nannes egen show, men var tvugna att äta. Det blev McDonalds på Hornsgatan... Sen gick vi tillbaka. Jag försökte hitta Kim men hon var som bortblåst. Jag ville veta om hon skulle på tjejfesten på torsdagen på Heaven. Vi åkte via Konsum på T-centralen hem.

En kvar, klibbig dag. Men så kulig!

Dagens Ämne: Rikare

Onsdagen den 22/7

Var på Chokladkoppen och fikade och tittade på en utsällning. Sen gick vi till stan, in i en bokhandel och sen Åhlens. Därefter var vi på Ekho och deltog i en Workshop om Homo/Bisexuell och troende. Instressant men för kort stund. "Middag" på McDonalds idag igen... Sen till Parken. Stekande sol och klibbigt kvavt! Och ösregn... Duschen innan sängdags var underbar, precis som dagen!

Dagens Ämne: Lurad

Torsdagen den 23/7

J sov hos oss i natt. Kunde inte låta han bo på gatan.
Vi åkte in till stan. Jag köpte en tunika på indiskan, en likadan som A har. Den är snygg och billig... nu är det rea, det var den inte när hon köpte sin. Sen åkte vi till Slussen för att ta en buss till Sofia Kyrka och skyddsrummet där inunder och utställningen Ecce Homo. Vi hittade S där inne...!!! Och han har träffat S & C. Det var bara han, A och jag som stannade och deltog i mässan, de andra åkte vidare mot nya äventyr (eller hem för att städa!) Mässan var fantastiskt! Den tog hårt i mig. Rörde mig starkt.

Tog oss via Sofia Kyrka och toalettbesök tillbaka till Slussen. Där vi åt på McDonalds igen... Sen tog vi bussen till Södersjukhuset för föredraget "modern HIV-behandling". En timme med massa fakta.

Därefter buss till Skanstull och sen T-bana hem. Men inte för många minuters lugn. Bytte om och fräschade till oss. RFSL’s Tjejfest på Heaven lockade. Massor med tjejer. Så många att man gav upp tanken att hitta några man kände. Bara J lyckades hitta sin moster med flickvän. Vi stannade till midnatt, sen via McDonalds toalettet och servering hem. Jag var i säng efter 3:00... för sent...

Dagens Ämne: Illavarslande

Fredagen den 24/7

Upp för tidigt. Mot Hagaparken och utställningen - "Vi minns deras namn" Men på grund av regn var den iställd. Tog bussen tillbaka till stan och gick till Noaks Ark och tittade på utställningen " Aids genom en konstnärs ögon". Sen åkte vi vidare mot Ecce Homo, A köpte boken. Jag vill väldigt gärna ha den, men jag kan inte få fram 420 kr till på söndag eller 500 kr därefter. Risken är stor att den tar slut. Sen åkte vi till RFSLHuset på Sveavägen. Stockholm är verkligen Homofierad denna vecka. Stackars alla Homofober! Massa bögar och flator som hånglar och kysser varandra mer eller mindre offentligt! De visar kärlek. Äkta ren fin kärlek. På Huset tittade vi på "Glöm inte meteoriterna!" Och deras egen utställning av gamla annonser ur QX och KomUt tidningar. Och där fann vi Sparris igen!

A & J skulle iväg på middag 18:00 så vi sa hejdå vid T-centralen. Mina hälar fick vila en stund, jag var snurrig och kände mig febrig. Halvtolv mötte vi A så hon slapp resa hem med struliga SL själv. J var på QueerPunk och kommer hem i morgon kväll...

Dagens Ämne: Dåligt

Lördagen den 25/7

AvslutningsParaden genom hela Stockholm. Men min kropp tillåter inte mig att göra det. Men A, S och J gick... de gick långt...

Från Tanotlunden till Skansen via Skanstull och sen upp genom stan...

Väldigt vackert och helt underbart att se alla människor... Glädjen, kampen om lika rättigheter, kärleken och hånglande kändis flator och bögar.

På Skansen så underhölls vi av Jonas Gardell, Mark Levengood, AfterDark, Efva Attling, Eva Dahlgren, Dana International! Och några till...
Publikhavet, regnbågsflaggorna, blickarna... WOW...
Så underbart att känna att man tillhöra mänskligheten trots allt!

Dagens Ämne: Glömmer

Söndagen den 26/7

Dags för farväl!

Sorgligt men ändå skönt att få inte lite vardag i livet. Skönt att slippa rusa mellan utställningar och aktiviteter. As tåg gick 14.12. Men vi kramade och vinkade hejdå vid ett-tiden.

Oeffektiva jag råkade somna när jag skulle städa. Typiskt mig att inte klara några nätter med 4-6 timmar utan att bli lat och slö. Men jag hinner med det innan jag lägger mig i natt. Har ju dammsugit så ingen blir ju störd av det. I morgon är det vardag igen. Fortfarande 50% sjukskriven, men jag kan inte jobba på DET jobbet. Rösten håller inte när jag ska ringa runt i 8 (4) timmar och tigga pengar åt föreningen. Ska fixa så jag får spraken. Säger jag upp mig så blir jag nog utan ersättning.

Sorgligt att EuroPride redan är över... Och att vännerna åkt hem till sitt... Och att skratten, leenden, återgår till sin vardag... Men nästa år - i London... Och år 2000 är det WorldPride i ROM... Påven har ju sagt att homo och bisexuella inte finns... Nu ska han bli överbevisad!

Har lagt upp hela EuroPride veckan på egen sida

Dagens Ämne: Pervers

linje
Vecka 31

Måndagen den 27/7

La mig vid 9-tiden i morse. Städade i natt. Det jag borde gjort i går kväll, men då var jag för lat. Så lat att jag somnade. Sen har jag försökt få tag på arbetsförmedlingen. Upptaget i många timmar. Får väl åka dit i morgon.

För er som inte var med på EuroPride men vill veta vad jag gjorde under veckan. Se min EuroPride sida

Dagens Ämne: Massan

Tisdagen den 28/7

Försökt få tag på arbetsförmedlingen. Men de har nog sommarstängt. Upptaget eller så kan de inte svara på mina frågor. Fick lite pengar. Handlat lite mat och nu är det 700 kr kvar som jag ska leva på till den 3 september! Tur man är van.

Dagens Ämne: Avtar

Onsdagen den 29/7

Äkta svenskt sommar väder. Ösregn! Borde orkar börja om med sjukgymnastiken. Varit slö i 3 veckor nu, p.g.a. infektionen i lungorna. Men i morgon kanske...

Dagens Ämne: Smet

Torsdagen den 30/7

Hade klockan på ringning 08:00 men jag ställde om det. Så slö att jag inte ens orkade ta tabletterna då. Nästan för lat för att leva. Men i morgon måste jag upp tidigt. Ska hinna med så mycket. Och det mesta har än så länge bara öppet dagtid.

Dagens Ämne:Fullkomlig

Fredagen den 31/7

Städat i natt igen. Fast det blev lite mer sömn. La mig ungefär 5:15 och klockan ringde 7:25 men jag orkade inte upp och fortsätta då. Sov knappt två timmar till. Ska hinna städa klart, skriva in lite saker, på sjukgymnastik, få tag på C, och lite ospecifierat till... Sen ska jag ta det lite lugnt en stund också. Annars kan jag ju dö enligt vissa inom sjukvården. Tror de säger det bara för att skrämmas.

Dagens Ämne: Jubileum

linje

Augusti

Vecka 32

Måndagen den 3/8

Spelade Brittanina hemma hos D. Trevligt. Tror jag förlorade. Men det är kul. Dessutom så är det otaktisk för kvinnor (oki såna som jag oxå) att vinna över killar. Deras manlighet blir krängt. Och stämmingen blir otrevlig.

