skip meny bisexmärke regnbågsfärg
Index  - QuickIndex
»»Twitter ¤

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

Jag - Om mig
Min Pappa
Mina Ord
- Dagbok
- Stomi !!!
- Texter
- Sex
- Hudvårdsrecept
- Akvarell
Mitt Hem
Om Hemsidan

E-mail - Gästbok

Endometrios
- Endo Fakta
- Endo Symptom
- Smärta - Smärtskala
- Endo Behandling
- Gynbesök
- Undersökningar
- Hur Ser DET ut? !!!
- Ordlista
- Litteratur
- Endo Länkar
- Tips!
- Skriva ut
- Zoladexbilder !!!
- Medical News ¤

FN - Förenta Nationerna

Hiv & Aids
- Historia
- Smittvägar
- Riskgrupper
- Riskbeteende
- Sjukdomen
- Behandling
- Förebyggande
- Skyddsåtgärder
- Sverige
- Ordförklaring
- Organisationer
- Andy, 24
- David, 26
- Källor
- Svepskäl
- Hiv/Aids News ¤
- FAQ om Hiv/Aids-sidan

Links
Loesje
Webdev News! ¤
WebTips ¤
VirusNews ¤

linje

w3c xhtml 1.0

Valid CSS 2.1!

linje

www.shenet.se

akvarell.se

funktionshinder.se

(h)järnkoll

www.aiai.se

Independent Living Institute (ILI)

fulldelaktighet.nu

typiskt svenskt

Amnesty International

nationella hjälplinjen

bris 116 111

bris vuxentelefon 077-150 50 50

1million4disability

surfalugnt

Tipsa polisen om Sexuella övergrepp mot barn-och barnpornografi

Donationsvecka

Copyright ©
Texter, dikter, en del bilder och design skapat av Morticia

Last update:
141206 15:17:04

Gått vilse? QuickIndex

 !!! Kan vara otäck
 «« Ny sida/Uppdaterad
 ¤ Uppdateras ofta

No Cookie

linje

linje

linje

Vädret Rinkeby

linje

vi gillar olika

UPP upp

linje

Dagbok 1999    Morticias ghost

- Januari - Februari - Mars - April - Maj - Juni -
- Juli - Augusti - September - Oktober - November - December -

Januari

Vecka 53

Fredagen den 1/1 - Nyårsdagen 1999

Festen var trevlig, och hem resan gick som på räls. Tåget från Liljeholmen kom perfekt och bytet i slussen gick smidigt värre. Och vi var hemma snabbt som attan!

Försökt sova lite. Men ungarna "ser" nog mig, och varje gång jag mentalt hämtat mig från förra smällaren så smäller det igen. Jag ska helt enkelt inte få sova. I natt eller rättare sagt i morse la jag mig strax i 08:00. Satt och laddade hem några filer när datorn tappade sin uppkoppling. Och en gång kraschade den. Blä!

Dagens Ämne: år

Vecka 1

Måndagen den 4/1

En vecka kvar till det är riktig vardag. Då Sverige fungerar igen. Så jobbigt att allt stängs ner för 3 veckor lite då och då. Men om jag har tur så blir det lättare om en vecka. Fick svar från urologen idag. Allt ser bra ut på röntgen. Han hoppades att jag mår bra. Ett dolt budskap är att sök någon annan om dina hypokondriska besvär inte avtagit!

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Tålamod & Söndag: Ljus
Dagens Ämne: Sent

Tisdagen den 5/1 - Trettonafton

Måste fixa ett jobb. Det går säkert att jobba. Om jag bara lyckas övertyga min läkare att kanske operera en gång till. Sen går det nog. Desperat på pengar. Ska planera min timmar. De som jag bara slösar bort... effektivisera mitt liv. Göra bättre saker, inte slösa bort timmarna med osynliga saker...

Pratade med mamma, de tänker köra hit senare i vinter eller till våren. Hoppas jag rett upp mitt liv tills dess. Annars blir de statister utan att veta om det.

Dagens Ämne: över

Onsdagen den 6/1

Varit och handlat mer Koffeintabletter. Måste ju se till att inte pulsen går under 120 slag per minut, eller att jag inte sover bort mitt liv innan jag börjat bli en nyttig medborgare. Köpte mat, blir rissallad. Men vinägerdressing och dragon. Väldigt gott. Och kanske ett smörgås rån till.

När jag är trött, säger att jag är trött så är jag så trött att jag somnar om jag sluter ögonen.
När jag är väldigt trött, jättetrött så sover jag redan.
När jag bara är så trött att jag inte orkar mer eller vill sova,
så säger jag ingenting. För då skulle orden ta sista kraften.

Dagens Ämne: Tårta

Torsdag den 7/1

Créme Bonjour Taco och Smörgåsrån är mycket gott. Lär väl tröttna så småningom. Men just nu är det bland det skonsammaste för just min magen. I måttlig mängd. Men det är så pass dyrt så man kan inte äta sig mätt.

En till PC anlände lägenheten. R köpte den han haft på jobbet. Han har ju slutat där för att börja på ett annat inom samma företag på måndag.

Fryser och känner mig skakig. Vill bara mår bra. Vill bara slippa känna så här.

Dagens Ämne: Alibi

Fredagen den 8/1

Magen bråkade flera timmar i natt. Kom i säng 5:40 ca. Lite väl sent. Men det fanns inget alternativ. Ska städa idag - igen! Och hämta en liten gullig träkista som jag köpt. Att ha saker i. Som jag vill spara.

Ska åka iväg och handla lite grann. Inte så mycket kvar av något längre. Men tillräckligt för att slippa om man inte vill. Tillräckligt att klara sig om man vore helt pank. Vilket inte är fallet ännu. Blir inte pank förrän om en vecka. Har pengar till ett SL kort liggande och lite matpengar för ca. en vecka. Sen är det slut. Men jag bör få fler pengar den 31 jan. BÖR?! Inget är säkert, får jag så får jag. Summan varierar mycket.

Dagens Ämne: Träna

linje
Vecka 2

Måndagen den 11/1

Sen byggde jag om Atjhoo’s Inofficiella sida en del. Nu behöver man ett gulligt typsnitt för att den ska vara bäst!

Rs premiär på nya jobbet på gamla företagets huvudkontor.

Trött. Men det är vanlig måndag med det som det innebär. Jäsp!

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Vinst & Söndag: Farlig
Dagens Ämne: Näsa

Tisdagen den 12/1

Borde gå och handla något godis. Något gladdigt och sött. Men det är svinkallt ute. Vinter igen. Vackert och snöigt. Men jag är för frusen. Men i morgon kanske jag köper ett nytt SL kort och åker en runda. Men bara om jag känner för det. Ska ringa efter mer smärtstillande. Men det har varit upptagit idag igen.

Behöver in till city och fixa lite saker. Men det är inte kul.

Dagens Ämne: Nykomling

Onsdagen den 13/1

Var och handlade - smörgåsrån, chokladrån, Tacoost, lite godis och en tidning. Ett Wienerbröd, smaskens. Och kokostoppar. Perfekt att käka på natten. Inte jobbigt för magen att göra sig av med. Jag får i mig något lite gott och sött. Och kan sova gott.

Det var kaos i tunnelbanan igen. Resan till stan tog över 40 minuter. Mot normala 13. Och hem var det lite jobbigt. Men då gick det i alla fall tåg. Och de gick nästan som vanligt. Men efter några timmars strul blir det köer i tunnlarna. Och när alla ska hem från jobben så blir det mycket folk. Och det går ju inte att låta de som ska gå av tåget göra det innan man går på. Någon annan jag ju komma in i vagnen först.

Killen som satt bredvid mig hade nog stora (!) problem mellan benen. Han stretade så mycket att han ibland fick rätta till att senor och muskler som blev stela av den obekväma ställningen. Allt för att markera sitt revir och kunna på ett diskret sätt slå mig blå på benet som var mot honom. Han såg så sur ut och gjorde allt för att ständigt bli större och ta mer plats i den fullproppade vagnen. Det fanns inte plats för en enda person till. Många som ville in fick snällt vänta på ett annat tåg.

Dagens Ämne: ändrar

Torsdag den 14/1

Var hos ortopeden igen. Inga stora frakturer men diagnosen mikrofraktuer ligger nära. Men det tar i normala fall 10 år innan den är 100% lig så det är bara att vänta. Under tiden är det inga lyft, nyttig mat, motion och sunt liv. Vara ute och gå regelbundet minst en gång per dag. Och sen sova... Hur i Helvete ska det gå till. Jag måste ju försörja mig?
Jag kommer att fortsätta med mina planer. Om jag bara får svar från någon snart. Väntar längre på mer information. Måste ju få lite hjälp. Vet för lite själv. Måste lära mig, annars bli det för farligt.

Dagens Ämne: Svin

Fredagen den 15/1

Fått Netscape 4.5 att fungera riktigt bra idag. Tyvärr fungerar ju inte composer så pass bra att man kan nyttja den till något allt. Mer än driva med folk. Kodningen blir som gröt och bara 4.5 kan tyda den. Så inget för mig och min hemsida.

Fick skuldbesked från CSN idag. De har dragit av lite p.g.a. sjukskrivningen jag hade i våras. Sen slipper jag betala av något i år eftersom jag tjänade för lite 1997. Tur det. Jag skulle gå i konkurs om de skickade några räkningar.

Dagens Ämne: Emotionell

linje
Vecka 3

Måndagen den 18/1

Telefondags igen. Smärtmottagningen för att få recept på de tabletter som gör att jag inte begår kriminella handlingar när jag har ont. Och de som gör livet möjligt. Sen är det dags att få tag på min läkare på kvinnokliniken igen. Vissa recept har gått ut! Tagit slut. Hämtat ut så jag har 3 månader till nu. Men egentligen vill jag sluta ta de.

Snön är borta nu - igen. Bara några högar efter snöröjningen kvar. Det är inte varmt men det är plussgrader igen. Och glashalt. Isen smälter och det blir väldigt glatt!

Ska handla sen. Både osten och min chokladkex är billiga denna veckan på ICA. Så bra! 22 kr för tre Taco-ostar (tyvärr slut, så det blev vitlök istället) och 20 kr för två paket kex Ascot Choklad. Och 3 Pelles Pizza för 20 kr! Veckan är räddad!

Fryser igen. Stel i hela kroppen. Febrig och skakig. Slutar aldrig hoppas på att det är sista gången. Men ibland tvivlar jag. Och anser mig ha rätt till det. Men snart så blir det säkert bättre. Fått ett svar. Men ingen som fungerar i verkligheten. "Prata med din läkare Försäkringskassan hjälper säkert till att lösa din situation" Det gör de inte. Jag har inte rätt till några ersättningar därifrån alls. Spelar ingen roll om jag dör utan pengar. Då får jag dö!
Och det är väl det snåljåparna vill. De som tror att allt är inbillning att man snyltar bara för nöjes skull. Genomgår stora operationen för att få morfin efteråt. Gratis knark! Rekommenderas varmt. Bukoperation med benskrap och nervkapningar är bäst. Då får man piller efteråt oxå.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Gäspar & Söndag: Uppgift
Dagens Ämne: Iver

Tisdagen den 19/1

Fyller i en blankett, en ansökan om rätten till att överleva ännu en månad. Bara till låns. Riskerna är stora att allt ska betalas tillbaka. Snabbt. Som om de tror att jag sparar pengarna. Jag köper mat, hygienprylar för varenda krona. Sparar inte en spänn. De räcker inte till det. De räcker inte till mat heller. Måste vara hungrig om ingen annan betalar maten. Men jag är ju inte nybörjare i livet - tack o lov.

Fick en hel armé post. Tidningar och reklam. Som vanligt igen. Varit lite tunt sen jul. Men nu är högen som vanligt. Och jag har några timmar att sortera och lägga i återvinningskassen. För vem orkar läsa samma reklam om o om igen?

Dagens Ämne: Pubertalt

Onsdagen den 20/1

Somnade efter 05:00 i morse. Jag vaknade som vanligt vid 07:10. Var uppe några timmar sen somnade jag om. Sov ett tag men det är för mycket störande ljud. Och öronproppar kliar. Men det är väl inte meningen att man ska sova dagtid här. Det lär bli jobbigt för R när jag jobbar nattpassen. Det finns någon som borrar just de dagarna man behöver sova som bäst.

Ska dammsuga nu. Och sen renskära silikonpastan i köket som jag la på i natt. Fick astmaanfall av skiten. Så jag spydde upp pizzan. Urk. Men sånt är livet. Blev nog mest arg över att pizzan kostade 11 kr! Och att det är slöseri och äta innan man göra saker man lätt spyr av. Borde lär mig det!

Dagens Ämne: Rullar

Torsdag den 21/1

Väntat ivrigt på dagens Snailmail. Men klockan är snart 13:30 och ingen duns har jag hört ännu. Ska göra en redovisning. På hur mycket inkomster och hur mycket bidrag jag tog emot. Och sen hur mycket (lite) skatt jag betalade. Får nog igen allt till hösten om jag inte kom upp i minsta möjliga beskattningsbara inkomst!

Finns risk att den uträkningen visar på att jag är en samhällsonyttig slöfock som lever på andras skatter och snyltar på samhällets svaga. Och så kommer jag självklart att göra som alla andra. Dölja viktig fakta så ingen blir sårad eller arg.

Dagens Ämne: Gos

Fredagen den 22/1

Dags för några av månadens tidskrifter att landa i hallen. PC Extra nr. 2, Sköna Hem, Cap Design, PC Hemma, PC för Alla... Några kom för sista gången andra kommer ett år till. Det är lite väl dyrt att ha så många, men jag behöver ha något lättläst på nätterna och på dagarna när jag sitter "inlåst". Tidningar är bättre än böcker. Kortare artiklar och en del kul bilder.

Tyvärr får man samma program om o om igen på CD skivorna som de skickar med. Men det är säkert några fördelar med det. Dessutom testar jag bara det jag tror mig ha nytta av. Spelen ratar jag benhårt. Men det finns ju andra som roar sig kungligt. Tur det. För spelbranschen.

Dagens Ämne: Hjärnsläpp

linje
Vecka 4

Måndagen den 25/1

Utan inkomst igen. Borde vara van. Men man lär sig aldrig leva helt utan pengar. Ska till AF imorgon och sen fixa läkarintyg. Ska skriva en insändare till Metro och varna befolkningen. Nu kommer jag ut till er. Till era barn, gamla etc. Jag får inte säga nej till jobb jag av hälsoskäl inte kan utföra. Men vad är en sönderslagen stekpannan mot ett krossat barnhuvud? Eller en gammal kvinnas rygg...

Jag kan inte ju lyfta eller bära men utan läkarintyg så kommer jag att få göra de jobben. Och läkarintyg dröjer. Försökt i flera timmar att nå fram på telefon. Men det är bara upptagit eller så kopplar de bort mig. De i växeln som är trötta på alla som klagar över väntetiderna.

Tyvärr vågar jag inte gå ut med mitt namn, många skulle bli arga på mig. För att jag skrämmer dom svaga, gamla fattiga människorna. Men jag vill skydda dom från mig. Ska försöka skriva texten klar så den kan skickas in i morgon.

Helgens ProjektProsa, Lördag: Binder & Söndag: Katten
Dagens Ämne: Lättad

Tisdagen den 26/1

Får gulliga hatbrev via mail. Att från att om jag inte slutar skriva om mig på nätet så ska jag mailbombas, till att de ska anmäla mig för förargelseväckande beteende. Och att mina bögsexbeskrivningar är äckligt. Att parasiter ska dö Olika avsändare. Även "riktiga" adresser där de försöker dölja sig genom att ställa om fel saker i E-postprogrammet.

Trodde inte att folk är så känsliga. Men tack o lov så är de flesta breven positiva. Och glada. Men de arga är jobbiga. De trampar på det jag är. Det retar mig. Som om de själva är så bra!? Men det är så lätt att bara se andras fel och dåliga sidor och missa att man själv är lika urkass, fast på andra saker. Jag vet att jag borde arbeta och betala skatt. Och bli frisk och sluta "TA" vård från de gamla och svaga. (Citat ur ett brev!) Men det är lättare sagt än gjort.

Så till den anonyma lilla människa som sett till att jag fått städa i min mailbox idag: I morgon är det kanske du som ligger dödssjuk utan pengar till mat. Maila inte mig om råd då! För ditt IP-nummer, adress mm kommer aldrig att få svar. Men för din del spelar förhoppningsvis inte det någon roll.

Dagens Ämne: Utpressning

Onsdagen den 27/1

Datorn uppför sig konstigt. Men annars allt som vanligt. 12 minusgrader. Snö och blåsigt. Annars väldigt trevligt väder, inifrån. Det ser vackert ut. Gick en runda på eftermiddagen. Hade massor med kläder på mig. Så jag frös inte alls. Njut av vintern. Men smålog åt alla som gick utan mössa, med tunna tights, och kavajjacka utan halsduk. Tur att deras barn själva kunde ta på mössan. Men en mamma utan förstånd så måste barnen ta ansvar själv.

Dagens Ämne: Snällt

Torsdag den 28/1

15 minusgrader. Suttit med fleecejackan på inne. Huvan uppdragen och raggsockor. Men jag höll mig inne. Skulle förfrysa mina astmatiska lungor. De klarar inte av så många minusgrader utan kortison. Så jag får vara inne!

Ska snart terrorisera datorn ordentligt. Så den vet att det är jag som bestämmer.
Den är fortfarande knäpp.

Dagens Ämne: Dröm

Fredagen den 29/1

Det är vinter. På riktigt. I Norrland har de mer än 50 minusgrader. Det är kallt. Tågen kan inte gå. Och bussarna går inte att starta. Tur man inte bor där.

Var på apoteket och gjorde av med 799 kronor. Det räcker nästan en månad. Men bara nästan. Sen en massa andra saker som jag behöver för lika mycket men på Ica och Hemköp. Köpte några plastkorgar att samla sakerna i. Perfekt i badrummet och på medicinlådan.

Dagens Ämne: Sladd

linje

Februari

linje
Vecka 5

Måndagen den 1/2

Efter att det varit vinter. Iskall vinter ett par dagar så är det nästan vår. Det regnade igår. Och var nästan 3 grader varmt. Lite skillnad mot i fredags. Solen nästan tittar fram och förvirrar människorna. De klär av sig. Sommarjackor och bar mage, tighta tights och uppknäppt. Det är ju 5 plusgrader så det är ju 20 grader varmare än förra veckan... men det är inte varmt!

En kniv kom i brevlådan! Visst låter det otäckt. Men det var en liten Crème Bonjour kniv jag beställt. Eller rättare sagt. Jag äter så många att för tre foliebitar blev det en gulligt kniv. En sån de har i reklamen på TV!

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Pinsamt & Söndag: Fikar
Dagens Ämne: Ni

Tisdagen den 2/2

Jäsp... Somnade inte förrän klockan var nästan 5... sen sov jag illa två timmar... borde sova ett par timmar till... Men jag ska bara hinna med lite saker med datorn först. Få igen systemmagneten och Scandisk, defrag och komprimeringsagenten!

Åt lite riskakor innan. Men fick lägga mig eftersom jag mådde illa. Och jag hatar att spy! Men det släppte efter några timmar. Så nu blir det snäll mat och dryck. Som chokladkex och cola!?

Dagens Ämne: Måndagmorron

Onsdagen den 3/2

Segt morgon. Var på AF strax efter middag. De tror inte jag hittar ett jobb utan stor hjälp. De inser att ingen anställer någon som kanske är för sjuk. Men de ska se vad de kan hjälpa mig med. Ska till en annan handläggare kanske nästa vecka. Så det ska nog gå bra. Måste ju hitta en inkomst, ett jobb så jag uppfyller de medborgliga kraven som man måste sköta för att ha existensberättigande.

Hämtade min nya fina munkjacka. Den blir perfekt att ha när det är kallt. Sen kom vår-sommar-jackan. Så det var bra. Slipper gå i en trasig gammal oljerock sen...

Dagens Ämne: Stängt

Torsdag den 4/2

Ska åka några hållplatser söderut till Farsta centrum och handla lite. Samt äta lunch. En hamburgare och några till. Perfekt. Bättre än att inte äta alls. Om man anser att mat är bra. Annars är allt fel... men skit samma. Idag ska jag äta. Ska köpa en TV-tidning, kex och riskakor. Sen är pengarna slut! Har 120 kr kontant. Men det ska gå! Har lite på mitt konto oxå. Borde kanske handla på kortet?
Får se. Snart blir jag kanske tröttare än vanligt på att inte ha pengar 25 av 30 dagar i månaden... Men då blir säkert någon rädd och jag blir tyst igen... Som vanligt.

Ska kolla upp några telefonnummer som envisa med att ringa mig. Jag svarar inte på Ut-linjen. Bara på In-linjen. Så de lär ju ringa förgäves. Till någon som inte finns här. Numret är hemligt, inga ska använda det då telefonen inte ringer. Så de som ringer måste ju söka någon annan. Som de som flyttade till Thailand för två år sen. Och kom hem samtidigt som jag kom hem från sjukhuset. Deras vän ringde mig och hälsade mig välkommen hem! :-D

Min Curriculum Vitae finns nu publicerad här för allmän beskådning!

Dagens Ämne: Underbar

Fredagen den 5/2

Pratade med mamma i telefon. Min bror är sambo nu. Och syrrans pojkvän ska ev. fixa mamma och pappas video. Sen måste jag lära mig äta, skaffa jobb mm. Annars inget nytt. Huvudet har känts konstigt hela dagen. Men den dubbel TreoComp hjälpte.

Nästan storm periodvis. Svinkallt men inte så många minusgrader typ 5 stycken just nu. Men blåsten kyler. Det är till och med kallt inne. Så kallt att man behåller varma kläder på, raggsockor, fleecejacka och fleecebyxor.

Dagens Ämne: Roten

linje
Vecka 6

Måndagen den 8/2

Hy! Svinkallt. Men om man ligger under täcket med varma kläder på sig så överlever man lite lättare. Med fönstret stängt och persiennerna för. Allt för att överleva. Lägenheten är kall. Ventilationsanläggningen blåser in kall luft. Men täcket släpper inte igenom det. Men det är lite jobbigt att bo under ett täcke. Men tillfälligt får jag väl klara det. Dessutom är risken stor att man somnar!

Tog en dubbel TreoComp för att kunna resa mig ur fåtöljen. Orkade knappt röra mig, Nacken känns krossad. Små små benbitar som skaver och knastrar.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Draken & Söndag: övrigt
Dagens Ämne: Kraft

Tisdagen den 9/2

Hela förmiddagen gick till en oframkomlig telefonkö till 5 olika på försäkringskassan. Min handläggare var där någonstans. De letade... Helt gäspig. Tur jag inte behövde prata med någon mer än oki, visst... på frågorna om man kan vänta en stund till. Undrar vad som händer om man säger nej, det är bråttom!?

Ska handla kex och något att bli mätt på sen. Ska bara räkna ut hur mycket pengar jag har. Tror det räcker till två paket kex och en paket riskakor. Men risken finns att det inte räcker. Måste dessutom åka till stan eller Farsta. Ica är dyrare än Hemköp.

Dagens Ämne: Ditt

Onsdagen den 10/2

R ska jobba natt för första gången. Så det har varit en tyst dag. Han var uppe till 6:00 i morse för att kunna sova idag och två dagar till. Och jobba två nätter. Det är långa nattpass. Så det gäller att vara pigg.

Upptäckte att förra veckans krönikas dokument gått sönder. Lagade koden så nu fungerar den sidan igen. Missade du vecka 5 så har du möjlighet nu.

Klockan är snart 15:00 och snailmailen har inte landat i hallen. Jag väntar på viktiga brev. Från AF, och lite andra ställen.

Dagens Ämne: Finner

Torsdag den 11/2

Klockan 09:00 kom R hem. Och jag var vaken för att ta medicinerna. Sen la han sig i sitt rum och jag mig i mitt. Jag ska ju upp tidigare och måste ha tillgång till telefon och min dator under dagarna så det är bäst att bo så då.

Framåt eftermiddagen kvicknade till och med min hjärna till. Så då åkte jag till Farsta och handlade lite mat. Sen åkte jag hem igen. Tågen gick så där ibland. Vissa stannade och släppte av alla passagerare som fick ta nästa tåg (Som det jag åkte dit). Andra kunde inte öppna dörrarna så de körde bara förbi... De som åkte där fick ta tåget tillbaka sen.

Snart åker R till jobbet igen. Sista natten för den här gången. Sen är det dags nästa helg igen. 7 nätter på 6 veckor eller något sånt. Och jag ska dammsuga och dammtorka, skura badrummet och tvätta en del. Så jag ska inte sitta och slöa.

Dagens Ämne: Sover

Fredagen 12/2

Den tredje tysta dagen på rad. Idag ska jag äta igen. För i morgon så ska inte R sova på dagen. Så då stör inte mitt springande så mycket. Är inte hungrig, den känslan försvinner efter ett antal dagar med bara flytande föda. Typ vatten och energidryck. Lite kex och sega godisbitar, colanappar och mintnonstopp!

Ikväll ska R spela "Kille", Han är egentligen värd förra året, men p.g.a. mig går det inte att vara här. Jag vägrar gå ut och göra inget utan anledning. Jag bor ju här! Så de ska vara hos hans pappa. Det är några söner med fäder som spelar sedan många år. Det lär vara den 32:a gången ikväll! Det är rätt fantastiskt! Såna aktiviteter rinner tyvärr ofta bort efter några år. Men nästa år ska de vara här. Och det hinner säkert bli en lösning på det problemet som uppstod förra året tills dess.

Och jag ska läsa klart några böcker som påbörjades i går kväll. Sen kom PC Plus idag och den är ännu oläst. Så det blir PC Plus och Pizza till kvällsmat! Och sen har jag lite mail att svara på. Inte hunnit denna veckan. Vissa dagar är det många brev. 100 är lite jobbigt när man vill läsa allt!

Dagens Ämne: Hund

Lördagen den 13/2

En helg med ont i halsen, feber och hosta. Lite influensa känsla i kroppen. Tur det finns Treo. För då slipper man vila så mycket. Man ska ju hinner med lika mycket på helgen som på vardagen. Jag har ju dessutom inget jobb, så för mig finns ingen skillnad. Alla dagar är DAGAR! Och på dagar ska man hinna med vissa saker.

Öronen spränger ordentligt. Känns nästan som öroninflammation. Men bara nästan. Tagit smärtstillande så jag är inte säker på något just nu. Men får se om det varar för länge. Då ska man enligt läkarboken till en läkare!

Dagens Ämne: Rock

Söndagen den 14/2

Svårt att somna med feber. Så jag Slog ner den! Hårt! Med våld. Mot levern! I morgon är det telefonköernas dag. Och storstädning. Då måste öronen och halsen må bra. Kan inte sitta och kraxa som en kråka när jag vill få tag på någon som kan skriva ett intyg som ger mig rätt till mat och mediciner.

Dagens Ämne: Hemlighet

linje
Vecka 7

Måndagen den 15/2

Blev lite mer dikter i HTML format -
Dikter Del 3 & Diker Del 4

Febern vägrar ge sig. Magen bråkar, och nacken känns krossad. Och jag måste allt som jag brukar måste göra. Drömmen om rätten att få vara sjukskriven. Inte ofta, men när jag har 39 graders feber och influensa.

Fick tid hos en annan handläggare på af. Hoppas de inte utgår från att alla papper är klar tills på torsdag. Inte hunnit få tag på ett enda ännu. Och det är minst 7 dagars "leverans". Tänker i alla fall försöka få de att betala läkarutlåtandet. Jag har inte råd. Vissa landsting tar betalt för alla intyg. Jag har tur. Sjukskrivningsintyget som jag inte har nytta av är gratis i samband med läkarbesök! Men de intyg jag behöver nu. De kostar. Och jag behöver de för att få pengar, men jag har inte råd.

Så där, nu har det gått några timmar sen jag slog ner febern. Så nu ska jag slåss med dammråttor och klegg! Dags för "Morticia’s Måndagsstädning!" Och när den är klar så är det dags att skriva klart en massa ansökningshandlingar. Och leta papper.

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Rock & Söndag: Hemlighet
Dagens Ämne: Straff

Tisdagen den 16/2

Inte slagit ner feber tillräckligt på ett par timmar. Fryser fruktansvärt mycket. Ska snart sätta i mig fler piller. Såna som gör mig trevlig och ger gott uppförande. Effektiva! Ska försöka vila mer. Jag blir inte ett dugg friskare så länge jag inte vilar. Det vet jag, ska bara se om jag hittar någon tid att vila på...

Fick gulliga kravbrev. Med hot om inkasso. Spännande det är länge sen de räkningarna betalades, och pengarna är dragna från mitt konto. Så varför skickar de krav då? De kanske inte fått pengarna. Och ska utreda senare. Och ringa de imorgon.

Björn Afzelius är död! Han dog i natt. Efter att varit sjuk ett tag. 52 år.

Dagens Ämne: Gråter

Onsdagen den 17/2

Snart är det dags att ut i vintern. Ska till Posten och skicka brev. Och till Apoteket och hämta tabletter. Hoppas de har de inne. De är snart slut. Vill inte behöva ta TreoComp bara för att Tiparol är slut. Magen måste få ett eget liv vissa dagar.

Ska duscha och fixa huvudet. Ska till AF i morgon och måste vara snygg! Och inte ha fläckvis hår. Det ska bort. Så scarfen inte ser skum ut. Sen ska jag till medborgarkontoret och se vad de gör. Sen till sjukgymnasten... kommer att vara trött när dagen är slut. Tänkte ansöka om rätten till 8 timmars sömn. Men hittade ingen instans som handlägger den frågan. - Typiskt!

Den tatuerade änkan i repris på SVT2 20:00, klart se värd. Missade du/ni den så kolla om någon har den bandad. Komisk verklighetsskildring med små överdrifter. Lars Molin gjorde ett bra jobb.

Dagens Ämne: Indianer

Torsdag den 18/2

Handläggaren på Af kan inte hjälpa mig förrän jag har läkarutlåtande från de läkare som behandlar mig. De betalar. Tur det. De kostar ca 500 kr/styck. Jag behöver tre styck. Sanslöst, men sant, ett från Gyn, ett från gastro och ett från en ortoped. Och helst något från någon allergi läkare. Men det hinner jag nog inte med. Det är bråttom.

Ska sova några timmar nu. Sen till Medborgarkontoret i centrum och sen till sjukgymnasten. Måste sova. Sov inte mer än 34,7 minuter i natt. MAX! Kunde inte. Det kliande på fötterna. Sen var jag törstig, sen hungrig, sen övertrött.

Missade sjukgymnastbesöket. Försov Mig! Ska ringa han i morgon och be om en ny tid. Sov så gott. I säkert 2 timmar. Nytt rekord för februari!

Sköna Hem, Pc för Alla samt ICA’s Buffé kom. Kul med massa ny läsning. Måste ha något lättläst på toa!

Dagens Ämne: Oj

Fredagen den 19/2

Hum... Svinkallt. Har massor med kläder på ändå fryser jag. Det var mindre kallt när jag kröp i säng i morse 04.25. Men hela dagen har golvet, allt varit svinigt kallt. Som i en frys. Och det är inte ens minusgrader ute! hur ska man hinna med något när man för sig som en Michelingubbe (gamla versionen).