Helgens Projekt Prosa, Lördagen den 1/8: Djupt & Söndagen den 2/8: Ambivalent
Dagens Ämne: Bullig

Tisdagen den 4/8

Laxabondag. 4 liter av denna vidriga vätska. Dricker just nu lite milkshake. I morgon bitti blir det lite lite frukost sen iväg. Ska vara på Huddinge sjukhus grymt tidigt. Sen ska de stoppa in en lång tjockslang med kamera utrustning i tarmen. Och titta och ta prover. Första gången de gjorde coloskopi på mig fick de avbryta för det gjorde för ont och för tarmen var för förträngd. Istället gjorde de undersökningen i narkos.

Dagens Ämne: Ont

Onsdagen den 5/8

Sov 2 timmar innan det var dags att stiga upp ur sängen. Och klä mig och åka till sjukhuset. Kom dit 40 minuter för undersökningen. Skulle handla lite dricka och sånt innan. Sen är ju inte SL så pålitliga att man vågar resan exakt anpassat.

Undersökningen gick bra. Det var otroligt intressant att se sin egen tarm inifrån. Och sprutorna jag fick gjorde mig snäll och foglig. Det tog ungefär en timme. Att se en vit 1,5-2 meter lång vit orm i magen på röntgenskärmen kändes konsigt. De tog en massa biopsi för att se vad som är fel.

Dagens Ämne: Om

Torsdagen den 6/8

Mår illa av antibiotikan. Men åt lite makaroner med ost. För att inte svälta för mycket. Ringt och försökt hitta någon som vet om jag kan får praktik eller utbildning. Men för att få hjälp med det måste jag vara arbetslös. Och det är jag inte. Jag är inte ens sjukskriven längre. Men jobba går inte. Då får jag sluta äta helt och bara leva på lite flytande 6 dagar i veckan. Men det är ju så jag får göra.

Dagens Ämne: äter

Fredagen den 7/8

Tränade. Jobbigt. Blev väldigt trött. Men jag ska ju inte göra något speciellt i helgen så då kan man vara lite lat.

Dagens Ämne: Neråt

linje
Vecka 33

Måndagen den 10/8

Var på Huddinge sjukhus och tag en massa blodprov. 9 eller 11 rör, minns inte så noga. Jätteväntetider... massor med människor som ville få sitt liv analyseras. Typiskt måndagar. Så det blev inte att anfalla arbetsförmedlingen. Inte heller sjukgymnastik. Men det är ju en dag till i morgon.

Helgens Projekt Prosa: Lördag: ålderdom & Söndag: Karriär
Dagens Ämne: Solen

Tisdagen den 11/8

Solen skiner, det ser varmt ut. Ändå fryser jag som om jag hade feber. Massa kläder på mig. Ska träna snart. Sen till stan. Men det gör ont... Vill så mycket men klarar så lite.

Dagens Ämne: Glid

Onsdagen den 12/8

Ännu en sommarsoligdag. Barn som leker krig med shorts och T-tröja. Springer och skrattar och "dödar" intensivt.

Ingen kul snailmail. Bara räkningen på datorn... och reklam för en massa nyttigheter...

Dagens Ämne: Repetition

Torsdagen den 13/8

Ska träffa Samuel från Projekt Prosa ikväll. Men först ska jag äta lite efter sjukgymnastiken. Idag har sommaren övergått i regn och gråa moln. hela himlen är täckt av detta tjocka täcke. Ser nästan varmt ut...

Dagens Ämne: Hopplöst

Fredagen den 14/8

Var i stan. Åt med R och M. Det blev Pizza för mig, Sushi för Me och Nachos de lux för R. Kungshallen är perfekt för de som vill äta, men inte samma mat som vännerna.

Hann städa en hel del när vi varit i UpplandsVäsby och vänt. Var ju tvugna att hämta våra biljetter.

Dagens Ämne: Hämnd

linje
Vecka 34

Måndagen den 17/8

Ringt och ringt och ringt. Men kom inte ens fram till den magiska telefonkön! För börja om i morgon igen.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Patetisk & Söndag: Märkvärdig
Dagens Ämne: Farväl

Tisdagen den 18/8

Var på sjukgymnastiken. Så ont i nacken att det knappt gick att träna. Legat illa i natt. Tyiskt. Var i stan och letade efter en stekpanna med lock. Den andra gick ju sönder... Hämtade lite kläder på posten. Mjuka varma fleccebyxor!

Dagens Ämne: Ren

Onsdagen den 19/8

Känns nästan höstigt idag. Varmt och soligt men lite höstigt. Fryser nästan... trött... måste sova... men det får vänta till jag har tid... Ett heltidsjobb så jag blir ledig lite... och får sova... stressar ihjäl mig inom några veckor... Men det är enda sättet...

Jag har inga rättigheter...
Bara skyldigheter, visa intyg om allt, kvitto på alla utgifter... varje liter mjölk... varje piller... salvor och toalettpapper... Men som man bäddar får man ligga... Såna som jag måste vänja sig vid alla regler... så vi inte fuskar till oss för mycket matpengar... ska maten kosta 1135 kr så är det inte meningen att man ska få 1136 kr!

Då fuskar man. lurar skattebetalarna på massa stora bidrag när man borde jobba och försörja sig själv... Fuskar till sig pengar till extra mycket medicin så man slipper ha ont... men man fuskar! och då är man en dålig människa... en äcklig parasit... en såna som borde svälta ihjäl snabbt... hamna på gatan och sen försvinna...

Dagens Ämne: Nästa

Torsdagen den 20/8

Gick upp tidigt. Tog "nya" buss 746 istället för min 712:a. Men det var ingen större skillnad. Läkaren på smärtkliniken förstod. Att man kan ha så ont att man svimmar. Fick låna en TENS apparat. Den ska tillbaka dit den 8:e september. Hinner jag fixa pengar tills dess får jag köpa den. Annars blir det ingen. Otur, för den lindrar krampen.

Men landstinget har beslutat att TENS inte ska ingå i högkostnadskortet eller vara hjälpmedel. Bättre att jag ligger hemma i sängen. Eller svimmar på Tunnelbanan och landar på ett barn i en vagn... med stora skador på barnet som följd. Eller ramlar över en gammal som stapplar med rollator... För jag har inte råd med den om inte någon fond eller liknande dyker upp.

Dagens Ämne: Tar

Fredagen den 21/8

Lämnat iväg en massa ansökningshandlingar. Varit duktig och tränat en stund. Och haft Chrigge på middag. Buskuligt...
Hunnit skriva klart alla handlingar som jag ska lämna iväg för kopiering på måndag. Får säkert klistra kuvert i massor själv. Men lite ska man väl jobba. Annars blir man FÖR lat.

Dagens Ämne: Flirt

linje
Vecka 35

Måndagen den 24/8

Var på Gastromottagningen. Fick inga besked. Alla prover från Coloskopin var inte klara. Tog nya blodprover, de ska kolla hur tarmen tar upp näring. Fick massor med Imodium. Måste ta massor för att kunna leva nästan normalt.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Inställning & Söndag:
Dagens Ämne: Gåtfull

Tisdagen den 25/8

Var på Endokrinologen. Läkaren där tyckte jag skulle sluta med Nobliganen och börja jobba och försörja mig. Men tarmproblemen då? Och smärtorna som gör att det krävs tabletter för att ta mig ur sängen?

Han har rätt - Jag kan inte jobba med starka tabletter i kroppen (och hjärnan)... Men jag kan inte jobba när jag ligger med kramp i sängen. Men det var visst mindre viktigt. Jag uppfyller inte mina skyldigheter mot samhället när jag inte försörjer mig själv. Och jag måste göra det för att vara en fullvärdig medborgare.
Undrar bara hur det ska gå till? Någon som har BRA förslag? Maila

Dagens Ämne: Klubben

Onsdagen den 26/8

Skulle till UAs kansli 13:30, men misslyckades tack vare två läkare och en förälder. Men jag hann med vad jag skulle trots allt. Och kuverten är på posten på väg till alla sektioner som inte anmält någon till Rö.

Dagens Ämne: Säker

Torsdagen den 27/8

Vilodag... min kropp orkade inte med det jag borde gjort. Sängen ersatte allt. Men i morgon ska jag förstätta livet. Lovar!

Dagens Ämne: Euforisk

Fredagen den 28/8

Var i stan och handlade en del. Köpte filofaxen som jag min födelsedagspresent från mina föräldrar. Slipper den mindre praktiska pärmen nu. Den är förvaring åt alla papper!

Sen blev det chokladpudding och grädde! Ska äta upp mig lite... några dagar i alla fall... till pengarna är helt slut...

Dagens Ämne: Lapp

linje
Vecka 36

Måndagen den 31/8

Det ösregnar. Jag som måste gå ut, ska till sjukgymnasten snart. Men jag ska titta klart på alla bilderna. De från EuroPride-98. Tre rullar med massar med färgglada människor. Vissa lite oskarpa, det var lite för mörkt ute, och jag hade inget stativ.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Flytt & Söndag: Möte
Dagens Ämne: Nollställd

linje

September

Tisdagen den 1/9

Ska snart till sjukgymnasten. Måste få i mig lite mat först. Men bara lite.

Fick mitt röstkort idag. Och QX, massa bilder från EuroPride. Saknar den veckan. Men det är historia nu.

Dagens Ämne: Omstart

Onsdagen den 2/9

Så trött på alla tabletter. Didronaten är värst. Något som går in i skelettet, fräter upp det och gör det mjukt... inbillning? säkert... men det gör så ont att jag starkt överväger att sluta andas i 14 dagar nu. För revbenen bråkar vid varje andetag. Dessutom är jag hemsk mot omgivningen. Ett äckligt litet ego. Knaprar Nobligan och ler.

Dagens Ämne: Ork

Torsdagen den 3/9

Varit och köpt en massa batterier. Och en radiokontrollerad klocka som inte ställt in sig ännu... Sen köpte jag nya tandborstar... men det var fel modell... ska åka och byta i morgon...

Dagens Ämne: Pant

Fredagen den 4/9

Solig förhöstdag. I morgon fyller O år. Ska dit och träffa andra vänner. Min nya väckarklocka väckte mig halv åtta i morse. Mycket effektivt. Hunnit med rätt mycket har några mappar kvar. Tar väl några veckor till. Ska sortera mitt liv. Så ingen anna behöver leva.

Om en stund ska jag träna. Sen handla lite mat. Kanske jobb till 3 i natt... sen några timmar sömn... sen behöver jag städa toaletten, köket och sånt tråkigt... sen till festen...

Dagens Ämne: Anmäld

linje
Vecka 37

Måndagen den 7/9

Soligt och nästan varmt ute. Men jag har tillbringat dagaen inne. Vid telefonen. Och på toaletten, missade reperatören när han var och ringde på dörren. Och sumpade låsbytet i källaren. Det har varit inbrott där och låsfästet är av. Men jag hade inte möjlighet att gå ner. Får se om det gick att fixa ändå.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Härlig & Söndag: Redan
Dagens Ämne: Förändrat

Tisdagen den 8/9

Tillbringade hela dagen på Huddinge sjukhus. Nästan i alla fall. Borde jobbat och varit nyttig istället. Inte suttit i en massa olika väntrum och slösat bort min tid. Och skattebetalarnas hårt intjänade pengar. Men gjort är gjort. Köpte en TENS apparat, och fick ut recept på fler piller.

Dagens Ämne: Vaken

Onsdagen den 9/9

Sen har jag försökt få tag på någon som kan byta en eller två kranpackningar. De skulle gjort det i måndags, men jag satt på toa när de kom... och när de ringde...

Dagens Ämne: Mark

Torsdagen den 10/9

Avfrostade frysen i går kväll, det blev sent innan all mat (trodde jag i alla fall, lite glömdes i kylen) låg på plats i minusgraderna igen. Men det gick att rädda allt. Var i stan och fixade ett jobb. Distansjobb med provsionslön. Den enda typen av arbete som man kan få tag på när man är sjuk. Man är en för stor risk anser dom. Rädda att de ska betala lön om jag inte orkar jobba.

Dagens Ämne: Filur

Fredagen den 11/9

Träffade min sjukgymnast, ska ta det lugnt med träningen på grund av biverkningarna. De höll på att förebereda en fest, troligtvis möhippa. En brudklädd flicka med inlines (för första gången) bytte diskret(?) om i foajen.

Dagens Ämne: Kantig

linje
Vecka 38

Måndagen den 14/9

Igår - Globen - Depeche Mode !!!
Underbar... nostalgi...

Det är sommar nu, jag som ville ha höst... men den kommer säkert...
Är egentligen inte fixerad vid vädret, men det är fel att det är varmt nu. Jag vill ha ruggig höstluft. Jag vill ha gråa moln.

Helgens Projekt Prosa, Lördagen: Fil & Söndagen: Lyckan
Dagens Ämne: Uppvisning

Tisdagen den 15/9

Det var meningen att jag skulle jobba. Men det gick inte när jag väntade på en reparatör som inte kom. Ska ringa i morgon och fråga om de tänker skicka hit någon. Det är höstigt ute. Träden börjar få vackra färger. Det är mörkt tidigt och längre på morgonen.

Dagens Ämne: Säger

Onsdagen den 16/9

Regnruskigt ute. Sitter och väntar på att rörmokaren ska byta några packningar. Kan inte jobba när jag väntar. Och jag förlorar en del på att sitta 2 dagar och vänta. De ringde från kontoret. Jag ska ringa så fort jag kan jobba. De har väl tröttnat lite på att vänta på att jag ska ringa.

Dagens Ämne: Tokig

Torsdagen den 17/9

Var och poströstade. Och hämtade 6 CD plattor från TV3 club via Metro. De som fanns i reklam i somras...

Annars har jag nog inte gjort så mycket nytta idag. Rätt slö med andra ord.

Dagens Ämne: älskling

Fredagen den 18/9

ändrat om lite på hemsidan. Rensat bort "osynliga" sidor. Behöver platsen. Har ju bara 10 Meg här.

Dagens Ämne: ödmjuk

linje
Vecka 39

Måndagen den 21/9

Köpte 20 nötcreme... nötter ät nyttigt... Massor med fett och sånt där jag behöver!
Det är varmt ute, men ändå kallt... 15 grader och händerna blir nästan blå...

Helgens Projekt Prosa, Lördagen: Slår & Söndag: Förbereda
Dagens Ämne: Val

Tisdagen den 22/9

Nu är det höst ute. Man ser det på luften på natten. Och man känner det i näsa på något konstigt sätt. Det är skönt.

Har just byggt ihop papplådor i med Kalle Anka & CO. Och tvättat lite nya underkläder.

Dagens Ämne: Hål

Onsdagen den 23/9

Pratade med min bror i telefon. Han poppar inom på lördag innan han åker tillbaka till Skåne igen. Det är ett möte på fredag kväll som han ska gå på. Ikväll är han och några kompisar och tittar (och lyssnar) på Kraftverk.

Dagens Ämne: Burk

Torsdagen den 24/9

En skön höstpromenad... stärker skelettet... och hjärnan vaknar till
Suttit några timmar i telefonkö... tråkigt är bara förnamnet

Dagens Ämne: Fet

Fredagen den 25/9

Gjort en budget för okober. En hel del som behövs. Men förhoppningsvis så hinner jag köpa det innan pengarna är slut.

Fram till Lördag morgon vid 4-tiden så möblerade jag om på min hemsida...

Dagens Ämne: Respekt

linje
Vecka 40

Måndagen den 28/9

Vakna, Kolla och skicka några mail, Banken, Ica, Apoteket, Hem, T-bana, Clas Ohlsson, Åhlens, Hemköp, T-bana, Jysk, Konsum, McDonalds, T-bana, Buss och sen Hem...
En kul dag, men stressig!

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Fruktar & Söndag: Infantilt
Dagens Ämne: Egen

Tisdagen den 29/9

Ännu en natt med mindre än 4 timmars sömn. Undrar när man vänjer sig.