Hade klockan på ringning 07:15, slumrade om och vaknade av TV-n vid 9-tiden. Tittade lite på några program, gick och hämtade Posten i hallen två gånger. Och det var lika kallt där. Fick en Foto-tidningen (den sista om jag inte betalar), En Internet World(Med CD), en Internetguiden (den sista) Och PC Extra(Med CD). Fick även bokreareklam från Rosa Rummet. Ska kolla om jag behöver något eller om någon annan behöver...

Dagens Ämne: Poesi

Lördagen den 20/2

Ikea! Men först frukost eller middag från i går eller något sånt. Mat! En BigMac och något att dricka! Kan ju inte äta dagen innan jag ska göra något som inte ger mig 100 % tillgång till en toalett. Men annars går det bra. Gillar att inte sitta hemma och dega. Ska passa på och handla mat när jag ändå är så nära butiker.

Det blev 5 st POP svarta tidskriftssamlare, 6 färgglada platstallrikar som matchar de platsglas jag redan har. Tittade inte ens på armstöd till min stol. Hade det varit meningen att jag skulle haft en riktigt bra stol, bra vinklar i min arbetsvrå så utgår jag ifrån att jag redan hade haft det. Eller i alla fall haft råd. Men jag har det bra. Det finns luft och sånt. Rinnande vatten och solljus. R köpte en säng och ska tillbaka och köpa fler glas (de slits ut snabbt här)och lite sånt!

Måste sluta somna när jag lovat göra något. Som ikväll. Oki, jag har inte sovit mer än max 3 timmar per dygn i en vecka. Men det är inte skäl nog att svika. Jag sa jag skulle titta på videofilm. Tur klockan inte är för mycket nu. Det går ju att rätta till. Men det är så ofta jag somnar för att jag är helt slut. Måste stoppa tröttheten innan jag är helt borta. Har ju köpt energitabletter som hjälper.

Dagens Ämne: Massage

Söndagen den 21/2

Människorna är konstiga varelser. Som det paret som vägrade flytta på sig i trappan igår på Ikea. Jag gick uppifrån och ner. På min högra sida är det barn- och varuvagns ramper och jag går inte gärna mellan de. Det är smalt och jag kan inte hålla balansen tillräckligt bra. Mannen som gick närmast rampen på väg upp vägrade ge sig. Han sa en massa bl.a. att högerreglen gäller överallt. Det anser jag också. Men ibland finns det skäl som gör det olämpligt. Hans fru eller sambo var den som fick skutta in och klättra mellan ramperna. Han sa något otrevligt om min typ. Slödder som inte har vett-o-etikett. Och önskar jag gått rakt på han. Men då hade jag väl suttit inne på livstid nu. Såna idioter som trackaserar omgivningen med fula ord, kommentarer går alltid fria. Med hans fru (som våldtas dagligen - jag kan deras sort!) som enda vittne skulle jag ruttna bort. Kan man lära någon sort, veta hur typer är?

Eller damen som ville gå före mig i toakön (3 pers. efter mig till 5 toaletter är ingen kö) med argumentet att hennes parkeringstid snart tog slut. Jag svarade att hon kunde jag ställt bilen utanför Ikea där det är gratis. Hon blev tyst. Men jag var den som var elak.

Jag har tänkt sluta ta hänsyn. Bli den alla vill/tror/förväntar sig att jag är. En som slaktar alla, styckar, våldtar. Äter barn. Misshandlar gamla, rånar och skjuter vilt omkring mig. Först då skulle folk sluta vara elaka utan grund. Då skulle de få anledning! Men om jag inte vill vara elak. Jag trivs bra med att vara snäll och relativt hjälpsam. Att visa normalt hyvs och inte trampa onödigt hårt på andra.

Det är mycket mindre antal som är elak här än i småstäder. Man är mindre synlig. Mindre på alla sätt. Men i ett varuhus blir allt som ett mindre samhälle. Om än bara för någon timme. Men problemet är att många blir som omgivningen förväntar sig. Inte medvetet. Men efter många år med elakheter kastade i ansiktet är det lätt att bli elak. Om alla tror man är otrevligt blir man lätt det. De har ju redan dömt en. Att bevisa motsatsen kräver enormt mycket energi. Och tid. De som hatar en stannar inte så länge.

"Vi trodde inte du var sån, sån som kan vara trevlig och arbeta.
Ta egna initiativ och vara service inriktad. Vi trodde inte..."
slutord på ett jobb efter 5 månader! De anställde mig som praktikant för att ha något att slå vad om. Jag vet vem som vann. Och jag vet vilka de 95% var som förlorade. De slog vad om mig! Om jag kunde göra något. Sanslöst!
Ännu pinsammare tyckte de att det var när de fick veta att mina föräldrar jobbar inom samma "organisation" de tyckte jag borde berättat det direkt. Men det tyckte inte jag!
Tack Mr X för du berättade, om än först efter 1 år.

Nej! Ni trodde inte... Men jag trodde, jag visste.
Jag vet ännu mer idag. Om "er" typ!

Ljuden som aldrig tystnar
Inom mig
Dygnet runt
Som en Tv utan sändning
Eller som en dator som står och letar på en disk
Bruset från skärmar
TVsändningstjut
Alltid
För alltid
Sen mitt första steg
Till mitt sista

Tittade på Livslusts Telefonväkteri om Tinnitus. Jag har själv aldrig upplevt total tystnad. Jag har 17 toner i varierande frekvenser dygnet runt, året runt. Klart man blir galen av det. Klart man inte alltid kan somna på grund av oljudet. Men livet måste fortsätta.
Nackdelar: Aldrig lugn och ro. Ständigt brus, pip och TV-tjut gör en väldigt trött och "tjurig"
Fördelar: Alltid samma grundljud var jag än är.

Vill ha ett band, kassettband med alla mina egna ljud. Som andra skulle få lyssna på. När de jobbar, sover, åker tåg, buss. Inte för alltid, men för att få höra. Det jag hör. Alltid. De kanske skulle förstå bättre då. Förstå varför jag inte alltid hör eller fungerar.

Dagens Ämne: Kvinnligt

linje
Vecka 8

Måndagen den 22/2

Läkaren ska ringa i efter middag. Jag har en lång fusklapp. Massor att ta upp. Får inte missa något. Men innan dess, ska jag återgå till sängen. Och då ringde ett fraktbolag. Två hemliga felringningar med 25 minuter mellan. Någon hostade i bakgrunden. Men jag har svårt att identifiera människor på hostet! Blev i alla fall 2 timmar mer sömn. Totalt 3,5! sen i går 12.00. Helt slut. Ska sova när jag pratat med gynläkaren och städat av.

Ska få tid på gyn. Och bli undersökt igen. Ett tag sen. Hoppas på remiss även till Ultraljud. I förebyggande syfte. Vill hålla koll!

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Massage & Söndag: Kvinnligt
Dagens Ämne: Risker

Tisdagen den 23/2

Fick en massa reklam. Bl.a. om hur man rengör ugnen med såpa. Den skulle jag behövt igår. Men det är bara att börja om. Måste visst värma såpan för att fettet ska lossna, smälta bort. Ska till Farsta och köpa klädfärg, måste färga de nya trosor jag köpt. Kan ju inte tvätta vitt. Lika bra att de blir svarta direkt. Ska äta något litet när jag springer förbi McDonalds. Inte för mycket ska ta emot en leverans i morgon bitti och får inte missa den p.g.a. toabesök! Det blir för dyrt. Måste tillbaka till Ikea och betala nya avgift för hemkörning... Bättre att spara de pengarna, dessutom blir det besparingar när man inte äter!

Det är ruggigt inne. Snöar lite ut. Ska ha lagom varma kläder på mig när jag går ut. Det är vinter. Men inte många minusgrader. I förra veckan, när det var 4 minusgrader mötte jag en ung kvinna ( ej 35 år fyllda) , med kort stickad "visa magen" top, tunn sommar jacka och "strumpbyx-modelltights". Dock inte helt genomskinliga. Jackan var uppknäppt och hon var tagen ur sen varm sommardagsbild. Men bara för att solen skiner så kan man inte göra sig till sommarflicka. Hon frös. Det såg man, men kläder är för mesigt! Och Gud vad jag är töntig. Har både vantar och långkalsonger, mössa, kängor och vinterjacka när det är minusgrader. En äkta nörd!

Dagens Ämne: Puder

Onsdagen den 24/2

En säng kom. Och det ska städas. R jobbar sent, sen ska han spela. Så jag har gått om tid. Måste bara blanda en liten "drink". Sen klarar jag det mesta. Lär väl få leva på dessa "drinkar" när jag ska jobba. Och bara de. Idag har jag ju ätit lite. Kex och choklad. Ska fixa något mer sen. Igår var det ingen mat alls. Förrän efter midnatt. Då en burk barnmatsdessert och 4 riskakor.

Dagens Ämne: Kroppar

Torsdag den 25/2

Krampen i magen tar kål på mig. Sov inte en blund i natt. Gick klar vaken och stängde klockan vid 7-tiden. Satte mig och började renskriva. La mig och slumrade i 2 timmar. Men samvetet drog upp mig. Massor att göra. Inte sova bort livet...

Ska sticka ut och köpa Aftonbladet TV bilaga. Och lite salvor, de är nästan helt slut! Kris. Men från och med nu ska de som inhandlas inte vara lyx! Bara de jag måste, typ vaseline. Inte den dyra desinficeringssalvan, bedövningssalvan. Lite får man väl tåla! Inte vara en mes och bedöva sig innan. Sen är några receptfria tabletter slut. Ska trappa ner lite innan jag slutar. Kroppen måste få en liten chans att långsamt vänja sig av med de Vitaminer den anser sig behöva.

Så en dubbel TreoComp och lite snus. Och livet blev lite bättre, i alla fall tog det bort huvudvärken på ett effektivt sätt.

Busschaufförerna strejkar! BRA! Men jobbigt när man ville åka buss... De har inte möjlighet att gå på toa när de behöver, eller sträcka på benen, piggna till. De är livsfarliga på vägen. Och ändå så förstår inte deras arbetsgivare. Att sitta i blöjor och köra buss för kroppen blivit förstörd av att inte få gå på toa vid behov är vanligt. Många kvinnor blir skadade för livet. Men ingen tycks förstå. Bara resenärerna och deras eget fack. Hoppas dock på en snar lösning. Behöver nog bussen på lördag... Men annars får man stanna hemma!

Dagens Ämne: Blad

Fredagen den 26/2

Blåsten som stört mig har avtagit. Men inte den konstiga kylan - inbillar mig säkert bara. Men jag fryser enormt. Skakar och tänderna låter. Inomhus. Ute går det bättre. Då klär jag på mig massor. Men täckjacka och varma fodrade byxor dubbla pantalonger gå inte inomhus. Det blir för klumpigt.

Sovit 2 timmar sedan 5 i morse... Magen är krossad, mald, uppbränd, knivhuggen, beskjuten, Och då kan man inte sova så lätt... Men det som är värst är att det är ingen som svarar i telefonköerna som jag anfaller. Smärtklinken har inte telefontid fredagar, magdoktorn är ledig och gyn har inte tid idag. Återkom måndag. De är underbemannade. Som vanligt. Anställ fler, fixa pengar. Vi orkar inte vänta tills nästa liv för att få hjälp.

Borde åka och äta något sen. Efter normal lunchtid. Det är så stressigt när andra ska springa mellan tuggorna. Jag vill bara tugga i mig en hamburgare, hålla i mig en liten cola utan is sen hem igen. Inte något annat. Bara det. Men fram till 14:00 är det hopplöst. Och jag har lite annat att göra. Så jag stannar hemma. Fixar något i köket sen, eller tar en mos med något kladdigt i grillen nere i centrum...

Blev ingen mat. Städningen med dess akrobatövningar under badkaret skulle inte låtit mig behålla något. Men snart har jag en dubbel TreoComp och 3 Tiparol i hjärnan! WOW... Så dj---a ont att jag skulle kunna amputera mig för att slippa. Men fantom- smärtorna hade säkert vara lika hemska!

Dagens Ämne: Seg

Lördagen den 27/2

Koola Dudar - världens sämsta film? kväll hos L! 17:00 tills vi tröttnar Eller tills vi måste med tågen. Det går inga bussar. Så det blir lite trångt på T-banan och gatorna. Men de måste strejka genom kraven att få gå på toaletten!

Vi tittade på scener och trailers från Godzilla först. Som uppvärmning. DVD är smart. Blandat tilltugg och 3 sortera cola i dryckesform. Sen blev det KoolaDudar, 26 minuter från -92! Mycket våld... precis som pojkar vill ha det. ;-D Och filmvåldet är alltid lika kul att se på. Ser äkta ut (i många filer) och många luras att tror på det. Att man överlever med fem katateslag mot nacken!

Dagens Ämne: Nu

Söndagen den 28/2

Vintern regnar bort. Och jag orkar inte röra mig. Känns som hjärtat ska stanna när som helst. Kramp i magen. Och huvudvärk. Ska ta fler tabletter snart. De gör mig snäll och ger mig ett bättre uppförande som bieffekter. Det är bra. Så omgivningen slipper lida för mycket.

Sov lite i natt. Ovan på sängen. Men jag la mig inte förrän 08:00 efter att varit på toa ett bra tag. Sen vaknade jag och låg och stirrade i 2 timmar innan klockan ringde 13:30 och det var dags för tabletter och lite dricka. Sen vilade jag en stund till. Innan det blev en skön dusch och tvättdags!

Dagens Ämne: Nostalgisk

linje

Mars

Vecka 9

Måndagen den 1/3

Fortfarande busstrejk. Så Skärholmen och On-Off, Ikea mf.l. får vänta. Tar åker lite söderut istället. Och låter Farsta Centrum få mig som kund igen. Sen är det städdags. Och är ett segt måste. En vardagshändelse. Kommer inte ifrån. Jobbar inte. Så något måste man göra. Det blev On-Off i Farsta som fick sälja en svart patron till skrivaren! Sen blev det inget mer där. Deras CDfodral kostar 10 kr styck. Lite väl mycket. Bättre att vänta. Köpte tomfodral utan insats till de där bara fodralet är spräckt.

Så trött. Orkar nog inte storstäda än. Måste vila. Nacken är inte stark och magen i kramp. Måste vila... I alla fall någon timme... Sov säkert 45 minuter. Sen kom jag på allt som måste renskrivas innan jag skickar/lämnar in pappren. Så städningen får vänta en liten stund Vissa saker måste jag göra. Ska lämna in allt på onsdag. Ansökan till FK, sen lämnar jag in Läkarutlåtandet när det väl anlänt hallgolvet! Och bönerna blir längre Hoppet får inte överdrivas

Skratta inte förrän sista utbetalningen är gjord.
På det bidrag som avslutas månaden efter din död.
Se inget som en självklarhet.
Livet kommer att straffa dig hårdare än du hittills trodde var möjligt.
Din erfarenhet är stor, men du har inte fått någon kontakt ännu.
Så snart kommer du att bli förtryckt, ifrågasatt, avklädd och blottad.
För att se om du har någon rätt att få hjälp.
Din sjukdom, dina arbetshinder, förlamning och smärtor,
drogpåverkad hjärna av läkemedel, trötthet och migrän.
Självklart inte skäl nog. Men 50% då? eller 25%
... kroppen, hjärtat är skadat. Kan somna framför datorn.
Eller på golvet i badrummet när det skuras...
Det gör så ont.
Men jag vet att det nog inte var meningen att jag skulle ha en inkomst,
som räcker till nya glasögon vart 5:e år,
till presenter när folk fyller nolla eller femma...
Men de får välja själv.
Om jag ska vara mätt eller om de ska få en present!?
Ska bara maila ut i god tid. Och tiden är snart inte god längre.
Nummer ett fyller snart år, strax efter nummer två och sen nummer tre...
Och jag måste vara en god medmänniska.
Muta mig fram som alla andra!

Helgens Projekt Prosa, Lördag: Nu & Söndag: Nostalgisk
Dagens Ämne: Distans

Tisdagen den 2/3

Städning och kramper, näsblod och hosta. Livet är som vanligt i min kropp. I morgon ska jag ringa runt och fråga om detaljer i de arbetslösas värld. Hur många jobb per dag jag måste söka för att få pengar till mat. Och hur många veckor det tar innan de bestämt vilken som blir min handledare. Lite dröjt att vänta.

Skrev ut nästan resten av alla viktiga papper. Samt dikter och prosor. Endofakta och om mig. Lite andra texter som jag ville se på papper. Men nu är det stopp. Måste snåla med papper och bläck!

Drömmer om en ny kropp. Och kraft att våga säga sanningen alltid. Inte för att skrämma. Men för att slippa folks eviga försök att rädda mig! För vad räddar de mig från, eller till?! Jag älskar trots allt mitt liv! Men vissa delar vill jag slippa. Men det går inte att bli av med det utan att bli av med livet. Och jag kan inte ens välja!

Dagens Ämne: Dagen

Onsdagen den 3/3

Ska köpa fler papper till skrivaren. Och en hamburgare. Sen blir det att ta sig hemåt igen. Tur man bor nära rälsen. För än går inga röda eller blå på vägarna. Men deras rätt att gå på toa måste gå före arbetsgivarens försök att få folket svartsjukt. De får ju 13 % löne- pålägg eller rättare sagt - Det kostar arbetsgivarna det att ge de toalettpauser! Men efter 6 timmar eller 8 så mår man inte bra. kör inte säkert. Men arbetsgivarna åker inte buss. De kör bil, för sin egen säkerhet!

Borde köpa artighet och vänlighet. Uppförande och matlust. Det borde hjälpa.

De kommer till mitt liv. Och jag lever kanske inte som jag väljer men det är mitt liv! och annars -hejdå! Men jag kommer inte att våga. För feg för att kräva rätten att andas i mitt eget hem. Har lärt mig att det är så ego. Att vilja leva...

Rea på åhlens. Så de blev en ny svart-randig pärm för 12:50 och plastfickor 39,90 för 50 st. Billigare där än på Clas Ohlson Och en ny penna! lila... Men papper till skrivaren får vänta. De lila var för mörka och de vita slut. Bara dyra papper kvar. Och jag behöver vanliga papper. Inte photopapper eller grettingcard!

Dagens Ämne: Möbler

Torsdag den 4/3

Skulle så mycket. Men tarmen sa nej. Blödde och spydde. Inte stora mängder, men fullt tillräckligt för att tycka det var otäckt. Man blir aldrig van. Att blöda från fel ställa är alltid äckligt. Försökt få tag på min tarmdoktor. Men sjukvårdens telefonist rekommenderade akuten. Men då hade jag inte hunnit städa. Och i morgon kommer Magisk Snövit och då tänker jag inte hålla på.

Ska testa cyklo-någonting mot blödningen i tarmen. Det är ett sår. Blir lätt så när man "öppnar" ändtarmen manuellt med handskar för att tömma den. Krampen gör "vanlig" metod omöjlig. Men i morgon måste jag till stan och handla lite. Lila papper till skrivaren och B 0.5 mm stift till min nya penna. Gillar inte HB. Hade inte B hemma.

Ja just det. Ryggsäcks "maradörinnan" är jag! Hon som har ryggsäcken på i tunnelbanan. Vidrigt, elakt och hänsynslöst. Men jag kan inte ta av den! Nacken gör för ont! Arg blickar och insändare speglar folks reaktioner. Hatar folk som inte uppför sig som man borde. Att inte ta av ryggsäcken är snart straffbart. Men jag får inte färdtjänst för det!

Dagens Ämne: Lukt

Fredagen den 5/3

Slår ner febern så jag inte blir för trött. Ska in till stan och fixa lite ärende senare. Men nu är det hämta virusuppdateringar och svara på mail. Och sen vila lite medan datorn scandiskar och defragmerar sig... Sen till stan...

Det snöade så fint i natt. Och åskade lite grann. Men nu strax före 12 regnar allt bort. Och det gråa har tagit överhand. Men i natt var det vackert. Att kika ut på den fallande snön... Och träden som tyngdes ner... Älskar vintern!

Magisk Snövit damp in. Stannar till söndag. Hon ska träffa blandade människor och fika, äta och umgås med. I morgon är det Chokladkoppen först och sen Corkybar på kvällen och på söndag lunch-fikadags.

Dagens Ämne: Antikt

Lördagen den 6/3

Klockan är 01:27 och det är 3 timmar till dagens (nattens) repris av BayWatch. Hum... Känns lite väl sent. Men kanske... Såret i tarmen ger feberkänsla så slår jag ner den med Bamyl S koffein orkar jag nog vara vaken länge... Hela nätter brukar gå bra...

Snart 12:00
Och jag ska hinna vila liten stund till innan jag ska till stan och fika med lite blandade vänner. Och vänners vänner. Magen bråkar och den ska bli snäll. Min metod brukar fungera. Brutal men effektiv. Så kom inte och säg att våld inte löser några problem. Tillfälligt löser det mina. Men på sikt skapar det fler. Många fler... Sårig och öm... efter torsdagens våld ännu ska jag fortsätta för att få lite tid idag till lyx och umgänge.

Dagens Ämne: Blandning 6/3

Söndagen den 7/3

"Partyflickorna" vaknade först. De såg förvånansvärt pigga ut efter så få timmar sömn. Undrar hur de gör nu för tiden. Apelsinjos och äpple, Treo var mitt recept. Nu dricker jag aldrig alkohol. Skulle dö då. Så jag anser att valet är ganska lätt. Oftast. Men ett gott vin saknas.

Sen var det Kungstornscafet som blev resmålet. Och träffa fler från chatten. Kul. Och gott. Varm äppelpaj och te blev min frukost. Men jag har inte sovit mer än 3 timmar i sträck på snart 6 veckor så jag mår inte så bra. Mådde illa och fick kramp när vi kommit hem igen. Vilade några timmar. Slumrade lite grann. Men är fortfarande trött. Känns som några år i sängen, medvetslös kanske skulle göra nytta. Men när hinner man det?

Magisk Snövit åter i sina bostadstrakter. Söderut... Men det är inte sommar där än... men snart... Men jag flyttade av egen fri vilja... Eller något sånt! Flyttade för att slippa dö så snabbt. Och vann kanske några år.

Dagens ämne:Gäst

linje
Vecka 10

Måndagen den 8/3

Magläkaren var ledig, men hon skulle återkomma i morgon. För nya försök och nya långa väntetider som kostar mig 1000-tals kroner varje år. Just det - jag surfar inte bort mina pengar. Har inte råd att surfa. Kollar mail, svarar offline, skickar mail, uppdaterar hemsidan offline. Sen skickar jag filerna snabbt. Och passar på att kolla om det kommit fler mail. Kostar bara liten del av vad telefonköerna kostar per dag.

Har inte råd att ringa folk längre. Vet att då kan telefonen stängas av. Om räkningen blir lite lite högre måste den stängas. Och då försvinner jag även från vården. För kan jag inte ringa de så behöver de inte ringa mig...

Spydde frukost och lunch. Utan att ens ätit! Vatten är billigt att spy upp! Tur det.

Så ont i nacken - smakar blod i munnen - hur går det till?
Smärta finns inte - det är en kemisk reaktion sa en läkare. Så någon kemisk beståndsdel ger blodsmak i min mun. Och gör att nattens tid försvinner Förklara för mig - hur går det till!

Dagens Ämne: Attraktiv

Tisdagen den 9/3

Väntade kanske de orden. Men jag trodde väl inte de skulle säga det. Eller ens antyda det. De är kanske anledningen till att jag inte ringt dit på ett tag. Minns ju vad de tyckte sist. Hur ska jag göra då? Lägga mig ner och dö? Hoppa framför ett tåg - för jobbigt att hoppa!? överdosera - inte säkert nog, min kropp är för härdad? kan nog överleva allt. Det är ju inte meningen, trodde inte ens det fick påverka deras planering. Visste att de delar in oss i olika fack. De som är viktiga i ett där de får hjälp snabbare om de behöver. Sen de som är majoritet, de som jobbar, sköter sig, se ut att sköta sig. De är ofta tysta och klagar inte om någon gör de illa. Eller om de får vänta 6 år på en blindtarmsoperation. Eller om deras barn hamnar på fel ställe eller får fel mediciner så länge barnet överlever eller kommer att bli normalt nån gång.

Sen någonstans hamnar de som inte betalar skatt, de som påpekar fel, de som inte vill vänta till nästa liv på ett nytt recept på smärtstillande. De som inte orkar sitta i akutväntrummet i 12 timmar för att få se en läkare springa förbi, bli lite tryckt på magen och sen få veta att fibrer är bra. Hej då!
De vill bli friska, men de tillhör fel grupp. De är totalt oviktiga för samhället. De är inte viktiga för något företag. Eller något sportigt lag. De tar inte OS-medaljer. De bara råkar vara födda. De har ingen kreditvärdighet. Så landstingen har rätt att sålla bort. Om det inte är livhotande. Men om man inte undersökt någon så vet man ju inte! Smart att låta bli för då slipper man hjälpa, ge vård, opera eller vad som nu skulle vara lämpligt.

Jag finns inte
Jag är en illusion
En kanske person

Det går inte att byta grupp utan att gifta in sig, få ett viktigt jobb. Och vem gifter sig med en hopplös en? Eller anställer någon som är sjuk och skulle kanske kunna vara en risk på jobbet? Efter över 150 jobbsökarsamtal inser jag min plats på jorden eller... någon annanstans!

Dagens Ämne: Visioner

Onsdagen den 10/3

Ett sår gör att jag inte kan sitta. Hum... ska ringa sjukhuset igen. Men hur ska jag orka stå bokstavligen i telefonkö? Får ta sista lyxsalvan och bedöva en stund. Men jag tänkte spara den till något tillfälle då jag måste sitta.
Kan ju ligga i telefonkö... Eller gå runt... Har ju lång telefonsladd. Måste lösa det!

Men först måste jag vänta på postens paketbud. Kanske kanske kommer det en bok... eller alla tre... Beställde från AdLibris... deras bokrea är bättre än någon IRL jag kunde hitta. 3 st Loesje 28 kr styck och Nya Sociala Handboken version 1999! Det tar 70 för den många andra mellan 85 och 150 kr... viss skillnad.

Japp, böckerna kom. Allihopa. Skönt, gillar inte restorder. Men nu ska jag lära mig allt som står i min makt. Så de som vill trycka ner mig i den djupa avgrunden misslyckas. För om jag kan reglerna blir det svårare för de. Och omöjligt att misslyckas. Nästan i alla fall! Det bli fifty-fifty mot hundra till dom andra. Viss skillnad. Och kanske en chans för mig att överleva lite längre

Dagens Ämne: Ball

Torsdag den 11/3

Jäsp... Magen bråkar och jag vill bara sova. Missade telefonkön p.g.a. av fel dag enligt tidlistan. Men jag ska leta mailadresser. Det borde gå att nå de via mail. Eller Fax! För jag orkar inte sitta i timmar utan att ätit på minst 24 timmar för att får veta att jag borde göra si eller så. Och att jag måste äta! Men ingen tycks förstå att med mat i magen kan jag inte göra de måste jag enligt svensk lag ska göra för att få leva. Och bryter jag mot de så dör jag, inte avrättas. Det är olagligt. De låter mig långsamt tyna bort. Och de njuter säkert av det. För fattig och sjuk är ingen bra kombination i ett av världen rikaste länder. Jag vet hur Sverige blev rikt! Genom att välja ut vissa grupper som ställs utanför allt. Det hjälper inte att betala in de avgifter som arbetsgivarna gjort när jag jobbat. Jag har ändå inte rätt till Sjukpenning. A-kassan vet jag varför. Saknar ett par dagars jobb i en period. Men vissa saker verkar de som handlägger människor inte förstå.

Det känns som innehållet i underlivet, livmodern, äggledare tarmar, urinblåsa mm ska ramla ut, lossna och falla ner genom slidan. Det gör fruktanskvärt ont. Så det svartnar framför ögonen. Men ingen vet varför det är så... Ingen vet... eller vill veta...
Kan knappt sitta i dag heller. Stod upp på knä vid datorn i natt för att skriva ner lite tankar och idag så blir det samma metod!

Dagens Ämne: Statist

Fredagen den 12/3

Slav under ett bidrag som man knappt får behålla eftersom kostnaden att få det är nästan lika hög som själva bidrag. Koperingskostnaden för ett jobbsökarkit är hög. Och sen porto och telefonen. Inga pengar kvar egentligen. Hur ska man överleva då... De ser bara att ingen bidrag får vara villkorsslös. De har verkligen lyckats med det. Får inte ens veta namnen på de jag talar med när jag ringer på platsannonser, en stor svensk organisation skrev i en tidning att våra bidrag är av samma storlek (antal kronor) som deras lön. Och att de måste jobba för sina pengar men inte vi. Och att om de inte säger sitt namn förlorar vi bidraget. Smart drag! Men tänk om de som tycker det är fel sluta nyttja era företag.- Jag skulle inte köpa någon tjänst där jag blivit illa bemött. Och jag ska snart påbärja min Bojkottlista på en Ickesvensk serv. På en svenska kan det bli problem för min leverantör. Men vänner runt om på jorden håller med, och hjälper till!

Lever på hoppet ett tag till. Får inte ge upp. Men innerst inne vet jag saker som man inte får tala om. För då säger folk att man är pessimist. Men hur länge kan man leva med näringsbrist, eller helt utan mat, hur länge klara mina organ min elaka behandling av de?

Dagens Ämne: Prinsessan

Lördagen den 13/3

Jäsp... försökte sova länge. Men efter två timmar ringde telefonen. R ska jobba. Somnade om en stund senare. Men sen ringde den osynliga fnittrande barnen på dörren. Och nu ska jag städa bort damm och klibb. Har bara dammsugit i veckan. Så det är inte så rent. Och det måste det tyvärr vara. Jag skulle trivas bättre med dammråttorna. Så sömn får jag införskaffa vid något annat tillfället.

Astma är rosslig igen. Det skrämmer mig. Utan kortisonen kommer jag att rossla mycket. Och jag blir trött när en tredje del av lungkapaciteten är borta. Trött och gnällig. Men alla jag frågat anser att läkaren som tog ut kortisonen från behandlingen borde veta så de säger inget. De vet inte något. Och jag rosslar vidare. Inom en vecka är det lunginflammation... och då kan benskörheten inte behandlas alls. Är det bättre... För det är för skelettes skull jag inte tar kortisonen... Jag fattar noll!

Dagens Ämne: Gullet

Söndagen den 14/3

Slumrade en timme innan jag kände att det vore smart att bli klar med det som skulle bli klart. Svarade på en massa mail. Vissa dagar är mycket skriva... Men det är kul. En skur och skrubba omgång i badrummet och til min förvåning blev det en massa nytt äckel under badkaret sen senast (6 dagar sen) Så där måste man nog ta bort vattnet efter varje dusch. Det blir jobbigt, men det är nog värre att skrapa bort en algmassa en gång i veckan... Sen blev det test av hårborttagningskräm, men det var lika äckligt som jag trodde. Så aldrig mer. Rakade huvudets milimeterstubb istället.

Var på filmklubbsmöte... vi blir nog en förening först. Annars är nog risken för stor ekonomisk. Kan vi hitta något bidrag vore det bra. För jag har ett problem. Ingen pengar av de jag får in kan gå till en film. Det går inte.

Dagens Ämne: Miljö

linje
Vecka 11

Måndagen den 15/3

Renskrivit anteckningarna från igår och gjort en HTMLsida av de. Blev bra. Ska skicka ut länken till de som jag ska. Gjort en mailto länk på sidan. Så jag slippper klippa och klistra... lätt att slarva bort folk...

Pappa ringde. De ska köra upp hit i april. Kul, snart 9 månader sen vi sågs. Blir ju så när avståndet och ekonomin styr ens liv. Jag kan inte betala en tågbiljett på min frånvarande inkomst. De har inte heller råd att resa hit så ofta. Två gånger förra året var de här. Tyvärr har min syster inte haft vägarna förbi. Det vore så kul att få träffa henne lite oftare än vid de tillfälle jag har möjlighet att resa ner. För de blir ju så sällan...

Det är något som man får vänja sig vid. Att de man vill träffa inte finns nära. Att man inte ses på kanske flera år. Hoppas bara att livets längd inte blir så kort att man inte hinner ses igen... Har gett upp vissa personer. Det går inte att välja en resa före mat, mediciner just nu. Och de som är så sjuka redan nu, farmor har varit död och vaknat ett par gånger... Och hon mår ganska bra för tillfället. Men henne kommer jag nog aldrig mer att se...

Dagens Ämne: Länk

Tisdagen den 16/3

Har sagt upp mitt ena telefonabonnemang. Det som inte används alls längre. Skönt att bli av med det. Behållit det fall i fall, men det blir för dyrt i längden. Fick nya numret av PC +, ska läsa på toa i natt. Gillar nya tidningar, olästa. Men tyvärr är det inte det så länge. Slukar de som de vore mat. Eller något annat livsviktigt.

Snart ska R till sitt jobb, ett långt nattpass. Och jag ska dammsuga av och städa bort våra stora dammråttor. De som gör mina lungor rossliga och ger mig pip när jag andas. Önskar jag hade råd att låta någon annan göra det. För jag blir sämre av att rota bland skiten. Men det är inte min lott i livet att kunna slippa saker som gör mig sämre.

Sov lite strax efter normal middags tid. Men inte så länge, måste ju ringa när folk kanske kan svara. Fick besked att den enda läkaren borde gå att nå i morgon förmiddag. Hoppas det är sant. För jag måste bli sjukskriven för att få pengar. Inte någon sjukpenning, men ett sk. överlevnadasbidrag. Så lågt att man egentligen inte kan överleva på det. Men det är ju inte meningen. Det ska man ju bara få tillfälligt. Inte i flera år. Men om man får det i flera år, hur ska man göra då... För de beviljar inte ens begravningar längre. Och jag vill inte ligga i en kyl på patologen i alla evighet.

Ärret i tarmen är trasigt, svullet och blödande. Ärret sitter 7 cm in från hålet. Och det gör ont. Mycket ont. Höll på att svimma på toaletten nyss. Men jag får inte bli sämre. Måste fixa jobb först. Och sen fast inkomst och bli skuldfri. Sen kan jag bli sjuk. Eller sämre, sjuk är jag redan. Hoppas jag inte förlorar för mycket blod. Är redan slö och blek. Och järnbrist vill jag inte ha. Skörbjugg är bättre. Det är ett fräckt namn på vanlig (eller rättare sagt ovanlig) C-vitaminbrist. Slemhinnan i munnen blir konstig och sårig och det sticker i ögonen. Men det hjälper inte att äta för mycket piller. Det är nog upptaget som strular just nu.

Dagens Ämne: åskan

Onsdagen den 17/3

Igår när jag letade magläkare fick jag veta att mellan 13 och 14 på eftermiddagen kan man ringa... Och idag fick jag veta att det är mellan 10 och 11. Kommer aldrig att få tag på någon läkare. Att komma förbi alla som står framför är nästan omöjligt.

Borde nog göra som vissa sköterskor säger, åka till akuten och stanna där tills jag fått hjälp. Men det kan ju dröja flera år. Så jag måste få till stånda att förvinna från de uppgifter jag måste fullfölja för att överleva. Kan inte ens dö utan att ansöka om det först ;-D

Ska skura klart badrummet. När tarmen "gick sönder" så slutade jag ju städa igår. Och det måste bli rent. Vill inte ha mögelavlagringar och äckel som stinker. Ett rör ligger på golvet under badkaret. Där bildas det en sjö som inte rinner undan utan långsamt torkar. Och där växer det alger. Men jag vill inte ha en massa växter här och var. Orkar inte sköta dom ;-D

Dagens Ämne: Plus

Torsdag den 18/3

Fick två Internetguiden, förra gången fick jag sista tidningarna... men nu fick jag två... så jag ska nog har en egentligen och den andra är från den nya prenumerationen. Så den säger jag väl upp då... om jag vågar bli av med tidningen. Och det är nog en av dom få jag har läst ett tag som inte saknas så mycket om den försvinner. Det mesta som står i den får jag tag på via andra tidningar eller annan media.

Sovit fler timmar mer än jag brukar, genom att somna om mellan alla de olika telefonsamtal som jag envisas med att ringa. Tyvärr är det sällan jag hinner det. Men ibland så styr ens kropp mot sängen och då kan man inget göra. Men nu måste jag bli klar med det som legat ett tag. För det väntar alltid, blir inte gjort av sig själv.

Dagens Ämne: Jobbet

Fredagen den 19/3

Fått några svar från sjukhuset. Kön till gyn är lång... 3-6 månader... Och gastroläkaren är forskarledig. Men jag ska pratade med hennes skereterare på måndag och försöka få en tid när hon är tillbaka... i Början på April... men det är säkert kö dit! Sen ska gynläkaren ringa mig på måndag. Hoppas hon kan sjukskriva mig utan att jag varit där på länge... annars blir det svårt... 3-6 månader framför mig utan inkomst... För utan intyg måste jag söka jobb, och ska jag göra det måste jag låta bli matintagen... för att slippa skada tarmen när jag går på toa. Att få sår som ger feber och blödningar är inte så bra i längden.

Men alternativen finns inte. Trodde det. Men jag måste antingen vara arbetslös på heltid och söka jobb aktivt. Eller vara sjuk och försöka bli bättre. Hur ska tiden räcka... jag har ju knappt 13 timmar kvar per dygn nu när jag inte jobbar... de 13 ska räcka till sömn mm... ska jag jobba 8 av dom blir det inte mycket kvar... lägg därtill restid... Men jag skickade inte in lappen 1989 och mitt straff har jag nu... Det är nog på livstid... Och jag måste säga att försäkringskassan i min födelseort vann... de tog bort allt jag kunde fått... genom slarv... och jag kan inte ens bevisa det... de täppte till hålen och dessutom ljuger de för mig.

Dagens Ämne: Fint

Lördagen den 20/3

Så trött. Men kanske kanske så åker jag till Upplands Väsby och träffar några kompisar på en fest. Om jag orkar. Men jag måste nog smärtstilla ordentligt innan, för nu kan jag inte sitta eller röra mig. Det gör så fruktansvärt ont i nedre delen av magen, och bak mot ryggen och ned mot underlivet som är i kramp sedan några månader. Trodde inte det var möjligt. Men bevisligen är det så.

Städat klart badrummet. Men inte resten. Får ta det i morgon om jag ska iväg ikväll. Men jag berörs inte av algerrna i köket. Jag är där så sällan. Smiter in och hämtar något att äta. Smiter dit och diskar. Inte mer. Sitter aldrig där och äter. Trivs inte bland vaskar och spis och sånt där...

Dagens Ämne: Nummer

Söndagen den 21/3

Inte så mycket aktivitet. Försökt få igång min ena gamla hårddisk, men verkar hopplöst att få de att samarbeta. Men förhoppningsvis löser jag problemet en annan dag. för jag måste sova om jag ska orka med måndagens alla olika telefonsamtal, och blandade ärenden. Kan tyvärr inte åka någonstans eftersom jag är utan SL kort några dagar till. Måste hinna ta ut pengar och jag har inte tillräckligt på det kontot i banken här. Måste ta ut på ett konto som bor långt bort. Och det kostar förutom pengar (vet inte om de tar procent eller en fast avgift...) en massa tid. Den banken måste vara öppen, och ha tid när jag ska göra det.

Ska försöka fixa lite sysselsättning, fråga polisen vad de vill mig, fått brev, få tag på Huddinge sjukhus igen... kul ställe. Varför skulle jag annars betala 450 kr per månad för att ringa dit? Inte för jag är enormt beroende av dom?

Dagens Ämne: Dimma

linje
Vecka 12

Måndagen den 22/3

Ringt runt ett tag. Men den enda som hade tid var polisen. De har hittat några saker från ett av källarinbrotten. Märkta med mitt namn. De är mina. Men tyvärr kunde jag inte hjälpa de med mer information om händelserna.

Gynläkaren hade ledigt så hon ringde inte. Men på måndag kanske... denna eviga väntan... Och gastrodoktorns sköterska var iväg. Men borde vara tillbaka i morgon igen. Förhoppningsvis. Och jag får vänta ännu några månader på inkomst... Men jag är snart van. Ett år sjukskriven utan intyg och utan inkomst. Man lär sig en del om människor. Och deras bild av samhället. De flesta tror att alla som vill få hjälp kan få det. Att de som står utan inkomst har valt det själva. Men så är det inte. Vi är många som fallit undan. Ramlat ur det sk. skyddsnätet... cirka 10 % av befolkningen står utanför.

Dagens Ämne: Enkelt

Tisdagen 23/3

Min nya handläggare på arbetsförmedlingen ringde och ville ha mina läkarutlåtanden. Men jag lovade att höra av mig när jag fått tag på dom. Om så där 6 månader. För det lär visst ta mer tid än alla trodde. Han som skulle prata med AMI på tisdag v. 13 och tyckte det vore bra att flytta över mig dit. Han kan ju inte göra något utan papprena. Och jag kan bara ringa och påminna sjukhuset, mottagningarna och försöka komma fram i köerna lite snabbare.

Och så snart alla dagens hittills klara dokument är skickade och varit på toaletten är det gastrosköterskans tur att får leta papper igen. Och helst en tid för samtal, undersökning och kanske få ett utlåtande skrivit strax efteråt. För bara för jag fått tid hos en läkare betyder ju inte det att de kan skriva klart det i alla hast. Deras vanligt rutiner får inte störas. Synd inte det finns särskilda läkare som bara skriver intyg baserade på folks journaler...

Tänker nog bli inlagd i slutet av april om det inte löst sig tills dess. Men jag ska göra klart lite saker som är andras först. För det finns inte jobb som jag kan leva på. Eller där andra kommer levande hem med mig där... Men det måste jag sluta ta hänsyn till. Andras liv, barn och gamla som kan gå sönder när jag jobbar med dom. När känslen i armarna försvinner. Och vad som än finns i mina händer åker rakt ner i golvet. Tyvärr måste jag söka jobb där och får jag de måste jag jag tacka ja. För där behövs folk. Och jag behöver pengar. Kan nog se till att jag får stanna någon natt på sjukhus. Och att jag blir sjuksriven sen. Måste bara. Välja var jag vill ligga. Kvinnoklinken eller gastro...

Dagens Ämne: Vikt

Onsdagen den 24/3

Tänkte mycket i natt. Somnade inte förrän en bit in på förmiddagen. Och sen var jag vaken över lunch tid och satt en stund i telefonkö till af. Men de stänger visst växlen efter ett tag... eller blev det nytt fel hos telia... Sov lite till efter middag. Och sen vaknade jag vid 16.00 tiden och var mycket seg.

Ska skriva klart en massa ansökningar idag. Och maila iväg alla före helgen. 5 styck vill ha allt i mailform. Och det ska de få. Måste bara se till att inget glöms bort. Ska dessutom använda min fina "förnamn.efternamn@xxx.xx" adress... Det är inte ofta den används för utgående post. Men man måste ju det ibland. Kan ju inte söka jobb anonymt... då kan jag inte få lön... måste vara en person för att kunna jobba...

Dagens Ämne: Frånvarande

Torsdag den 25/3

Pratat med Magisk i telefon. Om livet och allt. En underbar vän som ringer när hon behövs som mest. Som gör mig fnittrig och lycklig. Som en äkta vän. I alla väder. Såna man inte kan leva utan. Inte ens en sekund. När man väl vant sig vid dom. Deras varma glada skratt, förståelsen och respekten. Och alla saker man gjort tillsammans. Filmen, festerna (minns lusserocken 1996 - jag var nyopererad och vägrade missa festen. Drack en "tunn" Gin&Tonic hade blivit fullare av rent vatten, sen dansade jag. Det skulle jag inte överleva nu. Men jag var ju yngre då... ;-D). Och den där vardagstristessen raderade vi bort. Vi hittade det där lilla som tar bort lite av det gråa, tråkiga och ger lite mer skratt och lycka.

I går bombade NATO Jugoslavien... Jag lider med alla de männisikor som bor där. Kalla de vad ni vill... för mig spelar det ingen roll. För de lider. Oavsett vad de har för etniskt ursprung. När man bombar är det krig för mig. Ryssarna hotar EU och USA. Och ett 3:e världskrig går lätt att skapa ur denna konflikt. Väldigt lätt. För lätt...
Varför längtar jag dit ner igen... jag är ju livrädd för bomber, raketer och smällare... Nyår är en plåga... Men jag saknar något som fanns där... Och finns där...

Att planerar för en framtid långt bort är nog det normala. Pensionsförsäkringar och sparfonder. Så man klarar sig då. Men jag måste överleva i morgon. Och nästa vecka (helt längre)... Jag kan inte avvara min mat nu för att kunna äta sen. För jag lever inte sen om jag svälter ihjäl nu. Eller om jag inte har pengar till det jag behöver för att klara av sjukdomens bieffekter. Jag måste göra allt kortsiktligt. Kan inte planera långt fram. För jag vet att framtiden inte går att planera. Inte ens med pengar. Men mitt liv skulle kunna bli längre om jag hade pengar. Det skiljer flera år, mellan 15 och 20 år längre liv kunde jag fått.
Om jag kunde sluppit den dagliga panikstressen av att inte ha pengar. Och sluppit den stress som det blir att inte kunna välja något själv. Att styras totalt. Får inte äga något som kan omsättas i pengar. Eller göra något utan tillstånd. Får inte åka till min familj utan tillstånd. Inte för jag begått ett brott. Än är det inte olagligt att vara fattig. Det kommer nog. Men än är det för att jag inte ska kunna leva lyx på skattebetalarna. Det räcker att vissa stora företag kan göra det. 90% av bidragen går till 10 % (företagen) 10% av bidragen går till 90% (folket) (sjukförsärking, A-kassa är försäkringar - inte bidrag).

"Orättvisa är när man inte själv tjänar på det"... sa någon som inte fick det jobb han ville ha. Någon annan fick det... det var orättvist. Eller när man söker en utbildning som man vill gå till varje pris. Och platserna inte räcker till en själv. Men att inte kunna gå ut från sitt hem, att inte kunna andas för man inte har råd med den hjälp man behöver är inte orättvist. Varför? Därför de är för tysta. Det är ltt att få tyst på de fattigaste. Se till att deras telefon inte går att behålla. Och den personen blev tyst. Ta ifrån människan självkänslan och samhället har vunnit. Det är inte orättvist. Det är vara en liten till, en siffra som försvinner snabbt. Och ingen vet. 800 000 i Sverige ligger när den gränsen idag knappt 10%. Hur kommer deras barn att reagera. Deras söner och döttrar! Vad kommer de att göra när den skyldige fortsätter... Vad kommer de att göra med de skyldiga?

Avundas de redan döda.
De slipper krig, våld, hat...
De slipper TV nyheternas bilder...
Och ljudet av bomberna...
Och rädslan över att dö eller skadas...

Dagens Ämne: Ingen

Fredagen den 26/3

Gick aldrig och la mig i natt. Väntade till vid 11-tiden. Ringde några samtal och sen slumrade jag i 4 timmar. Effektiv sömn är mindre. Men jag kunde inte. Mår inte bra. Och då är det svårt att sova. Sen var vi i Farsta Centrum och handlade. Apoteket och Hemköp. Middag på Buger King. Jag köpte smink för första gången på flera år. Cremepuder, det ljusaste som finns. Så jag kan sminka bort genomskinligheten som sjukdomen skapar ibland. Sen ska jag köpa ögonsmink. Men det får vänta. Jag har inte råd med smink. Men jag måste dölja sjukdomen och utan smink går inte det.

Gäspig, men jag ska damma klart sovrummet och sen skura badrummet. Sen sova... Och det hoppas jag bli fler än 4 timmar. För jag är så trött. Och eftersom jag troligtvis måste springa på arbetsförmedlingen många gåner de närmsta veckorna blir det många veckor med minidiet. Och jag som redan är så smal har en BMI på 17 vilket är klar undervikt. Nomal är 20-25 beroende på ålder. (BMI = vikten delat med längden i meter i kvadrat, i mitt fall 48 kg/1,68 m *1,68 m = 17 )

Dagens Ämne: Fredag

Lördagen den 27/3

Varit i stan. Eftersom tunnelbanan stängs på onsdag och är stängd i en vecka för man passa på. Sen orkar man inte åka runt enbart för nöjes skull. R bjöd på Nacho de lux. Och jag blev mätt.  Var vrål hungrig innan. Ätit 5 kex på ett dygn. Lite för lite. Men jag ska ta de lugnt med mat ett par dagar. Har massor att göra nästa vecka och har inte råd att sitta hemma på toa.

Natten till söndag är det klockomställningsdags igen. En timme fram, så vi förlorar en timme på dygnet. Och informationen att man får tillbaka den på hösten känns lite jobbigt just nu. Men en timme är väl inget... jo, det är massor... Och det är tur jag inte måste sova så mycket. Sommartid... Konstigt sätt... men bra. Kvällarna blir ljusare och det går åt mindre energi att värma upp allt. Solens ljus och värme kan utnyttjas bättre. Jag har redan ställt om klockan på nyckelringen, och den på stereon. Datorn och klockan som morfar svarvade får vänta. Sen är det köksklockan... men det är flera timmar kvar. 02.00 blir 03.00 snabbt...

Idag är det en månad kvar till R fyller 30 år!

Dagens Ämne: Börjar

Söndagen den 28/3

Andra vårdagen även vid dessa breddgrader. Ungarna för liv utanför. Och de leker blandade vilda lekar. Men än verkar alla vara vid liv. Ett mail avslöjade att min syster nog är i trakterna. Inom 20 mil... och att de kanske skulle titta förbi. Måste kolla om det är sant eller om de ändrat sig. Inte för mina föräldrar brukar ha koll på syrran så vet de nog om de rest iväg eller inte. Kan ju hoppas det.

I natt åskade en gång. Sen blev det tyst. Men jag låter mig inte luras av det. Datorn dras ur helt. Från alla kontakter och nät. Fall i fall. Tror inte jag kan ersätt det jag behöver om jag bara för 3500 från Försäkringsbolaget. De betalar inte ut så mycket.

Dagens Ämne: Träff

linje
Vecka 13

Måndagen den 29/3

Inatt sov jag inte alls. Kunde inte somna. Krampen i magen och stressen stoppade det. Slumrade någon timme på morgonen. Men sen gick jag upp. Har en del att grubbla över. Svåra saker. Omöjliga att förstå. Borde väl börja med någon form av nedräkning. Det händer ju så mycket de kommande 2 månaderna i mitt liv. För mycket om tiden skulle räcka. Tur jag inte är van vid det. Går ständigt minus när det gäller både tid och pengar. Och snart går jag helt back ekonomiskt. Om jag inte får en stabilare inkomst så spricker bubblan. Och alla som vill ha pengar av mig kan glömma det. Och andra blir lidande. Deras hem, privatliv. Sociala ställning etc. Otäckt. Men jag har faktiskt försökt att förhindra det. Men nu är det inte jag ska kan rädda er. Ingen kan... Ett mindre mirakel är vad som krävs. Och de håller sig långt ifrån mitt liv. Och de rör inte om i de som jag känner heller. De bara glömmer oss. Gör oss djup olyckliga och sjuka. Kväver oss långsamt. Och kvävningsdöden är plågsam. Och smärtsam.

Jag borde väl aldrig låtit det gå så långt. Borde väl stoppat allt innan fler kunde skadas. Men jag försökte. Men vissa trodde inte mig. Det löser sig... men jag visste... Jag har aldrig upplevt att något löser sig utan en hård kamp. Där någon förlorar allt till någon som vinner allt. Som ett krig, fast färre bomber. Inga tror att livet går att styra. Men de tror att andra kan styra sitt. På ett annat sätt... jag förstår inte. Om deras eget liv inte blir som de vill. Hur ska då någon annans liv kunna bli som de vill... Förklara för mig, någon...?!

Rädd att jag missat någon möjlighet, söker varje dag efter sanningen. Och upprättelse. Men ingen vet, inte någon. De vet inte ens om det är möjligt att rätta till något de inte kan se som ett misstag. Det är jag som gjort fel. Sen läggs luren på. Om jag ringer anonymt och frågar hur reglerna är så får jag ett annat svar än om jag säger mitt namn och personnummer som de kontrollerar... Är det olika regler för olika personer?

Just nu hag jar fastnat i en lång kö. Till läkarbesöket där jag ska lämna in ett antal papper för underlag till läkarutlåtande. Med det utlåtande kan mitt liv räddas. Men jag måste överleva 3-6 månader helt utan hjälp tills jag får tid för det besöket. Omöjligt. Hopplöst. Ingen kan leva så länge helt utan något. Även om jag säljer de få saker jag äger. Och bryter mot några avtal och säljer låneinstituetes saker så räcker inte det många veckor. Vet inte hur jag ska göra. För ingen förstår... det löser sig... och klart det gör... Men kanske kommer jag aldrig att få veta hur. Och jag är så nyfiken att det vill jag.

Mellan 13:30 och 18:15 har jag väntat hittills. Jag smet till banken 17:45, men ingen hade ringt. Om gynläkaren inte ringer under kvällen så måste jag vara hemma hela tiden fram till hon ringt. Och ringa och påminna de i morgon och sen hoppas att hon ringer före den 19:e april. För före det datumet måste jag ha intyget. För jag är helt beroende av det ev. läkarintyget. Utan det så... vågar inte ens tänka på det just nu. Men jag vet att jag måste sätta fart. Att bli klar med vissa måsten först. Sen kanske jag får se. Vad jag ska göra med mitt liv. Vilket liv? Det är ju inte ens mitt längre.

Dagens Ämne: Sminkad

Tisdagen den 30/3

Försökt få svar. Varför ingen kontaktade mig igår. Men telefonkö var lång. Så jag kom aldrig fram. Jag ringde ett annat nummer och bara ville veta om jag fått tid. Men de hade inte satt in mig än. Och dröjer det för längre känns det just nu meningslöst att ha tiden. För om jag inte få någon inkomst snart så kan jag inte försöka bli frisk. Ska ringa AF i morgon igen. Men de kan inte hjälpa mig utan de magiska läkarutlåtanden. Men om jag låtsas vara frisk. Och jag raderar allt de redan skrivit in.

Drömmer mardrömmar om nättern Där jag slits i stycke. Offras på bål. För jag inte gjort rätt för mig. Jag har bara tagit. Inte lämnat igen något. Stulit för andra, på lagligt vis. Fått saker tilldelade mig. Från vården, och myndigheterna. Inte utan motkrav, men så länge jag uppfyllt de krav de satt har det gått. Jag har inte behövt göra något själv. Fått mina operationer och recept på läkemedel utan att heltidsjobba. Eller genom att gå på gatan. Reglerna såg till det. Men vissa anser att det är orättvist. Att såna som jag överlever när de som jobbar inte gör det. De är de som offrar mig i drömmarna. De som vill få bort mig. I drömmarna lyckas dom. Vågar inte somna. Rädd att inte vakna igen. Drömmarna har så stor makt. Trodde knappt de kunde förstöra det lilla man hade kvar som kallas liv. Men de lyckades. Och drömmarna styr varenda minut av sömn jag får. Och jag vågar knappt somna om... sitter vaken timme efter timme och bara stirrar. Orkar inte skriva det jag borde. Eller göra klart allt. För jag är för trött på sen natten. Råkar alltid somna lite grann. Och då kommer drömmarna snabbt.

Jag får inte ge upp. Det måste finnas någon lag, paragraf etc. som förbjuder staten att kasta ut folk från samhället. Det måste finnas... Och problemet är nu bara att hitta den. För jag vet inte hur jag ska göra. I snart ett år har jag letat, försökt, ringt och åkt runt. Utan att få klarhet. Det är enkelt. Skaffa ett äkta, vanligt jobb, där allt ingår och avtalet ger dig de rättigheter (och inte bara alla skyldigheter)som du kan behöva om i fall. Det är enda sättet. Och det sättet har jag inte kommit nära. För de jobb jag kommer nära får jag bara om jag avtalar bort allt. Inkl. lönen... och det blir jobbigt. Att jobba utan lön går inte så länge.

Dagens Ämne: Förr

Onsdagen den 31/3

Efter någon timmes slumrande flög jag upp när klockan väckte mig strax före 9.00. Kändes som jag inte sovit en blund. Ringde Huddinge och förklarade mitt problem. Utan intyg ingen pengar alls och det går inte jag mår inte bra av att inte veta när jag tvingas fatta mindre trevliga beslut. Risken är att jag måste offra folk. Den sköterskan jag pratade med skulle försöka nå gyn idag. Och be gynläkaren ringa mig, och ev. skriva intyget och så kan jag hämta det i morgon förmiddag. Men halva eftermiddagen har oxå gått nu. Utan något samtal från Huddinge.

Min syster kommer hit med pojkvännen senare. Om så där en timme. De letar efter ett papper, där de kan skriva min vägbeskrivning... De ska äta här. R får gå och handla åt mig. Jag hinner inte. De är hungriga när de kommer, de visste det redan i söndag... otroligt sånt vet aldrig jag så långt innan... Men men, spagetti och köttfärssås får de äta.

Mamma ringde men jag kan inte blockera telefonen just nu. Läkaren ringer bara en gång. Så mamma blev lite irriterad. Men jag måste välja just nu. Pengar eller umgänge, trevlighet och social samvaro. Pengar är viktigast. För utan dom lär livet kortas av. Mycket!

Dessutom lär jag snabbt gå i personlig konkurs vilket vore jobbigt för alla runt om. Jag kan aldig få några kontrakt eller nya lån vid behov. Mindre lämpligt. Det förstör både för mig och andra.

Och nu har syster och pojkvännen ätit spagetti och köttfärssås. Sen satt vi och småpratade om lite blandat mest data. Vilket är vanligt. Nu är de på väg mot tåget mot hans pappas bostad en bit bort. De återkommer i sommar. Förhoppningvis.

Läkaren ringde inte. Hoppas på ett samtal i morgon. För jag är desperat nu. Inte farlig för andra, bara för mig själv. Men det är tillräckligt för mig. Men ingen ser det. Ingen ser vad jag gör... eller hur det blir efteråt...

Dagens Ämne: Hylla

linje

April

Torsdag den 1/4 - Skärtorsdagen

Skärtorsdagen - då häxorna far till blåkulla. Dit borde jag fara över helgen. Här finns inget för såna som mig att göra. Helgdag innebär att Sverige stänger. Och öppnar åter på tisdag med lite lägre arbetsstyrka eftersom det är skollov så är många bortresta. Men jag hoppas att de jag söker inte är det. Jakten börjar bli desperat. Men det får man inte vara. Måste vara tacksam. För att jag lever. Men jag är inte det längre. För jag lever men inte mer, eller rättare sagt, jag får hjälp att överleva. Men jag får inte leva. Ler jag så blir någon sur, parasiter ska vara tacksamma inte njuta av sitt levende.

Det är 13 grader varmt och pollen. Så jag måste hitta en läkare som kan skriva ut någon allergimedicin till mig. Snart... Borde ringa Vårdentralen. Helgen kan bli vidrig... Röda dagar och hosta och pip, klia och snor... tycker inte alls om det. Men tack o lov finns det lindring, och det hjälper faktiskt en del. Helt "frisk" kan nog man aldrig bli. Det är ett för stor och högt mål. Och utan kortison får kraven ställas ännu längre... Saknar kortisonen...

Dagens Ämne: Pjäsen

Fredagen den 2/4 - Långfredagen

Röd helgdag. Allt stängt. Kan inte vara effektiv alls. Bara leva eller överleva. För några intyg går inte att få de närmasta 4 dygnen. Men det är inte giltiga skäl. Det finns ingen giltiga skäl när man förlorat rättigheterna. Jag har en massa skyldigheter att uppfylla innan jag får smaka på livet. Och en massa måsten som är obegripliga. Men jag har inget val. För deras nya fina regler säger så. Och jag kan bara få hjälp när jag uppfyllt kraven. Att de kraven inte går att uppfylla när man är sjuk spelar ingen roll - för det finns inga giltiga skäl.

Men bitterhet hjälper inte. Det hela är ganska komiskt, alla säger så mycket vackert om alls lika värde. Att alla kan få hjälp. Samma möjligheter etc. Att de som hamnar snett väljer bort de. Men man kan inte välja bort något man inte kommer nära. Rättvisa är inte när jag inte får mest. Eller när jag vinner. Rättvisa för mig är att alla ska få leva och inte bara existera. Att bostad, mat, sjukvård, kläder mm som anses vara normalt ska finnas för alla. Och att en enda som inte får det är tillräckligt för att protestera. Men vi är en massa idag. Flera hundra tusen... bara i detta land... Mig kan de tysta, de vet bara inte hur ännu, jag äger inte den teknik jag nyttjar för att sprida mitt budskap... Och än har de inte rätt att tysta andra fall i fall...

Känns som lungorna ska krympa ihop till små ruttna skinnpåsar. Gör ont när jag andas. Och jag vet vad det är. Men jag vet också att jag är för frisk två dygn till. Lunginflammation på väg om jag inte hinner stoppa det med kortison. Så jag andas in massor med astmaspray/pulver som innehåller det. Jag orkar inte blir sjuk. Lunginflammation är inte kul, dessutom så finns risken att jag är resistent mot även det antibiotikum det använder mot det. Jag tål ju inte PC. Hostar och det känns ömt i bröstkorgen. Tur jag inte äter didronate nu, för då hade jag överdoserat hostdämpande. Och drunknat i allt slem... urk... för om inte slemmet kommer ut. Så täpper det till som vatten eller något annat som dränker en. Ingen skillnad, en variant av kvävningsdöd. Men när mina Didronatebiverkningarna är som värst kan jag knappt andas. Hur ska jag kunna hosta då?

Dagens Ämne: Drift

Lördagen den 3/4 - Påskafton

Våren är nog här. Det ser ut så. Genom persiennerna... Och du luktar vår... en doftblandning mellan rök och halvruttet skräp från vinterne fukt. Och sen solens värme på det... Och friskheten.
En doft om liv när naturen vaknar till liv efter en lång dvala. Fåglarna återvänder från skogen eller vintersemestern, nya ungar kläcks och jorden täcks av nya växter. Och luften blir full med pollen och annat som retar alla slemhinnor i mina andningsvägar. Och ögonen kliar och näsan rinner. Det är vår för mig. Och massor av andra pollenallergiska människor. Men jag vill ha en kortisonspruta. För två år sen så stoppade den allt i 5 veckor. Perfekt. Slapp klådan, hostan, snoret och ögonens rödsprängdhet. Livet bara var som vanligt, uoch jag kunde njuta av vårens alla delar. Dessutom läkte benhinneinflammationen ut. Någon biverkning... en positiv sådan.