Höstregn i massor vräker ner. Ett tyst lugn råder. Nästan som en dröm.

Ska till Skärholmen ikväll. överskottsbolaget och Galne Gunnar.

Dagens Ämne: Aningslös

Onsdagen den 30/9

Somnade strax i 06:00 i morse. Men samvetet tvingade upp mig vid 9-tiden. Och då hade jag varit vaken ett tag. Ska hinna med en hel del. Skriva när brev och titta ordentligt på en hemsida efter 18:00 när det är mindre dyrt.

Ska byta tvättmaskinslangen idag. Köpte en ny igår, den andra (oxå ganska ny) är skavd och jag vill inte den ska börja läcka.

Dagens Ämne: Tufft

linje

Oktober

Torsdagen den 1/10

Klockan: 01:30
Tog just en pillercocktail.
Om 60 långa minuter så kanske de hjälpt.
Så kanske jag kan göra mig sängklar.
Denna eviga väntan.
Kryper ihop i fåtöljen.
Som ett foster.
Ryggen värker och revbenen känns krossade.
59 minuter kvar...

Miami Vice på TV3,sen Baywatch... Samma rutiner varje natt...
Vilket enformigt liv.
Kan snart referera de olika programmen.
Med suddiga minnen förstås.
Hjärnan är ju inte direkt klar när jag inte sovit mer än 3,5 timmar på över ett dygn.
Gick upp kl. 09:00 den 28/9 och somnade 5:45 den 30/9 och vaknade 2 timmar efter,
sov 1,5 timme före 20:00 på kvällen... 3,5 timme på snart 41 timmar!
Har hunnit med en hel del.
Handlat, tvättat, städat lite, skrivit en massa,
tänkt en del och så alla dessa timmar på toaletten,
senaste dygnet bara 5,
eftersom jag bara ätit en korv med bröd, tunnbröd med ost och sen lite godis.
Det var ju meningen att vaktmästaren skulle ringa i förmiddags,
men det plingade på dörren istället.

Jag är faktiskt rädd.
Men det går inte att förklara.
Ingen skulle förstå.
Jag ska bara vara tacksam att jag inte har cancer,
att jag kan gå, att jag kan se, höra och känna dofter,
att jag bor i Sverige.

Har feberfrossa, de febernedsättande tabletterna har inte gett effekt ännu...

Klockan: 04:45
I säng, med fleccebyxor och munkjacka. Annars hade jag omvandlats till is.
Var blålila om händerna.

Klockan: 10:00
Missade ställa klockorna olika. Skulle gått upp 07:30 men det blev inte så. Bägge var inställda på 10:00 "glöm inte TV3 och Storstadsliv". Och nu tar det flera timmar tills tabletterna gör mig trevlig. Måste ta de regelbundet för att hålla mig snäll. 5 timmar sömn! Nytt personigt rekord.

Klockan: 11:10
Missade just telefontiden på Huddinge... Får göra ett nytt försök i morgon...

OBS!!!
Är det någon som inte får svar på något brev kan det bero på att några brev raderats ut! Om ni riskerar att få hjärtinfatrkt pga ilska så ring 112! Vill ni maila igen så jag kan läsa och sen svara vore det snällt!

Dagens Ämne: Nerbäddad

Fredagen den 2/10

Varit ineffektiv. Skulle städa under dagen. Men hade feberfrossa så jag satt mest still och frös! Men hann tack o lov städa klart ändå. Ska spela här i morgon och då vill jag slippa trampa i dammhögar!

Dagens Ämne: Grovt

linje
Vecka 41

Måndagen den 5/10

Dags att tvätta igen... som alltid...
Och städa...
Och vissa tycker att det inte händer något... det måste det ju göra om kläderna blir smutsiga, och resten dammigt...
Men ibland så glömmer man att det ständigt är saker som händer

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Ljum & Söndag: Vännerna
Dagens Ämne: Knäckt

Tisdagen den 6/10

La mig 06:00 och gick upp 10:00, synd jag inte sov hela tiden, men jag ska inte sova bort mitt liv. Vila ska jag göra mellan obduktionen och kremeringen! Om det är tillåtet?!

Ska vila en stund sen städa! Dags igen...

Dagens Ämne: Reptil

Onsdagen den 7/10

Varit på Huddinge sjukhus igen. Springer där ofta nu. Alltid något. Hade med en lång lista så jag inte skulle glömma något. Kom ihåg det mesta utan att titta. Fick recept på Didronate/Calcium och Orgametril. Resten skrivs ju ut på annat håll. För att tarmen ska bli bra måste jag äta regelbundet. Och det går inte om jag ska jobba, studera eller hålla på med en massa saker hela tiden. Måste ju försörja mig. Det är ju min medborgliga skyldighet.

Ska ringa FK och se om de kan hjälpa mig. De har kanske utrett om jag ska ha sjukpenningen eller inte. Det tycks inte vara självklart att man får det när man jobbat och betalt arbetsgivaravgifter och skatt. Trodde det innan. Men ack så naiv man kan vara.

Gick en runda mellan två bussar på över en timme, lufsade omkrng i Högdalen. Drack lite jos och bara andades höstluft.

Dagens Ämne: Fångar

Torsdagen den 8/10

Igår pratade jag med min mamma. Farmor har blivit amupterad. Hon mår bra. Jag träffade farmor och farfar 1992... Saknar dom! Men jag hinner inte träffa dom igen... Det kostar för mycket att vara snäll. I alla fall när de man vill umgås med, träffa bor för långt bort. Som det ser ut nu kommer jag inte att kunna åka till släkten på över ett år. Men mina föräldrar kommer ju troligtvis hit till sommaren.

Och min bror träffar jag nästan varje gång han är i stan på jobb. Som hela nästa helg när vi ska på riksöveläggning.

Dagens Ämne: Uppflugen

Fredagen den 9/10

Nu är det kallt ute. Sov 3 timmar i natt eller rättare sagt i morse. Så jag syndade och sova på dan. Inte länge, men tillräckligt för jag skulle överleva. Sen hämtade jag mediciner, lämnade in recepten igår... så många att de inte hade tid att fixa dom direkt!

Dagens Ämne: Mot

linje
Vecka 42

Måndagen den 12/10

La mig 06:30 i morse. Låg och frös i flera timmar i fåtöljen... Orkade inte resa mig...
Gick upp 10:00 efter 3,5 timmars sömn... Idag är det städdag... måste till banken och byta betalkort... men det är bara om jag hunnit städa klart innan... Får ju inte smita från måstegöran.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Svag & Söndag: Spår
Dagens Ämne: Fisk

Tisdagen den 13/10

Det var så lång kö på banken att jag inte stannade kvar. Gör ett nytt försök i morgon. Magnetremsan på mitt bankkort är skadat. Det fungerar ännu, men frågan är hur länge...
Hämtade lite fler Orgametril, de hade bara en paket förra veckan när jag var där. Sen köpte jag en tub Xylocainsalva. Alltid bra att ha hemma.

Dagens Ämne: Jobbig

Onsdagen den 14/10

Dags att raka nacken. Och tvätta håret. Så jag slipper sånt i helgen. Skönt att nte ha ett hår som blir skitigt. Det har jag lärt det att inte bli genom att inte tvätta det ofta.

Åt lite Chili con carne... rester sen i går. Två portioner kvar nu. Lagom till oss i morgon innan jag ska iväg.

Dagens Ämne: ärad

Torsdagen den 15/10

Ska på avskedsmiddag ikväll med de andra förtroendevalda. Sen är det jobbhelg från och med i morgon. Mycket ska hinnas med på 3 dagar.

Dagens Ämne: Mest

Fredagen den 16/10

Åker till Riksöverläggningen. Åter söndag!