Min syster fyller 20 år idag. Jag grattade henne när hon var här i veckan. Vet inte om de kommit hem ännu. De skulle jag inte direkt söder ut när de varit här. Utan tillbaka till hans pappa. Tänkte ringa ner i veckan som kommer. Kan inte ringa så ofta. Det är för dyrt. Jag ringer helt inte alls längre. Det går inte. Blir min telefon avstängd så blir jag tyst... väldigt tyst... Det är min länk ut från hemmet. Och den måste jag vara rädd om. "Men det kostar ju så lite att höra av sig" -Jo visst. Men att sitta i långa telefonköer är inte gratis. Det är viktigare för mig. De kan leda till papper som rädda mig. Att vanligt umgängessamtal gör mig inte friskare. Bara gladare. Och glad får man bara vara om man uppfyller de skyldigheter man har. Gör man inte det blir folk svartsjuka om man är lycklig. De som förtjänar lyckan är de som gör allt rätt. Betalar skatt och sköter sig. Flummiga parasiter förtjänar ingen lycka.

Filmmöte 2 - skulle varit 16:30. Men det flyttades fram på obestämd tid, vilket blev 19.00 för innan dess var jag ensam. Och jag tänkte inte ens på filmen då. Hade lite annat att göra. Sen dök M upp. Och det blev filmprat. Antecknade en del och kom överens om en del.

Fördelar med att bara vara två närvarande:

  • Färre åsikter
  • Färre kompromisser
  • Färre saker att anteckna, många som pratar i mun blir röriga anteckningar

Nackdelar p.g.a. ovanstående antal:

  • Färre förslag
  • Inte så många idér om datum, tider för nästa möte, inspelningar etc.
  • Svårt att boka upp folk som ej var närvarande till uppdrag - nästintill omöjligt

Dagens Ämne: Lek

Söndagen den 4/4 - Påskdagen

Renskrivit anteckningarna från minimötetet igår. Och det ligger kanske på nätet. Så berörda får kolla där. Och gärna använda den avsedda gästboken för det som verkar lämpligt, typ ge tips på manusdelar, säga när man kan ha nästa möte. Osv...

Men blir det inget nytt möte före första halvan av majs utgång blir det svårt att hinna göra film i sommar. Så då ger nog fler upp. Jag ger snart upp. När jag skickat ut ett sista mail så är det upp till fler att vakna. Alla är upptagna och det är omöjligt egentligen att göra film för oss. Men det går säkert om man verkligen vill.

Någon mailade om att min högermarginal är ojämn i min krönika. Ja det bilr så när man skriver text och inte vill vara styrd av vissa ords längder för att kunna uttrycka sig. Tycker man det är ett störande moment att se. Kan man ju flytta över texten i Word eller liknande program, och ta bort alla mina hårda radbrytningar och sen jämna ut det. Och därefter läsa. Annars får man stå ut med den orginaltexten jag skriver in. Dag för dag... För jag kommer inte att anpassa texten mer än jag redan gör idag. För det klart att om ett enstaka ord petar ut så korrigerar jag det.

Dagens Ämne: Belöning

linje
Vecka 14

Måndagen den 5/4 - Annandag Påsk

- Få har dött av att kämpa vidare, betydligt fler av att ge upp! (Jonas Lexell från TV programmet Renée på Kanal 5 den 4/4 kl 22:19)

Nu är det måndag igen. En röd måndag. Helgdag. Fast det känns än som söndag. Kanske för att klockan bara precis passerat midnatt. Håller på att fylla på mina dosettaskar med piller. Söndags sysselsättning sedan många år. Nu har jag löst det så jag fyller på för 3 veckor i taget. Innan var det varje vecka.

Har så ont i magen. Måste äta, men det känns som tarmen ska spricka. Och alla organ ska lossna och ramla ner och landa mellan benen. Vanliga känsla. Men ändå otäck. Tar snart fler tabletter. Måste, annars kan jag inte gå på toa om en timme när det är dags. För även med manuell metod med handskar så gör det för ont utan smärtstillande. Och tarmen måste tömmas!

Var i Farsta Centrum och handlade. Men de blev inte mat, där. Både Mc Donalds och Burger King hade stängt. Så kexchoklad och jos fick bli min frukost-lunch-middag. Sen är det måndag, vilket är städdag här. Och torsdag-fredag. Hoppas att min astma ska bli bättre så jag slipper städa så ofta. Men hittills finns det inget som tyder på det. Tvärtom... utan behandling lär den bli sämre. Rosslar när jag andas, piper lite grann, och har ont i halsen. Det som jag hostar upp ser gul-grönt ut. Kladdigt. Färgen avslöjar att det är en infektion som spökar.

Dagens Ämne: Onsdagen

Tisdagen den 6/4

I natt har jag byggt om QuickIndex sidan. Lagt Krönikan 1997 och 1998 i samma tabell. Vilket ledde till att datorna och Netscape ville bråka. Ska installera om Netscape 3.04 Gold sen. Men nu ska jag skicka filerna och sen borsta tänderna och sova 3 timmar. Innan det är vardag med telefonköer och allt annat som hör till.

Det gick inte att nå någon inom landstinget idag. Den enda jag fick tag på bad mig återkomma i morgon. De hade väldigt långa köer. Till att hamnar i kön till att bli uppringd. För att sen hamna i kön för de som väntar på tid. Och sen i den vanliga kön... Många köer är det... För många, och för långa när man är sjuk och vill dit så snabbt det bara går. 3 månader sa de på TV att deras längsta kö är på Huddinge. Men de måste missat en siffra då. Min!

Hostar upp konstigt slem, och det gör ont. Slog just ner febern igen. Blir så trött av feber. Ska äta glasstårta snart. Perfekt frukost-lunch... Sen ska jag vila ett tag. Vara snäll mot mig en timme. Hoppas det hjälper. Ska ringa en massa i morgon, och hur gör man det när man inte kan tala... Astman tar bort min röst. Tur jag kan skriva... Men jag kan inte prata i telefon, och det måste jag, för att uppfylla kraven varje dag.

Dagens Ämne: Jesus

Onsdagen den 7/4

Satt uppe hela natten. Det gör ont när jag andas. Och det låter konstigt i lungorna. Ringde vårdcentralen. De sa att jag skulle återkomma i morgon mellan 08:15-08:45 och då ringa direkt till min husläkare. Jag har ingen! Men då skulle jag fixa en innan dess. Hur gör man? När man vill ha en läkare? Att ringa på en telefontid... Har en lista i en tidning från landstinget. En lista över alla läkare. Men jag vet ju inte vilka som vill ha mig som patient. De 5 jag träffat tidigare anser att gyn på Huddinge ska fixa allt. Och jag anser att sen skadad tumme ligger på vårdcentralen. Samt luftrörsinfektioner, allergi & astma. Det är inga kvinnosjukdomar även om det är en kvinna som har de. De vill slippa mig. Men varför? De känner ju inte ens mig. Jag är bara ett namn på skärmen. Ett personnummer. Och människa med några sjukdomar. Som vill få hjälp!

Intrasslad i en massa röriga förordningar. Där man ska ringa på rätt tid. Till rätt person. Om rätt sak. Och jag vet inte vem, jag ska ringa när eller varför! Men jourmottagningen på kvällen är enklare. Där finns vara en läkare och en sköterska. Då slipper man problemen. Så dit får jag gå. Tyvärr. Bättre att gå dagtid när det är lättare att få hjälp. Men eftersom jag inte har ett namn... ett nummer till en läkare så går inte det.

Måste ringa mina föräldrar. Men just nu vet jag att rösten är för "kort" den tar slut ofta och talet bara försvinner. Men ska de komma snart så måste vi nog prata lite innan.

Dokument Utifrån SVT2 22:10-23:00 om folkmorden i Rwanda... fruktansvärt otäckt. Gjorde mig sjukare än jag jag var innan, och gör det helt klart jobbigare att bara sitta passiv när nya folkmord, bombningar, trackaserier och förföljelser som media rapporterar om dagligen. Så nära... men så långt bort...

Dagens Ämne: Fuktig

Torsdag den 8/4

Pratat med sköterskan på kvinnokliniken igen. Hon ska lämna uppgifterna till min läkare, som är sjukskriven. Så det lär ta ett bra tag innan jag får intygen. Och jag hinner inte få tag på pappren före den 19 april. För även om jag får tala med gynläkaren så är det kön kvar till besöket. Sen ska hon skriva intygen/utlåtanden och skicka hem, vilket kan ta ett ta tag. Folk säger att det är feg, en dålig egenskap att ge upp. Men hade de orkar själva?

Jag vet inte när min nästa inkomst kommer. Ingen aning när mina räkningar kan betalas. Eller när jag får hjälp med behandlingen. För just nu är det ett steg fram och minst två tillbaka varje dag. Det tar ett drygt år att falla från stabil inkomst, bostad till ingen inkomst utan rättigheter. För vem som helst. Minsta lilla händelse krossar ens liv. Fel utbildning, fel bostadsort, ett sjukt barn, etc. Är tillräckligt för att börja falla. Och hinner man inte själv stoppa det. Eller inte vet hur man göra, så fortsätter man falla... Vem som helst... Inte bara dom där!

Så nu ska jag leta husläkare... för luftrörsinfektionen finns ju kvar, och febern. Och jag har varit krasslig i över en vecka. Dags att försöka lösa det. Inte lönt tidigare. Kanske inte lönt än. Bör vara sämre för att få ut rätt medicin. Den som hjälper. Men det finns så många läkare att det borde väl gå att lösa en annan dag. Så länge jag byter hela tiden och inte kräver någon hjälp med intyg etc. Eller remisser där de ska ta emot svaren. Då blir det jobbigt. Då vill de jag ska gå kvar på kvinnoklinken, för en stukad tumme eller något väldigt ogynekologiskt!?

Metro skriver om Svenskar i utlandet. Och hur man flyttar, var man tar vägen på nätet för att minska ev. hemlängtan etc. Samt en familj skriver att i X-stad dit de flyttade föt två år sen bor många svenskar så det är inga problem med umgänge... Samma personer förespråkar att de som invandrar tillSverige ska integreras. Och umgås med infödingar här. Själva vill du bara umgås med Svenskar där... konstigt!

Dagens Ämne: Benet

Fredagen den 9/4

Denna eviga väntan. Rädd att inte få svar. Eller att få svar som inte jag kan leva efter. Som att jag visst kan överleva utan inkomst i flera år. Att jag inte alls behöver mer hjälp. Eller att jag inte har rätt till mer hjälp utan att börja betala tillbaka. Han sa så, läkaren jag pratade med i somras. Att jag tog ifrån de andra. Att jag skulle bli frisk om jag slutade med läkemedel. Och det hjälpte inte. Jag är sämre i lungorna är jag någonsin varit. Kladdet jar hostar upp är frätande. Det blekte bort färgen på ett av de fina blåa stora lakanen som Rs föräldrar gav i julkalpp. Och jag vågar inte ens tänka på vad kladdet gör i min kropp. Men jag har än ingen husläkare. Och jag letar efter någon som vet skillnad mellan underliv och lungor!

Nytt belopp i läkemedelsfrikort. Bra för de som betalar skatt. Sämre för de som är sjuka. De sa att de svagaste skulle kompenseras. Och vissa delar kompenseras. De som är pensionärer får ett tillägg på inkomsten. Men alla vi utan inkomst. Som får panta flaskor, tigga luras för att kunna betala våra piller och flaskor... vi då? Just de vi finns ju inte! Glömde det. Det är lätt att glömma när man lägger ner flera månader varje år bara till att hitta pengar för att betala det jag måste ha, inte vanliga saker som el, telefon etc. Utan mediciner, förbrukningsartiklar, receptfritt, vårdkostnader hos läkare etc. ... Oki - frikorten gäller på receptläkemedel om de används till godkända diagnoser (vissa av de läkemedel har tar är godkända för andra diagnoser, då ska man egentligen betala fulll pris, men en läkare skriver en annan diagnos på recptet, så jag kan ta de), och till läkarbesöken. Men det är 250 kr per mån på vissa delar. En alla andra kostnader, extra mjukt toapapper, salvor mm 1500 - 2000 kr per mån ingår inte i frikortet. Det är sånt som var och en får betala efter behov och förmåga.

För hur skulle det se ut om man fick bidrag till extra mjukt lyxigt toapapper, underlivssalvor, handskar för mekansik tömning av tarmen när underlivet är i kramp (handskarna är till för att inte föra smittämne till tarmen, inte tvärtom eller för det är blodigt och kladdigt, hade det varit därför får man använda tvål och vatten efteråt). Det vore ju skandal om dehårt arbetande skattebetalarna skulle betala för såna kostnader. Det är upp till var och en att ha de produkterna. Och då får var och en betala.

Läkaren på gastromottagningen(Huddinge) ringde. Eftersom jag inte är mag- och tarmsjuk, utan har en annan grundsjukdom som ger tarmproblem så kan inte hon skriva läkarutlåtande. Det måste läkaren på kvinnoklinken göra. Och jag sitter fast i ett hjul där alla skickar en vidare, där ingen går att använda som hjälp. Utam alla vill att någon annan ska göra det. Problemet är att läkaren på kvinnoklinken är sjukskriven, långtidssjukskriven enligt sekreteraren där. Och jag får snällt stå kvar i kön. Och hoppas att jag lever när jag väl kommer fram. Om jag kommer fram... De kanske hinner tröttna på mig där... Som alla andra!

Var på vårdcentralen, fick 3 månader alleginässpray, ögondroppar, astmaspray samt 10 dagar antibiotika! Så det kommer att släppa. Pollensässongen och infektion är ingen bra start på våren.

Dagens Ämne: Mindre

Lördagen den 10/4

Strax efter midnatt. Lördag... och jag skickar de sista krönikadokumenten till serven efter ändringarna. Lagt in texten i en mindre tabell. För att slippa <BR> efter varje rad. Det spar plats men framför allt skriv tid. Nu slipper jag tänka på raderna slängd. De är låsta till 550 pixlar och sidan till 750. Perfekt!

Slår ner febern så ofta jag hinner. Och läste Aftonbladets Piller varningar i dagens Hälsa Bilaga med ro. För jag vet att de jag tar är "farliga". Men jag blev sjuk av vanliga Alvedon... så jag undviker Paracetamol så länge det går. Tar bara de om de även innehåller Kodien - typ Citodon, men jag har inga såna hemma längre. Men Treo liknade (BamylSkoffein är som vanliga Treo fast mycket billigare) piller är bra. De stoppar/hämmar inflammationer lite här o var i kroppen. Och jag blir av med febern. För jag har inte ork att låta den försvinna av sig själv. Men jag har vilat en del idag. Ovanligt länge... men jag skulle se om det är så nyttigt som alla säger. Jag märkte ingen skillnad. Men jag låg och räknade ut hur stor del av dagen jag slösade bort...

Dagens Ämne: Kön

Söndagen den 11/4

Klockan är snart halv två. Jag ska duscha, sitta på toa och ta tabletterna, sen sova till jag ska ta tabletter i morgon bitti. Sen kanske sova lite till. Ska ringa i morgon. Måste...Är hungrig. Men magen "står still", tagit massor med Imodium för att slippa tillbringa hela livet på toa... och straffet blir att allt fastnar i tarmen, och det gör ont! Känns som tarmen ska spricka. När som helst. Den kan dessutom göra det. Det är därför jag måste låta bli Imodium några timmar nu... för att tömma bort lite Skit(!) Sen äta mindre och börja ta de igen. Ska lära mig styra livet med de magiska tabletterna. De som kostar massor... 4 kr styck receptfritt... men jag får de på recept. De ger mitt liv mervärde, lyxmedicin enligt socialministern... De är ju inte livsviktiga. För det är ovanligt med så svåra diarréer att man dör av uttorkning här... Men det är tack vare Imodium (delvis).

De ska lägga om hela läkemedelssystemet. Och värdera medicinerna, de dyra onödiga ska inte rabatteras, typ fetmamedicinen Xenical (som rädda liv) och Viagra (som rädda äktenskap) i viss del även sk. lyckopiller. De depressiva får väl ta en promenad och en kopp kaffe tills de piggnar till. Eller ta livet av sig som de så gärna vill (jag vet och jag vill, men är för nyfiken på vad som händer i morgon för att våga missa något). För de är för dyra med de livsräddande tabletterna de äter. Och för att inte tala om alla smärtstillande läkemedel, de rädda inte liv direkt, de gör bara att livet blir mer värt... dvs. lyx!

Så där, nu är jag nyduschad, tarmen tömd, underlivet inkladdat med två olika salvor (Lactacyd ph 2 framtill för att bli av med svampklådan p.g.a. antibiotikan (blir alltid svamp i vaginan när jag äter antibiotika), ska köpa svampmedel i morgon (Glömde det i fredags) och Barnängen Hydrozon baktill, för att läka alla sår som blöder och gör ont där). Jag har tagit tabletterna som gör kroppen snäll några timmar. Och jag ska ta C-vitaminer när jag spottat ut sista snuset före sömnen. Har C-vitaminbrist, munsår och såra lite här o var... Med var ;-D. Nu är det 19 timmar kvar till måndagen den 12:e april... Så ni vet det...

Dagens Ämne: Intressant

linje
Vecka 15

Måndagen den 12/4

Satt nästan halva natten och pratade med pappa i telefon (21:55-02:00). Resten gick åt till ett brev. Till en myndighet. Mitt försvarsbrev. För att förklara att jag gjort det bästa jag kan. Jag kan ju inte rå för att min läkare är sjukskriven. Eller att kön är lång. Eller att ingen annan läkare kan ta mig. Det finns en myt, som jag själv tror på. Men där det finns ett klart undantag på vad som går eller inte går. Jag tror att alla kan lösa sin situation (med hjälp om det behövs). Men det går inte om man fastnat inom Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och sjukvårdens kösystem och administration.

För vad finns kvar när man ringt alla som finns, när myndigheterna är slut och när den enda som kan skriva ett intyg är sjuk. Jag får vänta till hon är frisk. Och hoppas jag lever när jag får ny tid till undersökning. För jag kan inte få någon hjäl alls nu. Inte utan intyget. Och inte utan undersökning. Och jag fick inte vara sjuksriven p.g.a. infektionen. Man sjuksriver inte folk längre. De tar visst semester. Men jag har ingen semester att ta ut. Minns när jag var opererad. Det var inte självklart att jag skulle hålla mig hemma några veckor. Jag borde ju klarat resan till skolan 60 mil bort med bil. Men jag har ingen bil... måste ta tåget, med "skol"-packning. Blev sjukskriven. Och var borta hela sista terminen. Och blev utan omdöme. Så 2 år är borta. Och jag har försökt lösa det. Men inga svar. Varken på mail eller telefon.

Jag är trött på att leva i en dvala. Där huvudet är insvept i mjuk skön bomull alltid. Där allt blir som berg att bestiga. Och där alla ord blir till luddigt sorl. Och alla är ju trötta ibland. Men den här tröttheten försvinner inte av vila, frisk luft, sömn. Den är konstant. Och tröttande. Jag kan somna när som helst om jag lägger mig. Tur jag inte gör det. Då hade jag ju slösat ännu mer tid. Men hur förklarar man denna obegripliga känsla. De flesta är ju trötta. Men denna trötthet går aldrig bort. Varken sömn, frisk luft, dunderkurer hjälper. Inte ens vrålmassor med koffein väcker mig helt. Bara stoppa mig från att somna eller tuppa av närmsta timmen.

Mår illa, inte ätit på länge. En yoggfi igår, lite chips... några bitar choklad. I förrgår minns jag inte vad eller om jag åt. Och nu ska jag städa av. Så då får maten vänta. Onödigt att äta för att spy upp! Febern är kvar. Men snart försvinner den. Antibiotikan gör mig så trött och seg. Tröttare än vanligt. Det är en effekt som ska få en att vila sig frisk. Men jag blir bara irriterad för att jag inte hinner med det jag måste.

Dagens Ämne: Ung

Tisdagen den 13/4

Lever på hoppet att någon ska förstå att man inte kan påverkar sin situation när den enda som lagligt kan skriva pappret är sjukskriven. Jag har verkligen försökt. Alla de dagar jag suttit i telefonkö. Och jag har pratat med henne, innan hon blev sjuk. Då skulle jag få tid och undersökas och ev. få intyget. Sen blev hon sjuk... och nu får jag vänta igen... och jag måste fixa pengar till överlevandet i maj. Låna är omöjligt. Jag kan ju inte betala tillbaka det på flera år. De pengar jag kommer att få sen - eventullt, möjligvis, kanske, räcker inte ens till de utgifter sjukdomen skapar. Så jag måste hitta mer inkomst för att kunna överleva. Och jag måste bli frisk, söker efter något som utan kostnad kan bota mig - könsbyte skrev en i ett mail - det bota till 80 % under 3 år, sen brukar krooppen ta över igen... för könsbyte är som endobehandling. Den jag inte tål, för skelettet skadas. Så det är inget för mig.

För jag kan inte bestämma över kroppens miljontals små celler. De styr mitt liv varje mikrosekund. Och jag kan inte ens protestera för vem skulle lyssna. Ingen kan ju trollar bort trasig celler ur kroppen. Sen finns det människor som har en tro så starkt att de tror de botas av Gud, utan läkemedel och annan hjälp. Men i min tro behövs både tabletter och läkare som hjälp. Och människorna runt omkring. De som skräms bort när de inser att jag är sjuk och kan dö. Som om de själva har evigt liv! Alla ska ju dö. Skillnaden är att min kropp kanske packar in lite tidigare. Mycket tidigare om jag inte fixar pengar. Mindre tidigt om jag har pengar... Men det är så livet är.

Snart hoppas jag att telefon ringer. Och att jag fått tid på Huddinge sjukhus. Och att jag snart har det värdefulla intyget/utlåtandet i min hand. För då kan jag ansöka om bidrag till att vara sjuk. Och kanske slippa den ekonomiska stress som tar kål på mig nu. Men det är en dröm jag målar upp. Som ett mål dit jag kanske aldrig når. Som de som tror att de ska bli miljonärer genom att vinna på lotto. Och kunna göra vad dom vill för resten av livet!

Dagens Ämne: Norr

Onsdagen den 14/4

Laddade hem lite nyttigheter... tog 4 timmar... Sen sparade jag det och upptäckte att alla Zipdiskarna är proppfulla! Hjälp... Måste lösa det på något kreativt sätt. Backuperna är värdefulla, men även filerna till olika program är det. Det är ju inte gratis att ladda hem på nytt. Och jag ska ju formatera hårddisken och göra om från början... Då måste jag ha alla de filer och program. Annars fungerar inte datorn som jag vill! Och det vill jag!!

Ska handla en Aftonbladet TV-tidning och salvor idag. Önskar jag hade haft råd med nya fina TENS plattor, de är så slitna nu att de snart måste kastas bort. För att inte skada mig. Kan få brännskador om jag anävnder dålig utrustning. Eller senare i eftermiddag. Måste vila en stund först medan tabletterna gör nytta. Krampen vägrar ge sig. Och då är det vila som lindrar. Och jag ska inte göra så mycket sen. Bara handla, dammsuga och tvätta lite.

Salvan är fortfaranade slut. På de tre apotek jag var inom... har så jag klarar mig ett dygn till... Sen blir det problem. Men det spar pengar. För jag kan inte hämta in tiden utan eller med ransonering. Så det är ren vinst ekonomiskt att vara utan. Eftersom den inte går att ersätta med någon annan. Ovanligt men sant. Den är unik!

Dagens Ämne: Fräsh

Torsdag den 15/4

Var på Computer World -99. Kul med mässor. Alltid så mycket nytt. Och dyrt... Inget för mig. Jag är för fattig för sånt. Måste se till att jag kan betala för vård, mediciner och mat, räkningar och skulder så ingen annan råkar illa ut. Skulle inte betala vissa räkningar om bara jag blev lidande. Men när andra är inblandade så har man inget val. Gör vad som helst för att få in pengar. Och vad jag menar med vad som helst vill ni inte veta. Inte ens jag själv vill tänka på det. Men risken är stor att jag måste göra det. Snart...

I morgon kommer mina föräldrar hit. Och de stannar hela helgen. Trevligt med besök. De kommer inte hit i sommar, ska till Norge istället. Länge sen de var där.

Dagens Ämne: Av

Fredagen den 16/4

Mina föräldrar ska komma snart. Och jag ska bara städa och sånt först. Blev sent i säng eftersom tarmen bråkade mer än vanligt. Typsikt när man verligen vill somna före 05.00. Men jag borde nart vara van vid alla rutiner. Borde inte bli irriterad eller trött på det. Borde lära mig acceptera det. Och bita ihop. För det kan ju bli bättre. Och vem hoppas inte på det?

Blev inte uppdaterat igår. Glömde ladda upp dokumenten. Hade en massa annat för mig. Men tror inte någon tog skada. För idag blev det ju dubbelt?!

När får man ge upp - utan att andra gnäller på en. hur många tusen jobb ska man söka, hur många år ska man få leva i misär, hur man dagar ska man få gå barfota? Innan man får säga att man inte orkar mer? För många tror att det är bara att ta sig i kragen och ordna upp sitt liv. Men när man försökt i flera år. När hela livet gått åt till det. Man har sökt jobb, ringt och suttit flera år i telefonkö för att bara få veta att man inte kan få hjälp för att personen som beviljade dig hjälp sist är sjukskriven, har slutat, föder barn etc.

Hur många negativa besked måste man ta innan man får ge upp. Vissa får ge upp tidigt, de som är snälla och skött sig får ge upp och kräva akut hjälp. Men vi andra vanliga då? När får jag bli för trött på allt. Hur man dagar ska jag få sitta utan att orka röra mig, med smärtor som är som cancer och sparkar i skrevet, försöker få hjälp, men få inte tag på någon, de finns inte där. Och jag glider bort från näten som skyddar oss från hårda fall... de finns snart ej under mig. Vet ej vad jag ska göra. För jag får ju inte ge upp?!

Är man en dålig människa när man inte orkar fler slag, nederlag och panikslagna besked om nerdragningar och indragningar av det som nyss var självklart? Tror du att man har rätt till akut sjukvård om man saknar kontanter? (kanske om du har tur, men ring inte själv dit då verkar du för frisk!) Eller till mediciner om du inte är kretdittrovärdig? (svårt fall, du får troligtvis nej till kredit, men hosta upp 1300 spänn så går det bra -1800 efter 1/7-99)

Livet är en hård orättvis kamp för överlevnad!
"Trust No-One" och du slipper såras varje vaken sekund.
Spring inte förbi livet - du kan missa det.

Nu har jag käkat antibiotika i en vecka, Det märks. Febern är borta och andningen känns bättre. Men biverkningar, trötthet och magstrul. Men det är bara några dagar kvar. Sen hoppas jag att jag slipper de konstiga kapslarna ett tag. De med vita grulant i... ser skumma ut. De tas först upp i tarmen. Och ställer till mest bråk där!

Dagens Ämne: Språk

Lördagen den 17/4

Sov inte många stunder innan det var dags att gå upp. Sen skulle vi med mina föräldrar till stan. Men först en tur till Haninge och Biltema. Jag behövde O-ringar, men lilla kittet var sklut. Pappa löste problemet med några stora gummiringar som kan agera ben till avloppsröret från tvättmaskinen. Medan regnet öste ner gick vi på Åhlens, sen åkte vi hem och åt bröd och drack thé. Gott. Saknar bröd i dieten. Men bröd gör ont... Dessutom är det för kalorifattiget för att ge något för smärtan. Pizza är bättre. Det gör ont, men ger så mycket energi att det är värt det.

De stannade inte så länge. Så jag somnade och dåsade några timmar under kvällen. Men det var nog bra. Känner mig nästan pigg... Kan nog vara vaken en stund till utan problem, vilket underlättar då jag ska på toa innan jag lägger mig. Och det är svårt att sova när jag är där!

Ska katalogisera alla CD rom skivor... tråkigt men nödvändigt. Har många och kan inte komma ihåg vad som finns på vilken. Eller vilken version... Bättre att skriva upp skiva för skiva i ett block och sen kanske någon gång lägga in de i något smart sökbart register! Men det får bli sen!

Dagens Ämne: Hit

Söndagen den 18/4

Filmmöte här 15:00 om någon är intresserad - de som är det eller borde vara det vet var de kan finna informationen på nätet. Eller vart de ska vända sig för att få svar. Men är du intresserad av en fantasy film, bor i trakten av Stockholm och vill vara med så maila mig! Skriv vad du kan göra och lite om dig. Så skickar jag vidare till de andra! Gllar du fantasy, film, ljud, ljus eller spelar du och komponerar musik. Har du en filmkamera för video eller en digital sak... vad som helst är en merit.

Letar efter en lösning på problemer CD ROM skivor - var i h*lv*te ska man förvara alla. Och hur slipper man allt damm?! Det blir så många så snabbt. På drygt ett år har det blivit en bra bit över 100 st... Och eftersom det kommer tidningar varje månad med nya CD rom plattor så minskar inte antalet alls. Tvärtom 4-5 nya per månad!

Så där, nu har mina föräldrar åter gått till husvagnen för ikväll. Imorgon ska de träffa pappas moster, sen kommer de inom vid lunch innan de kopplar på vagen och åker söder ut igen. Och sen ses vi inte på ett tag. Kanske ett år kanske mindre. Men i sommar kommer de inte. Sen får vi se. Blir jag rik och fri så reser jag säkert ner någon gång. Men det lär ta ett tag. För jag är arbetslös och då excisterar inte begreppet semester. Får inte lämna hemmet så länge att de kan hinna kontakta mig för ett jobb, utbildning eller något annat som ger någon inkomst (kanske) eller en mindre i statistiken... Och det innebär mer eller mindre att jag alltid ska vara hemma. Eftersom jag haft oregelbunda arbetstider, jobbat helg och natt är jag arbetslös och tillgänglig för nytt jobb 24 timmar om dygnet 365 dagar per år. För jag tror att anledning till många konstiga åtgärder är att minska antalet öppet arbetslösa inför vissa val. Det är därför man går olika konstiga projekt och utbildningar i hur man söker jobb, hur man skriver CV, hur man är klädd vi ansökningsintervjuer etc.

Dagens Ämne: Rasar

linje
Vecka 16

Måndagen den 19/4

Nu har mina föräldrar åkt för att plocka upp husvagnen och sen åka hem till sitt. De har varit hos pappas moster och ätit middag, älgkalopps och en massa gott. De trodde dock de skulle fika där eftersom de var dit bjudna 10:30. Men det blev en ordentlig middag. Så nu slipper de äta en massa innan de åker vidare.

På ett sätt är det skönt, att de har åkt. Mitt liv är inte anpassat till deras. Konflikterna finns och ingen lyssnar på någon. Lyssnar jag på pappa så börjar mamma prata om något helt annat för att störa eller för att inte vara tyst eller för att synas och höras en stund. Men det bara blir irriterande. Jag vill kanske lyssna klart på den ena innan jag börjar lyssna på den andra!? Men det går inte. Nu dröjer det länge inna de kommer hit. Och jag får prata i telefon med alla samtidigt istället. Vilket är jobbigt. För de är tre stycken där och alla pratar samtidigt och ingen lyssnar utan tror att andra klarar att lyssna på flera samtidigt. Och dessutom diskuterar med alla samtidigt. Via telefon... Svårt... mycket svårt...

Tillbaka till min vardag. Ska börja ringa i morgon igen. Ville inte idag ifall de skulle komma så tidigt att jag fick "hoppa" ur en kö för att öppna dörren. Måste ju sitta och vänta så jag inte faller bort av misstag. Äter ju inte ens de dagarna köerna är viktiga. Eller dagen innan... blir väldigt lite mat, alla är viktiga...

Dagens Ämne: Tillräckligt

Tisdagen den 20/4

Skulle skicka in några ansökningar, men kom på att jag saknade kopier på några handlingar som R har. Så det får bli i morgon, jag har hunnit få kopiorna av honom. Men förhoppningsvis ger de magiska pappren mig mat pengar i maj... Dessutom borde mitt sjukskrivningsintyg från Gastro räknas. Men sist sa de att bara Gyn läkarens intyg var värda något... men hon är ju inte där, hon är ju sjuk... Ska jag dö p.g.a. det!? Kanske det! För hur länge klarar jag detta. Alla skulder ska betalas som vanligt, får inte uppskov när jag inte vet när nästa inkomst kommer. Så varje krona jag hittar sparas och används till skulder och löpande räkningar.

Måste ju telefonera massor, alla jag ska få tag på som kanske kanske vet hur jag ska göra. De som det är 5 timmars telefon kö som kostar 75 kr!!! Fick en Tele2 räkningen idag. 1018 kr samtal i från 8/3 till 7/4. Det är sista gången jag klarar den räkningen nästa månad så går det inte Telia kommer att stänga av min telefon och då kommer jag inte att kunna få ett nytt abonemang i detta liv. För i mina värld så finns inte några som hjälper till. De vill bara rädda sig själv. Och gömma sig!

Jag har räkningar för 5500 kr i maj. Och ingen inkomst. Sen behöver jag prylar från apoteket och dagligvaruhandeln för min underlivshygien för minst 1500 kr... 7000 behövs... och det går inte, måste välja vem jag ska offras... Vem som kommer att dras med om inte den är snabb nog, p.g.a. av en liten räkning - biljett till mitt liv! Till den värld ni inte trodde fanns. Otäckt att behövs låta er se. Otäckt att riskera ert hem, ert jobb, sociala status. Men jag måste överleva en månad till... En enda kanske. Men viktig för mig. Förlåt mig, men jag kan inte betala!

Dagens Ämne: Gonattpuss

Onsdagen den 21/4

Roade mig lite grann i natt med att räkna ut vad jag behöver för att ha råd att leva...Och då ingår bara det jag behöver för att inte bli sjukare eller dö... 5800 kr per månad! Och det är ingen som vill betala den summan för mig. Jag är inte värd det. De löner jag haft senaste åren är mellan 12:50 och 42 kr i timmarn efter skatt. Och det finns inga bidrag kvar att söka.

Sjukpenning har jag inte rätt till, uppfyller inte kraven, A-kassa har jag inte rätt till, saknar några dagars jobb, Socialbidrag kanske jag kan få, sälja allt jag har och leva för pengarna (3 veckor, det jag äger som kans säljas är värt mindre än 4500 kr) Sen blir det 2800 + hyran per månad i bidrag om jag skickar in ansökningshandlingar till en massa jobb (kostnad ca. 1000 kr per mån).

Och någon sa att bidrag är lätt att få. Jo det är det, om man inte äger något, bor urbilligt, samt kan uppfylla alla krav dvs är frisk och orkar söka en massa jobb, och fara runt och jobba små korta pass lite här o var. Men vi andra då. Ska vi bara långsamt dö bort?

Det finns sjukbidrag och förtidspension, handikappersättning kvar att söka. Men jag saknar de intyg från sjukvården som jag behöver. Försökt få tag på de pappren i 10 månader nu. Och nu tar det ännu längre tid. Min läkare är sjukskriven...

De bortskämda
De som bara behöver lägga ner 50 timmar i veckan för att få sina 40 kr i timmen
De som bara behöver sälja sin kropp vid avslag någon gång per år
De som slipper ta asvar för kaffekokarens kladd i fikarummet
De som alltid kommer att leva på andra
De som bara behöver lägga ut hälften av sin inkomst för att få in den
De som inte behöver komma ihåg vänner och släkt
De har ingen möjlighet att gratulera eller ringa ändå
De säger sig vara lata och trivas med sitt fattiga liv
Men hellre det än oälskad och oönskad
De lever så från barnsben till de dör
Generation efter generation
De får inga jobb
Få anställer bidragstagare
Socialfall är inte attraktiva på jobbet
Vissa säger att fattiga bara stjäl
Från staten, kommunen, skattebetalarna
Ifrån allt som går att ta från
Och ingen vill ha en sån
Så de får fortsätta sitt liv
år efter år
För de har inget för det att studera, det hjälper inte
När de inte har råd med mat under tiden

Det är så lätt att döma någon till ett liv man inte själv kan förstå finns. För massor tror att samhället ger stöd och hjälp till alla som behöver mat, medicin idag. Men vi som inte får det när vi behöver. Vi säger något annat. Men då är man ett undantag. Och det klart. Så länge det bara är 10 % som inte får någon hjälp alls. Och 20 % till som är fattiga. Så är det inte hälften av folket. Och för att många ska förstå, måste det vara fler. Och sen måste det synas på den fattige. Hela byxor minskar trovärdigheten och folks vilja till att hjälpa. Och har man tak över huvudet så försvinner viljan helt. Även om taket är någon annans... Det är lätt att bo, man att få allt annat av vänner är svårare. De har inte råd att försörja en till.

Dagens Ämne: äkta

Torsdag den 22/4

Eviga väntan... Ringer han eller inte... får jag veta idag eller nästa vecka... Nervös. Tänk om de säger nej... Och jag som inte kan välja än vilka jag ska offra... Vill ju inte behöva välja. Eller offra någon på grund av mitt liv. Men utan pengar kan jag inte betala mina skulder eller det jag anser mig själv behöva för att överleva. Leva har jag slutat med. Det får andra göra istället.

Är inte beredd än, trodde inte att det skulle bli så här. Ett år har gått och jag trodde, hoppades att livet skulle bli annorlunda. De sa ju det. Och även om jag inte trodde på allt, så trodde jag på för mycket.

Städning ingen. Toaletten är äcklig. Det är bara 6 dygn sen den storstädades, men det räcker. Och alla kexsmulor över hela golver knastrar under fötterna. Och hamnar i sängen. Inte så skönt. Men fönsterputsningen för vänta ett tag. Det är än för kallt ute.

Dagens Ämne: Minns

Fredagen den 23/4

Byt bakgurnd, var tipset. Gick in på personens hemsida och upptäckte ett jobbigare misstag, inga rullningslister på en frames. Jag har upplösning 1024x768 men det räckte inte... så jag missade bilden högt upp... det borde gå enkelt att minska bilden, flytta upp den eller något. Men jag fick inte se! Och säkert inte alla andra heller. Många, men inte alla!

Anledningen till att jag inte ska ha svart bakgrund är att människor som stöder barnporr och hårdrock har det... Men jag älskar svart. Och med svarta kläder alltid, svarta ljus, svarta gardiner, svarta möbler, svarta disketter (det är den värsta synden av dem alla) så lägger jag mig inte för folks fördomar mot svart. Massor av svarta sidor finns det. Och med tanke på hur dold barnporren är på nätet så skulle det förvåna mig om alla andra med svarta sidor stöder den... Men är jag ensam som är mot barnporr så kan jag nog överleva ändå!

Jag är så trött på alla dessa fördomar, förutfattade meningar om en människa, en grupp... Jag tillhör ingen grupp som är kriminell, farlig mot andra, utnyttjar barn, vuxna etc. Jag tillhör ingen sån grupp. Jag är ensam, men tillhör löst sammanstatta grupper vid olika tillfällen. Men vi är ofarliga. Om man inte tror vi är farliga. Men det tar lång tid att utveckla en farlighet.

Dagens Ämne: Kan

Lördagen den 24/4

Ska på familjemiddag i Rnge i kväll. Mumsigt! De ska fira R som fyller 30 och så är rest sen påsk då vi inte var där. R jobbade ju hela påsken. Jag har inte köpt någon present än. Vill helst veta om jag får någon inkomst för maj. Har lite pengar som jag fått. Med de räcker knappt till ett SL kort. De är avsedda till ett par nya sandaler. Men det lär det inte bli. För hur skulle det se ut. Sandaler när man lever på bidrag och snor vård från gamla stackare... Det är inte synd om mig. Jag håller med, men jag borde få lite vård. Lite pengar till mat och mediciner. Och till min telefonräkning (ej internet bara de 600 kr som telefonköerna kostar mig varje månad), och kanskle till ett par glasögon så jag kan se. Men det är lyx.

Tyvärr blir jag nog inte delaktig i Pridefesten i sommar, 300 kr kostar DogTagen i år. Men man ska aldrig säga aldrig. Fixar inkomsten sig så klart jag vill vara med!

Rs syster slog ihjäl något flygfä när vi spelade spel efter middagen. en sån där liten fluga, bananfluga... Men det blev mindre surr...

Dagens Ämne: Som

Söndagen den 25/4

Segt, sov inte i natt. Utan la mig vid 8 tiden, gick upp 10:00 och tog tabletter och vaknade 13:00 och låg sen still till jag kunde gå upp. Huvudvärk och nackstelhet. Stress... Jag letar efter en lösning på min frånvarande inkomst. Bidrag till någon som anställer mig, bidrag till mig, av de 179 i boken finns det inte ett enda jag kan beviljas på rätt sätt. Så jag måste leta bidrag till andra som tar mig som praktikant. Enligt de papper jag har ska jag få 240 kr per dag ca. eftersom jag har rätt till "KAS" sen innan, men AF anser att jag inte har kvar rättem och att jag ska ha 103 kr per dag. Det är stor skillnad. Önskar jag kunde fått A-kassa. Men jag fattas för många dagar. Men nu är de dagarna jag jobbat ogiltiga. Men det är "bara" en riktiga anställning, minst 6 månader som krävs eftersom jag är medlem i facket. Men vem skulle anställa mig. Det är ju svindyrt.Fför att jag ska få rätt till A-kassa sen måste det vara en riktig anställning, inte någon stödåtgärd från AF.

Dagens Ämne: Förmögna

linje
Vecka 17

Måndagen den 26/4

Inget nytt om något. Tyvärr, jag blir snart knäpp. Det är så jobbigt att inte veta när jag får nästa postitiva besked. Hittills har folk, myndigheter etc bara meddelat saker som trampar ner mig ytterliggare. Och det sliter ut mig. Men de vill nog det. I kollektiv. För än är det få som tycker att något är fel och vågar säga det högt. För det är för konstigt. För otäckt. Dessutom måste man kanske erkänna saker om sig själv för att svara på ev. följdfrågor. Känsliga saker som man inte vill någon utomstående ska veta.

I morgon är det några dygn sen min anökan kom in. Borde snart få besked. Den siste är på fredag. Jag måste betala räkningarna senast då. Måstre skjuta upp inkasso så länge det går. Och kronofogden. Då lär jag aldrig kunna få något som jag behöver. Eller avtal som jag klarar av. Ingen bostad eller abonnemang, lån etc. Kanske ringde de idag. Jag vet inte. För jag var på toa vid ett par pårigningar. R försökte sova, han jobbar natt två nätter nu. Men jag ska se till att jag kan svara snabbare i morgon och på onsdag. Minska matintaget så jag inte springer på toa på förmiddagen. För det stör. Och då sover inte han, och då orkar han inte jobba! Han kräver inte det. Men jag orkar inte förstöra folks liv!

Dagens Ämne: Sval

Tisdagen den 27/4

Inga besked i dag heller. Väntar med skräck på brevet eller samtalet som ärligt säger att enligt de lagar som finns så har vi ingen skyldighet att hjälpa dig till ett liv. Hört det förr. Idag så ska var o en ta hand om sig så länge de kan sen ska man dö. Det är därför de tagit bort en del självklarheter som att svårt sjuka som inga kan jobba under en period ska få hjälp, eller att gravida får vara sjukskrivna om de har problem under graviditeten. Sånt är borta. Man får säga upp sig och bli någons lilla slav.

Lyxade till kvällen med ett fotbad. Och sen filade jag en stund och sen smorde jag in med en skum kräm. Skönt. Men huden under fötterna lossnar än. Måste nog försöka få någon läkare att se hur mycket mineraler och vitaminer jag har i mitt blodomlopp! För det måste vara någon brist som orsalar det. Och det gör ont. Kan knappt gå vissa dagar. Att behöva ta på kängorna är en plågsam proccess.

Idag blev R gammal - 30 år... Men det märks inte... Hur det nu skulle göra det? ;-D

Dagens Ämne: Kund

Onsdagen den 28/4

Klockan är 05:15
På Kanal 5 är det På farligt uppdrag - Mission Impossible. Kul serie. Gammal men kul. Men ålder är inget hinder för humor eller antalet knäppa idéer i filmform.
Ute är det morgon, "nästanvårmorgon" kallar jag det. Det är kallt. Men det kanske blir varmare om några timmar. Men då sover jag. Och förhoppningsvis går det bra. Ska på toa en sväng till. Sen ev. titta på nyheterna 06:00. Sen i säng. Ska handla i morgon, och kanske till banken. Måste sätta in pengar så mina skulder kan betalas. Men vilka pengar som sätts in är inte avgjort ännu. Jag har inga. Men hinner kanske få.
Datorn ska få rätta till sig, Scandisk, komprimeringsagenten och defrag, men då sover jag. Orkar inte vara vaken när den bara står och surrar. Kan inte göra något med den då. Sen vill jag inte slarva för många gånger. Måste göras ordentligt. Om en vecka har jag en ny Hårddsik. Då ska allt flyttas över. *pust*

Klockan är 23:30
Al Bundy på TV. Våra värsta år... Kul. Repriser, men kul. Magen är bråkig så natten blir lång. Har väldigt ont. Och det blir ännu mer ont av mina metoder. Men jag har inget val. Mår inte bra. Mår illa och fryser. Synd magen är som den är, annars hade jag försökt somna.

Dagens Ämne: Massor

Torsdag den 29/4

06:00 somnade jag. Eller rättare sagt gick o la mig. Vaknade 12:00 och sen låg jag stilla och kunde inte röa mig i en timme. Sen hade jag slösat bort tillräckligt med tid. Dags att vara nyttig. Men det blev inte städat. Men jag lovar att göra det i morgon. Innan jag gör något annat. Upp med tuppen!

Feber igen. Ont i ryggen. Över njurarna. Ogillar det. Tyvärr låter man aggresiv om man säger hatar. Folk kan tro man är arg. Och bli rädda. Men jag är less på att sjukdomarna styr hela mitt liv. Att jag inte av egen fri vilja kan göra vad jag vill. När jag vill. Hur jag vill. Var jag vill.. osv...

Var i stan. Lämnade deklarationen, köpte sandaler, mamma o pappa betalde. Annars hade det inte blivit några. Så lugn det är inte något otäckt skattesvinn. Eller bidragsmygel. Bara en gåva. Än vet jag inte om det är lagligt. Vågade inte ta reda på det, behövde skor. Vinterkängorna är för varma på sommaren. Och sommarkängorna fel och för varma inomhus. Så ett par sandaler passar perfekt. Lyxigt värre, nu har jag tre par fotdon att nyttja! Tror det är personligt rekord!

Dagens Ämne: Van

Fredagen den 30/4 - Valborgsmässoafton

Klockan är nu 00:10 och jag ska snart skriva rent några beställningar och förbereda inför morgondagens telefonlista. Sen ska jag. Jag gör det varje kväll vid den här tiden. Men jag vill inte skryta om det! Eller rättare sagt, det syns inget resultat ännu, och enligt sjukgymnasten lär det ta tid. Så jag undviker att nämna det. Men jag märker skillnad. Benen är starkare. Och armarna. Men det är bara jag som känner det. Men det räcker, det är ju min kropp!

Om 7 timmar ska jag ur sängen och fredagsstäda. Puh... Gillar inte det, tycker illa om städning, men min astma älskar mig för att jag gör det och vad gör man inte för att bli älskad av någon eller något? De flesta kan gå hur långt som helst i sin jakt. Och mellan dammtussarna blir det att ringa runt. Sen hoppas jag hinna vila lite innan vi ska fira R på en restaurang. Man fyller ju inte 30 år så ofta!

Blev ingen städning, feberna var över 40 grader så jag låg still och skakade i några timmar istället. Men i morgon! Hade jag inte lovat att följa med ut hade jag gjort det ikväll för nu har tabletterna äntligen tryckt ner graderna. Skakar bra lite...

Träffade de andra inne på Patricia och jag var inte sist, trots tunnelbanans lilla uppehåll på minst 20 minuter + en liten paus vid medborgarplatsen. Det var trevligt att träffa alla. Och maten var lika god som QX skrev. Och till att vara på vatten och i en båt mådde jag bra. Tog massa tabletter innan så jag slapp ha för ont. Lite lyx, men ibland så orkar jag inte mer... Så nu har jag varit på ett av stans mest populära "vardags" gayställe... och många av de andra gästerna vet nog inte ens om det... att den där båten listat som gayklubb i pressen...

Dagens Ämne: Gratis

linje

Maj

Lördagen den 1/5

Ungarna försöker begå kladdiga självmord på gården. Med bomber. Stängde fönstret och hoppas jag slipper kallas för ouppmärksam om någon spränger sig i luften. Man är inte tvingad att sitta och lyssna på de. Men man vet ju aldrig. Lagändringar kan ju komma snabbt.

Ska slå ner feberna sen dammsuga och dammtorka. Toaletten måste tas i dag. Men det är ju massor med timmar kvar. Så det är bara att sätta igång. Fryser så jag skakar, inte för det är kallt. Inne är det så där 20 grader. Och jag är ju inne. Utan för jag är sjuk - igen... men man vänjer sig kanske även vid feber...

Dagens Ämne: Elastisk

Söndagen den 2/5

Redan maj. Och jag borde hunnit med mer än jag gjort i sen i januari. Jag lovade, men det gick inte att uppfylla. Min lösning är ratad. Och jag har inte fler förslag eller klara lösningar som går att genomföra inom de närmsta månaderna. Bara mer långsiktliga, och dyra lösningar. Och det är inte snällt mot andra att följa dom. De såras så lätt.

Dagens Ämne: Protesterar

linje
Vecka 18

Måndagen den 3/5

Regnar ännu, eller igen... varit några blöta dygn. skönt ljud när man är inomhus. Men blött när man måste gå ut. Men man kan inte alltid ha torrt väder, lagom varmt så man slipper frysa eller svettas.

Mina prylar har kommit, nu ska jag bara få hit de så jag kan göra jobbet klart. Så i morgon är jag offnet. Ska installera om, uppdatera, uppgardera, och renovera burken.

Dagens Ämne: Prins

Tisdagen den 4/5

Allt verkar som vanligt. Men med mer saker som ska fungera i datorn, men det får dröja ett tag. Moderkortet är trasigt. Eller rättare sagt, batterihållaren gick söder när ljudsladden till CD brännaren fastnade! Surt. Men annars går minnet och hårddisken bra. Inte hunnit installera allt ännu. Nya disken är inte startklar. Måste få den att hitta CD romen först. Så den kan hitta installationsfilerna.

Dagens Ämne: Makt

Onsdagen den 5/5

Nytt moderkort kostar 3800 spänn inkl. moms... men jag måste. Annars kan jag inte göra jobbet jag lovat! Och jag håller löfte. Dessutom kanske de betalar en del! De ska fixa så någon med garanti installerar det åt mig. Fall i fall det smäller! Har jag tur kanske de betalar hela...

Sitter vid Rs gamla PC, den med tortyrtangentbord och jobbig skärm. Tur det bara är för några få dagar.

Dagens Ämne: List

Torsdag den 6/5

Verkar som moderkortsproblemet är på väg att lösas. Kortet är beställt och Å o M ska fixa någon med garanti som byter och stoppar in resten... Toppen!

Var i Farsta och handlade. Mamma ringde strax innan jag skulle iväg. Hon blev alltid sårad när jag inte har tid att prata just när hon ringer. Det är svårt. Kanske borde jag ta mig tid när hon ringer och göra resten någon annan gång. Eller så får jag ta hennes bitterhet och surhet över min upptagenhet. Och min egoism och självupptagenhet och att jag inte ser andra än mig själv någon gång...

Dagens Ämne: Klippa

Fredagen den 7/5

På tisdag blir troligtvis datorn klar. Och då slipper jag smärtorna i fingrarna vid varje nertryck. Gamla tangentbord borde leda till avdrag på ev. försäkringar. De är ökad risk. Och det kostar 150 spänn att skaffa ett nytt. Men får ont och blir öm i armar och nacke. Jag sov en stund i kväll. Och ryggen var sämre nu än de dagar jag suttit vid min egen burk i flera timmar. Att sova med knivar instuckna i kroppen ställer till vissa problem. Man måste stänga av. Men hur gör man?

Dagens Ämne: Hustru

Lördagen den 8/5

Sov dåligt, oint i magen och nacken, men jag låg i allla fall några timmar. Ska ta en dubbel koffeindrink så jag inte somnar under dagen, det finns ju inte tid till sånt när man har gäster.

Filmmöte klockan 15:00!
manusprat, budgetprat... många möte blir det när inte alla kan samtidigt. Och alla måste få informationen. Och då måste de helst komma!
Mer information finns på Filmens hemsida för de som berörs. Ni andra kan lungt läsa vidare. Eller maila om ni vill vara med!

Fest under kvällen för R - 30 år fest!

Dagens Ämne: Skriver

Söndagen den 9/5

Dagens Ämne: Provning

linje
Vecka 19

Måndagen den 10/5

Det är klart nu, att i morgon ska datorn fixas till. Och de hämtar den med budbil och lämnar den med budbil. Hoppas det går snabbt. Jag behöver den så snart som möjligt så jag kan börja jobba! Den jag lånar av R går inte att jobba vid. Får ont i fingrarna och nacken och armarnas slit med tangentbordet (som i och för sig är mitt urgamla) Men det är en nödlösning. Och de är inte alltid trevliga, men de är nödvändiga!

Städdags. Massa chips, och stora häftiga dammråttor under Rs skrivbord och säng. Och under min lilla furukista... Ska skura badrummet om jag hinner. Det är massor med damm på alla hyllor. Och nu börjar pollenklibbet fastna överallt. Så det blir skura som gäller för att få bort det. Tvätten måste bli ren. Borde tvättat igår. Men jag slumrade på kvällen, med en vilopuls på över 120. Då bör man vila lite. Har inte råd att vila för mycket. Men en stund då och då. Framför allt när det gör ont vi varje hjärtslag. Det är otäckt. Rädd att jag ska dö. Men ändå lugn. Skulle slippa mycket problem om hjärtat stannade. Alla andra skulle få fler. Och det vill jag inte utsätta någon för. Det är taskigt.

Dagens Ämne: Spak

Tisdagen den 11/5

Datorn hämtades ganska tidigt. Och hoppas den kommer tillbaka idag. Så jag hinner börja koda alla de dokument som jag ska. Och göra klart de där bilderna, ja hela webplatsen ska redigeras. Saknar den. Den är stabil och hgar ett bra sätt att fungera på. Den är min. Och jag har konfiguerat den som jag vill och trivs med. Denna är inte min. Den fungerar inte som jag vill.

Datorn kom inte hem idag. Men i morgon ska jag ringa och fråga efter den. Jag saknar den. Och behöver den för att kunna göra det jag sagt jag ska. Det är inte bara en fixering, utan ett löfte. Och jag har ju kvar möjligheten att uträtta de flesta av mina privata behov. Svarar inte på alla privata mail just nu. Det orkar jag inte eftersom tangentbordet är så vidrigt. Men de ska som väntar på svar kommer att få de. Krisar det hoppas jag ni mailar igen. Jag kan ju missa er i röran. Ska ju flytta över allt som gjorts i denna burk till min när den kommer hem. Efter det att jag formaterat om hårddisken och installerat om Win 95, för jag har inte bytt till Win 98 än. Det är för dyrt, väntar till Win 2000 eller till jag ärver en version av någon döing! Vem nu det skulle vara...

Dagens Ämne: Administration

Onsdagen den 12/5

Dagens Ämne: Peka 12/5

Torsdag den 13/5

Dagens Ämne: Omöjligt 13/5

Fredagen den 14/5

Några ungar roade sig med att leka med bollar på baksidan av huset. Framsidan för vissa. De råkade slänga upp en boll på vår balkong. Det var därför de ringde och ringde på dörren i säkert en timme till och från. R kastade ner den när han vaknat. Sen åkte vi till stan. Jag tittade på en tangentbordslåda med inbyggt musdeck. Och köpte Zipdiskfodral i mjukplast och fina diskettetiketter. De går åt. Sen åt vi. Och innna jag åkte hem köpte jag en skrivarhylla på Clas Ohlson,. det blev bra. Och nu har jag installerat skrivaren.

Dagens Ämne: Galant 14/5

Lördagen den 15/5

Fått igång datorn ordentligt nu. Har bara några till fjärranslutningar att installera. Men det går ju snabbt. Ska testa RW skivan sen. Lämplig till massor. Framför allt alla mina backuper. Ska ha en till jobb och en privat. Så jag lätt kan hålla isär allt.

Filmmöte igen. Här som vanligt. Hoppas det går bra.

Dagens Ämne: Regerar

Söndagen den 16/5

Var i Tungelsta och pulade med en kompis nya dator. Deras skrivare fungerar inte. Och det krävdes en hel del jobb innan den gick igång. Men ändå skriver den bara ut egna testsidor och inte de dokument man själv vill. Urskumt. De ringer supporten idag. Och hoppas de hjälper till och får igång den utan allt för långa väntetider.

När jag kom hem, la min burk av så det krävdes ominstallation och bråk innan den tog in rätt grafikdrivrutiner... Ska radera alla gamla så den inte gör om det. Skrämen var orange-grön-blå och sen dog datorn helt... om o om igen.

Dagens Ämne: Puls

linje
Vecka 20

Måndagen den 17/5

Kramp i vänsterbenet igen. Flera år sen senast. Sen jag slutade med p-piller har jag inte haft det många gånger. Ska testa TENS apparaten där, Och hoppas de slpper sen.

Och hur får man rullmojängen på trackbollen att fungerar när ominstallation inte hjälper? - Det är en Microsoft pryl... och då borde den fungera bra i MS Windows... men tji fick jag!

Dagens Ämne: Öar

Tisdagen den 18/5

Min dator bråkar fortfarande med mig. Explorer - utforskaren lägger av när den vill. Och det gör mig småsur! Eller ibland fly förbannad! Men jag hade samma problem förra våren och då löste det sig, minns bara inte vad jag gjorde. Det har kanske med våren att göra?! ;-D

Pollenklia i ögonen, måste ta ögondroppar inomhus. Fönstren är öppna. Det är 20 grader varmt ute och solen skiner och väcker naturen efter vintern.

Dagens Ämne: Lyrisk

Onsdagen 19/5

Klistrade fast en Compeed skavsårsplåster under ena foten. Där huden lossnat igen. Det går bättre att gå. Ska göra det på andra foten senare. Sen kanske jag kan åka iväg en stund i morgon. Fått feber igen. Och luftrören rosslar, massa slem och klegg... borde vila mer, borde hitta ett jobb, borde göra rätt för mig, borde så mycket att ett liv inte ens skulle räcka. Men jag borde i alla fall fixa en inkomst, men jag saknar de pappren som behövs för att kunna få hjälp. Har till och med tänkte ta sönder tarmen mer så de måste stomioperera mig, då skull jag kunna jobba. Men som tarmen bråkar idag så finns det inte 40 timmar över i veckan till ett jobb, när jag varit "sjuk" tiden räcker inte. Och jag vet inte hur man gör då.

Jag måste enligt alla lagar, förordningar etc försörja mig själv. A-kassa, sjukpenning etc fungerar inte när man är sjuk. Har 0 kr i ersättning. Och sjukdomen kostar nästan 3000 per månad. Nu har jag inte råd att använda allt jag behöver för att må bra. Men vissa saker kommer jag inte ifrån, supermjukt toapapper, salvorna, handskarna, TENS plattorna... Och de receptbelagna läkemedel de är enklast att ha råd med, delar upp betalningen och ser upp med nya tabletter de kanske inte frikortet täcker helt, då får man byta, de som är receptfria är värre, de kostar hur mycket som helst.

Dessutom kan man inte få alla på recept. För att spara åt staten, skattebetalarna och till slut oss själva. Men för min del så skulle jag kanske kunna jobba om jag hade råd med allt jag behöver för att bli bättre. Frisk kan jag inte bli, men det känns fel att inte kunna jobba för jag är för fattig. Eller för att reglerna säger att jag inte kan få hjälp för jag har fel diagnos, trots att symptomen är samma som i andra sjukdomar som är godkända för den typen av operation och näringintags hjälp (dropp istället för mat - man överlever faktiskt utan mat) Dropp kostar över 2000 per vecka. Och jag måste ju har medicinsk hälp för att klara av det. Men jag uppfyller inte kraven. Det räcker inte med näringsbrist p.g.a. av att tarmen inte tar upp det, inte fungerar... jag har fel sjukdom.

Dagens Ämne: Picknick

Torsdag den 20/5

Försökte åka till Farsta Centrum, men tunnelbanan gick inte. Så jag lyckades komma med ett tåg mot city och det var visst det enda på över 45 minuter. Men jag fick handlat och jag kom hem. Köpte en del kex (överlever på det i alla fall) Och sen lite colanappar.

Dagens ämne:Bordet

Fredagen den 21/5

Fick ingen tid på vårdentralen som jag ville. Jag är inte akut nog. Att min behandling är slut och jag inom 3 månader blir väldigt sjuk, så sjuk att de måste operera spelar ingen roll. Men jag kanske får tid nästa vecka. De får se om de lyckas klämma in mig. Att jag vet hur sjuk jag kommer att bli spelar inte de någon roll, de vet inte. Och det är de som gör bedömingen. Och jag som inte vill eller har råd med en operation. Vem vet, de kanske lyckas med sitt mål, en patient mindre och si och så stor besparing. För när tarmen slutar fungera helt så dör man. Ingen näring kan tas upp. Ingen alls. En långsam svält död i ett av världens rikaste länder. Och jag kan inte göra något för att stoppa det. På en privatklink skulle jag med pengar klara livet. Men inte som normal svensk. Livet är inte till för oss, bara det friska livet!

Dagens Ämne: Hjälte

Lördagen den 22/5

Det var meningen att jag skulle följa med R till ett släktmöte. Men skavsår och fullt med folk på bussen gjorde att jag åkte hem och började skrssa på UA’s hemsida. Tror den blir bra. När den väl blir klar. Det lär ju ta ett tag. Men ska det bli bra måste det få ta tid. Först och främst ska en temporär sida upp. Den gamla är helt nere nu. Så om den nya oden kommer till måndag så ska det vara klart tills dess. Lite bråttom... men den blir inte så perfekt. Bara en tillfällig sak.

Dagens Ämne: Grönsak

Söndagen den 23/5

Fick en blomkruka över mig när jag städade bakom Rs TV. Tur inte TV-n välte, det var nära. Jag skar mig på tre fingrar av skärvorna. Så knapparna på tangentbordet är svåra att träffa nu. Men med pekfingervalsen går det bra. Axeln är värre, den gör ont efter träffen. Och det är jobbigt att röra högerarmen. Men jag vänjer mig säkert snart. Van att anpassa mig efter kroppens begränsningar. Det strålar ner i armen, så det var nog en regäl smäll den fick. Nacken blev stel av chocken. Men jag städade klart. Så jag överlevde ju! Tur det ogillar att inte slutföra jobb.