Dagens Ämne: Fara

linje
Vecka 43

Måndagen den 19/10

Det gör ont när hjärtat slår. Det blir så när man bara sover lite grann ibland. Sov lite i eftermiddag, men mest så kändes det bortkastat. Borde sytt, men jag hatar det! Så det blir nog i morgon...

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Lämnad & Söndag: Påpassligt
Dagens Ämne: Varm

Tisdagen den 20/10

Byggt upp nästa års krönika... grunderna... blev attans snyggt... så ni som är nyfikna... kolla in sidan... den som söker ska finna!

Dagens Ämne: Sällan

Onsdagen den 21/10

Haft fruktansvärt ont i ryggen hela natten. Ångrar att jag inte tog fler tabletter innan jag la mig. Men jag hoppades att de jag tog skulle hjälpa. Men jag borde lärt mig...
Medborgarkontoret hade stängt p.g.a. sjukdom... och faxa dit gick inte... men snailmail gick visst bra...

Dagens Ämne: Eniga

Torsdagen den 22/10

När katten är borta dansar råttan på bordet...
;-D

Flyttat min hemsida klart, men räknarna fungerar inte ordentligt än... Hoppas jag löser det innan jag tröttnar. De nya adresserna är http://www.morticia.se betydligt trevligare än den gamla långa... Det är inte bara att lägga upp filerna på nytt ställe... allt skulle inte få plats då... var tvungen att ta bort den gamla helt. Men det finns några sidor på gamla stället.

Dagens Ämne: Skiva

Fredagen den 23/10

La mig 7:45 i morse, gick upp och ställde om klockan 8:45 och sen vaknade jag 10:10, och jag hann precis gå ur sängen innan O ringde på dörren. Han har haft Zipdriven i natt.

La mig vid 12:00 igen, nyduschad och väldigt trött... vaknade 15:20 och sen dess har jag varit vaken... lär väl vara det i minst 12 timmar till...

Dagens Ämne: Platt

linje
Vecka 44

Måndagen den 26/10

Koffientabletterna är nästan slut. Så jag tog ingen i morse - jag somnade om och vaknade för sent för att hinna med allt jag skulle. Missade sjukgymnastiken, kunde inte ringa de samtal jag skulle... Men i morgon ska jag köpa en stor burk! För utan koffien så sover jag bort mitt liv.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Björn & Söndag: Annat
Dagens Ämne: äpplen

Tisdagen den 27/10

Piggade upp datorn lite grann... rensade bort onödigt skräp. Och komprimerade om hårddisken.
Det gjorde nytta!
Köpte fler koffientabletter. Min kropp går på koffein istället för mat! Billigt och effektivt. Man får fler timmar per dygn, eftersom man inte blir trött!

Dagens Ämne: Tal

Onsdagen den 28/10

Det har regnat i flera dagar och nätter nu. Det låter så mysigt.

Dags att besöka banken igen. Sätta in, flytta runt och kolla om man kan få ett nytt helt kort utan att vara utan det gamla under tiden. Sen ska jag handla, nötcreme står högt på listan. De innehåller mycket kalorier och lite annat. Perfekt för mig!

Dagens Ämne: Häftigt

Torsdagen den 29/10

Mamma ringde. Det är så intressant att alla försöker få en att leva bättre. Men ingen kan ändå komma med tips som går att omvandla till verklighet. De vill att man ska så mycket men inte för att man ska må bra utan bara för att få ett långt liv. Och jag är inte beredd att betala med lidande med ett långt liv.

Jag lever hellre färre år och mår bra under tiden. inbillar mig att livet är för värdefullt för att slösa bort det som sängliggande, isolerad från världen! Men jag kanske har fel. Man kanske ska leva länge så folk slipper sakna en.

Men jag vill inte att de som jag känner ska lida - skulle ett långt liv innebära lidande så skulle inte jag heller mår bra. För mig kan livet bli långt utan mediciner. Långt med smärtfyllt. Utan någon möjlighet att kunna göra något. Med mediciner så orkar jag i alla fall lite grann. Och jag slipper svimma dagligen av smärta. Men livet kortas av. Och det har omgivning lite svårt att inse. De tycker jag väljer fel. Men vem ska bestämma hur jag ska leva?

3år... en evighet... som är så nära...

Dagens Ämne: Mocka

Fredagen den 30/10

I natt dog minst 60 ungdomar i Göteborg. En brand på ett diskotek. Och minst 200 är brännskadade.
De firade Hallowen...

Igår var det tre år sen David dog. En konstig känsla. Jag undviker att tala om det. Rädd att någon ska känna sig åtsidosatt. Det har hänt mycket i mitt liv. Det vore fel att säga för mycket. Men ibland känns det så. Men allt har format mig till den jag är idag. Sjukdomen, människorna som varit i mitt liv och sedan försvunnit. Och de som än är med.

Men det gör mig ovanlig, kanske mer rädd, kanske har jag blivit mindre godtrogen, jag har ju upplevt att de som säger sig älska en skadar en. Att de inte är bättre än någon annan. I dag vet jag att alla människor kan såra, förstöra, skada lika bra. Att ingen är undantagen. Allt beror på situationen.

De som säger sig vara bättre har bara inte lärt sig se sig själv som en bland andra. De ställer sig som en högre livsform. De tror på fullt allvar att de aldrig sårar någon, att de aldrig utyttjar någon. Men de har lika fel om det som att de tror sig stå över alla. Det har inget med inkomst, social status att göra. Det är bara en del som tror att de är bättre.

Innan trodde jag att de var bättre. Men nu vet jag bättre. Ingen är godare än någon annan, men alla har olika erfarenheter som formar de och kan skada de. Men ingen är så god att en aldrig sårar någon. Men de kanske inbillar sig det. Och varför knäcka någons spegelbild. Men när någons bild av sig själv skiljer för mycket med den bilden omgivningen ser så blir det svårt. De känner sig missförstådda, ensamma, utanför, mobbade. För när man tror sig vara en och omgivningen ser en som någon helt annan blir det en konflikt. Det är lätt att tror att omgivningen alltid är skyldig till allt.

Men ibland så kanske man måste ta reda på vem man själv är. Om man vågar. Sanningen är ibland skrämmande olika den bilden man själv ser i speglen. Jag är inte ett dugg bättre än någon annan. Jag har fått lära mig vem jag är, vad jag kan och hur jag kan göra för att inte såra för många. För det är alltid någon som känner sig sårad. Det går aldrig att förebygga allt. Men så få som möjligt är en bra gräns.

Just nu önskar jag mer tid, för att ha en sjukdom som tar fler timmar per dygn är ett normalt arbete är slitsamt. Men jag är inte naiv. Jag vet att man inte ska önska omöjligheter. De går inte att uppfylla ändå. Men jag vill ha fler timmar, så jag kan sova lite mer. 2 timmar till och jag sover 50 % mer än nu. För att läka skelettet borde jag sova/vila 12 timmar och sen prommenera mycket. Men det får bli sen, om det inte är försent då. Nu ska jag hinna med allt som jag måste. Sånt jag vill betala folk att göra eftersom jag blir mycket sämre av det. Men jag har inte råd.

Klockan är bara strax efter 11 och jag har redan tagit 2 uppiggande koffienhaltiga tabletter... Hur ska denna dagen sluta...

Dagens Ämne: Semester

linje

November

Vecka 45

Måndagen den 2/11

Natten...:
Fryser
Äter för lite som vanligt
Stannade för länge i sängen
Hann inte med det jag skulle göra
Men om 5 timmar, efter duschen, och timmen på toa och lite sömn ska jag hinna med det
Innan jag ska till sjukhuset
Får inte äta innan provtagningen
Men det brukar jag ju inte

De tog många rör blod, när hon väl fick tag på ett kärl som fungerade. Och läkaren förberedde mig på att det blir med stor säkerhet gastroskopi och om de inte kan använda proverna från förra koloskopin så ska de göra en till. Vill inte!

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Förlorat & Söndag: Höger
Dagens Ämne: Kamrat

Tisdagen den 3/11

Sen jag gick ur sängen i söndags har jag sovit mindre än 5 timmar. Men om man är så dum att man inte sover mer får man skylla sig själv. Jag hade säkert kunna prioritera om, men jag gör inte det. Men jag ska sluta "drabba" omgivningen. Det är dom som måste säga till mig om mitt liv går ut över dom!

Dagens Ämne: Ihåligt

Onsdagen den 4/11

Träffade sjukgymnatsen igen. Och som vanligt så finns det inget direkt att säga. Mer än att jag måste sluta stressa, vila mer osv... Sen gick jag till ICA, men de hade inte tagit hem nötcreme till mig... men om det går skulle de ta hem det.

Dagens Ämne: Personligt

Torsdagen den 5/11

Var i säng för sent igen. Gick upp två timmar senare och tog tabletterna. Sov en par timmar till. Men långt ifrån tillräckligt. Ska gå en runda om en stund, köpa TV tidningen.

Dagens Ämne: Gåva

Fredagen den 6/11

Det känns som om magen kommer att explodera när som helst. Hoppas jag hinner städa klart först!

Dagens Ämne: Olycka

linje
Vecka 46

Måndagen den 9/11

I förmiddags ringde två från Svenska Bostäder på och informerade mig att vi haft inbrott i källaren igen. De hade rivit ut nästan allt. Och denna gången hade de stulit lite böcker från mig. Så jag släpade upp ännu mer till lägenheten.

Helgens ProjektProsa, Lördag: Telefonsamtal & Söndag: Samlag
Dagens Ämne: Fem

Tisdagen den 10/11

Kändes mig telefonterrad när jag satt på toa innan. 5 samtal blev det. Och jag har ingen aning om vem som ringde. Men det måste vara någon som inte känner mig. För de som vet att jag är sjuk inser att det hjälper inte att ringa 25 signaler 5 gånger på rad. De vet att jag svarar om jag kan. Och de ringer inte i en kvar i sträck.

Dagens Ämne: Poänglös

Onsdagen den 11/11

Snön håller på att regna bort. Och det är slaskigt ute. Grannen borrar sönder huset som vanligt. Nästan varje dag minst några timmar.

Dagens Ämne: översittare

Torsdagen den 12/11

12:00:
Har dammsugit, plockat prylar, suttit i telefonkö 1,5 timme.
resten av dagen:
Kvar är bara att skura allt, tvätta, handla och minst en till telefonkö!

Fortfarande snö. Till och med ungarnas snögubbe lever än...

Dagens Ämne: Nogräknad

Fredagen den 13/11

Fredagen den trettonde!
Men jag orkar inte bry mig. Vill sova!

Det snöar vackert ute.

Dagens Ämne: Bad

linje
Vecka 47

Måndagen den 16/11

Skakar
Inte sovit mer än 15 minuter i natt
Eller rättare sagt från fem till åtta
Skakar och fryser
Det gör ont
Och jag vet inte varför
är förkyld, men jag brukar inte må så här då
Vitaminbristen gör sig till känna
Munsår
Men det ger inte såna symptom så här tidigt
Igår gick jag på en käck cocktail med TreoComp, Citodon, Nobligan och Koffien
Den ständiga jakten på något som hjälper
Testar allt som borde fungera
Duger något så forsätter jag
Annars söker jag vidare
Någonstans någongång finner jag säkert svaret
Retar mig på att jag måste välja mellan kortison mot astma
eller behandling mot benskörheten
Det är som att välja mellan att dö av krossad skalle eller att kvävas ihjäl
Eller den lindriga: brutna ben och lunginflammationer

Det fantasiska landets fantastiska sjukvård med all forskning
Men än bara frågor
Vill ju inte att andra ska bli sämre - bara få några svar

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Mjuk & Söndag: Tjat
Dagens Ämne: Duger

Tisdagen den 17/11

Fick tag på en sköterska som ville skicka mig till akuten. Men jag avböjde eftersom hon kunde boka in mig hos en urolog i morgon. Och bättre att komma till en bra läkare direkt än att sitta på SöS i timmar. Hon förstod. Men jag skulle ta det lugnt. Och det ska jag, sen... Ska bara städa av lite först. Och handla. Min njurar kan inte bli sämre av lite jobb. De fungerar ju knapp alls just nu.

Dagens Ämne: Udda

Onsdagen den 18/11

Var hos urologen. Lämnade urinodling och de tog njurprover - via blodet. Han skickade remiss till röntgen som jag ska göra på Huddinge. Och provsvaren kommer att skickas till Läkaren. Ska ringa till sköterskan på måndag. Och blir jag sämre så ska jag till Huddinge. Jag som hatar akutmottagningar mer än något annat.

Dagens Ämne: Nätverk

Torsdagen den 19/11

En dag då jag bara kunna skicka iväg Prosa texten. Allt annat har studsats tillbaka. Lite jobbigt. Jag som skulle vara så flitig. Men jag har hunnit med lite. Sovit en stund. Men inte tillräckligt enligt läkaren. Men just nu så hinner jag inte.

Dagens Ämne: Lila

Fredagen den 20/11

Dags att städa igen. Det är mögel på duschdraperiet så det måste skuras. Det är inte av maskintvättbar sort! Men det är snyggt - i vanliga fall!
Ute är det kallt och vitt - ett tag till. Men det kan bli varmt och slaskigt snart, enligt vädernissarna.

Dagens Ämne: Manisk

linje
Vecka 48

Måndagen den 23/1

Har suttit några timmar i telefonkö. Tröttnade och la på. Säkert samma sekund som jag kunde fått svar. Men jag orkade inte. Ska se om det går snabbare att komma fram i morgon. Väntar på att läkaren ska ringa om provsvaren.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Ram & Söndag: Verklighet
Dagens Ämne: Anti

Tisdagen den 24/11

Var i säng 05:10, somnade långt efter. Kunde inte. Sen vaknade jag 07:10, gick upp 7:30, la mig igen och gick upp 09:00. Dags att ringa, göra måsten och såna där osynligheter. Kommer att somna och ramla ihop. Men det gör inget. Så länge ingen annan drabbas. Måste hinna städa klart förs!

Dagens Ämne: Tjuvlyssnar

Onsdagen den 25/11

Åkte till Farsta och gick en stor runda. Köpte en urbillig diskettlåda och 30 nötcreme. En liten lila papperskniv och små neon notisar. De vanliga gula är så tråkiga.

Dagens Ämne: Behöver

Torsdagen den 26/11

Var inne på Aftonbladet - Hälsa - En massa tips om ryggproblem. Tänkte se om något går att följa. Man har ju bara en rygg. Och min behöver bytas ut. Och ryggtransplantationer är något jag inte hört talas om.

Dagens Ämne: Bud

Fredagen den 27/11

Sov knappt en blund i natt. Ryggen och nacken bråkar. Ska träna mer. Och lära mig stänga av. Om bara musklerna blir starkare så vet jag att det gör mindre ont. Men det tar så lång tid. Dessutom så borrar någon så sova idag verkar hopplöst. Sen måste jag städa. Så jag får väl fixa en dubbel koffien med ginseng och guarana!

Dagens Ämne: Smack

linje
Vecka 49

Måndagen den 30/11

Varit en god medborgare och betalt mina sista räkningar för denna perioden. Och snart börjar de ramla in som ska betalas om en månad. Klockan 20:00 ikväll ska jag sluta äta. Fasta heter det så fint. Men bara en natt och en dag. Någon konstig undersökning av tarmen kräver att jag inte ätit nyligen.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Klart & Söndag:Hypotetisk
Dagens Ämne: Hals

linje

December

Tisdagen den 1/12

Var på Huddinge Sjukhus. Undersökningen var dryg. Men nästa tisdag blir det ännu drygare. Den undersökningen tar längre tid. Men förhoppningsvis får jag något svar på gåtan med min tarm.

Red ribbon World Aids Day 1998! Red ribbon
Årets tema: Ungdom - drivkraft för förändring.