Imorgon ska jag ringa efter fler smärtstillande tabletter, har så jag klarar mig till och med nästa månad. Sen är de slut. Hoppas jag hinner få nytt recept. Blir alltid stressad av tanken att inte kunna ta mig ur sängen eller att kunna röra mig som vanligt. Eller bara kunna andas. För utan tabletterna så kanske jag svimmar och slår ihjäl mig. Många skulle nog må bra av det. Men andra skulle inte alls gilla det. Det skulle skona många. Och ge staten, kommunen en massa pengar i besparingar. Hela stadsdelen där jag bor skulle gå plus efter en månad! Och för att inte tala om alla köer inom vården, de skulle försvinna. Alla gamla skulle bli friska och alla olyckliga lyckliga, de ledsna skulle bli glada, de sjuka friska, de fattiga skulle bli rika. Alla krig skulle sluta. Jorden skulle träda in i en fred och i ett lugn. För det stämmer väl det ni sagt. Att allt är mitt fel? Att utan mig skulle ni varit rika, lyckliga, friska och rofyllda? Det är väl sant det ni alltid sagt?

Dagens Ämne: Draken

linje
Vecka 21

Måndagen den 24/5

Pratade med pappa och sen mamma i telefon. Min kusin har gift sig, mina föräldrars bekanta (sedan många år, mamma var lekkamrat med kvinnan som barn) har ett underbart hus med strand tomt, min bror med flickvän ska på besök i kväll. Syrran med pojkvän bygger högtalare och vädret är halvdåligt, solen skiner bara ibland där. Ungerfär som här...

Själv har jag inget att berätta mer än att jag inte fått tid hos någon läkare, inga nya recept, inget läkarutlåtande, inget som ger mig rätt att ands in Er luft, dricka Ert vatten... Jag snyltar bara på Er stackars människor som sliter ut er. Men inte så länge till. Varje månad kan vara den sista. Kan få avslag på min ansökan om att få överleva lite till... och då får ni äntligen lugn.

Ska till A & J i Södertälje ikväll. Måste köpa nytt SL kort, utan pengar - R får betala så länge. Och hoppas jag blir beviljad att överleva i juni också, så jag hinner använda det! Mina arvstagare har ingen användning av det. Mina föräldrar får ju allt! Jag har inget testamente. Borde kanske skriva ett. Men jag är så rädd att såra någon.

Dagens Ämne: Driver

Tisdagen den 25/5

Håller på att lära mig PageMill 3.0. Fick en fullständigt version förra veckan när jag köpte en patron till skrivaren. Ett av HP’s Idea Kit! Det är ett bra program, positivt överraskad. Sen ska jag testa Claris HomePage oxå. Fick det av en tidning. Sen har jag några demo på lite av varje. Om jag vill testa något mer. Och förhoppningsvis så får jag de andra programmen senast nästa vecka. De grafiska delarna går inte att göra utan de programmen. Och vad är en hemsida utan en enda bild förutom ClipArt? *fniss*

Dagens Ämne: Lögn

Onsdagen den 26/5

Fick ett nytt recept på smärtstillande. 3 uthämt med 100 tabletter per gång som får hämtas med tre veckors mellanrum... exakt så jag klarar det. Tur det. Det vore dumt om det inte räckte mellan gångerna.

Väntar på koderna till hemsidan... så jag kan börja testa den online. Vissa saker fungerar inte offline. men jag hoppas de kommer imorgon. Och att programmen också kommer snart. Det ena måste jag själv fixa. så där kan jag bara skylla på mig själv!

Dagens Ämne: Scen

Torsdag den 27/5

Snart fungerar den tillfälliga UA sidan. lite småstrul kvar. Men det borde snart vara löst. sen är det dags att börja peta med den riktiga. ska bli kul. Den är ju lika stor som min egna...
Fast jag har fler besökare...

Dagens Ämne: Förför

Fredagen den 28/5

Var och handlade lite grann. Och åt en halv hamburgare på burger king. Sen var jag proppmätt. Man blir mätt snabbt när man inte äter så ofta. Det har varit sommarvarmt i två dygn nu. Stenhett. Så varmt att man får huvudvärk om man inte dricker en massa vatten.

I morgon ska vi testfilma. Hoppas det går bra och att så många som möjligt kommer.

Dagens Ämne: Linjer

Lördagen den 29/5

Dagens Ämne: Bjuden

linje
Vecka 22

Måndagen den 31/5

Är ganska trött efter helgen. Svårt att hinna med något när tiden i vanliga fall inte räcker. Måste lära mig utnyttja tiden bättre. Minska på dötiden och vara effektivare. Jag kan väl inte vara den enda som aldrig hinner det jag vill eller måste!? Och om jag blir firsk så har jag plötsligt nästan 70 timmar till i veckan att fylla med annat! Tills dess så är det inte min tid! Kan låna ibland om jag inte äter på några dagar. Men 8-0 timmar per dygn snor den om jag äter varje dag. Och om jag måste ringa efter myndigheter, sjukvård etc. Och det är ju inte frivilligt precis. Men resten av tiden är min. Den ska gå till jobb, sömn, umgänge etc. Och med koffeintabletter så kan man omöjligt sova mer än 5 timmar. Kroppen blir skakig och stressig. Så då blir det fler timmar kvar till annat. På tal om koffein är det dags att handla fler.

Dagens Ämne: Luttrad

linje

Juni

Tisdagen den 1/6

Idag beställde jag PaintShop Pro 5.0. De gamla testversionerna tog aldrig slut... de varade i evighet. Den nya går ut... Och jag är beroende! Sen beställde jag ett gäng tomma CD-R skivor till mina backuper och till vår film. En kompis beställde en Iomega Buz samtidigt. Den ska användas till filmen. Så man slipper vissa problem, troligtvis får man nya istället. Det brukar vara så!

Nu är det snart för sent att återuppta behandling mot benskörhet. Det har redan gått ett par veckor sen jag slutade. Och utan ny "kur" med Didronate så finns risken att skelettet tar skada. Eller inte blir starkare. Det är farligt at ha skört skelett. Skadas jag blir skadorna större än de borde. Och det gör mig självklart rädd. Men tyvärr inte mer försiktig. Orkar knappt bry mig.

En gång i tiden trodde jag att man skulle kunna få hjälp (när det finns att få) när man blir sjuk eller behöver det. Men jag inser att det inte är så. Min läkare är sjuk och jag blir sjukare... Konstigt system där patienten riskera att dö för att läkaren som opererat blir sjuk ett år efter. Men det är en effekt av besparingar, effektiviseringar etc. Innan fanns det ju vikarier. Nu finns inte det pengar att ta in extra personal. Jag få betala med min kropp.

Det känns lite som det är en hämd. Jag flyttade till en plats där de läkare som är bäst på endometrios håller till, fick bra hjälp och så. Men blev av med jobbet och min inkomst. Och då kunde jag inte betala för mig längre. Och jag är ingen viktig person, inga barn som behöver mig, ingen familj som kan försvara mig. ingen som säger ifrån när jag inte kan. Tur jag inte kommer att bli gammal och sjuk. För då hade jag väl hamnat på något vårdhem på en öde ö!

Dagens Ämne: Fast

Onsdagen den 2/6

Idag kom de enda programpaketet. Så nu kan jag börja med grafik igen. Testat lite grann. Men vi kom inte överens. Saknar det andra. Men nästa vecka får jag förhoppningsvis det!

Somnade vid åttatiden i morse. Sen gick jag upp lite då och då tills jag tröttnade på att känna mig lat. Vid 14:00 Hade hunnit med en hel del före jag gick upp. Kollade mailen vid 11:00 och sen slumrade jag bara. De kör med en donande traktor utanför fönstret hela förmiddagen. Så det gck inte att sova! Men dagtid ska man ju inte sova. Man ska vara effektiv och gör nytta! Så det försökte jag med. Tyvärr somnade jag till vid tangentbordet. Ska inte göra om det i morgon. Ska ta koffein direkt när jag går upp.

Dagens Ämne: Suger

Torsdag den 3/6

I morse, vid 5:30 tiden la jag upp "alpha"versionen av Unga Allergikers hemsida! Ska fixa så gästboken fungerar snart. Måste bara vila lite grann förwst. De senaste två veckorna har jag sovit för lite. Kom i säng vid 7-tiden i morse. Såg tvnyheterna - morgon TV innan jag la mig! Gick upp vid 12-tiden. Slumrade lite i eftermiddags men en traktor störde mig ständigt.

Dagens Ämne: Silverdrake

Fredagen den 4/6

Var i stan och åt pizza. Och letade efter piller. Men mitt nya fina recept stämmer inte med vad som finns! Så jag måste ringa och be om ett nytt. Omgång ett från Dustin kom. Ms Iomega Buz och 30 tomma CD-r skivor! Resten kommer nästa vecka.

Dagens Ämne: Gatlykta

Lördagen den 5/6

I natt regnade lite, men för lite. Jag vill att luften ska tvättas och och det torkade gräset ska bli grönt. Regn är bra! Och för en pollenallergiker nödvändig för att kunna gå ut.

På väg till Rnge mötte vi M som fick sin Buz! Hoppas den fungerar som den ska. Vilket vi inte vet vad är än! Men man ska plugga in ljud, bild mm i den på väg till datorn!

Dagens Ämne: Förändra

Söndagen den 6/6

Sveriges Nationaldag

Dagens Ämne: Dubbeldäckare

linje
Vecka 23

Måndagen den 7/6

Idag åkte R på semester, till Jönköping bl.a. Ska träffa en kompis och se sig om. Jag ska HTMLkoda och lära mig allt om det där scriptet som inte vill bli som jag vill. Och göra klart bilderna. När mitt favoritprogram kommer hit. Idag fick jag mussladd, Zipställ, Zipfodral och en adapter till det beställda tangentbordet. Beställde ett mini som inte har siffrorna längt ut till höger. Där ska trackbollen eller musen bo!

Dagens Ämne: Flingor

Tisdagen den 8/6

Idag kom paketet från Ginza med Cdfodral i glada färger. Ska färgkoda de olika skivorna så det är lättare att hitta och snyggare. Nya Suede platten - Head Music och Verve - urban hymns kom oxå. Så jag mpeg3-ade Suede direkt. Och sen blev det en ny samling för datorn. Nu är det 2 styck, med 30 skivor. Smart! Skulle handlat men jag har blödningar och feber. Så jag tar det i morgon istället! Tills dess hinner väl inköpslistan växa får ta med min bagagekärra. Ska leta efter en stor snygg låda att förvara tangentbord och möss i. Samt sladdar och annat sånt som blir dammigt när det alltid ligger framme. Men som jag behöver hitta snabbt.

Dagens Ämne: Du

Onsdagen den 9/6

Stressade ner till Farsta i ösregn och kokhet luft. Så kvavt att kroppen slutade svettas. Men jag köpte det jag skulle. Men jag fick tag på det jag skulle sen åkte jag hem igen för att vila.

R kom hem igen efter sin resa.

Dagens Ämne: Stämpla

Torsdag den 10/6

Var inne på kansliet och pratade med de andra. Och lämnade över kopiorna på jobbprylarna. Inkl. deras program, de som man fick göra backup på. De andra stannar hemma hos mig! Måste ju försöka följa lagen.Väldigt kvavt ute. Men ännu ingen åska.

Dagens Ämne: Babylon

Fredagen den 11/6

Fixade klart en del bilder till ua’s hemsida. Ska lägga upp de i helgen. Sov några timmar men vaknade ofta eftersom fönstret var öppet. Sen åkte vi till Farsta där jag handlade ett spel: Timon & Pumbaas Jungle Pinball. Mitt första köpta spel. Och det enda jag vill ha som inte kostar en förmögenhet!

På kvällen åkte vi till en av Rs ex arbetskamrater. Han och frun med liten dotter bor på söder i en etta. Trångt men mysigt. Och dotterna är ju en princessa! Så de borde bo i ett slott!

Dagens Ämne: Illustrerad

Lördagen den 12/6

Kvavt, kvavt... Men inget åskande eller hagell än... men kanske senare... måste komma. Jag orkar inte med denna hetta. UA’s lilla dator är den värsta jag stött på. Och de jag jobbade med i skolan var hemska. Jag fick formatera den till slut. Men hjälp av våld! Men lugn. Jag hann få ut liten till zippen så det blev en backup!

Dagens Ämne: Kladdkaka

Söndagen den 13/6

Val till Europaparlamentet! Jag valde de som idag tänker som jag. Kan inte förstå varför man röstar på några som inte vet vad de vill. Utan man hoppas att de ska tycka som en själv sen. Det är ju som att köpa en svart klänning och hoppas den ska blir svart när man vill ha svart på sig.

Dagens Ämne: Skor (nya)

linje
Vecka 24

Måndagen den 14/6

Hoppas jag får tag på någon på Huddinge som vet något. Eller som vill hjälpa mig. Blödningarna har tagit över mitt liv igen. Och jag vet att inom kort tid kommer det att medföra ökade smärtor och mer endo...

Dessutom är jag rädd att de ska säga att jag inte försökt få hjälp! Det har hänt förr. Att någon inte får hjälp och att de ansvariga hävdar att de som behöver hjälp inte försökt få den... Bluff! Men hur ska man kunna bevisa det. Eller hur ska man kunna förklara för omgivningen att inget av det som de tror eller anser är självklart inte är det längre. Det är länge sen de sjuka fick snabb vård. Eller vård vid behov. Vet att det var så när jag var liten. Men de senaste åren är det nästan omöjligt att få hjälp mot kroniska ovanliga sjukdomar som inte är status att forska på. Eller som ger bonuspoäng hos läkemedelsföretagen så läkaren kan resa billigt!

Endometrios är en vanlig sjukdom som gör att massor med kvinnor inte kan leva på det sättet alla förväntar sig att kvinnor ska. Men ändå finns det varken bot eller bra lindring. Men när det kommer nya ovanliga sjukdomar så sätts all kraft in för att lindra. Varför väljer de vissa sjukdomar... troligtvis för de är med ekonomiskt lönande! Eller för att gruppen som får den är mer krävande än kvinnor som ligger med kramp i sängen?!

Dagens Ämne: Björkar

Tisdagen den 15/6

Ännu en varm sommardag. Svårt att sova när det är så varmt att kroppen känns kokande. men lite sömn måste man ha. Men det blir inte en skön sömn när huvudet dunkar av värmen. Eller när ungarna som har sommarlov leker nere på gården. Men de har kul. Och det låter kul... så det får man ta. Bättre skrattande barn än bråk!

Måste in till stan och handla. Men när det är svalare är affärerna redan stängda! Så det får bli vid 17-19 tiden. Jag håller mig under jord så länge som möjligt så slipper jag solen. Sen kan man ju välja att gå på skuggsidan!

Dagens Ämne: Val

Onsdagen den 16/6

Hann inte skriva, hann inte tänka...

Dagens Ämne: Film

Torsdag den 17/6

Halkade efter... men jag har många dokument att passa nu när jag håller på med Ua’s hemsida (titta gärna in...) oxå. Det blir bättre när den är klar. Då hinner jag med denna bättre.

Dagens ämne : (jag är) Rödhårig

Fredagen den 18/6

En otäckt vuxen känsla att behöva börja grubbla över en trasig tvättmaskin
Laga eller skaffa ny
För utan kan jag inte leva
Inte för jag är lat
Utan för jag inte tål de parfymerade tvättmedel,
hund och katt hår som andra lämnar i de offentliga
Så det är inte bara av lathet
För jag måste ju ha rena kläder
Annars blir de fulla av kvalster som gör andningen väldigt seg
Så tvättmaskinen är på något sätt livsviktig
ändå kallar folk det för lyx att öga en

Dagens Ämne: Helvete

Lördagen den 19/6

Var i Farsta och beställde en ny tvättmaskin. Att börja laga den gamla har jag inte råd med. Det kan bli väldigt dyrt. Så det är lika bra att börja om med en ny toppmatad.

Dagens Ämne: Flytta isär

Söndagen den 20/6

Håller på att mp3:a alla Depeche Mode skivorna så det går inte mer på varje Cd skiva. 148 låtar tog 600 Meg. Helt oki.

Dagens Ämne: Stenig

linje
Vecka 25

Måndagen den 21/6

Träffade min bror på kansliet snabbt. Sen skulle han på möte. Och sånt är viktigt. För framtiden inom en organisation. Dessutom betalar det andra förbundet.

Dagens Ämne: Skruv

Tisdagen den 22/6

Om inte jag får hjälp på huddinge inom 14 dagar blir jag av med hela min inkomst. Och allt som gör att jag överleva. Men det får man ta. som man bäddar får man ligga. Utan jobb inget liv. Utan inkomst inget liv... Men när kroppen säger nej, och medicinerna gör en trött och biverkningarna förstör kroppen snabbare än sjukdomen gjorde. Vad gör man då? Jo man är tacksam för de kronor man kan få och ber om ursäkt för att man kommer att dö utan att kunna göra rätt för sig.

Har jag tur och är hemma på torsdag när läkaren ska ringa kanske hon kan hjälpa mig, trots att jag inte är hennes patient. Men jag har lovat att hjälpa en annan med förberedelser inför 3 veckor i fjällen. Och det är ett löfte så jag måste göra det. Går det inte i morgon så blir det på torsdag, och gröna linjen är inte så pålitlig att det är lönt att hinna med något annat samma dag man ska åka tåg. Annars får jag försöka få läkaren att ringa mig nästa torsdag...

Dagens Ämne: Amelia

Onsdagen den 23/6

Hur ska jag kunna åka in till stan när det regnar. Fötterna går inte att få ner i mina kängor, och de nya sandalerna måste jag vara rädd om. De är ju de enda jag har. Men utan hud på fötterna så går det inte att förvara de i ett par rubusta kängor som inte är så mjuka. Och att få ny hud på fötterna är inte så lätt när kroppen inte själv vill eller kan. Så som det ser ut nu hinner jag inte göra det jag lovat. *fullt ord* oxå!

Är det hemskt om jag väljer att prata med min läkares erstättare i morgon eftermiddag, hinner jag såra för många? Eller kommer någon att fara illa p.g.a. det? Jag har beslutsångest igen... Så svårt att välja. Jag har lovat något annat. Men utan samtalet så får jag inte någon behandling på länge.

Har försökt få tag på gynläkaren i 4 månader. Och äntligen... men det borde väl gå nästa vecka också då? Borde - inget är ju säkert... Kanske får jag hjälpa här, under dagen, så jag är hemma när läkaren ringer. Risken är att utan behandling hinner jag inte göra klart det jag lovat alls. Och det är ju ett större svek.

Dagens Ämne: Katta

Torsdag den 24/6

Läkaren ringde, och jag fick äntligen prata och berätta. Efter 4 månader. Och många mardrömmar. Jag ska få recept, jag ska kunna fortsätta behandlingen nu. Kanske hinner de små tabletterna stoppa tillväxten lite grann. Så jag hinner med att överleva lite till. Men livet blir aldrig som man vill.

Dagens Ämne: Kommunist

Fredagen den 25/6 - Midsommarafton

Jag inser att omgivningen ser alla som inte har jobb, inkomst som slarvig, som orsakat det själv. Varje dag bevisar någon det för mig. "man måste ju vilja", Men när man inte har pengar, kan man inte få jobb, ingen anställer någon som inte har hela kläder som räcker en vecka, som inte ser p.g.a. gamla glasögon, eller som inte bor någonstans. Någon med skulder hos kronofogden får inte jobb. Eller är man sjuk så vågar ingen ta risken att anställa. Man är en risk, inte en chans till att utvecka företaget.

Exempel:
Person Ett har ett jobb, är välutbildad och har en lön som liggger en bra bit över taket för sjukpenning, en måndag på väg hem blir bilen påkörd bakifrån, Person Ett åker hem, men besöker sjukhuset senare då nacken känns mer krossad än hel. Blir sjukskriven 3 veckor och får recept på smärtstillande.
På tisdagen åker Person Ett inom jobbet för att lämna sjukskrivningsintyget. Och sen ligger Person Ett hemma i en vecka, trots sjukskrivning måste ju jobbet göras klart och Person Ett jobbar istället för att vara sjukskriven, måste ju behålla jobbet.
Efter några dagar på jobbet kommer chefen och anser att Person Ett måste vara hemma, jobbet blir inte bra och Person Ett åter mycket smärtstillande för att kunna röra sig. Person Ett besöker en läkare som sjukskriver, nu är det försäkringskassan som ska ta ställning, de anser att Person Ett inte alls ska vara sjukskriven utan jobb, på jobbet får Person Ett inte vara.
Person Ett får sparken. På arbetsförmedlingen så kan Person Ett inte någon större hjälp, A-kassan betalas inte ut efter som Person Ett är frisk nog att söka jobb. Så ingen lön, ingen sjukpenning, ingen A-kassa. Ingen inkomst alls efter 7-8 veckor. I Sverige är det 25 000 som klämts in i den hörnan sen Försäkringskassan fick makten över sjukskrivningarna och inte läkaren som behandlar patienten.

Men som man bäddar får man ligga, man måste ta ansvar för sitt liv, och inte tro att andra kommer att göra det när man missköter sig. Så bli inte påkörd, råka inte ut för någon olycka, bli inte svårt sjuk, för inte barn som kan bli sjuka, handikappade, råka ut för någon olycka etc. För det finns ingen hjälp att få när man förstört sitt eget liv med flit.

Dagens Ämne: Vänstra

Lördagen den 26/6

Städdags. Som vanligt. Men jag är van. Magen är krånglig, det är priset jag får betala för att äta. Hoppas jag hittar någon som vill bort tarmen och stomioperera mig någon gång. Och sen låta mig ha dropp ett tag så jag hinner fixa ett jobb. Nu förstör tarmen allt för mig, den ser till att jag slösar bort 2 heltidsjobb i veckan på att vara sjuk. Och jag får inte ens betalt för det!

Dagens Ämne: Present

Söndagen den 27/6

Tarmen bråkar, känn som jag svalt en elvisp, en borrmaskin, ett par askar rakblad och något frätande.

Dagens Ämne: Bröllopsdag

linje
Vecka 26

Måndagen den 28/6

Än ingen fungerarande tvättmaskin, men snart...
Var inne i stan och köpte en Logitech MouseMan Wheel... lyxmus!
Mycket bra. Och en glass...

Dagens Ämne: Köra över

Tisdagen den 29/6

Äntligen, ett eller rättare sagt två brev från Huddinge sjukhus. Fått tid hos en läkare, nästa vecka. Underbart. Ska bli så skönt. Och jag kommer troligtvis att beviljas att överleva även i augusti nu. Fick recept också, så nu slipper jag snåla och behandla varannan dag. Tänk att kunna äta tabletterna som förhindrar återväxten av endovävnaden. Och att kunna behandla benskörheten utan att bli ruinerad.

Dagens Ämne: Dagdröm

Onsdagen den 30/6

I natt fick jag ett mail, från min bror, lägerkocken. De har inte möjlighet just nu att själv bygga hemsidor, så jag får göra det. Så nu är jag på distansläger i Ånn, fast kvar i Stockholm. Men det blev bra. Det går ju att lösa om man bara vill, idag ska de ladda hem Netcape Gold 3.04 så de får vara med, 4.X blir inte kompatibelt nog. Dessutom kodar 4:a i HTML 4 vilket vi inte skulle.

Sova är nog inte meningen. Sova är nog inte alls något för mitt liv. HTML eller inte, men nätterna blir bortslösade av att vara sjuk, och dagarna ska vara dagar och då ska man hålla igång och vara effektiv så man inte slöar när man inte har ett vanligt jobb. De nätter eller rättare sagt dygn då jag hinner sova 5 timmar är lyx.

Önskar jag hade haft två vanliga heltidsjobb istället för an sjukdom som tar samma tid. Då hade det varit oki att man vore trött. Nu så ser inte någon att jag gör något. Bara att jag inte gör det man ska, jobba, plugga etc. Men om jag skulle ha ett heltidsjobb just nu skulle jag behöva lämna tillbaka 1-1,5 timmar per dygn, och då hinner jag inte sova (undrar till vem man lämnar tillbaka de timmar man lånar från tiden, de timmar som inte finns, för tiden är skapad. kan man inte skapa fler timmar till vissa som behöver mer tid per dygn då). Dygnet skulle inte räcka åt det jag tvingas göra. Sanslöst. Men jag ska jobba, det är mitt mål, och alla andra mål. för jobb måste man ha för att få en inkomst. Sen får jag betala genom att inte äta, inte sova så många minuter. Men det är det kanske värt. Jag slipper i alla fall tillhöra de lata, snyltarna, de ovilliga, de passiva...

Just nu äter jag en gång per dygn, motsvarande 2 mackor med pålägg eller en hamburgare eller en Naco de lyx... Äter jag mer så hinner jag inte det jag ska. Tarmen låser in mig på toa och där får jag bo! Det är inte oki, så får man inte göra, man ska vara effektiv. Göra någon nytta, hjälpa andra, finnas till hands, inte sitta självupptagen och inte göra det man enligt lag eller regelboken ska. Giltiga skäl? nej det finns det inte. Är man för sjuk för något - bli frisk och få överleva.

Här blev det datorstopp! Ett spel skulle spelas och C-disken dog, krachade totalt. Och allt som borde göras, måsten t.ex. Fick vänta. För utan ett system, operativsystem, program går det inte att göra så mycket

Dagens Ämne: Kommunicera

linje

Juli

Torsdag den 1/7

Ett dygn med ominstallation och problem med drivrutiner. Och så många filer kvar
Så många program jag ska installera in. Innan det går att göra klart det jag tagit på mig. Det som är så kul. Att hjälpa de som är på läger, med att lägga ut bilder och rapporter på nätet. Och de sidor är omtyckta.

Dagens Ämne: Tunnel

Fredagen den 2/7

Jag ska lyssna, titta njuta av Eva Dahlgren. Lotta har biljetter. Och jag ska dit! Ska bli väldigt kul! Och i morgon hoppas jag få besked om tvättmaskinen, de skulle ringa, de har inte ringt, jag ringde, han var inte där... grr... väldigt jobbigt. Måste tvätta. Men det är svårt.

Dagens Ämne: Vederhäftig

Lördagen den 3/7

Utredningen visar att nästan alla som inte har egen inkomst blir behandlade på ett sätt som inte borde accepteras. Men ingen vågar klaga. Nästan alla som varje månad måste blotta sitt liv för en utredningssekreterare känner sig missförstådd.
Utrednignen visar att de inte kan klara sig på de belopp som betalas ut mer än högst 8 veckor. Men utredningen får inte läsas av "vanliga" den cencurerades snabbt. För de som styr vågade inte visa hur de gör med de som inte klarar sig själv. På grund av sjukdom, arbetslöshet, ålder, eller handikapp. För tänk om alla får veta att staten och kommunen gör allt för att ha ihjälp de som behöver hjälp.
De vägrar hjälpa till och lösa barnomsorgen så en familj kan ta jobbet de kunde fått
Och ensamma unga kvinnor får ingen hjälp alls om de inte har barn. Och vad gör de då?
Knullar med någon - föder ungen och tar emot sitt bidrag. Och kan överleva. För utan ungen hade hon inget bidrag fått. Smart lösning. Borde bli dyrare för kommunen - Nu måste hon ju ha några hundra till vaje månad

På 9 år har normen efter boendekostnaden gått upp 14 kr för mig.
Jag har 14 kr mer i bidrag idag än för 9 år sen
Då var det 2431 kr, nu är det 2445 kr
Som jag ska använda till allt utom hyran
Vinylhandskar att ha när jag manuellt tömmer tarmen
Vaseline att smörja med innan oavanstående
Salvor till området runt ändtarmen
Tabletter, och annat skumt som jag enligt läkaren behöver för att leva ett tag till
Bara min sjukdom kostar egentligen 2600 kr per månad
Men då skulle jag inte ha någon mat...
Så det går inte
Ansöker om extra bistånd till de omkostnader,
fick 8 % av kostnaderna som jag lämnade in kvitto på
Så det gick inte
Så varje månad lämnar jag in min ansökan
Inte för att få leva en månad till
Utan att få överleva en månad till
Leva innebär så mycket mer än att överleva
Dessutom uppfyller vi inte de kraven
Man ska jobba, ha barn och vara normal
Då får man leva
Annars är det överleva som gäller
Men man vänjer sig
över de arga brev, kommentarer man får för man är glad,
när man inte gjort sig förtjänt av det
Att man har dator fast man inte har jobb

Dagens Ämne: Pedofil

Söndagen den 4/7

Klibbigt kvavt, väntar in åskväder och regn, men det lär dröja. Och det är nu vattnet behövs. Kanske en också. Men möjligt vi då också.

Dagens Ämne: Registreringsskylt

linje
Vecka 27

Måndagen den 5/7

Laddade hem lite filer, 40 meg i natt. Så jag var uppe till det var dag. Slumrade lite grann, men la mig inte förrän 8:30. sen sov jag 1-3 timmer i taget. Tog mig ur sängen helt 16:00, men hade varit uppe ett par gånger mellan, druickit, ätit lite kex. Och läst Metro.

Sen åkte vi till city och åt Nacho De Lux, handlade mat och sen åkte vi hem. I morgon ska jag träffa en läkare - äntligen.

Dagens Ämne: Fyrverkeri

Tisdagen den 6/7

Läkaren ska skriva ett intyg, och skicka journal kopior till mig. Ber till Gud att det ska hjälpa mig till pengar mer regelbundet. Och att jag kanske kan få hjälp till ett jobb, nu är alla jag sökt jobb hos mycket skeptiska, de vågar inte satsa på en som är sjuk. En som varit sjuk länge... flera år, en som ska opereras igen med mycket stor säkerhet...

Dagens Ämne: Godis

Onsdagen den7/7

Magen bråkar igen, troligtivs har jag ätit för mycket laktos igen... Lätt när man får för sig att man ska ha messmör på en smörgås.

Dagens Ämne: Gråta

Torsdag den 8/7

Varför kallar män kvinnor hora när de inte uppskattar något hon gjort? Eller ogillar henne om person. Jag bir lika nyfiken varje gång jag ser eller hör någon göra det. Varför tror de alla kvinnor som inte passar in i deras livsmall är horor.

Dagens Ämne: Själsfrände

Fredagen den 9/7

Äntligen något besked om den nya tvättmaskinen, den beställdes om idag, om den inte var beställd var det första beställningen, så förhoppningsvis ringer de nästa vecka om leveransen hit hem. För det är lite jobbigt att tvätta med väckarklocka istället för termostat!

Var i Farsta och handlade muffins och CD-pärmar. Så nu kan jag organisera klart den delen av livet. Alla CD-romplattor... många blir det.

Dagens Ämne: Fis

Lördagen den 10/7

Måste våga avgöra, om jag ska ta steget till en operation som kan ge mig en liten möjlighet att kunna jobba, och sköta jobbet. Eller att vänta och se om jag blir bättre och sen jobba. Jobba måste man, annars är man ingen bra människa. Så målet är att man ska ha ett jobb, utan jobb står man utanför allt det som borde vara en självklarhet. Man kan inte få en bostad, inte ett lån, inte ett drägligt liv.

För utan ett jobb så är man ingen som har något att tillföra. Klart jag sak göra allt som står i min makt, men riskerna är så stora. Jag kanske inte kan jobba alls efter operationen, kan bli mycket sämre, få svåra problem med stomin, och det kan vara bättre att ha det som det är nu. Men nu kan jag inte jobba, lyckas operation så kanske jag kan. Riskerna är dessutom att jag råkar dö under opertionen. förblöder ju så lätt. Men då slipper man många problem efter åt. Så det är inte mitt problem. Det får vara andras problem.