C och jag var hos Noaks Ark och fikade, sen gick vi till Jacobs kyrka. Kvinnan som fotograferade den mycket omtalade fotosessionen Ecce Homo fick årets kulturpris. Mycket bra val. Bilderna är fantasiska och debatten borde fått folk att tänka. För information om Hiv och Aids se min Hiv/Aids sida. På RFSL’s hemsida finns mycket bra information.

Dagens Ämne: Ouppmärksam

Onsdagen den 2/12

Känns som det är lika kallt inomhus som utomhus. Kroppen är stelfrusen. Febern vägrar gå ner. Och halsen är tjock. Tappar rösten ofta. Och luftrören för liv. Men det är inte influensa. Då är man ju sjuk. Nu är jag lite krasslig. Men det går nog över snart.

Dagens Ämne: Röker

Torsdagen den 3/12

R sjukskriven så jag fick lite sovmorgon. Till 10:00. Så det blev nästan 4,5 timmars sömn i natt. Vilken lyx!

En snabb mailhämtar runda och lite koll vad som hänt på webben. Sen dags att ringa runt. Hoppas mina stämband inser att de måste fungera perfekt nu. Har fått en handläggare på Försäkringskassan! Borde fira med en drink! Och sen fick jag tid hos en ortoped nästa torsdag. Hoppas han kan bota nacken och ryggen snabbt! Något går säkert att göra. Något som borde blivit gjort för 3,5 år sen när jag skadade mig. Men då röntgades inte ens jag. Trots känselbortfall och yrsel.

Har varblåsor i halsen. Se äckligt ut. Smakar illa oxå. Ska se om jag kokar ihop något man kan gurgla. Troligtvis blev det så av undersökningen i tisdags i kombination med förkylningen som varat i över en månad.

Dagens Ämne: Friktion

Fredagen den 4/12

La mig 4:30 men sov inte många minuter till klockan ringde 7:30. Tog tabletterna och ställde om klockan och sov lite grann till den skulle ringt 11.00. Jag gick upp innan den började låta. Har syrebrist nu när jag är förkyld i lungorna. Vill kunna behandla med kortison så jag mår bra. Men det skulle inte fungera.

Ska snart ta itu med dagens städning. Ska bara ta en dos smärtstillande till.

Dagens Ämne: Blåst

linje
Vecka 50

Måndagen den 7/12

Igår kväll när jag lyfte upp den stora tunga Arla-backen med mediciner och lite annat som väger för mycket så small det till i nacken. Och vänster arm känns krossad. Nacken är nästan helt stel. Tur jag ska till en läkare på torsdag. Och att jag inte har ett vanligt jobb där ryggar och nackar slits sönder. Sovit några timmar trots smärtan. Tack alla som tillverka och utvecklar trevliga tabletter. Ska blir intressant att städa nu, det lär ta mycket lång tid. Så det är lika bra att börja direkt.

Jag skadade nacken i juni 1995, då gick jag till en läkare som kände och tyckte allt verkade ok, men jag var svullen, Att jag hade känselbortfall och att armarna tappade saker var nog inte att bry sig om. Så jag blev varken röntgad eller undersökt av en specialist. Det är 3,5 år sen. Och hade det varit allvarligt så hade jag väl varit död vid det här laget. Men jag vill slippa tappa saker, framför allt andras saker. Det är bättre att tappa det man själv äger. Men om jag tappa något på någons fot. Den kan inte jobba.

Men FK anser att personen skulle kunna och betalar inte ut sjukpenning. Då ska jag försörja den personen. Men jag har inga försäkringar som täcker skador eller olyckor som orsakas av dennan nackskadan, eftersom den uppstod pga av en sjukdom. Då föredrar jag att vara 100 % lat som inte hjälper till att bära, eller världens vidrigaste egoist som inte ställer upp när någon behöver hjälp. För jag orkar inte förklara att hjälpen kan bli farlig. Att den kanske krossar ett liv ekonomiskt.

Ska på undersökning 2 på Huddinge sjukhus funktionslab i morgon. Ska sluta äta 20.00 och sen bara dricka lite vatten. Men innan undersökningen får jag äta smörgåsar. Så det bli inte lika jobbigt som förra veckan. Då jag inte fick göra något. Det kommer att ta minst 6 timmar. Så jag ska ta med en bok, free-style och något att skriva på.

Hade tänkte äta en pizza, men den åkte i golvet och kladdade ner så mycket den kom åt. Ska torka rent - snart. Blir väl en pirog istället. Och lite kräm och en makrillsmörgås. Sen får det vara nog för idag. Det blir frukost, lunch och kvällsmat på en gång.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Polo & Söndag: Bror
Dagens Ämne: Kartan

Tisdagen den 8/12

En hel dag till som jag legat, suttit i en säng på Huddinge sjukhus. Så tråkigt, men ett måste. Orkade inte skura under badkaret när jag kom hem. Satt och läst istället. Vilken ineffektiv dag. Men i morgon ska jag göra det istället. Dessutom så måste jag fixa mat. Inte ätit på över ett dygn. Brödet var slut. Och då blev det ingen macka. Men jag ska koka pasta och värma någon sås. Det är mättande.

Dagens Ämne: Kliar

Onsdagen den 9/12

Hög feber och halsen är trasig. Smakar blod och jag kommer att frysa ihjäl om jag går ut. Vilket jag borde. Inte dö, men gå ut. Behöver handla. Kan ju slösa bort mina sista 157 kr. Får kanske lite mer den 5 jan -99. Eller borde jag köpa någon julklapp. Det är nästan tvunget.

Det är flera år sen jag var en snäll tacksam flicka. Dags att betala tillbaka. Ska se om jag kan hitta någon köpare till den present jag fick när jag döptes - sep - 71... Men de jag talat med kräver kvitto. Utom pantbanken men där får jag knappt något. Dessutom så ska jag ju inte låna pengar på saken, utan sälja den. Kan aldrig lösa ut den ändå. Ringde ett företag i Täby som kunde betala 500 kr utan kvitto. Mest bara för jag tjatade. Men det är värt flera tusen. Som jag vill ha. I alla fall hälften. Men jag ska söka vidare. Hinner julen ta slut så kommer det ju födelsedagar mm som säkert jag behöver pengar till.

Ska bara fixa mer vatten - febern vägrar gå ner, ska testa en ny "tryck-ner-febern-till-max-drink" strax åter!...
...
(fortfarande feber...)

Tuggar C-vitamintabletter. Har stora munssår och de brukar lindras om man får i sig vitamin c

Ska snart ringa och försöka få några pengar. Telefonkö... Typsiskt. Om människovärdet bedöms av ens lön/ersättning för jobb etc. Så är det konstigt att jag fortfarande får leva här. Men snart så löser de säkert det. Såna som jag får slava åt andra för 12 kr i timmen före skatt. Och klagar vi förlorar vi allt och lite till. I en kommun så fick unga kvinnor inte socialbidrag om de inte utförde vissa tjänster åt socialsekreteraren. Och det gällde inte biltvätt. Två åtalades, och dömdes till böter. För att ha utnyttjat sin position genom att tvinga klienterna att prostituera sig.

Dagens Ämne: Genomskådar

Torsdagen den 10/12

Var hos ortopeden, det är något fel på min nacke-rygg. Kan vara så att någon eller några kotor är spräckta. Och fler kan gå av. Men jag vet inte hur jag ska kunna förebygga det när jag inte har några pengar. Måste fixa pengar. Det blir inte billigt att betala någon som gör det som min kropp inte kan göra. Enligt läkaren ska jag inte göra något som är tungt, eller slitsamt. Men det är svårt att låta bli - när ingen annan kan göra det.

Dagens Ämne: Sant

Fredagen den 11/12

Fortfarande halsflusskänsla i halsen. Men just nu är det andra saker som är värre. Måste ta reda på mer om brutna nackar. Och ringa läkaren och "rymde" från igår. Ska få en ny tid och gå igenom mina kotor! Ska ringa mitt försäkringsbolag och fråga lite om hur jag ska göra.