Dagens Ämne: Riven

Söndagen den 11/7

Tänker... måste räkna ut vad som blir bäst för er. Hur ni ska slippa lida, såras i onödan. Och vad som blir billigast för staten. Operationen är svindyr. Med alla hjälpmedel jag måste ha efteråt för att klara av livet. Men om jag kan jobba då har jag ju råd att betala för mig, göra rätt för mig... Som jag inte gör nu.

Dagens Ämne: Sopsäck

linje
Vecka 28

Måndagen den 12/7

Idag är det varmt ute. 30 grader. jag ogillar det, min kropp trivs inte i värme, den vill må bra. Inomhus är det kvavt och klibbigt. Åt på TacoBar, handlade på Hemköp, sen hem igen. För varmt för att vara ute, nästan för varmt för att vara inne... Och hur ska de går i morgon när jag dessutom ska städa igen...

Dagens Ämne: Svägerska

Tisdagen den 13/7

Så varmt, kunde inte sova. Mår illa, känner mig febrig. Vill ha svalare väder, som är bättre för hälsan. Behöver inte vara kallt. Men inte så kvavt som det är nu. Många mår så dåligt. men man får inte säga det. Man ska älska solen, värmen... Annars är det något fel!

Enligt vädret på TV så kan det bli regn i morgon, kanske åska. Det brukar blir skönare sen. Mindre klibbigt!

Dagens Ämne: Virus

Onsdagen den 14/7

Klibbigt värre. Ska kanske bli regn, kanske svalare... kanske så mycket... Vill få vissa besked, om luften ska gå att andas även i morgon. Och om jag ska kunna röra mig även i natt...

Sängen känns som en bastu, rummet som en tropiska regnskog utan regn.

Dagens Ämne: Haiku

Torsdag den 15/7

Var i stan och mötte Magisk. Länge sen hon var här. Åt Pizza och pratade, och pratade. Ska nog ses på tisdag igen innan hon åker tillbaka hem.

Dagens Ämne: Star Trek

Fredagen den 16/7

Lämnade Magisk på Hötorget. Gick runt på stan och tittade på skor och lite sånt. Köpte fler vinylhandskar för tarmtömmning.

Dagens Ämne: Bubblor

Lördagen den 17/7

Seg i kroppen, borde så mycket, men axeln är mosad igen. Knakar och glider in och ur led. Gör ganska ont. Borde kanske be en läkare titta och klämma, ska ringa och ställa mig i kö. För det vore bra med behandling mot ledbesvären igen, varit utan i snart 1,5 år.

Det åskade, sen ösregnade det. Luften blev bättre.

Söndagen den 18/7

Kvavt igen, men inte som i förrgår eller i veckan som varit. Lite bättre. Men ändå segt för huvudet. Var och köpte en ny hel tangentbordslåda på Clas Ohlsson. Det var stora sprickor i den förra. Snubblar man i den så kan det gå så. Blev sex påsar kolanappar och en jos, Droste chokladrullar och fler tvättlappar

Dagens Ämne: Full

linje
Vecka 29

Måndagen den 19/7

Magisk ringt och väckte oss jättetidigt - typ kvart i elva! Hon ville flytta närmre city och bygga en hemsida. Och vad säger man då? Självklart får hon bo nära city...

Kvavt igen, så klibbigt att kroppen klibbar fast i sig själv.

Dagens Ämne: Renässans

Tisdagen den 20/7

Hon åkte tåget hem, mot södra delen av landet. Min barndoms landskap. Där jag lärde mig gå, leka, busa, tala och leva. Det jag flyttade ifrån - för jag ville det. För jag nte fann ro där. Kanske i en annan stad där. Men inte den jag bodde i då. Tur inte hon bor där nu. Då hade hon inte velat åka hem. Den var så elak mot människan som bodde där. Så kall. Så otäck.

Dagens Ämne: Ensamhet

Onsdagen den 21/7

Vaknade av ett envis pipande klockan 10:00, tog mina tabletter och skulle just börja göra nytta när det började åska och ösregna. Så datorn fick sova ett tag till. Jag slumrade ett tag. Lite då och då. Behövde det efter 3,5 timmars nattsömn.

Åt pitabröd med nötfärs och grönsaker, länge sen. Trots sommar och värme stekte jag mat! Nästan lite wow oxå!

Dagens Ämne: Sen

Torsdag den 22/7

Varför ljuger folk? Som den matallergiske som inte tål mjölk - jag är vegan! Och då blir det tyst. Erkänner man sin allergi i detta fall så kommer det ett stort antal tips på hur den dom känner blev botad, frisk, mirakelbarnet Ola som tål allt nu. Det orkar man inte när man är sjuk. Hellre konstig än sjuk! För vem orkar debattera med en vegan?! Lättare med en som har en sjukdom som ens teori kan bota helt. Där finns ju kanske en kund för mitt superpulver "Räddar alla alltid från allt!" Och säg den försäjare som inte vill ha fler kunder?

Eller den som söker massa jobb, utan att lyckas - säger sig älska att leva på socialbidrag. Men är det inte ofta så att de har inget annat val... För när man är så oduglig så vill ju ingen ha en... bättre att dölja det och provocera folk istället, så de glömmer anledningen!

Åskade igen! Skönt, men jobbigt, hade just gjort i ordning 23 lägerdokument som skulle kodas om till frames och då small det. Bara att stänga ner och vänta snällt!

Men snart kanske den är uppe. Vill ju att den ska bli perfekt. Sen ska jag ha plats till ett album med resten av bilderna. De jag ej har än. Och den som har dom är i Prag!

Dagens Ämne: Språk

Fredagen den 23/7

Sov dåligt. Drömde konstigt. Inte mardröm - bara otäckt otydligt. Med ett tydligt budskap... som jag redan visste... och som jag ska ordna till, så de andra slipper må dåligt. För jag är så pinsam!

Dagens Ämne: Coca-Cola

Lördagen den 24/7

Filmtest igen! Nu nära M hem. Det är ju han som vill testa alla effekter. Hann med en hel del, som blev bra. Gjorde några misstag vilket var bra. Då gör vi inte dom när det är allvar!

Dagens Ämne: Spel

Söndagen den 25/7

En vecka kvar på juli månad. Sen är det augusti... och sen höst, sen vinter...
När det är så varmt att jag inte kan koncentrera mig, så känns hösten som en befrielse.

Dagens Ämne: Flygbiljetter

linje
Vecka 30

Måndagen den 26/7

Sol sol sol sol sol... repris av väderleksrapporten. Usch! Jag som är så trött på dena kvava hetta! Vill orka göra något. Men hjärnan blir så seg. Drömde dessutom om Atjhoo i natt. Har jag tittat för mycket på den figuren då eller?

Snart är mallen för den riktiga ua sidan klar. Ska fila lite till. Och testa vissa delar. Sen börjar det roliga med att se den växa ihop med de texter som redan finns. Det ska bli ett nytt skal. Lägerdelen blir klar inom några dygn. Sen är det fler bilder jag ska lägg fram som ett galleri.

Dagens Ämne: Oroligt

Tisdagen den 27/7

Otäckt men sant. Alla som överlever födelsen dör! Förr eller senare. Men det hindrar inte de som blir kvar från att sörja. Det bara är så att man får panik när någon man älskar är borta. Det är så livet är. Älska-sakna hör ihop. För har man aldrig älskat den kan man inte sakna den.

Klart man önskar att man aldrig ska mista någon mer. Eller att alla som man älskar ska slippa såras. Mne det verkar omöjligt att bli, leva som man bör. För det är alltid något som gör ont i någon annan. Vad man än säger eller gör så mår någon annan dåligt. Kanske inte just på grund av det. Men det vet man aldrig. Många är så tysta. Och de tror att snällhet är att vara tyst och inte göra något. Att inte leva är inte snällt. Det är inget bevis på kärlek att inte säga ifrån eller säga till. Men ändå tror så många det...

PS till den personen som bor på Söder i Stockholm som anser att de som njuter av livet, och de som festar och firar ska betala för sig. Det gör de! Biljetterna kostar 350 kr. Och sen tillkommer en hel del till för att man ska komma in på det man vill. Så tro inte att staten betalar för bög-flat-bifesten där. Ev. skadestånd regleras som vanligt i domstol. Så är det den formen av ersättning du vill ha måste du polisanmäla händelsen och sen vänta och se om ditt ärende tas upp! Jag kommer inte att lyckönska dig!

Inom jag lägger mig ska lägerdelen fungera som jag vill. Så vem vet när jag kommer isäng.

Dagens Ämne: Pengar

Onsdagen den 28/7

Klockan hann bli mer än 6:00 innan jag kom i säng. Och sen gick jag upp 9:00 och väntade snällt på den nya fina tvättmaskinen. Den ser stor ut. Är högre än den gamla.

Sen började jag städa. Och sen pratade jag lite med R när han ringde hem från semestern. Låg just då och vilade sen 15 minuter. Pulsen var över 150 och jag trodde jag skulle dö direkt.

Fick besked om pengarna och min misstanke besvarades. Mindre än jag vill ha, mindre än jag behöver. Fattas några hundra för att jag bara ska kunna välja bort maten i augusti. Måste rensa bland räkningarna. Vem ska jag offra? Förutom mig själv... vem ska jag ta med...

Ska till banken i morgon och se till att pengarna hamnar på rätt konto för olika ändamål. Har ett där lånet dras. Utan pengar där får de som skrev på veta att jag inte ha pengar igen, att jag slarvat bort mig igen. Att jag säker misskött mig igen.

Drömmen förföljer mig, den skrämmer mig och jag vågar inte ta reda på vad den menar.

Dagens Ämne: Orgasm

Torsdag den 29/7

Dags för Eva Dahlgren! Nästan exakt ett år sen sist! På samma ställe. Tala om att ha ett kontrollerat liv ;-D
Hon är begåvad. Skriver så underbara texter.

Dagens Ämne: Panik, ångest-Rädsla eller något sånt

Fredagen den 30/7

Så varmt ute. Så soligt, så farligt för min kropp. Får feber och blir sjuk. Men man får inte tycka illa om sommaren, värmen eller solen. Då blir man stämplad som idiot! Men just nu blir jag hellre det än sjukare.

Men senare i kväll-natt ska jag städa lite. Det är för varmt för sånt dagtid nu. Men man slipper ju inte göra det för det. Sen är det tvättdags. Så allt som går är rent när R är tillbaka. Han ska ju jobba nästan genast. Bara hemma knappt ett dygn...
sånt är visst livet ibland.

Dagens Ämne: Trött

Lördagen den 31/7

Så klibbigt varmt, att jag blivit förkyld och darrig. Måste tvätta och städa, slår ner febern med våld.

Dagens Ämne: Väldigt lång och oroande flygresa

linje

Augusti

Söndagen den 1/8

Så varmt att jag vägrar skriva! HA!

Dagens Ämne: Hjort

linje
Vecka 31

Måndagen den 2/8

Kanske blir det 2,5 minuters regn om vi får åska (vinden måste vända, för att det ska bli möjligt). Mer brukar det inte bli. Men annars blir det lika klibbigt, kvavt och varmt som i går. Och min förkylning börjar kännas seg. Gör ont när jag hostar. Och jag måste snyta mig 24 ggr per timme i snitt.

Så många som säger så mycket. Skulle man hinna med hälften skulle man få jobba, tänka, finnas i flera dygn per dygn i många tusen år framåt. Men de vill att man ska bli rätt. Göra rätt. För utan jobb, sysselsättning som räknas (de 80 timmarna per vecka jag tar han om mig själv p.g.a. sjukdomen räknas inte).

Många timmar skulle jag kunna offra, många år av mitt liv - för att den eller dom som jag älskar få det den eller dom vill. En fågel viskade till mig - att kan man inte ge allt behöver man inte ge något - vad är allt? ens liv?

Äntligen klar med - FN’s deklaration om mänskliga rättigheter! Nästan 1.7 Miljoner människor Sveriger tillåts inte leva enligt de artiklar Sverige förbundit sig att följa!

Dagens Ämne: Antarktis

Tisdagen den 3/8

Nu är elden i Tyrestaskogen vild. Sen i söndags brinner det överallt nästan...
Nära mig - brandröken syns. Otäckt. Vi är så oförberedda på att katastrofer kan hända. Det händer ju bara andra.

Dagens Ämne: Bedövad

Onsdagen den 4/8

Ska handla idag. Måste fylla på förråden lite grann. Och sen behöver jag kolla vad som behövs till toan. Handskar, salvor mm. De hade inte mina nya favoritmüslikex. Kanske tur det. De innehåller fibrer som gör att min magen får ondare.

Dagens Ämne: Hypokondri/Hypokondriker

Torsdag den 5/8

Kvavare, hetare, rökigare ute. Innan var det bara när vinden låg på det kändes. Från bränderna. Nu känns det som doften fastnat, kanske i hjärnan. För den känns. Till och med i ögonen ibland. De sa ju att det skulle komma kyla! De sa att det kunde bli regn...

Dagens Ämne: Barnskratt

Fredagen den 6/8

Hämtade ett stort, stort halvtfyllt paket på posten, Ginza var avsändaren. Spel och lite annat. Papper till skrivaren så jag kan göra snygga ettiketer. Och några skivor med blandat kul på till Mac. Hämtade tabletterna som jag längtat efter. Sista dygnet annars. Nu har jag i 24 dagar till ungefär. Måste ringa och få tag på smärtkliniken på måndag. De har haft stängt i sommar.

Dagens Ämne: Vinter

Lördagen den 7/8

Ungarna verkar piggare nu. Efter lite regn. De låter mer. Måste ha fönstret stängt när jag ska sova. För att inte ligga och lyssna timme efter timme.

Dagens Ämne: Skeptiker

Söndagen den 8/8

Segt, önskar att vädret kunde tänka lite grann på mig och alla de andra som blir sjuka av värmen. Men inte. Bönderna då, vår mat dör. Tycks inte hjälpa. Vädret är bstämt sig för att vara en plåga nu. Som straff för det vi gjort mot den enda planet där vi kan bo och leva. Ändå behandlar vi den som vi faktiskt skulle kunna flytta. Men vart då?

Dagens Ämne: Flagga

linje
Vecka 32

Måndagden den 9/8

Var i Farsta i ösregn, häftiga skurar liknade en dusch som fått fnatt. Men jag gillar regn, men jag ogillar att bli genomblöt på väg bort, hellre genomblöt på väg hem. Då ska man ju ändå hem.

I morse försökte jag komma fram i två telefonköer. Men det var kört. Jag som måste få nytt läkarintyg. Jag är inte sjukskriven längre. Men jag blöder från urinvägarna och tarmen. Och har feber och mår mindre bra. Dessutom undrar jag vem som vill anställa mig?! Jag måste fixa ett jobb. Minskar jag lite mer på sömnen hinner jag med en heltid. Men ingen övertid. Då går mina dygn back.
Sjukdomen tar ca. 8-10 timmar, vardagsjobb (städ, tvätt handla mm) 2-4 och sen idellt jobb 5 sen några (max 6 timmar, och det är sällan, oftast 3-5) timmars sömn.
Skulle jag ha ett heltids jobb skulle jag vara tvungen att sova max 5 timmar per dygn alltid... nackdelen är att det är farligt att sova så lite, man blir sämre att bedöma risker, både för sig själv och andra.

Dagens Ämne: Änglavän

Tisdagen den 10/8

Köpt ett lite CD-ställ som rymmer 8 skivor utan fodral som står snyggt på bordet framför mig. Perfekt för de aktuella skivorna som pågående backuperna. Köpte Röda skivor oxå. Och hantlar. Små gulliga. Perfekta för armträning för klena!

Dagens Ämne: Självdestruktiv

Onsdagen den 11/8

Min mage låter mig inte sova mer än små stunder i taget. Den ser till att jag vaknar av smärta och av ömhet.

Var och köpte två stora flaskor fjolldricka - Shio Persika... den är iofs inte rosa, men den smakar rosa... Den är så god!

Dagens Ämne: Chattraggare

Torsdag den 12/8

Sorterar Cd rom fodral. Har alldeles för många. Ska ge bort en del. Och resten ska läggas undan, under sängen... Ska skriva ut några fler etiketter i natt. Till de skivor som jag alltid tar fel på.

Dagens Ämne: Mustang

Fredagen den 13/8

Smärtläkaren ringde, fick tid i oktober, ska prova en smärtmetod som sägs fungerar bra mot endosmärtor. Längtar även om jag vet att jag kan inte bli fri från smärtstillande p.g.a. ledvärken och inflammationer i fingrarna. Men kanske slipper jag vissa tabletter.

Dagens Ämne: Symfoni

Lördagen den 14/8

Hej! hum, konstigt att skriva hej. Men jag vill att ni som mailar mig har en avsändaradress så svaren kommer fram. När jag får frågot om hiv/aids eller endometrios och i de fall där jag vill svara så går det inte om ni inte ställt in rätt adress i avsändarraden i mailprogrammet. Jag har 4 svar från de senaste dagarna som stutsat tillbaka till mig eftersom det finns inte avsändare, ingen mottagare med det namet, den mailadressen. Så snälla! Kontrollera det! Jag kan spåra er, men jag har inte den tiden. Så har du inte fått svar så kolla mailprogrammets inställninagr och maila igen! Skriv gärna att du saknar ett svar! OKI?!

Dagens Ämne: Bög

Söndagen den 15/8

Rensade undan lite överblivit porslin från skåpen i köket. Packade ner det i en banankartong och satte det lättåtkomligt under sängen. Passade på att ta bort ungefär en liter damm. Usch. Men det samlas nytt så snabbt. Städar där under 2 gånger i månaden, eftersom jag har saker jag använder där under.

Dagens Ämne: Frankrike

linje
Vecka 33

Måndagen den 16/8

Roade mig med att leta upp alla trasig kluster på en kompis zip disk. Många blev det! Men nu är den klatlagd. Klar att lämna bort, hem igen. Skönt att slippa, men läroritk att studera. Skumma fel. Lärde mig att man bör vara ännu mer tålmodig. Och inte ge upp efter 50 minuter utan ge den lite längre tid!

Dagens Ämne: Besserwisser

Tisdagen den 17/8

Stadgemöte på Kungsholmen. Trevligt kansli. Aldrig varit där förut. Innan "bodde" de i Spånga. Men efter att "vi" flyttade till Wasa stan så vågade de flytta från tryggheten.

Dagens Ämne: PMS

Onsdagen den 18/8

Somnade 7:00
Vakndade 9:30
Slumrade några timmar
Sov riktigt en stund
Sen upp. För vardagens låter sig inte vänta.

Dagens Ämne: Te

Torsdag den 19/8

Såg programmet på TV-n igår
Om hur kvinnorna situation blivit extremt mycket sämre på tio år
Islams lag kallas det
Rätten att mörda sin fru
Islam tillåter en kvinna att gifta sig med vem hon vill
Islam inehåller inte den delen de vill hävda
Men kvinnor med frihet är farliga
Så de ska tystas
Likheterna med den fundamentalistiska kristendomen är enorm

Dagens Ämne: Feminist

Fredagen den 20/8

La mig 07:30 och gick och och satt brevid regnet klockan 10.00 tog tabetter och kollade posten, snailmailen oxå. Fick tidningar idag. Två styck. Och lite annat som jag glömt bort. Slängde det. Så det var nog bara skräp.

La mig igen 14:00 och gick upp innan R gick till jobbet. Letar filer, program mm som jag får ge bort. Föra vidare utan att begå brott. Det finns massor, men inte just som gör det jag vill.

Dagens Ämne: Yoga

Lördagen den 21/8

Köpte ännu mer Shio Persika. Den som smakar rosa.

Dagens Ämne: Ganesha

Söndagen den 22/8

Filar på skivan. Måste bli klar, ska koka den senast tisdag. Sen visa på onsdag. Sen är det html kvar. Men nu går kittet före. Det som ska göra att de kan fortsätta.

Dagens Ämne: Godmorgon

linje
Vecka 34

Måndagen den 23/8

4 timmars sömn per dygn. Börjar känna det. Är trött men kan inte sova. Övertrött kallas det när det är barn. Men vuxna då? Rastlös, otålig, rädd, men kroppen förstår inte. Har inte gett den förmågan att vila. Har inte gett mig den tiden. Och nu har jag för mycket att göra som går före allt. Lovat. Jag håller löfte. Har inte svikit många genom att bryta vad jag lovat. Kosta vad kosta vill. Och det har varit dyrt. Både i pengar, tid och kraft.

Dagens Ämne: Vresig

Tisdagen den 24/8

Håller på att sammanställa en massa dokument, filer som jag gjort under lång tid. Samtidigt gör jag en demo av ett webkit till styrelsen. Tur man har simultanförmåga. Annars hade jag inte levt nu. Mitt liv, mitt sätt att överleva tar många timmar.

Dagens Ämne: Tvättmaskin

Onsdagen den 25/8

Kvavt, klibbigt, borrigt och bullrigt, jag som skulle sova 5 timmar, men det blev 3 istället. Vilade dock nästan 50 minuter i kväll. Räddade mig och omgivningen från kaos.

Dagens Ämne: Allé

Torsdag den 26/8

Var och handlade, både i Farsta och i city. Åt mexikansk mat. Sen åkte R till båten, vidare österut. Jag åkte hem för att gör klart det jag ska.

Dagens Ämne: överdrivet våld

Fredagen den 27/8

På måndag ska jag till sjukhuset. Borde ge svar då. Men jag vet inte om jag kan. Vet att jag måste göra annat egentligen. Måste fixa jobb. Har inte tid att opereras eller vara sjuk längre. Måste ha en inkomst. Kan inte, får inte leva så här. Finns inga giltiga skäl - Alla måste försörja sig själv.

Dagens Ämne: Bokstäver

Lördagen den 28/8

Tvättlördag... Namnet tyder på det så då är det väl så. Att lördagarna ska tvättas. Eller att man ska tvätta på lördagarna. Tvättade mycket. Ska tvätta mer i morgon, måste hinna få torrt. Måste hinna annat.

Dagens Ämne: Matsmältning

Söndagen den 29/8

Surfat reda på tidtabeller till sjukhuset och därifrån. Går inget direkt, måste antingen åka tåg plus tåg eller plus buss. Eller buss plus buss.

Har tandvärk, den tanden som gick sönder för över ett år sen. Måste nog ta pengarna som inte finns och laga den. Måste, för det gör ont när jag sover, äter, läser...

Livet är för kort för att slösa bort på personer som borde ha andra vänner!

Dagens Ämne: Paintball

linje
Vecka 35

Måndagen den 30/8

Upp för tidigt, efter max 2 timmars sömn, magen har bråkat hela helgen. Så mycket att jag tredubblade Dimor (Imodium) intaget. Och det lindrade bara lite. Borde stoppat tarmen helt. Kom i god tid till sjukhuset. Mest för jag inte vill komma för sent, och med gröna linjen så måste man ta till ett antal turer för att helgardera.

Genomgick en undersökning, de klämde, tryckte, petade och rörde runt. Hittade en fiolsträng! Mellan vaginan och analen på vänster sida. Där jag haft så ont. På ett sätt skönt att det fanns något där. Men det är inget som behöver åtgärdas så länge de inte blir många fler eller större. Jag har ju mest tidskrävande besvär från tarmen så det är de jag prioriterar. Har tyvärr inte bestämt mig än. Om jag ska arbetsmarknadsanpassa min kropp för några år. Lär inte orka många år. Men kanske kan jag dölja smärtan i några om jag slipper långa och mågna toalettbesök.

Tänk om den misslyckas och jag blir mycket sämre. Det är ju svårt redan nu att få inte några tusen varje månad till det viktigaste. Hur ska det bli då... Måste ju jobba för att få inkomst... Och hur ska jag kunna jobba om jag blir sämre?

Dagens Ämne: Huvudvärk

Tisdagen den 31/8

Fick inte fler skivor, måste ha 10 till trots allt. Men i Farsta var mina favoriter slut i 10 pack. 25 pack kvar. Men det är för dyrt! Ska räkna ut exakt hur många jag behöver en gång till innan jag köper. Kanske 25 packen blir bra trots allt! Måste tänka...

Fortfarande öm i nedre bäckenet efter undersökningen igår. Ont i ljumskarna och ner i höfterna... otäckt. Borde få narkos!

Dagens Ämne: Tornado

linje

September

Onsdagen den 1/9

Magen stramar än efter undersökningen, och de skar inte ens lite grann. Bara händerna och ultraljud. Inga vassa föremål. Ändå gör det så ont.

Var och handlade i stan. Köpte ett 10 pack cd-r skivor. Så nu har jag tillräckligt till uppdraget. Åt NacoDeLux. Och köpte 1 kg cola nappar.

Dagens Ämne: Förvirrad

Torsdag den 2/9

Idag kom de en kilos viktmanchetter och färgade cdrom fodral. Nu kan benen få träna mer. Och skivorna få lite ordning. Köpte 10 slim dubbla fodral. De tar inte mer plats än enkla, men de rymmer två. Så hyllan räcker längre.

Dagens Ämne: Våldtäkt

Fredagen den 3/9

Letar efter ett jobb, men jag har inte rätt kropp. Och jag har inte bestämt om jag ska "anpassa" den, riskerna är så stora att det inte blir bra. Att återfallet som garanterat kommer kommer för tidigt. Innan jag hunnit fixa det jag måste. Sen undrar jag vad mer jag kan förlora?

Jobb sökes:
Av 28-årig kvinna
Utbildad projekt ledare (2 år på folkhögskola), inom mediaproduktion.
Samt 3,5 år teletekniskutbildning, blev elektronikservicetekniker
2 årig social linje på gymnasiet. Ett år allmänlinje på folkhögskola.
Intresserad av data och internet, även insidan och tekniken bakom. Dock ingen dokumenterad utbildning. Men nästan 15 års erfarenhet av PC.
Bygger hemsidor både privat och som projekt åt andra

Lämpliga arbetstider:
5 timmar 7 dagar i veckan eller
2 st 18 timmars dagar med 10 timmars vila
Har frekventa diarrér, många sjukvårdskontakter, sjukgymnasti, telefonköer mm som gör att dygnet kortas med nästan 8-10 timmar alla dagar.
Det gör det omöjligt att jobba 8 timmar per dag 5 dagar.
Hinner inte med det inte ens utan sömn!

Olämpliga arbetsuppgifter:
Lyft, tunga som lätta, då jag skadade nacken 1995 och har känselbortfall lite då och då, Vore ju dumt om något ömtåligt -levande som döda ting går itu
Blandade uppgifter där andra kan komma i fara om min kropp "slutar" göra det den borde Koncentrationskrävande uppgifter, då jag smärtstillar med "röda tringlar" var 6:e timme för att undvika svimmningsfall.
Mycket spring, har ont och orkar inte.

Såg Star Wars - Det mörka hotet. Bra film, mycket bra. Vi gick på eftermiddagsföreställning, så det var inte så mycket folk.

Dagens Ämne: Räddare kan ingen vara

Lördagen den 4/9

Tvättdag. Som alltid mailade någon. Mitt svar: det blir en del tvätt i ett hem.
Men det är kanske personens mamma som tar i det! Eller så har personen någon som tar hand om det på plats. Sånt smutisgt och lortigt som man som levande strör omkring sig.

Dagens Ämne: änglar

Söndagen den 5/9

Har fått mer ont i nedre buken. Framför allt där de petade och rotade i måndags. Vill ta bort den där "tråden", Den stramar. Men de kommer inte att ta bort bara den, de tar bort mer, och då blir jag sjuk längre efteråt. Och det har jag inte tid med. Måste fixa ett jobb. Är desperat. Måste ha pengar, till mat, medicin, räkningar och kanske ny TENS apparat.

Dagens Ämne: Städa

linje
Vecka 36

Måndagen den 6/9

Hälsotillstånd nu:
Pga tarmens aktivitet så äter jag en gång per dygn, kvällstid och tar toabesöken en stund på natten och några "hela" nätter (de R jobbar) när jag satt igång tarmen.
Blöder både färsk och gammalt blod från tarmen vilket tyder på flera blödningsställen.
Att "stänga av" tarmen ger illamående och halsbränna, ibland kräkningar
Kramper ett par gånger i timmen. Svåra brännliknande smärtor vid 7 punkter i buken.
Blod i urinen, samt smärtor vid blåstömmning
Knivhuggssmärtor på 3 ställe, strax under äggstockarna samt urinblåsans framsida mot blygdbenet
Tinnitusen väcker mig oftare nu när mardrömmarna är tillbaka

Dagens Ämne: Kela

Tisdagen den 7/9

Ont i halsen, feber och snuvig. Hösten är här! Dock inte utomhus, bara i kropparna.

Dagens Ämne: Sug

Onsdagen den 8/9

Mögelklibb under badkaret. Nya duschhandtaget duschar mer än man vill. Men det är ju tur man är vig! Och att man kan somna trots att man stinker klorin! urk!

I morgon ska jag ge besed om jag vill genomgå de förberedande undersökningarna inför en ev. stomioperation. jag skom inte ens hinner med operationen. Jobbjakten är viktigast. Måste jobba. Vilket garanterat blir det sista jag gör. Men någon annan inkomst finns in om man är sjuk.

Och överleva vill man ju! Leter efter möjlighet till friskintyg! Måste ju vara frisk för att få hjälp via AF. Eller sjuk med läkarutlåtande, men då vet ju arbetsgivaren om att jag är sjuk. Och då anställer de inte mig. Varit med förr. Vem vill ha en sån som mig. Ingen! Solklart! De betalar ju skatt för att slippa såna som mig.
Lämpliga arbetstider:
5-6 timmar 7 dagar i veckan eller 2 st 18-20 timmars dagar med 10 timmars vila mellan. Har frekventa tidslösande diarrér, samt behov av läkarkontakter, sjukgymnastik, sjukhusbesök mm som gör att dygnet kortas med nästan 8-10 timmar alla dagar.
Det gör det omöjligt att jobba 8 timmar per dag 5 dagar.
Hinner inte ens med det utan sömn!

Dagens Ämne: Jobbet

Torsdag den 9/9

Tassade runt på Huddinge sjukhus. Gillar stället. Tryggt, trots storleken och korridorernas ödslighet. ska få remisser till bl.a. gastroskopi, koloskopi, ultraljud (utanpå magen dennan gången) och en hel armé blodprover.
Ogillar tanken på att behöva rensa tarmen igen, Men jag ska slippa Laxabonen, det finns en ny metod. Nytt preparat, som man tar ett glas av och sen 4 liter vatten. Bättre än 4 liter kräkovänlig laxabon.

Dagens Ämne: ?

Fredagen den 10/9

Printat ut 20 CD-fordral, och de runda sakerna man klistrar på skivorna. När de är klara. De blev gulliga. Busigt färgglada. La mig inte alls natten till Lördag utan på morgonen. Vid 8 nånting...

Dagens Ämne: Tiga

Lördagen den 11/9

...Och gick sen upp vid 12-tiden

Feberna är kvar, och den vägrar gå ner snabbt nog. Jag har inte tid med den. Orkar inte med snuva och tröttheten från virus.

Dagens Ämne: Mässa

Söndagen den 12/9

Där är några punkter, stora som femkronor på magen, i magen som inte är bra. Se bränner, sticks, t.o.m. kliar utanpå. De hållermig vaken. Och ser till att jag stängs av med tabletter. De gör mig yr och stänger av blodet till hjärnan, svimmar om jag inte tar av smärttoppen.

linje
Vecka 37

Måndagen den 13/9

Var på kansliet och lämnade in en backup och en demo skiva. Den innehåller mer och mer för varje gång nu. Men det märks att jag inte är pedagog.

Tisdagen den 14/9

Några skivor går inte att bränna, och jag la ner ett dygn på att lösa problemet. Inte klar när detta tog slut. Men jag hann städa av lite grann. Tar resten på fredag.

Dagens Ämne: Konkurera

Onsdagen den 15/9

Nästan löst. Billiga Ginzaskivor går bara i 2x . Bättre än inget. Men det tar väldtigt lång tid att få in 405 meg. och jag kommer inte att kunna göra 20 kit i den långa farten. I högre hastighet kraschade datorn. Minnet tog slut.

Dagens Ämne: Mysk

Torsdag den 16/9

Skulle fått remisser till provtagningen idag. Eller rättare sagt igår enlgt sköterskan. Men än inga papper. Inte lönt att åka dit utan de. Var på Telecommässan i Älvsjö. Inte så mycket för en vanlig användare. Mest för inköpare och vissa producenter.

Fredagen den 17/9

Fick rengöringsgrunkan till cd-skivor. Och de blev rena och fungerar att bränna på nu. Tur det. Slapp jag bråka onödigt mycket.

Remissen till bentäthetsmätningen kom. Nervöst. Tänk om alla vidriga tabletter var förgäves. Alla hemska biverkningar, mitt hår. Borta i onödan.

Lördagen den 18/9

Storstädning. Dammsugning, dammtorkning, köksskur, Badrumsskur, dock inte fönster eller tak. Taken är i o f s skitiga. Men de är högt upp. Och jag orkar inte sträcka mig.

Vaknade av en fnittrig bakfull felringning... Synd jag inte fick numret då hade jag ringt tillbaka i morgon bitti... ;->

Dagens Ämne: Melankolisk

Söndagen den 19/9

linje
Vecka 38

Måndagen den 20/9

Fick äntligen remisserna. Så nu kan jag börja samla urin. Ska ha med mig ett dygns i en dunk. De ska mäta utsöndringen. Och min urin som är grummlig p.g.a. slem och blodfärgad p.g.a. blod. Ser inte alls kul ut.

Dagens Ämne: Glömsk

Tisdagen den 21/9

Gäsp. Sov inte en blund. Slutat göra det innan jag ska till sjukhuset. Jobbigt. Lämnade dunken och några blodprover. Sen åkte jag hem igen, sov en liten stund, Och två timmar på kvällen.

Dagens Ämne: Blekblå

Onsdagen den 22/9

Hämtade en blå rullvagn med backar i. Perfekt till mina toalettprylar. Och lite underkläder. Allt är rent och fint, hänger på tork

Dagens Ämne: Mat

Torsdag den 23/9

Tvätt, Tvätt ...

Fredagen den 24/9

Virusanfall i min dator. Så natten blev virusrensning. Och sen bränna skivor till i morgon.

Dagens Ämne: Ingen

Lördagen den 25/9

Var på Långholmen och träffade styrelsen och gav några demot. De ska testa och ställa frågor. De har 4 veckor på sig. Sen ska jag bröja fixa den slutgiltiga versionen.

Sen var R och jag i Rnge på middag. Massa underbar mat, som vanligt!

Dagens Ämne: Tampong

Söndagen den 26/9

Så mycket att tänka på att krönikan får vänta. Att Prosatexterna blir liggnade på hög. Måste tänka en massa, Och se till att lösningen blir perfekt.

linje
Vecka 39

Måndagen den 27/9

Fått läkarutlåtnde, Nu ska jag bara hitta någon som vill ha det. Och ansöka om en mer stadig inkomst.

Dagens Ämne: Månfestivalen

Tisdagen den 28/9

I över fyra timmar var jag och uträttade ärende. Kom hem vid 18-tiden. Skönt att göra det man bör. Missade lite, men det är ju fler dagar.

Dagens Ämne: Bostskämda

Onsdagen den 29/9

Hjälp vad trött jag är. Känns som jag inte sovit på flera år.

Dagens Ämne: Snö

Torsdag den 30/9

Borde hämtat tabletter, men orkade inte

Dagens Ämne: Laxativ

linje

Oktober

Fredagen den 1/10

Regnet öser ner. Och jag har ont i fötterna och måste gå i sandaler. Vilket blir blött.
Hämtade en stor kartong på posten. Stor och otymplig. Med en musmatta. en cdbyrå, cdtygfodral och lite tomplattor.

Dagens Ämne: Donera

Lördagen den 2/10

Hata Microsoft
ännu mer just nu
hade ett word doc öppet
anser att det ska en dator klara av
skulle stänga det innan jag gick till ICA
pang boom blåorange skärm med lite gula streck i
datorn blev som galen

Stoppar i mina fina backuper
och installerar delvis om Windows
efter några timmar med hårdvarutrubbel
så har jag två zip drive en på J och en på Z

snyggt
Bara diaglogruterna är stora som hus annars är allt oki
Men Office försvann...
Helt borta
Och en massa filer är på fel ställe igen.
Dags för MagicMove (TM)!
Och en dubbel Treo!

Och vad lärde jag mig i natt då?
Att den rosa skivan är bra att ha
Att Word är bra så länge det ligger i en inplastad låda

Dagens Ämne: Den röda boken

Söndagen den 3/10

se lördagen... då lördagen och söndagen blev till ett i ett romantiskt super mjukt bröllop på min hårddisk

Sen har jag sovit några timmar. La mig 8 och sov till 9 tog medicin och läste lite grann, sen sov jag lite igen, upp och kollade min mail sen sov jag igen...

Dammsugarröret slog hål i parkettgolvet. Andra gången på några månader. Önskar jag hade råd att betala någon annan för städningen, min kropp är inte stark nog för sånt. Men på sikt är det billigare att betala 280 kr i timmen än alla reperationer...

Dagens Ämne: Födelsedag

linje
Vecka 40

Måndagen den 4/10

Möblerat om, inne i datorn. Filerna. Ingen hårdvara är flyttad. Små problem med vissa delar. Men det borde snart vara bra igen

Dagens Ämne: Blöder

Tisdagen den 5/10

Idag skulle jag fått nummer två av nollett, men den dök inte upp. Första numret kom i juni, väntat länge nu.

Dagens Ämne: Matris

Onsdagen den 6/10

Uppdaterar demot, och lagt länklistan på nätet. Internt bara. Än är det bara jag som vet var! Ska maila till de som testar och be att de kollar. Måste bara få tag på de via telefon först. Många är svåra att få tag på

Torsdag den 7/10

Bentäthetsmätning. Var nervös. Tänk om didronaten inte gjort någon nytta alls. 4 behandlingar, ett år. Helt bortkastad? Och alla vidriga biverkningar.

Fredagen den 8/10

Var i säng klockan 6 i morse. Kitet bli bättre och bättre. Dock håller min nacke inte med. Den är helt krossad. Men det är priset jag får betala. För att inte sova tillräckligt.

Dagens Ämne: Doktor

Lördagen den 9/10

Dagens Ämne: Neurolog

Söndagen den 10/10

Mardrömmen sa mig något, då, för länge sen, i våras, och i somars. Men att jag skulle få bekräftat trodde jag inte då.

Dagens Ämne: Klump

linje
Vecka 41

Måndagen den 11/10

Skulle städat, men tiden räckte inte. Var inom stan på väg till Råcksta och min farfars grav. Fanns inga kransar så jag köpte två ljus. Sen åkte vi vidare till R’s Mormor. Och fikade. Varm skön lägenhet.

Dagens Ämne: Räkning

Tisdagen den 12/10

Städdag. Men skurade inte badrummet. Orkade inte. Axeln är förtfarande krossad efter fallet med dammsugarröret. Golvet fick ett synligt jack. Köpte pasta att laga med i går. Men armen går inte att laga.

Dagens Ämne: Försäkring

Onsdagen den 13/10

R reste till Östersund. Och kommer hem på söndag. Jag ska hinna storstäda och se till att testpiloterna vaknar. Sen ska jag kanske vila lite mer. Men bara kanske, tror inte tiden räcker. För många måsten för att överleva. Att de gör mig sjuk, så måsten som ska göra liv ger det motsatta

Dagens Ämne: Frimärke

Torsdag en 14/10

Underbar höstdag. Så vacker så skön. Kall men den doften gör mig lugn

Dagens Ämne: Maria

Fredagen den 15/10

Ris och wookade grönsaker, stark kall gräddfilsås och salsa... salig god blandning, 45 minuter tillbringade jag i köket. Mer än jag gjort på flera år...

Dagens Ämne: Smed

Lördagen den 16/10

Jäsp. Gjort en infosida om läger och strulat med ett fomulär ett bra tag. först ville det bara fungera på nmitt algonetkonto... lite dumt... men till slut även på ua’s.

Dagens Ämne: Bal

Söndagen den 17/10

R kom hem från lillsemester. Och jag skrev en massa komihåg lappar inför kommande veckors blandade möte och träffar.

Dagens Ämne: Askungen

linje
Vecka 42

Måndagen den 18/10

Igår var det en brand i tunnelbanan, så tågen går fortfarande lite slarvigt på linje 18. Just den jag annvänder. Men jag hann till Smärtmottagningen tack vare överdrivern planering. Och en timmes minskad sömn. Ska dubblera dosen tiparol för att få mer smärtlindring. Haft väldigt ont i en vecka nu, så ont att jag knappt kan andas. Kan ha med förkylningen att göra. Brukar bli sämre då. Eller bli förkyld när jag är sämre. Vet ej vilket.

Blir väldigt mycket tröttare av två tabletter än av en. Sen fick jag Orudis Retard mot lederna. Varit utan dom i över ett år. Men det har kostar mycket värk. Och många vakna nätter.

Dagens Ämne: Hosta

Tisdagen den 19/10

Lekte i natt, med mitt nya gamla spel Starship Titanic. Ska lära det läsa mina felstavade ord. Kom inte överens. Sen när jag skulle sova så blödde jag för mycket så då låg jag och tittade på lampan i några timmar. Och smög på toa ett antal gånger. fall i fall...
Hade kramp i långa attacker. Så syret tog slut i kroppen, yr och snurrig ännu. Men jag har kanske tur och kan vila lite senare under dagen.

Dagens Ämne: Spets

Onsdagen den 20/10

Nacken är sliten, sitter för länge, rör mig för lite, sover för sällan...
TENS plattorna rädda mig då och då från att ta till mer dramatiska metoder. Men hur länge går det? Svårt att sitta länge och skriva, så mail och krönikan får vänta lite. Nacken är för dålig för jag ska våga chansa.

Dagens Ämne: Furby

Torsdag 21/10

Ont i halsen, svårt att andas. Luftrören känns rostiga.

Dagens Ämne: ögon

Fredagen den 22/10

Städdags, så inte astman blir ännu sämre nu när jag är infekterad.

Dagens Ämne: Spy

Lördagen den 23/10

Feber igen, smittade nog datorn, för den blev knäpp och jag fick lägga in en backup upp och installera om vissa program. Tog 1,5 timmar innan allt var på plats.

Dagens Ämne: Slem

Söndagen den 24/10

Installerade InternetExplorer 4 för att uppdatera delar av systemet. Men jag rensade bort allt som har med mail, internet att göra. Trivs med Netscape och Eudora. Trogna kompisar sedan många långa år, nätter och högqa telefonräkningar.

Dagens Ämne: Magi

linje
Vecka 43

Måndagen den 25/10

Nacken är inte bra. Orolig att den inte ska bli bra snabbt nog. Svårt att hinna med allt jag vill.

Dagens Ämne: Magi

Tisdagen den 26/10

Nattstädning, tyst så inte grannarna störs. Ska gå upp i morgon 6.30 och tvätta en maskin till. Bör inte tvätta mitt i natten. Nu stör i och för sig de som festar mer. Men jag vill inte störa.

Dagens Ämne: Hungrig

Onsdagen den 27/10

Väntar på pengar, men får vänta ännu längre. Måste betala mina räkningar, förfallodagarna är passerade. Och jag har inte råd med alla påminnelseavgifterna. Men utan pengar kan man inte betala.

Torsdag den 28/10

Fick lite pengar, betalade alla skulder och köpte en portion med nötwook och jasminris på Hemköp. Det är gott. Köpte SL kort och lite hygienprylar, salvor och sånt.

Fredagen den 29/10

Hela kväll och natten till idag var vidrig, magen, tarmen blödde och det gör fortfarande så ont. Otäckt att "dra" ut slemoch blodklumpar.

4 år sen David somnade för sista gången. 1 år sen 63 ungdomar dog i discoteksbranden i Göteborg. Livets enda säkerhet är att alla ska dö... Känns lite hårt!

Lördagen den 30/10

Hatar att spy. Det är så äckligt. Det gör ont i huvudet och luktar illa. Sen är ju dess utseende inte allt för kul. Blod i urinen, ser ut som tomatjos. Blod i avföringen, eller rättare sagt slem och blod istället för...

Städat av. Har lite grann kvar. Hoppas jag hinner klart innan R kommer hem. Han ska upp tidigt i morgon och jobba. Och jag ska svara på några brev som kom idag. från september... mailen är långsam ibland. pinsamt att inte få de i tid.

Klockomställning i natt.
03:00 blir 02:00
så nu får vi tillbaka timmen vi lånade ut i våras.

Söndagen den 31/10

Inte ätit sen i torsdags. Då var det NötWook och sojasås. Gott. Dricker vatten. Lite Shio. Ska äta några smörgåsrån sen. De utan mjölk. Så magen slipper onödigt arbete. Det är ju först på onsdag som jag ska låta bli mat och städa tarmen. Behöver näringen nu för att orka det. Men det känns som tarmen inte har fri passage. Innan op. var nästan tarmen ihopvuxen av sammanväxningar.

linje

November

Vecka 44

Måndagen den 1/11

Kramp nästan konstant i nedre delen av buken samt underlivet Svårt att sitta längre stunder, dvs mer än 5-10 minuter per timme. Det gör till och med ont när jag ligger.

Dagens Ämne: Trött

Tisdagen den 2/11

Hade inte urinvägsinfektion. Var frisk enligt urinprov och blodprov. Så då har jag får in endo där nu. För annars blöder man inte den vägen. Har endosmärtor i urinblåsan och den känns som syraattack.

Dagens Ämne: Java

Onsdagen den 3/11

Phosphoral var bättre än Laxabon (jag kräks upp för mycket för att tarmen ska hinna blir ren), mindre mängde äckel att dricka. Resten var ju vatten, shio eller te. Gott. Men det gör ont att bli av med allt i magen. hunger är jag van vid. Men att skaka av frossa och näringsbrist är jag inte så van vid.

Dagens Ämne: Klocka

Torsdag den 4/11

Sov en timme innan jag kämpade mig ur sängen och till sjukhuset. Mådde dåligt. Inte ätit mer än 4 pita och lite smörgåsrås på en vecka. Fick inte ens dricka, men tog en mun vatten till tabletten, Var ju tvungen att smärtstilla för att kunna ta mig via Tunnelbanan och buss till HuddingeSjukhus. Kom 50 minuter för min tid. SL har ju tidproblem och jag har inte råd att utebli från ett besök. Köpte Tidningen Silikon (4 nov numret), men den artikel om Endometrios.

Gastroskopin var hemsk, jag spydde innan slangen var i svaljet och hela tiden till den var ute igen. Men de tog de provet de skulle och jag skakade. Sällan jag har dödsångest. Men det var den västa undersökningen jag upplevt. Coloskopin för 3 år sen var lindrigare. Trots att tarmen då var så förträngd att inte slangen kunde passera. Det gjorde ju väldigt ont. Men jag trodde inte jag skulle dö.

Tur var att jag hann lugna ner mig före dagens coloskopi. Fick dessutom lugnande före undersökningen, begärde det eftersom jag inte var tillräckligt smärtstillade p.g.a. svält i en vecka. Det var passage genom hela tarmen. Och det var vackert som vanligt. Men det jag fick se styrkte det jag känt. För det är något där. 20-25 av sista delen före "hålet" är fläckig och irriterad. Hoppas jag inte har något mer än endo där. Endo kan jag.

Fredagen den 5/11

Trött, för trött för det jag ska, men spelar ingen roll. Vi var i stan och jag köpte 30 st CD-R skivor för 11 kr styck på Skribofont. Bra pris. Sen var vi och åt på TacoBar. Sen handlade vi. Sen hem och städa. Tog hela kvällen. Men det blev nästan rent.

Lördagen den 6/11

Ont i magen efter undersökningen, men än jag förväntat mig. Spänner i alla ligament och svinder i tarmen. Det är säkert en sån känsla man inte kan känna. Som smärta i äggstockarna enligt vissa läkare, Men jag vet vad jag känner.

Dagens Ämne: Sovmorgon

Söndagen den 7/11

Ska öppna upp gästboken på UA’s hemsida i morgon. Stängde den i torsdags. Och killen som var busig har bett om ursäkt. Så det är bara att rensa bort och öppna igen. Skönt det. Gillar inte att stänga forum för samtal.

linje
Vecka 45

Måndagen den 8/11

Spelade in Livslust 18:45 de hade ett repotage om endometrios. De visade T, en tjej på endolistan. Oh hon berättade om sig. Och hur sjukdomen fungerar i hennes kropp.

Dagens Ämne: Simulera

Tisdagen den 9/11

Drömde om hajen, och det där äckliga slemmonstret. De tog över mitt liv. Och kopplade bort onödiga delar, huvudet och armarna.

Dagens Ämne: Flyga

Onsdagen den 10/11

Telefon kö. Inget nytt. Men lika segt och dyrt.

Dagens Ämne: Vissna

Torsdag den 11/11

Vaccinerade mig. Öm i flera dagar säkert.

Dagens Ämne: Insomnia

Fredagen den 12/11

R jobbar natt hela helgen och jag ska ska koda menydelar.

Lördagen den 13/11

Blöder ur tarmen. Inget nytt, inget ovanligt längre. Något jag vant mig vid. Men smärta är värre. Kramperna längre och huvudet ryngre.

Söndagen den 14/11

Märker att biverkningarna av att dubblera dosen smärtstillande är dubbel trötthet. Börjar slöa till. Hinner inte med allt jag ska göra. Kan somna på eftermiddagen och på så sätt slösa bort några timmar. Timmar jag inte har över. De 14 timmar mitt dygn består av efter tarmens stöld räcker inte till. Måste bli piggar. Mer koffein kanske hjälper. Ska lägga i dosettasken så jag inte glömmer fylla på regelbundet. Blodhalten i koffeinomloppet får inte bli för högt!

linje
Vecka 46

Måndagen den 15/11

Beställde en till furukista, en mindre modell, till resten av det jag vill komma åt, men slippa damma av varje dag. Och sen 4 blå fönster kartonger att samla videoband, halsdukar, mappar och sladdar och möss i. Ett till svart cd skåp att ha zip diskar och cd-r skivor i. Trött på oordningen så sno en massa tid från mig.

Dagens Ämne: Spydigheter

Tisdagen den 16/11

Lämnad in ansökan till en månad liv. Nervöst att vänta, upp till tre veckor. Men det är svårt att lämna in den i tid. Det hjälper inte mig att ta till för många veckor. Då kanske det blir för tätt och då hamnar jag i en annan hög

Dagens Ämne: Dagbok

Onsdagen den 17/11

Hämtade cd-skåpet och långkalsonger. Sen kom lådorna och kistan hem hit. Skönt att slippa släpa. Kostade 20 kr att få det hem.

Dagens Ämne: Gud

Torsdag den 18/11

Ska fotograferar det som kommer ur min tarm. Inte för dess estistik utan för dess fantastiska kombination av slem, blod och avföring. Små aliens som nästan rör sig.

Dagens Ämne: Uppslukad

Fredagen den 19/11

Andra natten tarmen tagit i beslag helt och hållet. Inte ens en kvar fick jag ligga. Gör så ont. Kramper stör mig, andningen blir stressig och kroppen skakar.

Lördagen den 20/11

Åkte till city och träffade en mailkompis, vi gick en runda och fikade, pratade som vi känt varandra länge, vilket stämmer. Hon som brukar maila kul cyberkort när jag är sämre.

Dagens Ämne: Jul

Söndagen den 21/11

Menysidorna till ua sidan börjar ta form. Än på papper och i mitt huvud. Men själva kodningen går snabbt när jag väl bestämt mig för utseendet. Inte så mycket kvar nu. Bara de stora textmassorna om, hur, var och att. Men de ska väl inte jag skriva...

linje
Vecka 47

Måndagen den 22/11

Denna veckans huvudmål är att få mina provsvar från Colokopin och gastroskopin.

Dagens Ämne: Hägra

Tisdagen den 23/11

Satt en lång lång stund och försökte ta mig fram till sköterskan på gastro. Men idag gick inte mina samtal fram fort nog, andra smet nog före...

Dagens Ämne: Hicka

Onsdagen den 24/11

Slemdjur från något annan planet kanske. Eller någon mutation från ett labb... Det ser i alla fall ut som något omänskligt. Det som jag kan trycka ur från min tarm... Fotograferar nu... Tar bilder på DET.

Dagens Ämne: Hår

Torsdag den 25/11

Pratade med sköterskan. Läkaren har inte telefontid så jag kan inte få veta på telefon. Men de kan skicka svaren till mig. Och det bad jag om. Och sen mer bukspottskörtel på recept. Har inte råd att köpa på apotekt utan det. 500 kr per månad är för mycket, 500 kr mer än jag har i inkomst.

Dagens Ämne: Irriterad

Fredagen den 26/11

Feberdags! Surt. Men jag slår ner den som vanligt och lever som vanligt. Bara jag märker något.

Dagens Ämne: Husarrest

Lördagen den 27/11

Blodigt eksem på händerna efter allt vatten. Städar ofta och det fräter sönder mig. Synd det tar för lång tid att städa med handskar. Skulle få sova flera timmar mindre per vecka. Och det skulle inte gå.

Dagens Ämne: Takfläkt

Söndagen den 28/11

Rs tider för kommande vecka är ändrade. Ska snabbt se till att mina oxå går att fixa till. Han jobbar nog natt. Och då måste han ju få sova dagtid.

Dagens Ämne: Kalkon

linje
Vecka 48

Måndagen den 29/11

Telefonkö... Annars inget jättenytt... Ont så jag knappt kan gå. Hela vänstra sidan i magen känns förstörd, sönderriven. Som om tarmen spruckit. Drogar mig oftare, riktigt borta för att kunna sova lite grann.

Dagens Ämne: Advent

Tisdagen den 30/11

Pratade med C. Länge sen. Hon hade försökt få tag på mig igår, men det var upptaget här i över 5 timmar. R surfade. Och då kan man inte komma från...

Dagens Ämne: Il Duce

linje

December

Onsdagen den 1/12

World Aids Day 1999. Åt först, Sen var vi på Noaks Ark och köpte en bok och en ny fin red ribbon. Därefter var det Indiskan och skjortköp för R och jag var på Hemköp och fixade fler müslikakor.

Dagens Ämne: Snedstreck

Torsdag den 2/12

Klockan 19:00 var vi på möte på gården brevid. Om mörkrummet och foto. Ska se om jag har råd att köpa vätskor och framkalla igen. Saknar det. Tyvärr måste jag hitta någon som kan vara med i labbet. Fall jag svimmar. Det blir så dyrt om jag slår sönder något.

Dagens Ämne: Joule

Fredagen den 3/12

Svimmade och slet sönder högerfot.

Lördagen den 4/12

Var i Högdalen och handlade lite.
R på fest och jag städar hela kvällen. Skönt att få bort våra äckliga dammråttor som bor överallt.

Dagens Ämne: Hasa

Söndagen den 5/12

Suttit och försökt skriva klart vissa delar av "mitt liv". Segt och långsamt. Min sjukdom och jag slösar bort tid och pengar för andra. Tiden mest för mig. Men jag hade hadt mer tid för andra om jag slapp sitta på toa, telefonköer, dammsanera etc i över 80 timmar i veckan. hinner ju knappt sova längre.

linje
Vecka 49

Måndagen den 6/12

Fick recept på Bukspottskörtel... har inte råd att köpa de enzymerna receptfritt. Pankreon Forte... Och svar på Gastroskopin, inget fel i magsäcken... puh.. sen kunde de inte tolka förändringarna i tjocktarmen så de ska ta upp de på en patologkonferens senare.

Dagens Ämne: Parfym

Tisdagen den 7/12

Städdags igen. Och tre maskiner tvätt... Tycker inte det är kul... men det måste göras. Får se till att magen är snäll var tredje dag så jag hinner med. Det har hänt för ofta att tarmen bråkar just den dagen jag ska städa. Men jag har lärt mig stoppa upp innehållet som passerar så pass bra nu att det går. Kan inte äta för det syr jag upp. Men jag hinner med mer på så sätt.

Mailstopp sedan två dygn... nästan skönt... slipper spam oxå!

Dagens Ämne: Vår

Onsdagen den 8/12

En onsdag... helt vanlig. Men provsvaret tar stor plats i min hjärna. De svårtolkade förändringarna kunde inte tydas. Och jag får vänta på en konferans där de ska diskutera min tarm. Jag blev rätt lugn. De är proffs på tarmsjukdomar. Och hade det varit en tarmsjukdom hade de känt igen det. Så min teori om invuxen endovävnad kanske stämmer. Det känns som det. Den blöder som endovävnad gör och smärtan är som den jag haft i alla år.

Dagens Ämne: Handlare

Torsdag den 9/12

Firade A i Rnge. Men svampmiddag och tårta.

Dagens Ämne: Bonad

Fredagen den 10/12

Nobeldagen
Men jag är som vanligt inte inbjuden!

Dagens Ämne: Handmålad

Lördagen den 11/12

Feber. Och kramp. Känns som tarmen står still och att inget kan passera. Öm i ryggen av allt tryck.

Dagens Ämne: Juice

Söndagen den 12/12

Fyller i ansökan av att få leva i januari. Ska lämna in den så snart jag har uppfyllt villkoren de ställt på mig. Innan dess är det inte lönt.

Dagens Ämne: Rytmisk

linje
Vecka 50

Måndagen den 13/12

Uppenatt för R. Ska jobba resten av nätterna fram till lördag morgon.

Lucia. Men jag missade den lucia jag kunde fått se. P.g.a. slarv. Förlåt!

Dagens Ämne: Ryssja

Tisdagen den 14/12

Skriver en massa. Men än ligger det på min disk. Men ni får säkert läsa senare. Jag brukar ge med mig. Städade natten till onsdag. I smyg så inte grannaren störs

Dagens Ämne: Höst

Onsdagen den 15/12

Dagens Ämne: Elljusstake

Torsdag den 16/12

Idag lämnade jag in existensansökan. Och hoppas de beviljar mig en månad liv till

Dagens Ämne: Frissa

Fredagen den 17/12

R jobbade när han skulle varit på julfest. Sjuklingen var för sjuk. Otur. Men jag hann städa av och få lite rent i alla fall.

Handläggaren ringde. Han ska sluta. Och jag ska få en ny. Panik. Men vad kan jag göra. Jag har ingen makt över min existens. Min sjukdom styr allt. Varenda sekund.

Dagens Ämne: Beethoven

Lördagen den 18/12

Sov länge. Skönt.

Dagens Ämne: Fan också!

Söndagen den 19/12

Dagens Ämne: Lugga

linje
Vecka 51

Måndagen den 20/12

Var på St Görans sjukhus och ultraljudade min buk. Gick snabbt. Ville se själv, men skärmen stod så att det var omöjligt.

Dagens Ämne: Al

Tisdagen den 21/12

Var på AMI. Och diskuterade min yrkesframtid. Enligt hennes bedömning står jag inte till arbetsmarknadens förfogande. Sjukdomen jag har tar för mycket tid och gör mig får sjuk för att jag ska kunna jobba. Men jag måste hitta en inkomst. Det är därför man jobbar!

Dagens Ämne: Macka

Onsdagen den 22/12

Tyst dag. Skönt...

Dagens Ämne: Lampor

Torsdag den 23/12

Vi var i Farsta och handlade. Jag köpte badpärlor som fladdermöss. Väldigt gulliga, Och en värmekudde med lavendel. mmm... har två nu. Skulle köpt en till men jag har inte råd just nu. Får vänta. Ryggen och nacken mår bra av värme. Och magen skulle ha konstant kramp utan de där vetefyllda påsarna.

Dagens Ämne: Mögla

Fredagen den 24/12

Julafton. Jag åkte tidigt hemifrån. Och mötte V på pendeltågsstationen. Sen åkte vi de 30 minuterna som det tar att komma fram till julmat och tomten. Var hemma 12 timmar senare. Men en till vetevärmare och gott thé. Och två ursöta nallebjörnar. Presentkort på KappAhl. R jobbar natt helga julhelgen så det blir del 2 på tisdag

Dagens Ämne: Tafsa

Lördagen den 25/12

Ringde mina föräldrar och önskade god jul

Söndagen den 26/12

Mötte L vi Tunnelbanestationen vid 10 tiden. Sen fikade vi på thé och smörgåsrån. Pratade ett tag, flera timmar... Innan vi åkte in till city och åt på McDonalds. Sen vinkade jag av henne vid 3 tiden. Och gick vägen via åhlens bokavdelning. Och fick med mig tre stora böcker hem.
Hemligheterna i Windows 98 och HTML [i praktiken] och
[Din Guide till] Internetprogramering

linje
Vecka 52

Måndagen den 27/12

Sovdag. Jag sov lite. Inte tillräckligt. Men det gör jag aldrig.

Tisdagen den 28/12

Firade Julafton del 2. Nu med R närvarande. åt minijulmat. Gott och rätt lindrigt. Jag installerade lite saker i Stigs dator och As dator följde med hem. Den krävde lite med vård. Hela natten surrade den. Komprimeringsagenten och defragmering. Segt men den blev pigg.

Dagens Ämne: Käke

Onsdagen den 29/12

As dator hämtades. Den hann bli klar. Trots alla skumma installationer den råkat utför genom åren. Två fungerande officepaket. Samma version... ett antal Netscape, varav 2 ska fungera! Och sen 60 meg tempfiler utspridda!

Dagens Ämne: Världens kant

Torsdag den 30/12

Handlade en massa mat. Och städade.

Fredagen den 31/12-1999

Åt ris med purjolök och ananas och kassler. Älskar det. Så gott.

Skålade i Shio! Och åt fruktsallad och vipad grädde.

2002 - Januari

Lördagen den 1/1-2000

Åt rester från igår. Goda rester! Tog det lugnt. Inget allvarligt hände som tur var med Y2K buggar, enligt media. Jag anser att när äldreomsorgens larm hemma hos gamla och handikappad lägger av är det allvarligt. Och när viss utrustning inom vården slutar fungera så är det otäckt. Men men. Jag är inte media! Och jag stör mig inte heller på att de som jobbat med Y2K säkringen i Sverige fått betalt för det. Om alla ska jobba gratis får inte du heller betalt! För vad ska de köpa dina tjänster för?

Magen är i kramp. Feber och väldigt trött. Y2K bugg?

Söndagen den 2/1-2000

Sjukare än vanligt. Magen stor som en boll. Svullen och febrig. Spydde upp det jag åt igår. Slog ner febern, men kroppen var ändå sjuk. Så ont att jag knappt kunde andas. Och smärtstillande medel hjälpte bara lite lite grann.

linje

2000

Tillbaka till DagboksIndex + Mina Texter - Index-sidan

Index - QuickIndex © 1996-2015 Morticia