Dagens Ämne: Hysteri

linje
Vecka 51

Måndagen den 14/12

Njurröntgen. Fastat ett dygn. Igen... Så ofta jag inte få äta. Men man kan dricka sig mätt, det vara i några timmar. Sen känns magen så tom igen. Själva undersökningen var lindrig - jag fick liggga! Men det var jobbigt när de skulle stänga av passagen till urinblåsan. Med hjälp av kuddar på magen och ett hårt dragit band runt om. Tur jag tog dubbel dos piller...

Fick en skiva med massa Clip-Art, Floor Plus 3D (Möblerings prog.) & Net Accelerator (kan effektivisera surfandet)
Den ingick som premie en Prenumeration av en Datatidning. Sen får man ju en massa skivor med shareware, freeware mm varje nummer. Och jag har några olika tidningar så mycket konstiga saker blir det.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Kulor & Söndag: Vis
Dagens Ämne: Rev

Tisdagen den 15/12

Försov mig. Typiskt när alla tefontider är slut när man vaknar. Kom inte fram någonstans. Får börja om i morgon. Det har regnat en massa i natt. Snön blev blöt, och en del smälte bort. Synd. Det som var så fint. Men i protest kommer jag att ha persiennerna för hela dagen!

Dagens Ämne: Cirkel

Onsdagen den 16/12

Snön är nästan helt borta. Och det känns som en konstig vår utomhus. Men det smäller nog till och blir vinter igen. Med snöstorm och minusgrader. Men inte nästa vecka, när det är jul, eller veckan efter när det är nyår. Utan i mars när man inte vill ha snön!

Varit och träffat sjukgymnasten idag. Men jag ringde inte läkaren. Missade den magiska telefontiden. Tänkte gå dit och prata men ångrade mig. Men i morgon kanske de svarar när jag ringer.

Dagens Ämne: Historia

Torsdagen den 17/12

Vänster axel känns krossad. Sover på den varje natt för att kunna andas. Bättre än att byta plats på huvud och fötter. Skulle nog inte kunna sova upponer. Skälen är många, testade en del av en natt för ett tag sen. Men jag kände mig så konstig då.

Väntar på att telefonen ska ringa. Testerna som jag gjort två tisdagar i rad borde vara klara. Och Dr Ståhlberg ringer säkert när hon vet. Ska ringa ortopden oxå. Livrädd för vad de sett på röntgen. Hamnade i en telefonkö. Fick tid den 14/1-99 om 4 veckor! Blir jobbigt att vänta så länge på besked. Men har ju överlevt det förut.

Dagens Ämne: Julfesten

Fredagen den 18/12

Snart är all vinter borta för den här gången.
Ska sova en liten stund till, så tabletterna hinner föra full effekt. Sen ska jag göra allt som jag inte bör idag. Men det går säkert bra. Har ju gjort det hittills. Kharro kommer på besök och vill hinna klar innan hon och R kommer hem. Inte kul att städa när man har gäster. Men hinner jag inte bli klar så kan jag gör resten klart i natt, det stör ingen. Det är otroligt hur mycket skit det blir på 3 dagar! Men det är väldigt konstiga hus. Stora dammtussar hinner flytta in till på söndag igen.

Och på måndag så är det dags att städa igen... och sen några dagar senare igen... och så fortsätter det... önskar jag hade råd att betala någon som är bra på det som har en kropp som orkar. Men det får vänta - när jag blir rik så ska någon få lön för sånt. Innan dess så får jag göra det. Men jag hatar det.

Dagens Ämne: Strålar

linje
Vecka 52

Måndagen den 21/12

Ska till Apoteket och köpa med sporttejp. Min tumme behöver tejpas för att jag ska slippa ha så dj*vla ont. Det fungerar bra. Men det är opraktiskt. Ska köpa plast handskar så jag kan städa som vanligt. För handen tål inte vatten nu.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Begär & Söndag: Underligt
Dagens Ämne: Våld

Tisdagen den 22/12

Har så grymt ont i handen. Tummen är lite svullen men tål inte att man petar på den. Kommer inte att klara gå med tejp om den inte blir bättre snart. Behöver i alla fall få starkare tabletter. Ska ringa sjukhusen och se om det finns något där de inte gipsar utan man lägger en skena och sen bandage istället.

Var hos en läkare. Handen röntgades och klämdes på. Tummen är inte bruten. Oki! Men den är inflammerad och jag fick antibiotika. Hoppas det hjälper. För det gör väldigt ont. Sen är svullen och båda lederna är "konstiga".

Dagens Ämne: Fegt

Onsdagen den 23/12 - LillJulafton

Varit på banken och flyttar mina få pengar. Storhandlat på ICA. Sen på Rosa Rummet. Och Apoteket. åt en Big Mac. Massa folk men det gick bra. Orkade mer än jag trodde jag skulle. Men jag är slut. Nu ska jag bara snabbt dammsuga av sen ta det lugnt. I morgon ska vi till Rnge!

Dagens Ämne: Vid

Torsdagen den 24/12 - Julafton

En normalt svenska jul igen. Dock utan det som är standard, dvs. föräldrar och biologiska släktningar. Men man klarar sig väldigt bra ändå! Faktiskt! Som det ser ut nu blir det en vit jul. I alla fall några timmar. Mina föräldrar är hos sig, med min syster och moster och kusin. Min bror är hos sig eller sin flickvän. Och jag är här. Utspridda i halva landet.
Julafton blev fläckvis vit!

Dagens Ämne: Latast

Fredagen den 25/12 - Juldagen

Sov så länge att jag missade ta en tablett i tid. Den jag skulle ta 13:30. Men det andra hann jag med, innan jag la mig 01:30, sen hann jag sova 4 timmar till 7:30, och 2,5 timme till 10:30. Nästan tillräckligt mycket sömn. Men bara nästan. Nu ska jag skriva lite mail och starta scandisk och hoppas det går bra. Sen städdags igen!

Dagens Ämne: Oviktig

linje
Vecka 53

Måndagen den 28/12

En höst-Vår dag. Regnblött och grått. Men lugnt och skönt. Inte en massa ungar som håller liv utanför fönstret. Eller vuxna som gapar och skriker på barnen. Bara några trädgårdstraktorer som kör omkring. De har säkert trevligt!

Ska hämta tabletter efter 17:00 någon gång. Och handla lite. Behöver fler färgade mappar för att organisera mitt liv!

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Tyst & Söndag: Mes
Dagens Ämne: Frustrerad

Tisdagen den 29/12

Den sista julkappen kom. Får väl åka in till stan och lämna över den en dag. Köpte några debattböcker och böcker som varit artiklar i SVD för länge sen. De kostar 70 kr styck i stan och jag betalade 14 kr styck. Viss skillnad. Sen blev det några gamla diktböcker och en inredningsbok.

Dagens Ämne: Självförtroende

Onsdagen den 30/12

Var i säng strax före fem i morse. Upp 7:30 och sen slumra någon stund till. Sen var det en massa att göra. Osynliga saker...
Sen har dator strulat på samma sett som den gjorde julafton. Något ligger i bakgrunden och stör så mycket att det går inte att köra svandisk. Och det där något verkar vara helt osynligt för även när jag stängt av allt som går att stänga av så finns något störande kvar... Blir lite trött på det! Måste hitta det.

Dagens Ämne: Illusion

Torsdagen den 31/12 - Nyårsafton

Fest hos O. Ska bli trevligt. Ska scanna in lite bilder först. Och sen kanske lägga över lite filer på hans hårddisk, som kan kanske behöver. Annars får han plocka bort dom.

Ska bara duscha och tvätta en maskin tvätt. äta lite och handla. Sen är jag klar!

Dagens Ämne: Gosse

linje

1999

Tillbaka till DagboksIndex + Mina Texter - Index-sidan

Index - QuickIndex © 1996-2015 Morticia